3. Sinifta her hafta sinav mi8.50-16.50 saatleri arasinda devlet okulunda 3.sınıfta oglum.Biz her gün ödev ve soru cozuyoruz.Her hafta cuma günü genel deneme sınavı oluyorlar.
Öğretmenle ilgili ödev durumu diye düsünüyorum.Bizim ögretmenimiz ödeve alısması konu tekrarı yapılması lazım diyor.Kolejlerde ögretmenlerden ziyade sistem farklı isliyor acıkcası.Kızım kolejdeydi 8 sene.Devlet okulundan daha memnunum.
Kardeşimin eşide matematik öğretmeni. Bu durumu onunlada paylaştım ve sizin söylediklerinizi söyledi. Bizde durum böyle olunca bende yerden sonra müdanhele edemedim. Eşim de benim çocuğa baskı yaptığım düşüncesinde. O da böyle düşünüp esnek davranınca kızım iyice evde nşrşeh yapmaz oldu.Karşı çıkanlar olacaktır ama ben matematik öğretmeni olarak ödevi önemsiyorum. Bu demek değiller ki saatlerce test çözsünler. Fakat ders çalışma alışkanlığı ilkokulda ediniliyor. Sırf bu alışkanlık olsun diye günde bir saat de olsa ufak konu tekrarı yapılmalı.
Sınav çok zor ve sayfalardan oluşan sınavlar değil. Gün içinde okulda oyun ve aktivite ye doyacak şekilde geçiyor günü.3. Sinifta her hafta sinav miyazik degil mi bu cocuklara.
Sonra kaygi bozukluklariyla ugrasiliyor ileriki senelerde.
Evet odev verilebilir ama sinav test... bunlar icin cok erken..
Birakin oynasin cocuklar
Günlük bir saat tekrar ve test çözmek çok olmamalı diye düşünüyorum. Kaynak kitaplarda yeni nesil sorular ve problem çözmeyi pekiştirmek için bunu istiyorum. Amacım sattlerce ödev yapması ve ders çalışması değil.Konu sahibi coccugunuz konulari ogrensin tekrar etsin evet ama test sinav vs tarzi seyler inanin cocuklari ilerde daha isteksiz hale getiriyor. Cunku 8. Sinifa gelip sinav icin test cozerken artik bikmis oluyor. 5. Siniftan once bunlar yapilmamali. Daha sonra da yavaz yavas ayda bir seklinde baslanmali diye dusunuyorum.
Rehber öğretmen ile konuştuğumda, dersi derste öğrendiklerini, bu sebeple eve gerek kalmadığını söyledi. Ama ben az da olsa evde de bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. 1 saat ders çalışmak 9 yaş için fazla olmamalı.En iyisi yarim gün okul. Tam gün hiç sevmiyorum..bütün gün ölüyor..çocuk okuldan öğlen çıksa,rahat rahat dinlenirde, ödev de yapar..16.40 çıkış,eve gel ,yemek ye,dinlen derken, 19.30_20.00 'yi bulur.bu saatten sonra da çocuk biraz zor ödev yapar.en azından hafta sonu genel tekrar yapılabilinir.. belki de dersi derste öğrendikleri için, bol bol tekrar yaptıkları için ödev vermiyorlardir..bilemiyorum
Söylemek istediğim günlük bir saat tekrar yapmak ve pekiştirmek için test çözmek. Devlet okulunda günlük 6 yaprak kaynak kitap, kompozisyon ve Araştırma ödevi, deftere metin yazma ödevi, bazen ezber ödevi veriyordu öğretmen. Çoğu öğrenci ödevleri yapmaz, yetiştiremez yada anne baba yapardı. Bu hiç istemediğim bir eğitim şekli.Ah 3.sınıfta ödev sorgulatan, test çözdüren sistem...
Ne kadar ne şekilde oluyor bilmiyorum ama çocukları okuldan soğutan zaten bu 1.sınıf sorumlulukları.Benımkı 1.sınıf test oluyorlar
Okul Türkiye genelinde 3.sınıflar kds adı altında yapıyor..evde biz yapmıyoruz3. Sinifta her hafta sinav miyazik degil mi bu cocuklara.
Sonra kaygi bozukluklariyla ugrasiliyor ileriki senelerde.
Evet odev verilebilir ama sinav test... bunlar icin cok erken..
Birakin oynasin cocuklar
Öğretmen cok önemli hangi kolejde bilmiyorum ama cogu kolej sisirilmis durumda.Allah kolaylık versin hem cocuklara hem bize zor artik herşeyOkul saatlerimiz ayny sayılır. Bazen çocuk tüm gün okulda diyorum, ama bu bana hiç normal gelmiyor. Saatlerce ders çalışması mı istemiyorum. Bir saatlik sürede genel tekrar ve pekiştirme amaçlı test çözelim diyorum. Ancak yapmak istemiyor. Bizde de her salı deneme sınavı olacaktı. Ancak tüm dönemde 3 kez yapıldı.
Siz işlediklerine uygun kaynak kitaplar alıp kendiniz bir program oluşturabilirsiniz.Evet söylemek istediğim bu. Burada 0 ödev, ders tekrarı ve derse hazırlık olmadığı için öğrenmenin pekişmesi için çalışması gerektiğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?