• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

imam nihahı ve mehir

sugibiym

seyirlik değil ömürlüksün
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
213
1
46
Adana
arkadaşlar imam nikahlarınızı ne zaman yaptırdınız yani sözlenince mi nişanlanınca mı yoksa düğünden önce falan mı ve mehir de ne istediniz? özel olmazsa

ilk olarak sunu belirteyim imam nikahı demek yanlıştı. doğrusu dini nikah... ben dini nikahımı nişanlanınca yaptırdım canım söz bence erken nikah ıcın nişan öncesi yada sonrası uygun.aslında en güzeli düğünden önce yapılması.ama şimdiki genclık yaramazlık yaptığından bi daha gunaha girmeye gerek yok diye dusunuyorum ben.ben mehir olarak 4 bilezik istemiştim...pişmanım keşke 10 tane isteseymişim :)

ilk olarak sunu belirteyim imam nikahı demek yanlıştı. doğrusu dini nikah... ben dini nikahımı nişanlanınca yaptırdım canım söz bence erken nikah ıcın nişan öncesi yada sonrası uygun.aslında en güzeli düğünden önce yapılması.ama şimdiki genclık yaramazlık yaptığından bi daha gunaha girmeye gerek yok diye dusunuyorum ben.ben mehir olarak 4 bilezik istemiştim...pişmanım keşke 10 tane isteseymişim :)

çok teşekkür ederim uyarınız için genelde iki türlü kullanıyoruz aile içinde hani imam nikahı dini nikah falan :) düzeltmem gerek ama nasıl düzeltecem bilmiyorum öylece kalsın peki 4 bileziği size ne zaman aldı eşiniz

dini nikahımız düğün olup eve gelince yapıldı
mehir olarak da beni hacca götürsün dedim bakalım ne zaman olacak bekliyoruz

Resmi nikahtan önce imam nikahı yapılması yasal değil. Resmi nikah yapılmadan önce dini nikah yapılamaz. Bu, Türk Ceza Kanunu anlamında suç da teşkil eder. Yapılmasında sakıncalar görülmüş ki makamlar çeşitli hükümler düzenlenmiş. Yapılıyor mu yapılıyor. Savcılık ihbar olarak kabul edip inceleme de başlatabilir. Bu bir suçtur aynı zamanda.6 aydan başlayarak hapis cezası vardır.Hoca evlilik cüzdanını görmeden dini nikah kıyıyorsa suç işliyordur.

Ayrıca bu ne kadar çirkin birşey ya,biz nişanlıyken rahat duramayabiliriz o yüzden işi garantiye alalım birşey olursa da günaha bari girmeyelim demenin kibar yolu.

Bence olması gereken zaman,resmi nikahınızdan sonra evinize geldiğinizde kıyılması.Ben yaşamadım ama çevremde pek çok arkadaşımın bu şekilde oldu.Zaten hocayı erkek tarafı ayarlar,nikah salonda kıyılacaksa gece eve geldiğinizde biri gider hocayı alır gelir nikah kıyılır biter gider.

bende ev istesem diye düşünüyorum çok mu olur acaba ama olsun sanırım değer :)

ben öyle şeyler istemem ya sonuçta mihr kendimiz için olan birşey onun dini vazifeleri kendisi yapmak isterse yapsın ben kendimi garantiye alim ya ev yada 50 gram altın isteyim :) :) hemen yapması gerekmiyor mu hani başlamamış ya namaza yani en kısa zaman içerisinde yada

evlenenler yazsaydı bari fikir olurdu değişik hoşumuza giden birşey olursa ondan isterdik :)

bizim resmi nikahımız düğünden 1 hafta once olmuştu dini nikahda dugun gunu sabahı
ben ağırlığımca altın istemiştim bu aramızda bi espriydi
ama sahit bi komşu vardı kabul etmedi ben sahit olamam o zaman dedi :d
siz söyleyin o zaman dedim 50 gr altın dedi 1 de imam ben koyuyorum dedi 51 gr altın oldu işte
gerçi, bu aramızda espri olsada eşimle kv daha sonra gelin ağırlığınca altın istemiş ne kadar gerizekalıca demişti
ve bunu ben mutfaktan duydum
kv me tek kızgınlığım da budur Allah'a şükür başka derdimiz yok ama bunu da unutmadım

benim imam nikahım nişandan 1 hafta önce yapıldı ben mihirimi eşime bağışladım
bağışlamak kötü bir kelime olduda birşey istemedim yani...

