• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokula başlama yaşı?

Kitapgurusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
179
379
53
Merhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.

Merhaba.Oglum kasım dogumlu.Ben pedagogumuzun yönlendirmesi ile 82 ayda gönderdim.Sınıfımızda 68 aylıkta vardı bizim gibi olanda vardı.Çocuga göre degisiyor güclügü.
Ben 1 sene önce göndermis olsaydım basari olarak sıkıntı yasamayacaktim ruhsal olarak ikimizde yıpranırdık cocugumu taniyorum.
Aya degilde cocuga odaklı karar verin derim hayirli olsun simdiden😊

benim kardeşim de 68 aylıkken başlamıştı okula. Bir sıkıntı yaşamadı. Şu an kocaman oldu üniversiteye gidiyor 🥳
Başarıları daim olsun inşallah kardeşinizin. Ben adapte sorunu olur mu, derste uzun süre kalacak o nedenle hem kendisi, hem öğretmeni hem de sınıf arkadaşları için problem olur mu diye endişe ediyorum. Çünkü çok oyun çocuğu, hep oyun oynayalım, çizgi film izleyelim, hoplayalım zıplayalım modunda. Oturup boyama yapmak, sayı saymak, kalem tutmak vs. bunları yaptıramıyorum hiç. Teşekkürler yorumunuz için. 😊

Okula sorun.
Biz hem öğretmen, hem anaokulu idarecisi ile görüştük.
Kızım 28 Aralık 2016 doğumlu, okul idaresi dedi ki 2016'lı hiç kimseyi henüz birinci sınıfa kaydetmedik ama kızınız ilkokula uygun.
Birinci sınıfa kaydettirdik.
Hatta devlet okulunda boyuna kilosuna bile baktılar, şaşırdım o kadar ilgili olmalarına yalan olmasın.

80 aylık vermenizi tavsiye ederim.Her çocuğun gelişimi farklıdır sadece zihinsel değil bedensel olarakta belli bir olgunluğa erişmiş olması gerekiyor.Kucuk öğrenciler belli bir zaman sonra kendinden büyüklere erişmekte zorlanabiliyor bu durum hem öğrenciyi ve aileyi yoruyor.(Kişiden kişiye değişir).
Küçük yaşta okula gelen pek çok öğrenci öz güvenini kaybediyor ya da daha çok çabalaması gerekiyor.

Benim kuzenim de aynı durumda.ustelik nasılsa okula başlar diye geçen sene zaten anaokulundaydi.
çok kişiyle konuştular. Bütün öğretmen kuzenlerle munazaralar yapıldı (birinde ben de oradaydım) bir sürü okul müdürüyle anaokulu görevlisiyle konusuldu, çocuğunu erken veren,geç veren arkadaslara danisildi...
Sonuc olarak sınıfın küçüğü olacağına büyüğü olsun, hem hayata erken atılacak da ne olacak diye düşünüp bir sene daha anaokuluna gönderme karari aldilar

Merhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.
Benim oğlum da ekim doğumlu ben erken vermek istemiyorum açıkçası. Zaten ömürlerinin en güzel zamanlarını okulda harcayacaklar. Harcayacaklar diyorum çünkü sağlıklı bir eğitim sistemimiz maalesef ki yok. Neden çocuğumu küçükken göndereyim ve algıları kendinden bir iki ay bile olsa büyük çocukların arasında kendini yetersiz hissetsin ki. Ben ilkokula gondermedigim sürede tabiki kreşi anaokulu olacak ve ben de bireysel yaşama becerisi kazandiracagim. Abim okula 5 yaşında başlamış, o zaman okulu seviyormuş ama büyüdüğünde nefret ediyordu. Elbette olumlu örnekleri de çoktur. Bu benim tercihim

çocuğunuzu siz tanırsınız, yaşıtları çocuklarla bir ara geldiğinde de gözlemlemişsinizdir ilk okula hazırmı değil mi aslında anlarsınız ,anaokulu öğretmeni hazır diyorsa hazırdır y,aşa değil gelişime bakılır örnek vermem gerekirse kızım 6 buçuk yaşında ama 9 yaş çocuklarla aynı boy ve kiloda zihinsel ve ruhsal gelişimide öyle . yani yaş vaaar yaş var. siz öğretmeniyle istişare edin daha doğru olur biz çocuğunuzu görmedik tanımıyoruz yanlış yönlendiririz

Merhaba hanımlar,
Niye geç olsun ? Siz kaç yaşında başlamıştınız ki?

Merhaba.Oglum kasım dogumlu.Ben pedagogumuzun yönlendirmesi ile 82 ayda gönderdim.Sınıfımızda 68 aylıkta vardı bizim gibi olanda vardı.Çocuga göre degisiyor güclügü.
Ben 1 sene önce göndermis olsaydım basari olarak sıkıntı yasamayacaktim ruhsal olarak ikimizde yıpranırdık cocugumu taniyorum.
Aya degilde cocuga odaklı karar verin derim hayirli olsun simdiden😊
Çok doğru aslında, her çocuk aynı ayda aynı olmuyor. Sanki hazır değil gibi geliyor bana, ben de dediğiniz gibi ruhsal olarak hem benim hem oğlumun zorlanacağını düşünüyorum. Çevremde birkaç ögretmen arkadaşım gönderme dedi, bir yandan da benim oğlumla aynı ayda olan birkaç arkadaşı ilkokula başlayacak. Onları da görünce çocuğuma sene mi kaybettiriyorum stresi yaşıyorum. Ne zor işler.Çok sağ olun fikirleriniz için.🌸😊

Kendi kızım okula başlayacağı zaman arastirmistim. Okula, kitaplara çok merakliydi.
Her yerde 72 ayını doldurması gerektiği yazıyordu.
Ben de bir sonraki sene gönderdim.
Erken gönderen arkadaşlarımın çocukları var. Onlarda ilkokulda başarılı oldular.
Ama ortaokul çok başka. Zaten 72 ayı doldurmasi denilmesinin sebebi, ortaokulda zorlanmamasi için.

