• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah İmam Nikahı

Soru_06

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2013
5
0
16
Ankara
Kızlar ben nişanlıyım ve nişanlımla 1 yıl daha kesinlikle resmi olarak evlenemeyeceğiz. Nedeni önemli değil ama elimizde olmayan sebepler yüzünden ne kadar istesek de asla hemen evlenemeyeceğiz. Aklınıza kesinlikle ikimizden birinin evli olması gelmesin öyle bir şey yok ikimiz de bekarız. Ancak şöyle bir şey de var biz bir hata yaptık ve evlenmeden önce çok yakınlaştık. Ve evlenmemize de daha en az bir yıl var. Psikolojik olarak çok kötü durumdayım Allah'ın karşısında çok kötü hissediyorum. Bir şekilde imam nikahıyla Allah'ın huzurunda evlenmek istiyoruz bundan sonra tekrar yakınlaşacağımızdan ya da önceki günahımızın böylece affedileceğini düşündüğümüzden değil ama buna gerçekten ihtiyacım var. Forumlarda okudum insanlar nişanlılıkları süresince birbirlerini rahatça yakından tanıyabilmek için nişanlanırken imam nikahı kıydırmışlar. Ailelerimiz din konusunda çok katı değiller, hatta rahatlar asla nişan zamanı dini nikah da kıyılıyormuş desek kabul etmezler hatta olay çıkartırlar. Ama biz birbirimizi çok seviyoruz ve imam nikahı kıymadan artık neredeyse birbirimizle konuşmak bile istemiyoruz günaha girmemek için. Yakın çevremizden kimseye bizim nikahımızı kıyar mısın diyemiyoruz hoş desek de nasıl kıyıldığını bildiklerini hiç sanmıyorum zaten. İmamlar da kıymıyormuş. Yani en azından ben bir tane camiye gittim konuştum kabul etmedi. Çok kötü hissettim bi de üstüne üstlük. Tek elde edebildiğim bu oldu. İmam, emekli imamlar belki kıyar ya da bu işi bilen iyi bir müslüman bulun o kıyar dedi ama kimseyi tanımıyoruz ki. Nişanlanırken nikah kıydıran arkadaşlar sizler kime kıydırdınız acaba? Biz Ankara'da dini nikahımızı kıydırmak istiyoruz araştırdım hanifilerde ailenin rızasına gerek yok. Hem zaten nişanda iki tarafın ailesi de evliliği onayladı. Tek sorun nikahı kıyacak kişi. Lütfen yardım edin bir şekilde bu nikahı kıydırmamız lazım çünkü biz de pişmanlıktan iyice uzaklaşma noktasına geldik birbirimizi çok sevdiğimiz halde. El ele tutuşmayalım günah, çok muhabbet etmeyelim günah... moduna girdik iyice ve kendimizi zorla baskılıyoruz. Lütfen evlenmeden önce özellikle Ankara'da dini nikah kıydıranlar nasıl ve kime kıydırdılar bize yardım edebilirler mi? Kimseye söylemeyeceğiz nikahımızı şu kıydı diye yani aslında cami imamı bile gizlice hemen kıyabilirdi. İsim ya da yeri direkt yazmak istemeyenler ya da benim ailemde biri - bir tanıdığımız kıyıyor size yardım eder diyenler herkesin okuduğu yere yazmak istemezse özelden mesaj da atabilirler. Ne olur yardım edin çok sevaba girmiş olursunuz siz de kıyan kişi de. Yoksa iyice uzaklaşacağız ve ben hem çok sevdiğim için dayanamam buna hem de nişanlımla yaşadıklarımdan sonra mahvolurum. Lütfen acil yardım edin bana.

Merhabalar
Bizimde buna benzer bi sorunumuz vardı hatta konu açıp burdaki arkadaşlara danıştım senin gibi :) ama olay cok farklı yerlere geldi konu saptı, istersen konuma gir yorumları da oku belki fikrin olur .
Ayrıca resmi nikah olmadan dini nikahta kıyılmıyormuş ve resmi nikah olmadan dini nikah kıydırmakta suçmuş konuma yorum yazanlardan bunu öğrendim:)

Son düzenleme:
Konulara biraz göz attım aslında ama göremedim ben :S Sonuç ne oldu peki :) Onları da okuyayım da fikir olsun evet. Çok sevindim önceden konuşulmuş olmasına.

