- 29 Mayıs 2016
- 547
- 533
- 30
- Konu Sahibi kalplerbirsedunyaguzel
Ne alakası var yahu umrumda mi devleti savunmak. Kaygım yoktur benim bu şekilde emin olabilirsin. Bu yapilani da savunmuyorum ama senin gibi islama iftiralarla saldiranlari gorunce rahatsizlil duyuyorum. Mesela islam ile siddeti butunlestirmen gibi.devlet halka din eğitimi sağlayamaz hanımefendi ki burada devletin din eğitimi değil mezhep eğitimi sağlamasına karşı çıkıyoruz peki ya diğer mezhepler? diğer dinler? ya da inanmayanlar?
bu ülke din devleti değil o yüzden tek bir mezhep üzerinden eğitim politikası yürütemezsiniz. herkesin inancı var. kalkıp ille de ben sadece bir mezhepten olanlara destek veririm derseniz o zaman diğer inançları olanlardan vergi almazsınız.
benim vergimle imam hatiplerin beslenmesine karşıyım.
ikinci konu ülke olarak eğitimimiz süper değil ve imam hatiplerle de süperleşmeyecek aksine daha da geriye gidecek bunu görüyoruz. yoksa yarın başka bir iktidar gelip imam hatipleri fen lisesi yaptığında bu kadar normal karşılamayacağına adım gibi eminim.
sen duygusal hezeyanlarından asıl meseleseyi kaçırıyorsun. devlet bir gece milletin okulunu imam hatibe çeviremez. bu zorbalıktır. buna tepki gösterilmesi elzemdir.
bir de şu istisnalar biraz da imam hatiplerden çıksın da görelim.
bir de o istisna dediklerinizin çoğu yurtdışına kaçıyor o yüzden görememeniz doğaldır.
Ayrica bu ülkenin çoğunluğunun mezhebi belli. Talep olursa diğer dinlerden de verilsin calisma olursa desteklerim de bunu. Ama senin yaptığın aciktan aciga devletin din egitimi sunmasi. Laikiz biz diyerek bu kadar halki gözardı ederseniz yukaridaki gibi sacma calismalarda da destek bulamazsiniz.