İmam hatibe kendi isteyerek gidip de dinini sorgulayan bir öğrenci görmedim ben. Onlar ancak mecburi istikamette olanlardır.
Yanlış bilmiyorum, eğitim sektörünün içindeyim. Her tür okuldan öğrencim var ve hangi okulun nasıl eğitim verdiğini gayet iyi biliyorum inanın. Kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum karşınızda.
Bana kalırsa dini ilimlerde ilerlemek için çocuklar liseden sonra tercih yapmalı. Din eğitimi lise üniversiteye kadar her çocuğa ailede ya da bu konuda uzmanlaşmış kurumlarda verilmeli, isteyen okul saatleri dışında din eğitimi almalı. Böylece devlet okullarında eşit eğitim imkanı sunulmuş olur. Sonra çocuk din adamı olmak istiyorsa ilahiyat fakültesine devam ederek alır eğitimini bir güzel. Böylece lise çağında tercihleri, bakış açısı değişen çocuklar muallakta kalmaz.
Her şey gibi eğitim sistemi de yamuk ülkemizde. O yüzden bu yazdıklarım hayalden benim düşüncelerimden ibaret. Şu an için tek sıkıntım bu eğitimi istemeyen çocukların imam hatip liselerine mecbur bırakılması.