İlkokul 3.sınıf ödev, ders tekrarı, sonraki derse hazırlık yok.

3. Sinifta her hafta sinav mi yazik degil mi bu cocuklara.
Sonra kaygi bozukluklariyla ugrasiliyor ileriki senelerde.
Evet odev verilebilir ama sinav test... bunlar icin cok erken..
Birakin oynasin cocuklar
 
Konu sahibi coccugunuz konulari ogrensin tekrar etsin evet ama test sinav vs tarzi seyler inanin cocuklari ilerde daha isteksiz hale getiriyor. Cunku 8. Sinifa gelip sinav icin test cozerken artik bikmis oluyor. 5. Siniftan once bunlar yapilmamali. Daha sonra da yavaz yavas ayda bir seklinde baslanmali diye dusunuyorum.
 
Kardeşimin eşide matematik öğretmeni. Bu durumu onunlada paylaştım ve sizin söylediklerinizi söyledi. Bizde durum böyle olunca bende yerden sonra müdanhele edemedim. Eşim de benim çocuğa baskı yaptığım düşüncesinde. O da böyle düşünüp esnek davranınca kızım iyice evde nşrşeh yapmaz oldu.
 
En iyisi yarim gün okul. Tam gün hiç sevmiyorum..bütün gün ölüyor..çocuk okuldan öğlen çıksa,rahat rahat dinlenirde, ödev de yapar..16.40 çıkış,eve gel ,yemek ye,dinlen derken, 19.30_20.00 'yi bulur.bu saatten sonra da çocuk biraz zor ödev yapar.en azından hafta sonu genel tekrar yapılabilinir.. belki de dersi derste öğrendikleri için, bol bol tekrar yaptıkları için ödev vermiyorlardir..bilemiyorum
 
3. Sinifta her hafta sinav mi yazik degil mi bu cocuklara.
Sonra kaygi bozukluklariyla ugrasiliyor ileriki senelerde.
Evet odev verilebilir ama sinav test... bunlar icin cok erken..
Birakin oynasin cocuklar
Sınav çok zor ve sayfalardan oluşan sınavlar değil. Gün içinde okulda oyun ve aktivite ye doyacak şekilde geçiyor günü.
 
Günlük bir saat tekrar ve test çözmek çok olmamalı diye düşünüyorum. Kaynak kitaplarda yeni nesil sorular ve problem çözmeyi pekiştirmek için bunu istiyorum. Amacım sattlerce ödev yapması ve ders çalışması değil.
 
Rehber öğretmen ile konuştuğumda, dersi derste öğrendiklerini, bu sebeple eve gerek kalmadığını söyledi. Ama ben az da olsa evde de bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. 1 saat ders çalışmak 9 yaş için fazla olmamalı.
 
Ah 3.sınıfta ödev sorgulatan, test çözdüren sistem...
Söylemek istediğim günlük bir saat tekrar yapmak ve pekiştirmek için test çözmek. Devlet okulunda günlük 6 yaprak kaynak kitap, kompozisyon ve Araştırma ödevi, deftere metin yazma ödevi, bazen ezber ödevi veriyordu öğretmen. Çoğu öğrenci ödevleri yapmaz, yetiştiremez yada anne baba yapardı. Bu hiç istemediğim bir eğitim şekli.
 
Benim kızımda özel ikincisi sınıfda. Her gün en fazla iki sayfa ödev veriyor öğretmen. Birde üç tane problem. Sınıfta kitap seti alıp oluyorlar, haftalık kitap sınavı var. Henüz hiç deneme olmadi, umarım olmaz. Haftada bir odevsiz günü var.

Hafta sonu ingilizce ödevleride oluyor. Hafta içi genelde vermiyorlar. Çocukları ödevle boğmak mantıksız ama hiç ödev vermemek de. Çocuk ders çalışma davranışı edinmeli bence.

Bu durumdan rahatsızlık duyuyorsaniz öğretmen ile iletişime geçin. Sınıf geneline ödev vermese bile kızınızdan test çözmesini isteyebilir.

Ben zorlandığım yerde öğretmenden yardim alıyorum, benim canımı okuyan kızım onun karşısında çiçek oluyor.
 
