How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Lise Yorum ve Soruları İmamhatipe devam etmek istemiyorum lütfen fikir verin

lastsong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
6
-2
86
34
İstanbul
Öncelikle merhaba... Ben imam hatip lisesinde 10. sınıfta okuyorum. Açıkçası pek isteyerek geldiğim bir lise değildi ben anadolu lisesi istiyodum ve puanım 400ün çok üstünde olmasına rağmen ailem bana sormadan yerleştirme kağıdına imamhatip yazmıştı. Geçen sene sınıfı nasıl geçtim bir ben bilirim birde Allah başta okula çok isteksiz gidiyordum çünkü bu yüzden de dersleri hiç dinlemezdim. Şimdi diğer derslerimi epey bir toparladım hatta iyi notlar alıyorum diyebilirim ama mesleki derslerinin alt yapısını oluşturamadığım için onlar öyle kaldı ve şimdi gerçekten çok zorlanıyorum o derslerde. Aileme okul değiştirmek istediğimi söylüyorum ancak bunu pek ciddiye almıyorlar o derslerin benim dinim olduğunu ve öğrendiğim zaman güzel olucağını söylüyorlar ama resmen lise hayatımı karartıyolar haberleri yok sonuçta ortalama puanlarım ne kadar yüksek olursa üniversite sınavında o kadar puanım yükselicek ama bu umurlarında bile değil. Diğer yandan benim de kafam karışık aslında ihlden anadolu lisesine geçiş olmuyormuş meslek liselerinin üniversite yolu kapalı olduğu için kesinlikle istemiyorum düz liseler de ne bileyim hep kötü anılmışlardır üstelik sınıflarda kalabalık oluyor sanırım. Bir diğer aklımda olan şey açık düz liseye geçiş yapmak dershaneye gider sınava öyle hazırlanırım zaten 11 ve 12. sınıfta artık okulda dersleri düzgün işliceğimizi sanmıyorum öncelik dershane oluyor genelde hocalar da geçiriyorlar hep ama ihlde devam edersem mesleki dersler hepten zorlaşıcak tabi ve ben napıcağımı hiç bilmiyorum. Ne gibi bi taktik uygulamalıyım? neyi tercih etmeliyim? ve ailemi neye ne şekilde ikna etmeliyim?:14:

Son düzenleme:
Merhaba canım.. Hikayen kısmen bana tanıdık geldi, kardeşim üzerinde de aynı şekilde babam baskı uygulamıştı ama o ne yaptı ne etti yazdırmadı, şuan anadolu lisesinde okuyor. Onun tercih etmeme sebebi sanırım arkadaş çevresinden kaynaklıydı ve bir takım çekinceleri vardı ayrıca imam hatipte başörtüsüz okuyamayacağını, böyle bir tercihinin de şuan olmadığını belirtiyordu. Senin okulunu sevmeme gerekçelerin neler peki? Bunlarla benzer mi?
Bulunduğun ortamı sevmeye çalışmış ve sevmek için sebepler yaratmaya çalışmışsan kendine ve şayet bunun sonucunda hala sevemiyorsan o zaman orada bulunmanın bir anlamı yok tabiki. Fakat bu kişisel bir şey, okul işi cesaret işi. Ben üniversite okuyorum, okulumu pek sevmiyorum ama sevmek için kendime sebepler sundum,dezavantajları oldugu kadar avantajlarını da görmeye calıstım ve şimdi okulumu 1.likle bitirmek üzereyim.. Pes edip gitseydim bu başarıyı elde edemeyecektim belkide..
Objektif bakmak gerekirse aileninde haklı olduğu yönleri kesinlikle var ama burada hatalılar çünkü yaklaşım tarzlarının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bence ailen sana fırsatlar sunmalı ama seçim senin olmalıydı.. Ailenle çok sakin bir dille, anne-baba gibi değilde arkadaş gibi konuşmayı denedin mi hiç? Ayrıca hangi şehirde okudugunu bilmiyorum ama mesela Ankara'da bir imam-hatip lisesi var ki gerçekten en iyi anadolu liselerine taş çıkartacak başarıları var. Derslerin sana yük olarak gelmesin, o okulda kaldıgın müddetçe onları birer zevk haline getirmeye çalış, inan faydası olacaktır. Ama çabuk pes etme canım, denemek için hala zamanın var..