:( Senin deden kıyılmasını istemiş sen istememişsin.Ve zorunluluğun da yokmuş. Dini nikah kıysan belki nişanlın yakınlaşmak isteyecek, yakınlaşacaksınız sonra sorun çıkıp ayrılırsanız sen mağdur olacakmışsın istemeyerek en doğrusunu yapmışsın. Keşke bizim aileden biri de ön ayak olsa tanıdık vs bulunabilse ama biz zaten nişanlımla kimseyi tanımıyoruz bize yardım edebilecek. Bir de herkes resmi nikah seni korur imam nikahı korumaz ve ya ya nişanlın nasıl olsa dini nikahımız kıyıldı deyip yakınlaşmak isterse diye uyarmış seni ama bizim öyle bir sıkıntımız yok. Yani artık nikahımız kıyılsa da kıyılmasa da bir şey değişmeyecek ben zaten mağdur oldum yani bana nikah kıyacak imam ya da bu işi bilen bir müslüman benim bir şey kaybetmeme sebep olmayacak zaten. Aksine kurtaracak. İlla ki imam olsun derdinde de değilim ne yazık ki etrafımda çok dinle ilgilenen bu işleri bilen insan yok. Sadece ben nasıl nikah kıyılır biliyorum diyen bir müslüman benim için yeterli.

Bu kadar insan nasıl kıydırıyor anlayamıyorum bir yolu vardır muhakkak. İnsanlar sözünde, nişanında dini nikahını kıydırtıp bizim düştüğümüz hataya düşmemişler. Gerçekten çok önemliymiş ve onlara çok hak veriyorum. Çünkü biz 5 senedir birlikteyiz ve bu kadar uzun süre içerisinde ister istemez yakınlaştık. Bundan sonra da önümüzde en az bir yıl var hiç değilse zararın bir yerinden de olsa dönmek istiyorum ama bu sefer de elim kolum bağlı kalıyor. Çok sevap değil mi ya neden bu kadar zor durumda kalmışken yardım etmiyorlar. Devletten önce Allah'a ve Allah dostlarına, zorda kalanlara yardım etmek değil mi imamların görevi. Kıysa da kıymasa da artık daha fazla mağdur olamam. Neden bunu görmüyorlar. Ben kimseye gidip şu imam benim nikahımı kıydı demeyeceğim ki neden diyeyim. Tanıdıklarınıza kıydırın ya da emekli bi imama kıydırın onların devlet önünde cezası yok dedi ama herkesin bir tanıdığı olmak zorunda mı al işte ben kimseyi tanımıyorum. Emekli imam da bulamıyorum insanların üzerinde yazmıyor ki işi. Of yaa :(( İki dakikalık bir iş ama benim için hayat memat meselesi.

resmi nikahtan önce imam nikahı yasak bunu yazmışsın zaten.aklı başında bir imamda kıymaz zaten bu nikahı . sebebini sorarsan nette çok güzel açıklayıcı makaleler bulabilirsin. fakat hanefi mezhebine mensupsan aileye gerek olmadan nikah kıyılabilir diye birşey yanlış. benim bildiğim kadarıyla gizli kıyılan nikah geçerli değil. zaten nikah dua okumak değil islamda , nikahın amacı herkese duyurmaktır. evlendiğinizi duyurduğunuzda geçerli olur.buda haliyle resmi nikahtan sonra yapmayı gerektirir.

Evt canım ben seni çok iyi anladım...Bi yerde mecbur da kalmışsın kısacası.

İmam nikahı bu devirde kadına hiçbi hak vermediği için şuan resmi nikahla evli sayılabilirsiniz sadece.
O yüzden de hiçbir imam resmi nikahı olmayan birine imam nikahı yapmaz bu suçtur.
Siz nikah kıysanızda kimse sizi nikahlı bilmeyecek nişanlı bilecek. Bu durumda kendinizi kandırmış olursunuz.
Nikahın amacı çevreye biz evlendik diye duyurmaktır ve görevli kişinin yetkiyle sizi evlendirmesiyle olur.

resmi nikahtan önce imam nikahı yasak bunu yazmışsın zaten.aklı başında bir imamda kıymaz zaten bu nikahı . sebebini sorarsan nette çok güzel açıklayıcı makaleler bulabilirsin. fakat hanefi mezhebine mensupsan aileye gerek olmadan nikah kıyılabilir diye birşey yanlış. benim bildiğim kadarıyla gizli kıyılan nikah geçerli değil. zaten nikah dua okumak değil islamda , nikahın amacı herkese duyurmaktır. evlendiğinizi duyurduğunuzda geçerli olur.buda haliyle resmi nikahtan sonra yapmayı gerektirir.

kesınlıkle sana katılıyorum.. nikahın amacı herkese duyurmaktır... doğru söyluyorsun canım

canım ben sana şukadar söyleyeyım ben 2011 yılında evlendım. eyüp sultanda imam nikahımı kıydırdım. imam kıydı. zaten imam nikahını, imamlar kıyıyor. İmamlarda Resmi nikahının kıyıldıgını beyan eden nikah cüzdanı olmadan da kıymıyorlar. Eskiden resmi nikahı olmadan kıyıyorlardı ama artık imamlar kıymıyor canım...

