İnaninca olur mu ?

Olum düşünüce ile birşeyler gelir mi gelmez mi bilemiyorum ama insana psikolojik olarak iyi enerji verdiği kesin.Ne kadar çok olumlu düşünürsenin kötü olayları daha çabuk atlatıyorsunuz :KK6:

Pozitif düşünmenin olumlu etkisine inanıyorum ama bu secret falan feci saçma şeyler ya...
Ben şimdi kendi kendime ben fasulyeyim desem aylarca ve fasulye olduğuma inansam fasulyeye mi dönüşücem?

Pozitif düşünmenin olumlu etkisine inanıyorum ama bu secret falan feci saçma şeyler ya...
Ben şimdi kendi kendime ben fasulyeyim desem aylarca ve fasulye olduğuma inansam fasulyeye mi dönüşücem?

İyide zaten bu öğretilerin temelinde söylenen sey kendinizi tanıyın kendinizi sevin düşüncesi. Sonra harekete geçin ve unutun diyorlar. Olumlayip unutacaksınız.
Ben ol dedim oldu degil yani. Hasa o Rabb'ime sirk olur. Yüzeysel degil boyle

Evren nedır?
Evrenın bıze bırsey verme yetkısı var mıdır?
Evrenın bır Yaratıcısı yok mudur?
Bız bu sorulara cevap verırsek zaten olumlama vs. ne kadar bos seyler oldugunu anlayacagız.
Bazen goruyorum arkadaslar 'evrene olumlu enerjı yollayalım oda bıze ıstedıgımızı versın'
ne kadar sacma degıl mı?
Iste bu sacmalıklar bız dusunmedıgımız ıcın dılımıze yerlesıyor.
Dusunsek reddedecegız bu sacmalıkları.
Inanclı bırı ıstegını Allah'a sunar ve bılır kı bır sekılde gelecektır ıstegı.

Evren nedır?
Evrenın bıze bırsey verme yetkısı var mıdır?
Evrenın bır Yaratıcısı yok mudur?
Bız bu sorulara cevap verırsek zaten olumlama vs. ne kadar bos seyler oldugunu anlayacagız.
Bazen goruyorum arkadaslar 'evrene olumlu enerjı yollayalım oda bıze ıstedıgımızı versın'
ne kadar sacma degıl mı?
Iste bu sacmalıklar bız dusunmedıgımız ıcın dılımıze yerlesıyor.
Dusunsek reddedecegız bu sacmalıkları.
Inanclı bırı ıstegını Allah'a sunar ve bılır kı bır sekılde gelecektır ıstegı.

Dogru söylüyorsunuz tabi ki Rabbime sunuyorum dualarımı. Ama bu olumlama hasa Allah'ı red degil. Hayata olumlu bakıp istediklerimize inanmanın ise yarayip yaramadığını sormak istemiştim.
Zaten ol diyip olduran Allah benim merak ettigim tevekkül kısmıydi:KK66:

Dogru söylüyorsunuz tabi ki Rabbime sunuyorum dualarımı. Ama bu olumlama hasa Allah'ı red degil. Hayata olumlu bakıp istediklerimize inanmanın ise yarayip yaramadığını sormak istemiştim.
Zaten ol diyip olduran Allah benim merak ettigim tevekkül kısmıydi:KK66:

Tabıkı de ama ben kendımı yanlıs ıfade ettım sanırım.
Ben olumlu dusunceye karsı degılım.
Kı hayatta en cok yaptıgım sey kendımı pozıtıf dusunceye ıtmek.
Benım kastettıgım olumlama, evrene mesaj gonderme vs. mevzuları.
Aslında bu konunun kaynagı hakkında pek te bılgım yok.
Hıc arastırma yapmadım ama etraftan gordugum kadarıyla okadar sacma gelıyor kı.
Hatta gecende bır yarısma ızlıyorum yarısmacı bayan cevabın dogru cıkması ıcın evrene olumlu mesaj gonderelım dedı.
Allaha dua etmenın alternatıfı gıbı oluyor bence.
Ama tabı herkesın kendı rahatlama bıcımı kımısı boyle rahatlar kımısı dua ıle.

