resmi nikahtan önce imam nikahı yasak bunu yazmışsın zaten.aklı başında bir imamda kıymaz zaten bu nikahı . sebebini sorarsan nette çok güzel açıklayıcı makaleler bulabilirsin. fakat hanefi mezhebine mensupsan aileye gerek olmadan nikah kıyılabilir diye birşey yanlış. benim bildiğim kadarıyla gizli kıyılan nikah geçerli değil. zaten nikah dua okumak değil islamda , nikahın amacı herkese duyurmaktır. evlendiğinizi duyurduğunuzda geçerli olur.buda haliyle resmi nikahtan sonra yapmayı gerektirir.
Bu kadar insan nasıl kıydırıyor anlayamıyorum bir yolu vardır muhakkak. İnsanlar sözünde, nişanında dini nikahını kıydırtıp bizim düştüğümüz hataya düşmemişler. Gerçekten çok önemliymiş ve onlara çok hak veriyorum. Çünkü biz 5 senedir birlikteyiz ve bu kadar uzun süre içerisinde ister istemez yakınlaştık. Bundan sonra da önümüzde en az bir yıl var hiç değilse zararın bir yerinden de olsa dönmek istiyorum ama bu sefer de elim kolum bağlı kalıyor. Çok sevap değil mi ya neden bu kadar zor durumda kalmışken yardım etmiyorlar. Devletten önce Allah'a ve Allah dostlarına, zorda kalanlara yardım etmek değil mi imamların görevi. Kıysa da kıymasa da artık daha fazla mağdur olamam. Neden bunu görmüyorlar. Ben kimseye gidip şu imam benim nikahımı kıydı demeyeceğim ki neden diyeyim. Tanıdıklarınıza kıydırın ya da emekli bi imama kıydırın onların devlet önünde cezası yok dedi ama herkesin bir tanıdığı olmak zorunda mı al işte ben kimseyi tanımıyorum. Emekli imam da bulamıyorum insanların üzerinde yazmıyor ki işi. Of yaa( İki dakikalık bir iş ama benim için hayat memat meselesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?