imdat sütüm yoğurt olmadı

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Köy sütüm 5litre içine 2,5kaşık yoğurtla mayaladm tutmadı.ve sütümde çok kaliteliydi :'( ziyan oldu tamamen süt gibi değil ama tutmadı.şimdiden sonra napmalıyım? Ltfen yardım edn

canım mayasını az koymuş olabilirsin ben her bi kiloya bir yemek kaşığı koyuyorum. yada ben mi yanlış yapıyorum ki :(

Annem mayalanmamis yogurdu yani sütü kaynatip ekşimik peyniri yapiyor. Sizde yapin hem ziyan etmemis olursunuz. Bu peyniri hamur islerinde ve böreklerde kullanabilirsiniz

Son düzenleme:
Köy sütüm 5litre içine 2,5kaşık yoğurtla mayaladm tutmadı.ve sütümde çok kaliteliydi :'( ziyan oldu tamamen süt gibi değil ama tutmadı.şimdiden sonra napmalıyım? Ltfen yardım edn

yoğurt mayaladığın tencereden daha büyük bir tencerede su kaynat tencereyi ocsaktan alıp yoğurt mayaladığın tencereyi içi kaynar suyla dolu olan diğer büyük tencereye oturt sütüne tekrar 1 kaşık daha yoğurt ekle kaynamış olan suya oturttuğun tenceryi tekrar güzelce sar hatta suyun soğumaması için bir tepsi kapat üzerine tekrar yoğrudunu mayalamaya bırak

canım mayasını az koymuş olabilirsin ben her bi kiloya bir yemek kaşığı koyuyorum. yada ben mi yanlış yapıyorum ki :(

her kilo için bir kaşık yoğurda hiç gerek yok ben genelde 5 kilo sütle yoğurt mayalıyorum ve içine 2 yemek kaşığı maya ekliyorum gayet güzel oluyor.

Sütünüzü çok soğuk mayalarınız ise yoğurdunuz mayanlanmaz,çok sıcak olmayacak çok soğukta olmayacak ılık olması gerek koydunuz maya miktarı yeterli bizde evde kendimiz yaparız yoğurdu 5 kg süte 2 yemek kaşığı katarız çok güzel oluyor.

arkadasım bıraz fazla degılmı maya benım annem bana demıstı mayası cok oldumu ıyı tutacak anlamına gelmez dıye bende 5 kg yogurda 2 yemek kasıgı koyuyorum bı sorun olmuyo

Süt olması gerektiğinden daha soğuktur.:44:.O zaman tutması geç oluyor..:31:Bekleyince oluyor ama o zaman ekşi oluyor:31:Sıcak suya oturtabilirsiniz..:34:

Ben de yogurdu açtım bi de ne göreyim süt daha Daha önce kaynamış olan sütü serçe parmağım dayanacak ısıya getirmiş tupperın yogurt mayalama kabında mayalamıs 4 saat de beklemiştim. Şimdi kabı tepsiye alıp sıcak su koyup tekrar sardım. Umarım sabaha olur.

Back
X