Benim oğlum 70 aylık olacak gönderirsem. Açıkçası bekleteceğim gibi duruyor. Sizin zaten hali hazırda yaşı tutmuyor dilekçeyle göndereceksiniz. Ne gerek var? Şimdi giderse sınıfın en küçüğü olacak. Dilekçeyle erken veren yok. En en iyimser tabloda 70 aydan başlayacak çocuklar. Bence yapmayın

Çok doğru aslında, her çocuk aynı ayda aynı olmuyor. Sanki hazır değil gibi geliyor bana, ben de dediğiniz gibi ruhsal olarak hem benim hem oğlumun zorlanacağını düşünüyorum. Çevremde birkaç ögretmen arkadaşım gönderme dedi, bir yandan da benim oğlumla aynı ayda olan birkaç arkadaşı ilkokula başlayacak. Onları da görünce çocuğuma sene mi kaybettiriyorum stresi yaşıyorum. Ne zor işler.Çok sağ olun fikirleriniz için.🌸😊
bu yaşlardakine sene kaybettirme diye bile birşey olmaz 5 buçuk -6 yaş çocukları :) seneye de gidebilir bu sene zorunlu şartı yok madem hazır gibi değil sizin açınızdan o zaman seneye gitsin ... başkalarının çocukları gidiyor diye sizinki o yaşta başlamak zorunda değil hazır olmasıyla alakalı kendinizi bu yüzden üzgün hissetmeyin

80 aylık vermenizi tavsiye ederim.Her çocuğun gelişimi farklıdır sadece zihinsel değil bedensel olarakta belli bir olgunluğa erişmiş olması gerekiyor.Kucuk öğrenciler belli bir zaman sonra kendinden büyüklere erişmekte zorlanabiliyor bu durum hem öğrenciyi ve aileyi yoruyor.(Kişiden kişiye değişir).
Küçük yaşta okula gelen pek çok öğrenci öz güvenini kaybediyor ya da daha çok çabalaması gerekiyor.
Teşekkür ederim, ne yalan söyleyeyim bir yanım hazır değil yavrunu da kendini de zorlama, ideal olan anasınıfına gitmesi diyor, sanırım dedikleriniz aklımı kurcalıyor zaten, ilkokula başlarsa ikimiz de zihnen çok yoruluruz gibi.

bu yaşlardakine sene kaybettirme diye bile birşey olmaz 5 buçuk -6 yaş çocukları :) seneye de gidebilir bu sene zorunlu şartı yok madem hazır gibi değil sizin açınızdan o zaman seneye gitsin ... başkalarının çocukları gidiyor diye sizinki o yaşta başlamak zorunda değil hazır olmasıyla alakalı kendinizi bu yüzden üzgün hissetmeyi

Niye geç olsun ? Siz kaç yaşında başlamıştınız ki?
7 yaşını doldurmuşlar, bizim zamanımızda bu yaş aralığında okula kaydetmiyorlardı.😊

bu yaşlardakine sene kaybettirme diye bile birşey olmaz 5 buçuk -6 yaş çocukları :) seneye de gidebilir bu sene zorunlu şartı yok madem hazır gibi değil sizin açınızdan o zaman seneye gitsin ... başkalarının çocukları gidiyor diye sizinki o yaşta başlamak zorunda değil hazır olmasıyla alakalı kendinizi bu yüzden üzgün hissetmeyin
Şimdi için değil de hani ortaokula başlayacakken ilkokulda olacak mesela ya o nedenle sene kaybettirmiş mi olurum diye düşünüyorum. Ama saçma galiba ya, mutlu şekilde ve doğru zamanda başlaması daha mantıklı

Başarıları daim olsun inşallah kardeşinizin. Ben adapte sorunu olur mu, derste uzun süre kalacak o nedenle hem kendisi, hem öğretmeni hem de sınıf arkadaşları için problem olur mu diye endişe ediyorum. Çünkü çok oyun çocuğu, hep oyun oynayalım, çizgi film izleyelim, hoplayalım zıplayalım modunda. Oturup boyama yapmak, sayı saymak, kalem tutmak vs. bunları yaptıramıyorum hiç. Teşekkürler yorumunuz için. 😊
Şu an oyun çocuğu olduğunu düşünüyorsanız bir yıl daha anaokuluna gitmesi bence daha doğru. Bilişsel becerilerin yani sıra çocuğunuzun öz düzenlemesi nasıl? Eşyalarını takip ediyor mu?, Sosyal- duygusal olarak hazır mı?, Dikkat süresi masa başında 40 dakika oturmak için yeterli mi?, Teneffüslerde öğretmen olmadığında sınıfta, bahçede, tuvalette süreci yönetebilir mi? Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz. Bu faktörleri değerlendirip bir karar vermenizi tavsiye ederim. :)

Back