Kızlar ben nişanlıyım ve nişanlımla 1 yıl daha kesinlikle resmi olarak evlenemeyeceğiz. Nedeni önemli değil ama elimizde olmayan sebepler yüzünden ne kadar istesek de asla hemen evlenemeyeceğiz. Aklınıza kesinlikle ikimizden birinin evli olması gelmesin öyle bir şey yok ikimiz de bekarız. Ancak şöyle bir şey de var biz bir hata yaptık ve evlenmeden önce çok yakınlaştık. Ve evlenmemize de daha en az bir yıl var. Psikolojik olarak çok kötü durumdayım Allah'ın karşısında çok kötü hissediyorum. Bir şekilde imam nikahıyla Allah'ın huzurunda evlenmek istiyoruz bundan sonra tekrar yakınlaşacağımızdan ya da önceki günahımızın böylece affedileceğini düşündüğümüzden değil ama buna gerçekten ihtiyacım var. Forumlarda okudum insanlar nişanlılıkları süresince birbirlerini rahatça yakından tanıyabilmek için nişanlanırken imam nikahı kıydırmışlar. Ailelerimiz din konusunda çok katı değiller, hatta rahatlar asla nişan zamanı dini nikah da kıyılıyormuş desek kabul etmezler hatta olay çıkartırlar. Ama biz birbirimizi çok seviyoruz ve imam nikahı kıymadan artık neredeyse birbirimizle konuşmak bile istemiyoruz günaha girmemek için. Yakın çevremizden kimseye bizim nikahımızı kıyar mısın diyemiyoruz hoş desek de nasıl kıyıldığını bildiklerini hiç sanmıyorum zaten. İmamlar da kıymıyormuş. Yani en azından ben bir tane camiye gittim konuştum kabul etmedi. Çok kötü hissettim bi de üstüne üstlük. Tek elde edebildiğim bu oldu. İmam, emekli imamlar belki kıyar ya da bu işi bilen iyi bir müslüman bulun o kıyar dedi ama kimseyi tanımıyoruz ki. Nişanlanırken nikah kıydıran arkadaşlar sizler kime kıydırdınız acaba? Biz Ankara'da dini nikahımızı kıydırmak istiyoruz araştırdım hanifilerde ailenin rızasına gerek yok. Hem zaten nişanda iki tarafın ailesi de evliliği onayladı. Tek sorun nikahı kıyacak kişi. Lütfen yardım edin bir şekilde bu nikahı kıydırmamız lazım çünkü biz de pişmanlıktan iyice uzaklaşma noktasına geldik birbirimizi çok sevdiğimiz halde. El ele tutuşmayalım günah, çok muhabbet etmeyelim günah... moduna girdik iyice ve kendimizi zorla baskılıyoruz. Lütfen evlenmeden önce özellikle Ankara'da dini nikah kıydıranlar nasıl ve kime kıydırdılar bize yardım edebilirler mi? Kimseye söylemeyeceğiz nikahımızı şu kıydı diye yani aslında cami imamı bile gizlice hemen kıyabilirdi. İsim ya da yeri direkt yazmak istemeyenler ya da benim ailemde biri - bir tanıdığımız kıyıyor size yardım eder diyenler herkesin okuduğu yere yazmak istemezse özelden mesaj da atabilirler. Ne olur yardım edin çok sevaba girmiş olursunuz siz de kıyan kişi de. Yoksa iyice uzaklaşacağız ve ben hem çok sevdiğim için dayanamam buna hem de nişanlımla yaşadıklarımdan sonra mahvolurum. Lütfen acil yardım edin bana.