3. Sinifta her hafta sinav mi yazik degil mi bu cocuklara.
Sonra kaygi bozukluklariyla ugrasiliyor ileriki senelerde.
Evet odev verilebilir ama sinav test... bunlar icin cok erken..
Birakin oynasin cocuklar
Okul Türkiye genelinde 3.sınıflar kds adı altında yapıyor..evde biz yapmıyoruz
Oynamaya bolca vakitte kalıyor ama..tutmuyorum kaygı bozuklugu konusu da;cocuklar hata yapacak yaptıkları hataların nerede neden kaynaklı oldugunu görecek düzeltecek ve sonrakinde yapmayacak.Kimse hata yaptığında kızmaz elestirmezse neden olsun ki?

Bunlar benim düsüncem elbette 14 yasında ve 9 yasında iki cocuk annesi olarak tecrübelerimle söylüyorum herkes diledigi sistemi uygulamakta özgür evladina.
 
Son düzenleme:
Öğretmen cok önemli hangi kolejde bilmiyorum ama cogu kolej sisirilmis durumda.Allah kolaylık versin hem cocuklara hem bize zor artik herşey
 
Benim bir öğretmenim vardı 1.sınıftan itibaren eve gelince biraz dinlenme ve sonra ders çalışma olayına alıştırmıştı bizde kardeşime öyle yaptık sonradan biz demeden oturur hep lisede şuan ve ders çalışmazsa zamanında huzursuz oluyor
 
Ödev peşinde koşmaktansa çocuğunuza her akşam 1 saat kitap okutursaniz 1 haftada cözmesini dilediğiniz 7 sayfa testten çok daha fazla katkı sunmuş olursunuz.
Bu şekilde veli baskısı ile soru çözen, masaya oturan çocuklar lisede asla ve asla ders çalışmak istemiyor. Ama okuma ve anlama konusunda kendini yetiştirmiş öğrenci fazla efor harcamadan başarıya ulaşıyor
 
Evet söylemek istediğim bu. Burada 0 ödev, ders tekrarı ve derse hazırlık olmadığı için öğrenmenin pekişmesi için çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Siz işlediklerine uygun kaynak kitaplar alıp kendiniz bir program oluşturabilirsiniz.
Tekrar etmezse ve konuları pekiştirmezse öğrendiklerini çok çabuk unutur.
 
4.sınıf kızım,özel okulda,16:00 da çıkıyor okuldan,ödev konusu çarşamba günü verilmiyor,bunun dışında haftanın diğer günleri fen,sosyal,matematik değişecek şekilde okulda işlediği konulardan maksimum 6 sayfa ödev veriyor öğretmeni. Kitapta okumaları gerekiyor tabi,öğretmeni istiyor.
İngilizce pazartesi online,salı ödevsiz,diğer günlerde yine kendi kullandıkları program üzerinden ödevler oluyor. 1 okuma kitabı da yine online atanıyor,1 hafta içinde okuyacakları şekilde.
Almanca ödevi de oluyor,kitaptan bazende online program üzerinden ama haftada 1 gün sadece.
Haftada 2 gün 17:00de çıkıyor etüt oldugu icin.
Ödevleri yaparken zorlanmıyor.
Sınavlar da ayda 1 yapılıyor. Biri genel konu tekrarı,diğerleri ders ders ayrılmis şekilde. İngilizce de quizleri var yine belirli aralıklarla.
Anlatırken cok gibi gorünüyor ama bence ideal şu an. Sınav yoksa sadece ödevlerini yapıyor akşam kızım,konu tekrarı yapmıyoruz. Ha anlamadigi takıldığı bir konu olursa ayrı ama derste dinlediğini evde tekrar etmiş oluyor bu sayede bu sebeple 1 saat daha fazla oturup ödev,ders yapsın istemiyorum zira tüm gün okulda zaten.
Ha ben okuldan,sistemden cok memnun degilim ,kötünün iyisi diye düşünüyorum. Öğretmeni etütleri standart yapıyor konu tekrarı gibi ama başka okullarla görüştüğümde sınav sonuclarina göre(haftalık konu değerlendirmesi sınavı tarzında)eksik kaldığı, yapamadiği konularda etüt yaparız ,eksikleri görür,tamamlarız o şekilde ilerleriz dendi,bence olması gereken bu. Benim cocuğumun buna zaman zaman ihtiyacı oluyor yalan yok. Konu işlenirken görülup zamanında müdahale olursa diger konuları yakalaması açısından önemli bence.
Seneye okul tercihimde de buna özellikle dikkat edeceğim.
Çocugunuzun sınav sonuçları nasil geliyor,buna bakmaniz gerek,iyi sonuç alıyorsa öğretmeni okulda gerekli tekrarı yapıyordur diye düşünüyorum, belki o sebeple eve bırakmıyordur ödev. Kitap okuma vb teşvikleri,önerileri olabilir tabi evde yapılmasi gereken anlamında.
 