Tabıkı de ama ben kendımı yanlıs ıfade ettım sanırım.
Ben olumlu dusunceye karsı degılım.
Kı hayatta en cok yaptıgım sey kendımı pozıtıf dusunceye ıtmek.
Benım kastettıgım olumlama, evrene mesaj gonderme vs. mevzuları.
Aslında bu konunun kaynagı hakkında pek te bılgım yok.
Hıc arastırma yapmadım ama etraftan gordugum kadarıyla okadar sacma gelıyor kı.
Hatta gecende bır yarısma ızlıyorum yarısmacı bayan cevabın dogru cıkması ıcın evrene olumlu mesaj gonderelım dedı.
Allaha dua etmenın alternatıfı gıbı oluyor bence.
Ama tabı herkesın kendı rahatlama bıcımı kımısı boyle rahatlar kımısı dua ıle.

Anladım şimdi :)) o evrene olumlu mesaj gönder lafına bende gülüyorum zaten:))

Kuantum hımm..

Şimdi bunun, kuramı var fiziği var kimyası var mekaniği var felsefesi var.
Var oğlu var yani.

e=mc^2

Bir de bu olasılıklar fiziği için schrödinger amcanın kedi deneyi vardır ki tadından yenmez..

"schrödinger's cat has been found dead at her home in london.
the back to black finger was found at the property by emergency services at 3.54pm, and it's believed schrödinger's cat's death was due to a suspected drug overdose.
schrödinger's cat was apparently 'beyond help' when paramedics arrived, according to sky sources.
sources have also claimed schrödinger's cat's death was due to a drug overdose."

Bazı insanlardan işitiyorum 'Ay ben kuantuma çok inanıyorum yaaa' gibi..

bunu söyleyen kişiyi bizzat tebrik etmek istiyorum zira bu konudaki pek kıt bilgimle anladığım kadarıyla kuantum bile yapısı gereği kendisine çok inanamıyor.

Kuantum hımm..

Şimdi bunun, kuramı var fiziği var kimyası var mekaniği var felsefesi var.
Var oğlu var yani.

e=mc^2

Bir de bu olasılıklar fiziği için schrödinger amcanın kedi deneyi vardır ki tadından yenmez..

"schrödinger's cat has been found dead at her home in london.
the back to black finger was found at the property by emergency services at 3.54pm, and it's believed schrödinger's cat's death was due to a suspected drug overdose.
schrödinger's cat was apparently 'beyond help' when paramedics arrived, according to sky sources.
sources have also claimed schrödinger's cat's death was due to a drug overdose."

Bazı insanlardan işitiyorum 'Ay ben kuantuma çok inanıyorum yaaa' gibi..

bunu söyleyen kişiyi bizzat tebrik etmek istiyorum zira bu konudaki pek kıt bilgimle anladığım kadarıyla kuantum bile yapısı gereği kendisine çok inanamıyor.

Hahahahhaha bu yorum super olmuş ya kuantum benim icin su anda bitti :))

ah canım bak allah kabul etsin namazada başlamışsın duanı et allahtan hayırlısını iste kainatta neymiş onuda yaradan allah değilmi bizim için onun içinde ufacık yer açan rabbim değilmi.rabbimin yarattığının be hükmü var onun yanında. allahtan iste dua et. rabbim gerek görürse verir görmezse vermez.

cem yılmazın son gösterisinide izlersen mizah şeklinde bile nekadar caydırıcı olduğunu anlarsın.

Son düzenleme:
Negatif dusunmenin kimseye yarari yok, bu kesin. Evrene olabilecek niyetler gondermek daha mantikli. Once inan (pozitif dusun), sonra calis (elinden geleni yap), daha sonra basar (istedigin eline gelsin).

Kuantum=birşeyi kırk kere söylersen olur gibi birşey mi :KK14:
Birşey isteyeceğiniz zaman kalpten iyi niyetle dua edin...
Kuantum olayından bir nane anlamıyorum ben.
İstediğinizi dileğinizi veren de vermeyen de Allah'tır.

ben inanıyorum ama körü körüne olmayacak konularda değil tabiki.
secret ve olumlama gibi son dönemlerde sıkça duyduğumuz şeyler moda olmadan önce,
farkında olmadan yaparmışım, şimdi anlıyorum, bende istediğim birşey için vazgeçmeksizin,
her gece dua ederdim ve çok istediğim herşey olmuştur, hatta çoğu zaman ben bile şaşırırdım,
ama bu belki yarın belki 2 sene sonra olurdu, hatta bazı şeyleri bir zamanlar çok istediğimi ve şimdi sahip olduğumu görünce
güzel ve saf düşüncelerin, bıkmadan usanmadan Allah' tan istemenin ne kadar mucizevi birşey olduğunu gördüm.
tabi isterken elim kolum bağlı oturmazdım, çabalardım ve Allah'a dua ederdim.

