Öncelikle merhaba... Ben imam hatip lisesinde 10. sınıfta okuyorum. Açıkçası pek isteyerek geldiğim bir lise değildi ben anadolu lisesi istiyodum ve puanım 400ün çok üstünde olmasına rağmen ailem bana sormadan yerleştirme kağıdına imamhatip yazmıştı. Geçen sene sınıfı nasıl geçtim bir ben bilirim birde Allah başta okula çok isteksiz gidiyordum çünkü bu yüzden de dersleri hiç dinlemezdim. Şimdi diğer derslerimi epey bir toparladım hatta iyi notlar alıyorum diyebilirim ama mesleki derslerinin alt yapısını oluşturamadığım için onlar öyle kaldı ve şimdi gerçekten çok zorlanıyorum o derslerde. Aileme okul değiştirmek istediğimi söylüyorum ancak bunu pek ciddiye almıyorlar o derslerin benim dinim olduğunu ve öğrendiğim zaman güzel olucağını söylüyorlar ama resmen lise hayatımı karartıyolar haberleri yok sonuçta ortalama puanlarım ne kadar yüksek olursa üniversite sınavında o kadar puanım yükselicek ama bu umurlarında bile değil. Diğer yandan benim de kafam karışık aslında ihlden anadolu lisesine geçiş olmuyormuş meslek liselerinin üniversite yolu kapalı olduğu için kesinlikle istemiyorum düz liseler de ne bileyim hep kötü anılmışlardır üstelik sınıflarda kalabalık oluyor sanırım. Bir diğer aklımda olan şey açık düz liseye geçiş yapmak dershaneye gider sınava öyle hazırlanırım zaten 11 ve 12. sınıfta artık okulda dersleri düzgün işliceğimizi sanmıyorum öncelik dershane oluyor genelde hocalar da geçiriyorlar hep ama ihlde devam edersem mesleki dersler hepten zorlaşıcak tabi ve ben napıcağımı hiç bilmiyorum. Ne gibi bi taktik uygulamalıyım? neyi tercih etmeliyim? ve ailemi neye ne şekilde ikna etmeliyim?
Son düzenleme: