- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.817
-
- Konu Sahibi zeytinagaci
ve bu ilaçtan kömürlüğüde sıkacaksınız ki kökü kurusun
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun
küçükken bizde ablamla pirelenmiştik böyle apartmanın bodrumundan
ben bayağı küçüktüm ama annemin bizi haşır haşır keseleyip yıkadığını hatırlıyorum, çarşafları falan da kaynatmıştı
bizi de baya sıcak suyla köpürte köpürte yıkamıştı
sonra kurtulmuştuk
internetten baktım da şimdi eğer sorun çok büyük çaplıysa evinize ilaçlama yaptırmanız gerekebilir
çok geçmiş olsun umarım bir an önce kurtulursunuz
Canım baktm netten genelde ilaçlama şirketleryle ilaçlatın dyo az var snrm şuan senn ama yinede ilaçlanması lazm gerçi snde eczaneden yarn alablrsin muhakkak bişey vardr kıyafetlerni çarşflarnı fln güzlce kaynat inş bir an önce sorunun çözülür
Canım telaş yapma çözümü varr :)
ilk iş eve bir böcek ilaçlamacı çağırıyorsun. Sabah gelip ilaçlıyolar, akşama kadar eve girmiyosun ev kapalı kalıyor.
Ayrıca sadece senin ev yetmez derhal apartmandakilerle de konuşup apartmanı kömürlüğü de ilaçlatıyosunuz. O gün hamama gidiyosun bi güzel :)
Akşam mümkünse başkasında kal yatıya. Ertesi gün de evi bi güzel temizliyosun çamaşır suyuyla. Veya temizletiypsun fark etmez.
Sorun çözülyo. :)
canım bildiğim kadarıyla 19.30a kadar açık ezcaneler
eğer yakınında varsa hiç zaman kaybetmeden git derim
Bence ilaçlama firması çağırıp ilaçlatmalısın... Çarşafları kıyafetleri yüksek derecede yıka...
Bu yaratıklar çok fazla yumurta bırakıyorlarmış bir defada.. yani bu gün öldürdüm bitti dediklerin 15 gün sonra bıraktıkları yumurtalardan tekrar ürüyorlarmış.
teşekkürler böğürtlen, buradaki tek sorun hasta annemin evden çıkamıyor olması
ayyy ben bi daha o kömürlüğün kapısından bile geçer miyim?????
teşekkür ederim buldum bi tane buradan
yarın hemen almam lazım
aldığım yere sorarım pompayla mı neyle uygulanıyosa en azından kendi odama falan yaparım.
en yakını yarım saat mesafede
o iş yarına kaldı mecburen.
ayy bayılıcam yumurta mı bırakıyolar bi deee
her şeyi 95 derecede yıkıcam şimdi, kendimi dahil.
o odada da yatamam ben artık
annemler 20 haziranda gidecekler o zamana kadar pire kaynar bu ev ilaçlatmazsam.
teşekkür ederim buldum bi tane buradan
yarın hemen almam lazım
aldığım yere sorarım pompayla mı neyle uygulanıyosa en azından kendi odama falan yaparım.
ya bu pireler nasıl oluyor biri bana anlatabilir mi?küçük siyah böcekler var ama çok nadir ne olduğunu çözemedim.böyle nokta gibi ufacık.ama sanırım bu pireler çok çabuk zıplıyorlar.
pireler çabuk yumurtlar. yenileri çıkar. kökünü kazımak lazım.
Pire evet tam bir baş belasıdırlar. Eğer bulunduğum ortamdamda daha önce bile bulunduysa vücudum kızarır. Bayramda kv köydeki evine gitmiştim. Keçimi ne kesmişler her yer pire tabi ben sürekli kaşınıyorum sabaha kadar 20 tane yakalamıştım. Eczane falan olmayınca toz deterjanı dökmüştük ondan sonraki gece çıkmamıştı.
İlaçlama firması işe yarayabilir ama seneye tekrarlayabilir. Bütün evi sık sık sil süpür özellikle halıları sil kolay ölmezler ama suda boğulurlar aklında olsun çamaşır suyu ile sil heryeri marketlerden yarınlık böcek ilacı alabilirisn işe biraz yarayabilir en azından brz yavaşlatır.
yataklara böcek ilacı sıkıp öyle yıkayabilirsin ama çarşafların dikişlerine saklanıp ölmeyebilirler hele yumurtalar çok dayanıklı olur kolay gelsin...