Nikah İmam Nikahıyla İlgili Tüm Sorularımız

Mat_MazeL

toz pembee
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2010
1.083
1
66
İzmir
Nikah nişan vs olmadan imam nikahı kılıyormu ve nasıl yapılıyor bilgisi olan varmı?Koşullar neler ? Mihir nasıl belirleniyor?

Son düzenleme:
evlilik cüzdanını göstermeden nıkah olmuyor ..
yasak artık .

fakat yapanlarlar vardır mutlaka .

imam nikahı çok ciddi bir konu dikkatli düşünmen gerekir.evliliğe yakın zaman kala yapmanı tavsiye ederim.
nişan vs gerekli olmadan kıyılabilir illa imamın olmasına da gerek yok kıyılma şeklini bilmesi yeter.birde şahit olması lazım tabi.mehir konuna gelince mehir islam dininde bayanlara verilmiş bir haktır inceliktir bana göre.kendin ne istiyorsan onu imam eşliğinde(kıyan kişi)söylüyorsun bir kağıda yazılıyor istersen hakkını helal edip almayada bilirsin istersen çok büyük şeylerde isteyebilirsin.sana kalmış ama bu erkeğin senin üzerindeki hakkıdır vermesi zorunludur.imam nikahı hakkında detaylı bilgiyi kadın ilmihallerinde veya netten de bakarak görebilirsin.hakkında hayırlı olsun canım.hayırlı günler

Benim imam nikahım normal nikahımdan sonra gelinliğimle eve gelince yapıldı.

ama isteyenler nişanlıyken hatta sevgiliyken bile yaptırıyorlar ben buna çok karşıyım.sonuçta önemli bir konu ve Allah katında evli oluyorsun.

mihire gelince bizde imam karar verdi.taktıkları altının grı kadar altın verilecek dedi imam.onlarda kabul ettiler.
imam anlatıyor biz dinliyoruz,mesela nikah kıyılırken kollarının bağlı olmaması gerekiyormuş.brn bi an kollarımı bağladım eşim uyardı beni...!

benim imam nikahım yok
aslında istemiştim ama sonra kalabalığa aceleye geldi
yapmadık bizde resmi nikah yeterli diye düşündük...

İmam nikahı ciddi birşey..
Devlet nikahı olmadan imam nikahı yapılması yasak ki öyle de olması lazım...
Mihiri kadın kendisi belikliyor...
80 gr altın en az ölçü istediğini isteyebiliyorsun...

Benim merak ettiğim dinsel boyutu aslında..bir ateistle bir müslümanın imam nikahı kıyması doğru mu?kabul olur mu? gerçi dinen müslümana ateist haram ama

Son düzenleme:
nikahtan 1-2 saat önce olmıştu benim ki de.asla nişanlıyken veya daha önce kıyılmamalı sakıncalı bence.en güzeli ya resmi nikahtan 1-2 gün önce yada resmi nikahtan hemen sonra.ama mutlaka ikisi de olmalı...

Kesinlikle ikisi de olması lazım arkadaşım.sen iyisi devlet nikahına yakın bir tarihte kıydır imam nikahını çünkü tehlikeli sinirle söylenen sözler nikahı bozabilir dikkatli olmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…