İltihaplı eklem romatizması

25Eda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
4
1
22
Arkadaşlar ben iltihaplı eklem romatizması hastasıyım methotrexat ismin de ilaç kullanıyorum bu kullandığım ilaç hakkın da bilgisi olan var mı? Bitkisel bir şeyler kullanmak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var

Ramatoit artrit annemdede aynı hastalık var dönem dönem atak geçiriyor kendini yorduğu zaman. Zengin hastalığı diye geçiyor malesef annem humiran kullanıyor en ağır ilaçlardan. Malesefki ataklarınız oluyorsa bitkisel şeylerle geçmesi çok zor çünkü atak dönemlerinde atağın vurduğu eklemde şişme ve morarma oluyor eğerki dinlenmesse o eklemde şekil bozukluğu yaşayabiliyor ve o bölge öyle kalıyor. O yüzden bu sorunu yaşadığınızda ev temizliğiydi işti bikaç gün kesinlikle kendinizi dinlendirip normale dönmesini beklemeniz lazım annem ilk başlarda yerinde durmayan bir insan olduğu için üstüne gittikçe saçını bağlayamayacak duruma geldiği oldu topallayarak gezdiği dönem oldu. Şuan kullandığı ilaç sayesinde ve psikolojini yüksek tuttuğu için çok şükür hiç bir sorunu yok ağrısı başladığı anda durup kendini dinlendiriyor bikaç gün, yaşadığı o zor günlerden sonra.Psikolojik olarak asla kendinizi düşürmeyin çok etkiliyor.

Allah şifa versin inşallah ama lütfen yanlış anlamayın da böyle ciddi bir hastalığı burdan fikir sorarak mı üstesinden geleceğinizi düşünüyorsunuz

Bildiğim kadarıyla özellikle atak dönemlerinde daha çok zorluyor, zor bir hastalık ama doktor ne dediyse onu yapmaktan başka çözüm ne olabilir ki
Varsa da burdan gelen cevaplara mı güvenip uygulayacaksınız
Hiç korkmuyor musunuz bilinçsizce bir şey hastalığınızı daha da ilerletirse Allah korusun kalbe falan zarar verirse

MTX ağır bir ilac ama RA ilaçlarinin hepsi ağır malasef.
Ben şuanda Cimzia kullaniyorum ve memnunum. Aylardır atak geçirmedim ve umarım böyle devam eder.
Yukarda bir arkadaş yazmış zengin hastaliği diye. Kesinlikle öyle.
Guru gibi yaşıyorum. Yoga, yüzme ve organik yiyecek . Az Stress bol bol güneş ve deniz.
Et ve hayvansal ürünleri tüketmiyorum. Haftada 40 çeşit sebze ve meyve yemeye calişiyorum. Bol su ve bol uyuku. Arada ipin ucunu kaçırirsam atak olarak geri dönüyor

Amin. Tedavi görüyorum da benim hastalığımdan belki başından geçen varsa bir bilgisi olur diye soru sordum

Amin. Tedavi görüyorum da benim hastalığımdan belki başından geçen varsa bir bilgisi olur diye soru sordum
Amacım gerçekten sizi kırmak değil. Anlıyorum, zor bir hastalık. Annem ve eltim de aynı hastalıkla çok zorlanıyorlar.
Ama sağlam kaynaklardan doğru bilgiler almadan hareket etmek daha da kötü yapabilir.
Sağlıklı günleriniz olsun inşallah

İnşallah teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…