Allah herkese iki cihanda mesut edicek evlilik nasip etsin inşallah

bizim resmi nikahımız düğünden 1 hafta once olmuştu dini nikahda dugun gunu sabahı
ben ağırlığımca altın istemiştim bu aramızda bi espriydi
ama sahit bi komşu vardı kabul etmedi ben sahit olamam o zaman dedi :d
siz söyleyin o zaman dedim 50 gr altın dedi 1 de imam ben koyuyorum dedi 51 gr altın oldu işte
gerçi, bu aramızda espri olsada eşimle kv daha sonra gelin ağırlığınca altın istemiş ne kadar gerizekalıca demişti
ve bunu ben mutfaktan duydum
kv me tek kızgınlığım da budur Allah'a şükür başka derdimiz yok ama bunu da unutmadım

kaynanan seviyesini belirtmiş terbiyesizlik yani kusura bakma ama kaynanan saygısız ve terbiyesizmiş o ne demek gerizekalıca asıl kendi konuştuğu gerizekalıcı ( bu arada bende annen gibi seni savundum ama napim dayanamıyorum haksızlıklara )

çok teşekkür ederim uyarınız için genelde iki türlü kullanıyoruz aile içinde hani imam nikahı dini nikah falan :) düzeltmem gerek ama nasıl düzeltecem bilmiyorum öylece kalsın peki 4 bileziği size ne zaman aldı eşiniz

canım onun süresi yok taki boşanana kadar yanı allah korusun bosanma gibi bir durum söz konusu olduğunda almak zorunda yani

mehir konusu çok çok ince bi konu eğer siz dini nikahı yapar mihrinizi alırsanız üzerinize vacip olan ibadetlerinizide yerine getirmenz gerekir yani ben daha evlenmedim düğün olmadı diemezsinz eğer dini nikah yapmadığınz halde takılan bilezik vs falan sizde kalırsa o zaman o vacip ve farz olan ibadetleri yerine getirme mecburiyetnz yoktur... tekrar yazayım dini nikah yapıldığı andan itibarenn mihr sizin oluo ve kurban zekat hac üzerinize düşüyo bunun bilincinde olarak yapın nikahlarınzı..... mehr nasıl ayrlanır konusuna gelince kız ne isterse ama genel olarak emsallerine göre hareket edilmesi tavsiye edilmiş az istemesi de övülmüş.... ama kız hiç istemeyebilir eşine helala edebilir yada borç verebilir borç verdiği takdirde eşi kesin sana mhrini tekrar yapacam derse o zaman yine gelmesi garanti olduğu için zekat üzerinden kalkmıyo.... eş mhr vad edip vermeden vefat edersede borçlu olarak gitmiş oluyor....

benim aklıma birşey takıldı şimdi diyelim ki ben sözlüyüm şuan benim sözlümle yan yana gelmem el ele tutuşmam bile günah nikahı yaptırdım bana kurban düşüyor mu yani :18:

Günümüzde resmi nikah olmadan dini nikah yapmak yasaktır. Çünkü kanunlarımıza göre T.C'de dini nikah kadına hiçbir hak vermez.
Ben nişanlıyken sözlüyken dini nikahı sırf sevişip koklaşmak adına kullananlara çok kızıyorum. Sonra erkeğin üç "boş ol" lafıyla ortada kalıyorlar ve hiçbir hak elde edemiyorlar. Güven meselesi bambaşka. Yıllardır evli çiftler bile bi anda boşanabiliyorsa bu hayatta "asla olmaz" demiyeceksin.
Nişanlılık evresi nikahlı olması gerekseydi yıllardır yapılır çiftler karı koca olurdu. Nişanlılık iki çiftin birbirini tanıması içindir. Eğer nişanda nikah kıyılırsa bunun ne anlamı kaldı?
Benim resmi nikahımdan bi kaç saat önce eşimin amcası imam olduğu ve düğünden gideceği için kıydı. Yoksa yine resmi nikahtan sonra gece kıyacaktı. Resmi nikahımda düğün salonunda kıyıldı. İlerde evladım olurda nişanda sözde nikah isterse böyle bişeye razı olacağımı sanmıyorum. Ya ayrılırsa boşanmış mı olacak? Dini nikahı çocuk oyuncağına çevirdiler iyice sevgiliyken bile kıyıyorlar. Oysa aklı başında hiçbir kadın resmi nikahı olmadan dini nikah yaptırmamalı.

Ben belli bir miktar mehir istemedim ama 7 bilezik oldu.

Son düzenleme:
127 aldı bakalım ustu ne olcak ayrıca sunlarıda ısteyebılırmısız ben ıstıcem yanı baska kadına nıkah hakkı vermeme benle evlı oldugu surece dıycem ben

benim aklıma birşey takıldı şimdi diyelim ki ben sözlüyüm şuan benim sözlümle yan yana gelmem el ele tutuşmam bile günah nikahı yaptırdım bana kurban düşüyor mu yani :18:
selam mehrinizi nisab miktarında ise evet kurbanda zekatda düşüyo üzrinize....

127 aldı bakalım ustu ne olcak ayrıca sunlarıda ısteyebılırmısız ben ıstıcem yanı baska kadına nıkah hakkı vermeme benle evlı oldugu surece dıycem ben

iyi fikirmiş ilerde ben de öyle diyim teşekkür ederim farklı ve yeni bir şey daha öğrendim

Back