Ben de öğretmenim.Başarının test çözmeden geçtiğini düşünmüyorum. Yabancı dil öğretmeniyim hiç ödev vermem sadece keyif almalarını ve dersi sevmelerini önemserim.Bu oldu mu onlar hedef dilde şarkı dinleyerek film izleyerek okul dısına çıkıyorlar zaten. Tam motive olmuş bir öğrenci dersi derste öğrenir , ödev vermeyen öğretmen bir önceki dersin can vurucu noktalarına odaklanıp sorular sorarak zaten ders tekrarı ile başlar derse.Benim mesleki hedefim sınava çocuk hazırlamak olmadı hiçbir zaman düşünen üreten insanlar yetiştirmeyi hedefledim, sınav başarısı beraberinde geliyor zaten. Türkiyede öğrencilerin yabancı dil netleri anadil netlerinden yüksek ! Nedeni bence testler. Robot gibi programlanmış öğrenciler teste.Bir kitap okuyup üstüne yorum yapamıyorlar herhangi bir konuda tek bir kompozisyon yazamıyorlar. Türkçe paragraf soruları yorum gerektiriyor ve bu noktada tıkanıyor çocuk.Yoksa elbetteki İngilizceyi anadilinden daha iyi bildiğinden daha fazla net yapmıyor.

Benim size naçizane tavsiyem çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırın.Geniş düşünmeyi çok yönlü bakabilmeyi öğrensin ,önüne konan dört şıktan birini seçmeyi değil.He benim sorum bu değil ben test çözmesini istiyorum nasıl oturttururum başına diyorsanız.Başarılarına odaklanın ve takdir edin.Otur test çözelim demeyin sanki ona seçenek soruyormuşsunuz gibi önce test mi çözmek yoksa film keyfi yapmayı mı istersin gibi sorular yöneltin çalışma zamanının kendi kontrolunde olduğunu hissetsin.
 
8-9 yaşlarındaki çocukların çektiği çilelere bakın.

Ödev yapmıyor soru çözmüyor diye geri kalmaz çocuğunuz merak etmeyin, oyun oynasın takılsın. Madem boş vakit var, dil kursuna gönderin, resim müzik dersi aldırın, kızsa baleye gönderin oğlansa savunma sporuna yönlendirin. Hayatta başka hobileri olsun çocuğun. Çok ders ödev yapan da çok bir şey olmuyor bu memlekette.
 
Ben ilkokulda Ingilizce ogretmeniyim. Son iki derste girdigim siniflarda ogrencilerin yorgun bakan gozlerini gördüğüm zaman o kadar uzuluyorum ki. 6 ders saatini okulda gecirdikten sonra bir de eve gidip sayfalarca yazi yazmalari, test cozmeleri bekleniyor. Yahu bunlar daha küçücük. Tabi ki ders calisma aliskanligi edinsin ama bunu dusunerek, ureterek, keyif alarak yapsin. Kitapta yazan bir metni oldugu gibi deftere gecirmenin ne faydasi olduğunu gercekten anlamiyorum ben. Biraz kitap okusun, uc bes matematik sorusu cozsun, okulda islediklerine goz gezdirsin yeter. Bizim en buyuk sorunumuz cocuklara her seyi zorla yaptirmak zorunda kaliyoruz. Ogrenmekten keyif almiyorlar, istemiyorlar, bikiyorlar, hatta nefret ediyorlar. Daha birinci sınıfta deneme sinavi nedir yahu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…