benim ortam veya kapalılıkla ilgili problemim değil zaten kapalılık şart değil okulda. Tek problemim mesleki dersler ve okulda bunların epey bi ağırlıklı olması. İlahiyat gibi bir tercih yapmıyacağım için bana çok fazla geliyorlar. Mesela arapça dersi görüyoruz sadece gramer yüklüyolar ve bu okuldan mezun olunca hiçbir şekilde arapça öğrenmiş olmucaz bu yüzden arapça dersi bana gereksiz geliyor istemiyorum istemeyince de yapamıyorum. Ondan sonra kuran dersinde bir sürü ezber veriyolar zaten lise öğrencisiyiz derslerimiz son derece ağır birde hafızlık yaptırıyorlar sanki üstelik dersin kredisi de 5 oldukça fazla yani. Birde imamhatipteki insanlarla düşünce yapım biraz daha farklı bu sebeplerden dolayı ne zaman siyasetle falan ilgili konular açılsa kendimi oldukça zor tutuyorum. Ve bütün bunlar bende okulu iticileştiriyor maalesef

benim ortam veya kapalılıkla ilgili problemim değil zaten kapalılık şart değil okulda. Tek problemim mesleki dersler ve okulda bunların epey bi ağırlıklı olması. İlahiyat gibi bir tercih yapmıyacağım için bana çok fazla geliyorlar. Mesela arapça dersi görüyoruz sadece gramer yüklüyolar ve bu okuldan mezun olunca hiçbir şekilde arapça öğrenmiş olmucaz bu yüzden arapça dersi bana gereksiz geliyor istemiyorum istemeyince de yapamıyorum. Ondan sonra kuran dersinde bir sürü ezber veriyolar zaten lise öğrencisiyiz derslerimiz son derece ağır birde hafızlık yaptırıyorlar sanki üstelik dersin kredisi de 5 oldukça fazla yani. Birde imamhatipteki insanlarla düşünce yapım biraz daha farklı bu sebeplerden dolayı ne zaman siyasetle falan ilgili konular açılsa kendimi oldukça zor tutuyorum. Ve bütün bunlar bende okulu iticileştiriyor maalesef

meraba. ben de yaklaşık aynı durumdayım. öyle çokda zorla gitmedim ortamı falan seviyorum hani siyaset falan yapmadığımız içim :D ama benimde sıkıntım kuran dersi. çok ezber yüklüyolar evet. ve insan istemeyince yapası gelmiyor. bu yüzden 2 senedir çekiyorum ve sırf buyüzden taktir alamıyorum. çünkü temel ders. Liseye geçiş olarak sadece düz lise oluyor diye biliyorum ben. Oyüzden bende değiştirmedim okulumu. Ki arapça çok çok kolay ve eğlenceli bence iyi yönden bakıp derslerine konsantre olmalısın bence. bende kararımı verdim zaten o meseleyi çözücem.
Boşuna düz liselerde harab olma derim.O ezberleri ve dersleri yapan nasıl yapıyor ? bi eksiğin yok pes etme. :6:

Öncelikle merhaba... Ben imam hatip lisesinde 10. sınıfta okuyorum. Açıkçası pek isteyerek geldiğim bir lise değildi ben anadolu lisesi istiyodum ve puanım 400ün çok üstünde olmasına rağmen ailem bana sormadan yerleştirme kağıdına imamhatip yazmıştı. Geçen sene sınıfı nasıl geçtim bir ben bilirim birde Allah başta okula çok isteksiz gidiyordum çünkü bu yüzden de dersleri hiç dinlemezdim. Şimdi diğer derslerimi epey bir toparladım hatta iyi notlar alıyorum diyebilirim ama mesleki derslerinin alt yapısını oluşturamadığım için onlar öyle kaldı ve şimdi gerçekten çok zorlanıyorum o derslerde. Aileme okul değiştirmek istediğimi söylüyorum ancak bunu pek ciddiye almıyorlar o derslerin benim dinim olduğunu ve öğrendiğim zaman güzel olucağını söylüyorlar ama resmen lise hayatımı karartıyolar haberleri yok sonuçta ortalama puanlarım ne kadar yüksek olursa üniversite sınavında o kadar puanım yükselicek ama bu umurlarında bile değil. Diğer yandan benim de kafam karışık aslında ihlden anadolu lisesine geçiş olmuyormuş meslek liselerinin üniversite yolu kapalı olduğu için kesinlikle istemiyorum düz liseler de ne bileyim hep kötü anılmışlardır üstelik sınıflarda kalabalık oluyor sanırım. Bir diğer aklımda olan şey açık düz liseye geçiş yapmak dershaneye gider sınava öyle hazırlanırım zaten 11 ve 12. sınıfta artık okulda dersleri düzgün işliceğimizi sanmıyorum öncelik dershane oluyor genelde hocalar da geçiriyorlar hep ama ihlde devam edersem mesleki dersler hepten zorlaşıcak tabi ve ben napıcağımı hiç bilmiyorum. Ne gibi bi taktik uygulamalıyım? neyi tercih etmeliyim? ve ailemi neye ne şekilde ikna etmeliyim?:14:
​İmamhatipten düz lise yada meslek lisesine geçiş yapabilirsin.

