Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası imkanınız varsa anaokuluna gönderın

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

tugbamurat

bismillahirrahmanirrahım
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
1.524
5
a.s.a.s.a.s.merhaba arkadaşlar benım arkadaşımın 4 yaşında hareketlımı hareketlı yaramaz herşeye ağlayan bır oğlu vardı arkadaşım bu yıl anaokuluna verdı geçen gun onlara gıttım ve çook şaşırdım o hareketlı o yaramaz herşeye aglayan çocuk gitmiş yerıne agır efendı uslu bir çocuk gelmiş anaokulu çook işe yaramış annesı çok memnun gözlerımle görmesem o çucukmu derım inanamam heralde ama gerçek çocuk 4 5 ayda değişmiş benım oğlumda çook hareketlı ve yaramaz bende eylülde oğlumu anaokuluna verecem tam 4 yaşında oluyo siz annelerede tavsıye edıyorum imkanınız varsa anaokuluna gönderına.s sız annelerınde anaokuluyla tecrubesı olanlar bizimle paylaşırsanız sevinirim sevgıleeeeeer

anneler çocugunuzu anokuluna yollayıp değişiklikleri paylaşmaya nerdesınız tecrubelerınızı ögrenelım anaokulu kreş çocugunuza nasıl yaradı neler degişti

Ben anne değilim ama 5 yaşındaki kardeşim aynı senin anlattıgın gibiydi.. huysuz herşeye ağlar sürekli bakkal market ister..
Anaokuıluna gittikten sonra çok değişti biraz bilmişlik geldii yada şımarıklık fakat daha bilinçli öyle bir konuşuyorkii sanki büyümüşte küçülmüş..
annem 35 yaşında onu alıyo açlıyo msnyi karşı tarafla nasıl konulşuluacak kamera nasıl açılacak anneme o öğretiyo.. okuma yazma bilmiyo 5 yaşında daha ama bilgisayrımın şifresi PINARIM meselaa bunu kendi giriyo hiçbiyere bakmadan :)))
yanii gerçejkten anaokulu çocugun okul önce gelişimi okulu tanıması hayata ufacıkken atılması için büyük bir avantaj .. hazırlık....

benim oğlum içine kapanık düşüncelerini toplum içinde fazlaca ifade edemeyen bi çocuktu.eşyalarını paylaşmayan ve evde tabiri caizse beni yiyen....geçen sene 4 yaşında yazdırdım anaokuluna ve açıldı gerçekten büyüdü sanki birden bire bu sene de devlet okulunun anasınıfında eylülde ilkokula başlayacak ve iyice bilmiş bişi oldu :nazar:bazen öyle laflar ediyoki babasıyla birbirimize bakıyoruz nasıl akıl edebiliyor diye .geçtiğimiz yaz okuma yazmayı tam olarak söktü kendi kendine:nazar:gerçekten çok çok faydasını gördük çok şükürr

canım bende oğlumu 4 yaşında verdim ve iyikide verdim..çocuk evde yapmadığı şeyleri okulda kurallara uyarak yapıyo..paylaşmayı..kurallara uymayı..sabırlı olup sırasını beklemeyi..başkalarına saygıyı öğreniyo....mutlaka tavsiye ederim verin okula...

canım bende oğlumu 4 yaşında verdim ve iyikide verdim..çocuk evde yapmadığı şeyleri okulda kurallara uyarak yapıyo..paylaşmayı..kurallara uymayı..sabırlı olup sırasını beklemeyi..başkalarına saygıyı öğreniyo....mutlaka tavsiye ederim verin okula...

TEŞEKÜRLER CANIM BİLGİN İÇİN EYLÜLDE ALLAH NASIP EDERSE VERECEM

benim kızm gecen sene gitti baya faydasını gördüm öğretmenlede alakalı kızım 6 yasında bu sene de gönderdim bu pek istekli gitmiyo evde kalıp çizgi film izlemeyi tercih ediyo ama evt faydalı anasınıf

benim kızım 2 buçuk yaşındaydı ve sadece 2 yada 3 cümle kuruyordu.yanlızdık burda ben o babası..kreşe verdik ve ilk hafta cümleler artı.şimdi 3 buçuk yaşında ve renkleri tamamen biliyor sayıları 5 e kadar tanıyor 10 a kadar net sayıyor .ögrendi şarkıların tekerlemelerin şiirlerin sayısını ben bilmiyorum .hatta 23 nisan şiiri bile söylüyor bize.insanlarla zaten çabuk kaynaşan bir çocuktu halada öle yolda herkeze el sallıyor..beslenmesi daha düzenli uykusuda öle.
yani kısası eger imkanınız varsa mutlaka yollayın,çünkü ben kendi açımdan yazıyorum ki orda ögretilenlerin yarısını ben veremezdim kızıma .....