imam nikahı kıydırmanın amacı rahat rahat yakınlasmaksa ilerde ayrılırsanız ne olucak peki kimse imam nikahı kıydırdıgınızı bilmeyecek ogrenilirse daha kotu olucak hem nikahın amacı cevreye duyurmak cevreye duyurmıycaksanız nikahın ne anlamı var birbirinize Allahın huzurunda soz verin tamam neticede imam nikahı eskiden resmi nikah gibiymiş insanlar o kişilerin nikahlı oldugunu biliyormus sizde durum boyle olmıycak

imam nikahı diye bir şey yoktur islam hukukunda aslında nikah için imama da gerek yoktur. evlenme bir akittir yani sözleşmedir islamda sadece çiftler ve şahitler olması yeterlidir. şahitler huzurunda açıkça evlenmeyi kabul etmek kabul ettim şeklinde bir beyanda bulunulması ve bununla birlikte yapılan akdin aleni yani gizlenmeden yapılması gerekir. imamın huzurunda evlenerek fakat evlendiğini çevreden saklayarak allah katında evlenmiş olunmaz. bu yüzden imam nikahının ancak aleni şekilde yapılıyorsa bir anlamı vardır.

Bu kadar insan nasıl kıydırıyor anlayamıyorum bir yolu vardır muhakkak. İnsanlar sözünde, nişanında dini nikahını kıydırtıp bizim düştüğümüz hataya düşmemişler. Gerçekten çok önemliymiş ve onlara çok hak veriyorum. Çünkü biz 5 senedir birlikteyiz ve bu kadar uzun süre içerisinde ister istemez yakınlaştık. Bundan sonra da önümüzde en az bir yıl var hiç değilse zararın bir yerinden de olsa dönmek istiyorum ama bu sefer de elim kolum bağlı kalıyor. Çok sevap değil mi ya neden bu kadar zor durumda kalmışken yardım etmiyorlar. Devletten önce Allah'a ve Allah dostlarına, zorda kalanlara yardım etmek değil mi imamların görevi. Kıysa da kıymasa da artık daha fazla mağdur olamam. Neden bunu görmüyorlar. Ben kimseye gidip şu imam benim nikahımı kıydı demeyeceğim ki neden diyeyim. Tanıdıklarınıza kıydırın ya da emekli bi imama kıydırın onların devlet önünde cezası yok dedi ama herkesin bir tanıdığı olmak zorunda mı al işte ben kimseyi tanımıyorum. Emekli imam da bulamıyorum insanların üzerinde yazmıyor ki işi. Of yaa :(( İki dakikalık bir iş ama benim için hayat memat meselesi.

Allah aşkına ne dediğinin farkındamısın sen arkadaşım ya ? " Devletten önce Allah'a ve Allah dostlarına, zorda kalanlara yardım etmek değil mi imamların görevi" ne alaka yani ? Sizin yasal nikahınız yok e adam ne diye riske atsın kendini -ha senin vicdanın rahat etsin diye mi ! Eğer gerçekten pişmansan imamları suçlayacağına tövbe ederek Allahtan mağfiret dilenerek geçir o 1 seneyi sonra usulünce yap herşeyini. "İki dakikalık bir iş" demişsin hiç de öyle basit bişey değil imam nikahı hem dinen hem resmiyetle ilgili bir sürü sorunu ve sorumluluğu var

Eger ailenden sakli imam nikahi kiydirirsan sevaba degil daha cok günaha girmis olursun.
Onlarin rizasini almak dinimizde cok önemli!
Allahin huzurunda evlenmekten korkmuyorsunda ailenden izin almayami korkuyorsun?
Nikahi kiydiktan sonra nelere dikkat etmeniz gerektigine ve ayrildiginizda neler olacagini arastirmani tavsiye ederim.

Ben nisanlilik dönemimde el ele gezmedim esimle. Yalniz zaten disari cikmiyorduk.
Esimin ailesi ve cevresi cok rahattir. Fakat benim ailem bu konuda cok hassas, bende öyle!
Ama nisanlilik dönemim yinede cok güzeldi. El ele tutusamamak, rahatca görüsememek, esimi deli ediyordu.
Sürekli beni görmek istiyordu, evimizden gitmek istemiyordu. Her firsatta benimle konusmak istiyordu..
Buda benim cok hosuma gidiyordu acikcasi :)
Dügünümüzde okadar heyecanliydiki. Ilk kez el ele tutusmak, ilk kez dans ederken yakinlasmak
inanilmaz bir duyguydu. Hala ellerini tuttugumda heyecanlanirim..
Yani bununda cok güzel yönleri var bunun icin anlattim. Evlenmenize 1 yil kalmis tutma elini. Evlendikten sonra bir ömür tutusursunuz el ele.
Aileni üzmekten kacin. Nisanlinda birazcik anlayisli olsun öyle degil mi?

Back