Canım benım nışanlım liseyi ımamhatıpte okumuş. Üniv sınavında cok yuksek puan almasına ragmen ozamankı ımamhatıp karşıtı hukumetımuz sayesinde ıkı yıllık bolüm okumak zorunda kaldı. Cok pişmanlık yaşadı onunda babası yüzünde. Imamhatıp okumuş. Ama su an nışanlım 3.unıverstesını okuyor ve devlet memuru kdrolu. Ama cok çekti.bende düz lise mezunuyum ve 2.senemde cok guzel bir üniv kazandım. 4yıllık.okudum bıttı. Kpssye hazırlanıyorum. Sana tavsiyem guzel bir üniv düşünüyorsan ımamhatıpten çık. Suankı hukymet devam ederse eyw ımamhatıplılerın önünü acar ama garantisi yok. İster düz oku ister açıktan ama once bi çık ordan. Cunku puanın alan dışı tercih yapacağın için asırı düşecek. Kaldıkı ilahiyat istemiyorsun.

Canım benım nışanlım liseyi ımamhatıpte okumuş. Üniv sınavında cok yuksek puan almasına ragmen ozamankı ımamhatıp karşıtı hukumetımuz sayesinde ıkı yıllık bolüm okumak zorunda kaldı. Cok pişmanlık yaşadı onunda babası yüzünde. Imamhatıp okumuş. Ama su an nışanlım 3.unıverstesını okuyor ve devlet memuru kdrolu. Ama cok çekti.bende düz lise mezunuyum ve 2.senemde cok guzel bir üniv kazandım. 4yıllık.okudum bıttı. Kpssye hazırlanıyorum. Sana tavsiyem guzel bir üniv düşünüyorsan ımamhatıpten çık. Suankı hukymet devam ederse eyw ımamhatıplılerın önünü acar ama garantisi yok. İster düz oku ister açıktan ama once bi çık ordan. Cunku puanın alan dışı tercih yapacağın için asırı düşecek. Kaldıkı ilahiyat istemiyorsun.
Kat sayı kalktı artık isteyen istediği bölüme gidiyor yeni meslek lisesi mezunu tanıdıklarımdan çok iyi bölümleri kazananlar var,meslek lisesi mezunu bir öğrenci alan dışı tercih yapıyorsa puanı kesilmiyor alan içi tercih yapıyor
ise de ek puan alıyor,tabi konu sahibi Okulu'ndan memnun degilse değiştirmesi gerekir.

Kat sayı kalktı artık isteyen istediği bölüme gidiyor yeni meslek lisesi mezunu tanıdıklarımdan çok iyi bölümleri kazananlar var,meslek lisesi mezunu bir öğrenci alan dışı tercih yapıyorsa puanı kesilmiyor alan içi tercih yapıyor
ise de ek puan alıyor,tabi konu sahibi Okulu'ndan memnun degilse değiştirmesi gerekir.

Tabı biz uzaguz artık ısın icınde olanlar daha ıyı bilir. Nasıp kısmet artık

Aynı şeyi yaşadım ve bir öğrenci olarak değil, bir veli olarak..... Kızım kendi isteği ile başladığı İHL'den lise 1deyken vazgeçti, ağladı, sızladı.. Şimdi lise sonda, az kaldı bitecek :-) haklısın mesleki dersler zor ama imamhatipin insana kattığı değerler de var, ama ailen okul değiştirmeye razıysa içine sinen bir yere git istersen

meslek liselerinin üniye geçişte önü kapalı değil, inan ihl den farklı olmuyor.

Düz liseyi küçümsememelisin eğer fırsatın varsa dershane desteğiyle de tm mf vs.. Kendine güveniyorsan bir gitmek istediğin okulun müdürüne durumu anlatırsan belki aileni ikna ederler üni için imkanın genişler :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım ilk olarak böyle bi olayı bende yaşamıştım ama benimki tercih dönemindeydi ailem ihl istedi ben anadolu aileni ikna etmen için kesinlikle rehber hocanla konuşmak olacaktır ama ilk önce sen gidip bi konuş rehber hocanla anlat ne kadar istediğini anadoluya gitmeyi orda devam edersen ne kadar mutsuz olacağından falan bahset sonra rehberlikçin ailenle konuşsun yani ben öyle yapmıştım ve inan en etkili yol bu olmuştu... Umarım işine yarar meslek lisesini düşünme bencede üni. girişte önü açıldı falan diyorlar ama hikaye düz liseye gitmen en iyisi gerçi şimdi düz liselerde anadolu oldu... Allah yardımcın olsun canım.

Düz liseyi küçümsememelisin üni için istersen dershane desteğiyle olsun veyahut olmasın tm mf veya sözelden bölümüne göre sınav için gerekli dersleri alacağından dolayı en azından üni için şansın artar gitmek istediğin lise de ki yetkili kişi yi ikna edip onunla birlikte aileni ikna etme çabasında olabilirsin ;)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back