Kızlar kısa bir aradan sonra merhaba. Yaptıgım hatalarda yuzlestikten ve hepinizin desteginden sonra kendime yöneldim. Açıkcası hem namaz hem de kişisel gelişim kitapları en cok yardımcım oldu.
Aklımı kurcalayan bir konuda sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Kuantum diye bir olay var. Diyorlar ki olumlama yapın, ornegin her gun gun icinde "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin kendinizi buna inandirin bir gun bir bakmışsiniz hersey oyle olmuş.
Şimdi evet bu mantıklı ve uygulamak istiyorum ama kafamı karıştıran sey su, bazı insanlar vardır mesela körü körüne birşeylere inanır, takıntı yapar. Hani görüyoruz haberlerde kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor.
E bu ınsanda kendini inandirmis sonucta. Ama her zaman olumsuz yanıt alıyor hatta itici oluyor.
Yani sorum su kızlar bu olumlama cidden ise yarıyor mu neye inanırsak o oluyor mu oluyorsa bu orneklerde neden olmuyor ?
Var mı deneyeniniz?

Sadece inanmak tabiki yetmez.Yani mantıklı değil ki zaten :) Yani öyle bir dünya yok arkadaşım :KK51:
Ama ümitsizliğe düşmek de yok.
Yapmak istediklerin için emek harcamalısın.Yoksa ben inanıyorum demek yetmiyor.İnandığını göstermen lazım.
Bu dua ederken de böyledir.En basitinden sınavın var çalışmıyorsun dua ediyorsun sadece.Biri de çalışıyor dua etmiyor.
Evet Allah'ın herşeye gücü yeter ama Allah herkesin de emeğinin karşılığını verir.Yani kavli olarak dua ederken fiili olarak da dua etmeliyiz.
Yani istediklerimiz için çalışmalıyız.Bu herşey için böyledir.
Mehmet Akif Ersoy'un şu dizeleri bu konuda çok manidardır:

"Kadermiş!" Öyle mi? Hâşâ, bu söz değil doğru:
Belânı istedin, Allah da verdi... Doğrusu bu.
"Çalış!" dedikçe şerîat, çalışmadın, durdun,
Onun hesabına birçok hurafe uydurdun!
Sonunda bir de "tevekkül" sokuşturup araya,
Zavallı dini çevirdin onunla maskaraya!
Bütün o işleri Rabbim görür: Vazifesidir...
Yükün hafifledi.. Sen şimdi doğru kahveye gir!
Silahı kullanan Allah, hudûdu bekleyen O;
Levâzımın bitivermiş, değil mi? Ekleyen O!

Secret yalan değil sadece kullanmasını bilmiyor insanlar.Bir şeyin olmasını istiyorsanız olumlu düşünmek tamam işe yarar.Fakat bilinçaltınızda bir yerlerde o konuyla ilgili olumsuz bir düşünceniz varsa istediğiniz şey gerçekleşmez."Olacak mı acaba?" diye düşünmek bile istediğiniz şeyin gerçekleşmesi için bir engel.Pozitif enerji yayarsanız karşılığında pozitif olaylar yaşarsınız bu bir gerçek.Fakat evren kuralları armut piş ağzıma düş şeklinde işlemiyor bunu da belirtmek isterim.Yani siz bir şeyin gerçekleşmesini çok istediğinizde ve olacağına inandığınızda size bunu gerçekleştirmek için fırsatlar sunar evren.Tıp kazanma örneği verilmiş mesela siz bu kuantum olayını tıp kazanmak için uygularsanız tabi ki hiç çalışmadan kazanmanızı sağlamaz.Fakat kazanmanıza yardımcı olacak fırsatlar sunar size mesela size gerekli dersleri öğrenmenize yardımcı olacak çok iyi bir öğretmenle tanışırsınız ya da birileri size çok iyi ders kitapları hediye eder vs bunun gibi.İnsanlar bu secret ve kuantum olayını yanlış anlıyorlar genelde.İstekleri gerçekleşmeyince de kuantum suçlu oluyor :)

X