benim kızım 2 buçuk yaşındaydı ve sadece 2 yada 3 cümle kuruyordu.yanlızdık burda ben o babası..kreşe verdik ve ilk hafta cümleler artı.şimdi 3 buçuk yaşında ve renkleri tamamen biliyor sayıları 5 e kadar tanıyor 10 a kadar net sayıyor .ögrendi şarkıların tekerlemelerin şiirlerin sayısını ben bilmiyorum .hatta 23 nisan şiiri bile söylüyor bize.insanlarla zaten çabuk kaynaşan bir çocuktu halada öle yolda herkeze el sallıyor..beslenmesi daha düzenli uykusuda öle.
yani kısası eger imkanınız varsa mutlaka yollayın,çünkü ben kendi açımdan yazıyorum ki orda ögretilenlerin yarısını ben veremezdim kızıma .....

a.s.a.s.nekadar güzel baya birşeyler ögrenmiş kızın böyle sizler yollayıp memnun kalınca oglumu yollama istegı daha çook artıyo hemen eylül gelsede yollasam anasınıfına diyorum

benim kızım haziranda 5 olucak.geçen sene bir süre gönderdim.sonra aldım içine kapandığı için.bu senede ilk dönem gönderdim akciğerlerini üşüttü.özel bi okulun kreşiydi güzeldi.ikinci dönem göndermedim şu an gönderdiğime çok pişmanım eşimle birlikte erken göndermişiz diye düşünüyoruz.bence çocuk özgüveni anne ve babasından öğrenmeli okula başlamadan önce.hepimiz okul öncesi eğitimi kendi çocuklarımıza verebilecek kapasiteye sahibiz.benim kızım ingilizce saymayı bile öğrendi.bilgisayarı açıp msn açıp kamerayı açıp dayısıyla sohbet ediyor.şimdiki çocuklar çok zeki bence evdeyseniz 6 yaşından önce vermeyin derim.hayatıda özgüvenide kendiniz öğretin derim.sizin ektiğiniz tohumun ilk sularını siz verin.benimki sadece tavsiye ve benim düşüncem.şimdi herşeyi doyasıya yaşıyoruz birlikte.yarın gelecek okula başlıcaklar zaten istesekte yanımızda olamıcaklar günün her saati şimdi böyle bir fırsat varken neden yaşamıyalım çocuklarımızla.neden kurulmuş saat gibi küçücükken hergün aynı şeyleri yaşatalım.

Benim oğluma babannesi bakıyor bende istiyorum bu sene kreşe vermeyi artık yetmemeye başlıyor bazı şeyler 3,5 yaşında şu an 20 ye kadar sayıyor ingilizce 10 a kadar sayıyor 1 tane iniglizce şarı biliyor renkleri tanıyor ama çok yaramaz ve aksi sürekli kendi istekleri olsun istiyor bu söylediklerimi sadece kendi kendine öğrendi zorla hiç bir şey yaptıramıyorsun bir taraftanda şöyle düşünüyorum hayatının yarısını okullarda geçircek 1 sene daha idare edeyim diyorum ama hiç bir şey öğrenemiyor artık verimli olamıyoruz çocuk için bende kararsızlar arasındayım

kızlar benim oğlumada babannesi bakıyor eylülde 3 yaşını doldurcak bizde bu sene kreşe vermeyi düşünüyoruz umarım verebiliriz :emir_bebek:

Selam arkadaşlar kızım 2.5 yaşında.evde bakıcımız bakıyor.çok memnunum gelişimi de maşallah iyi.resim yapıyorlar berabaer puzzle yapıyorlar,kitap okuyorlar,şarkılar söylüyor..saymayı falan biliyor.acaba ben de göndersem mi seneye yoksa daha erkenmi?bir de kreşe başlayınca sizin çocuklarınız çok hasta oldular mı?

X