4.sınıf kızım,özel okulda,16:00 da çıkıyor okuldan,ödev konusu çarşamba günü verilmiyor,bunun dışında haftanın diğer günleri fen,sosyal,matematik değişecek şekilde okulda işlediği konulardan maksimum 6 sayfa ödev veriyor öğretmeni. Kitapta okumaları gerekiyor tabi,öğretmeni istiyor.
İngilizce pazartesi online,salı ödevsiz,diğer günlerde yine kendi kullandıkları program üzerinden ödevler oluyor. 1 okuma kitabı da yine online atanıyor,1 hafta içinde okuyacakları şekilde.
Almanca ödevi de oluyor,kitaptan bazende online program üzerinden ama haftada 1 gün sadece.
Haftada 2 gün 17:00de çıkıyor etüt oldugu icin.
Ödevleri yaparken zorlanmıyor.
Sınavlar da ayda 1 yapılıyor. Biri genel konu tekrarı,diğerleri ders ders ayrılmis şekilde. İngilizce de quizleri var yine belirli aralıklarla.
Anlatırken cok gibi gorünüyor ama bence ideal şu an. Sınav yoksa sadece ödevlerini yapıyor akşam kızım,konu tekrarı yapmıyoruz. Ha anlamadigi takıldığı bir konu olursa ayrı ama derste dinlediğini evde tekrar etmiş oluyor bu sayede bu sebeple 1 saat daha fazla oturup ödev,ders yapsın istemiyorum zira tüm gün okulda zaten.
Ha ben okuldan,sistemden cok memnun degilim ,kötünün iyisi diye düşünüyorum. Öğretmeni etütleri standart yapıyor konu tekrarı gibi ama başka okullarla görüştüğümde sınav sonuclarina göre(haftalık konu değerlendirmesi sınavı tarzında)eksik kaldığı, yapamadiği konularda etüt yaparız ,eksikleri görür,tamamlarız o şekilde ilerleriz dendi,bence olması gereken bu. Benim cocuğumun buna zaman zaman ihtiyacı oluyor yalan yok. Konu işlenirken görülup zamanında müdahale olursa diger konuları yakalaması açısından önemli bence.
Seneye okul tercihimde de buna özellikle dikkat edeceğim.
Çocugunuzun sınav sonuçları nasil geliyor,buna bakmaniz gerek,iyi sonuç alıyorsa öğretmeni okulda gerekli tekrarı yapıyordur diye düşünüyorum, belki o sebeple eve bırakmıyordur ödev. Kitap okuma vb teşvikleri,önerileri olabilir tabi evde yapılmasi gereken anlamında.