en kucuk benımkı 67 aylıkÖdevlerini yaptırırken güzel yazamadıklarını silme bir daha zaten bir sürü satırı tekrarlamalarının nedeni o hepsi muntazam olamaz kendi yapsın küçük başlamış sınıfta 72 aydan büyük çocuklar vardır çok fark edecektir. Benim kızım 64 aylık ben vermedim birinci sınıfa hazırlığa gidiyor ki bu sene branş dersleri arttı sınıf öğretmenleri de çizgi çalışmalarına ses tanıma çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. 14 ünde açıldı bizim okul benim kız hazırlık olmasına rağmen anne bu sene daha zormuş demeye başladı bile.
geçen sene anaokulunda buna benzer verilen ödevlerde çok biçimsiz olmadığı takdirde silmezdim ben. Bu sene henüz ödeve başlamadı ama geçen sene şu şekilde yapıyordum... "acele etme, acelemiz yok" mantığı. Çocuk psikolojik olarak baskı altına giriyor "daha çok var, yetişmeyecek, sıkıldım vs"Merhaba kızlar
Malum 28 eylulde okullar açıldı, benimde 67 aylık oglum aldıgımız tüm karara ve kayda ragmen ilkokula başladı. gayet istekli ve uyumlu davrandı hiç sorun cıkarmadı.
bu hafta malum 2 .hafta henüz kitaplara gecmedik bazılarının kitap eksiği var
öğretmen toplantıda devlet tarafından verilen defterleri kullanın dedi büyük boy güzel yazı defteri .
Oğlum pazarteside okulda yapması gereken bir sayfayı evde yaptı ve çizgi çalışması yaptı zorlandık ama neyse dedik.
dünde yine 1 sayfa çizgi çalışması ve defterde birleşik U gibi bişey vardı sadece tek satır yapmış, diğer sayfada üçgen ve daire vardı ondanda 2 sıra vardı . haliyle oldumu size 3 sayfa ödev.
Akşam 6'da evde oluyoruz . yemek yemeden evvel yarım saat üçgenleri yaptırdım , yapamadıklarını sildik bir daha bir daha denedik haliyle oda , bende bi tuhaf olduk.
Daha sonra bunları yaparken bizim sınıf whatsapp grubundan dönen konuşmalardan anladıgım kadarıyla cocukların cogu yanı benım oglum ve bır kısı harıc dıgerlerı defterdekı calısmaları okulda yapmış,
saat 9 kadar zor ödev yaptık en sonunda cocuk masada uyuya kaldı.
Yapmak istemiyor değil fakat bir yerden sonra koy veriyor herhalde yapabileceğinide yapmıyor kaçmaya filan çalışmıyor ama off çok var off yetişmicek filan diyor.
Benimde bazı arkadaslarımında cocukları 1. sınıfa gıdıyor onlar mesela hıc sıldırmıyormus bır sonrakını daha duzgun yapması ıcın yardımcı oluyorlarmıs bende oluyorum fakat olmayanı sılıyoruz bız . buda bızı sınır olarak yıpratıyor.
Sanırım ben doğru olanı yapmıyorum bu işin doğrusu nedir acaba , düzgün yapana kadar sildirmek mi? Ayrıca güzel yazı defterimiz bizim büyük boy 17 satır , başka cocuklarınınki küçük boy 12 satırmış yani biz onlara bakış 2.5 sayfamız 1 sayfa oluyorda olabilir.
Dün akşam oğluma okuldaki dersini okulda bitirmeye çalışmasını söyledim , annecim akşam sanada vakit kalsın oyun oynamak için dedim telkin ettim onu . bilmiyorum bugün ne yapar ama akşam sofrayı oldugu yerde bıraktım cocuk dersen oyun oynamaya vakti kalmadı , oda bende bu tempoya nasıl ayak uydururuz bilmiyorum gözüm çok korktu.
Bu sabah annemle konuşurkende bir anda uyandı ben başarısızmıyım anne dedi? Hayır bebeğim başarılısın tabiki çok güzel yapıyorsun dahada güzelini yapacağına inanıyorum dedim ama oda benim ardımdan uyanmış ve ödevlerini yapmaya başlamışlar . yeni konuştum bitirmiş tüm ödevlerini.
Ben hata yapıyorum galiba kızlar , acemilik çekiyorum , zorlanıyoruz. Nasıl yapsak bu ödev işlerini yarı zamanlı babayladamı paylaşsak , nasıl davransak , neleri yapsak neleri yapmasak ben fikir almak istiyorum acık yüreklikle.
diğer kadınlardan duyduguma gore dıgerlerı sınıfta bıtırmısler o sayfalarıcute biliyorsun benimki daha küçük Ege'den geçen sene de okulda kitap çalışması vardı; bu sene de başlamışlar
işte çizgiler; kıvrımlı çizgiler vs vs
onlar silgi kullanmıyor pek; bunu bence öğretmene sormalısın nasıl olmalı diye
ama eğer okulda yapılacak bölüm varsa ve öğretmen bunu kontrol etmiyor Ege'yi kendi haline bırakıyorsa biraz daha irdele
o sırada Ege ne yapıyor; hani gelişi güzel yapıp bırakmamış eksik bırakmış diyorsun
ya da belki o sayfayı öğretmen yaptırmamıştır; sen eksik görünce yaptırmak istemişsindir
ben de zırt pırt öğretmen ile konuşmayı sevmem ama bu yolun başı bir konuş istersen nasıl yapılacak diye; geçen senini konuya atmışlardı herhalde Gülse Birsel'in yazısını ona göre de gerekirse tekrar değerlendirin anasınıfını
kuzen nasıl; ondan çaktırmadan bilgi alma imkanın yok mu
anasınıfındayken oluyordu ama ılkokul ıcın ınanın mumkun degılsınıf öğretmeni değilim ama çalışmaları yaparken eğlenceli hale getırursenız oyunlar şarkılar eşliğinde yaparsanız ve oncelerı her yaptıgı çalışmaya sonradan ıse aralıklarla pekiştirirsenız sevdıgı bısey veya sözlü takdirde bulunsanız veya park ödulu sevdıgı seylerle eşlestırırsenız öğrenme isteği fazlasıyla olacaktır eli yorulunca da devam etmeyın mınıcık kasları çabuk yorulur miniklerin
bendemı kucuk boy deftere gecsem napsam bılemedım ,Benim kizimda bu sene 1 e basladi guzel yazi defterini ozellikle kucuk boy ostedi ogretmenimiz cok cabuk pes ettiklerini daha iyun cocugu olduklari icin odevleri yaparken kotude olsa sildirip duzelttirmeyin dedi cocuga yapamiyo hissini vermemek kendine guvenini kazandirmak yaptigi cizgi calismalarindan daha onemli dedi ogretmenimiz..
Okuldaki yapilacaklari kizim da yarim birakiyo biraz yavas hareket ediyo yetistiremedim diyo evde surekli mola vererek yapiyorz sıkılınca birak diyorum birde 15 dk dan fazla dikkani veremiyolarmis ogretmenimiz aktif calisma sureniz 15 dk olsun sonra mola verin dedi
Bizim ilk senemiz ilk cocugum insan acemilik cekiyor ogrendiklerimi paylastim insalah hayirli guzel bi okul yili olur