• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

cumhuriyetten önce okuma yazma oranı erkeklerde %7 kadınlarda %3 dü. arap alfabesi kalsaydı bir mezarı bu gün de okuyamazdın kusura bakama ama eski düzen kalsaydı çalışıp paranı da kazanamazdın. benim de kuzenim çok iyi bir iş buldu sadece italyanca bildiği için çıkıp da italyanca devletin okulunda öğretilsin demedi. söylediklerin mantıklı değil.
Saka ayool. Sen bayaaa bi yanlis anlamissin beni.

:63:

Kesinliklezehranur-, post: 43194877, member: 711223"]evet anadoludaki halk bizim dedelerimiz ninelerimiz osmanlıca denilen dili değil bu gün konuştuğumuza daha yakın duru türçeyi kullandı. yunusu, karaca oğlanı okuyup her dediğini anlayabiliyoruz ama osmanlıcayla yazılmış eserler başka bir dil gibi. insanların cahilliği, yanlış değerlere inanması beni çok korkutuyor.[/QUOTE]
Kesinlikle mesela fuzuli Nedim gibi şairler de çok güzel şeyler yazmışlar amaa kaç kişi anlar ne dediğini yazdığını oradaki örtülü anlamı falan. Yunus Emreyi herkes anlar dediğiniz ggibi hatta okulların girişinde de yazdığı olur özellikle ilim ilim bilmektir dörtlüğü. Bir de ben mesela öğretilmesin demiyorum. Hangi hocayı alacaksın derse ve nie seçime bir hafta kala bunu ortaya atıyor diyorum. Bakalım sessiz devrim varmış neymiş görelim bizde mebde

"Bilgece, post: 43194889, member: 377773"]Çünkü ben İmam Hatip mezunuyum, Üniversitede Arapca derslerim de vardı. Kimse kalkıp Arapca dersinde Kur'an öğretmedi.
Şaka yaptığınızı varsayiyorum. İbranice öğrenince Tevrat da mi öğreniyoruz?
Gerçekten mantık supermis!

Hah dersin ki Arapca öğrendim bi Kur'an okuyayım sana kolaylik sağlar. Ki Kur'an okumak için de tecvid mahrec ve kuralları da bilmek gerekir sadece dil öğrenmekle de olmaz. Ayrı bir ilimdir o..[/QUOTE]
Siz imam hatip okumuşsunuz zaten Kur'an dersiniz de vardır onun için o derste görmemiş olabilirsiniz ama burda ne ne değildir bilinmiyor nası emin olabilirsiniz diyorum ilkokulla imam hatip ne ojul türü ne gelişim çağı açısından bir değil onun için benim mantığımın süperliğini boşverin de kendi karşılaştırdığınız olgular karşılaştırma açısından uygun mu ona bakın. Ki ben içerik hakkında bişey demedim. Nerden biliyorsunuz tam olarak dedim bişey belli değil ki. Belki sizin dediğiniz givi olur belki diğer arkadaşların dediğine kayar.

Arapça zor bi dil değil mi ya? Nasıl öğrenicek küçücük çocuklar.. Velilere çok iş düşüyor Arapça bilmeleri şart tabi :KK51:

İngilizce bitti, hatta Türkçe bile bitti, bir Arapça kusur kalmıştı. Öğrenilecek o kadar işe yarar yabancı dil varken... Millet gider Mersin'e, biz gideriz tersine. Arapçaymış.:KK14:

Sen İngilizce ve İspanyolca öğretilen ABD'den dön ülkene, ileride
çoluğuna çocuğuna böyle önemli diller varken Arapça dayatılsın. Kolaysa gel de dön şimdi göz göre göre... Kendi adıma konuşuyorum. İngilizce ve İspanyolca nerdee, Arapça nerde.

Ben de
Sen İngilizce ve İspanyolca öğretilen ABD'den dön ülkene, ileride
çoluğuna çocuğuna böyle önemli diller varken Arapça dayatılsın. Kolaysa gel de dön şimdi göz göre göre... Kendi adıma konuşuyorum. İngilizce ve İspanyolca nerdee, Arapça nerde.
Ben de onu diyecektim. İspanyolca öğretilsin dünyada en çok konuşulan 2. Dil madem diye. Şimdi dedim batı özentis derler falan diye susayım dedim.

Ne cok polyglot gordum pastirma olmak isteyen. (bir Cinli filolog)

Ben de

Ben de onu diyecektim. İspanyolca öğretilsin dünyada en çok konuşulan 2. Dil madem diye. Şimdi dedim batı özentis derler falan diye susayım dedim.
Ya bunun özenti olacak bir yanı yok ki, aklın yolu bir. Sen halkına işe yarayacak, hayatta avantaj sağlayacak, para edecek yabancı diller öğretmek varken saçma sapan diller dayatamazsın. Batıysa Batı, biraz onların rasyonelliğine özenebilsek de uygulayabilsek keşke. Her yaptıklarını yapsınlar değil, neyi niye yapıyorlar, mantığı ne onların uygulamalarının... Bizdeki ne olmalı... Evet onların her yaptığına değil ama arkasındaki mantığına özensek hiç fena olmazdı.

Siz Arapca ogrenip multecilerle ugrasin. Size layik gorulen rolu ne de cabuk benimsemissiniz. daha Merkel'in arkasindan suyunu bile dokmediydik.
Tum dunya Cince ogrenip Pluton'a gider, Mars'ta mineral arar, uc boyutlu yaziciyla nakil icin organ uretir, siz gidersiniz Kabe'ye, kefenlerinizle, vinc altinda pastirma olmak icin.
Bravo, aferin, cok zekice bir hayat bakis acisi.

Allah seni ıslah etsin , terbiyesizlik az kalır hic mi din iman yok sende , gerçi imani olmayanlar bile gelip ülkemizdeki camiye girerken basina ortu takarak saygı gösteriyor . burda örtüye takılmasın dar düşünceler, saygıdan bahsediyorum.

Ayrıca siyasi görüş için saldıran şahıslar hic mi zorunuza gitmedi bu söz de buna da saldirmiirsunuz

Aaa pardon dini kendini bağlar değil mi saygı duyuyorsunuz

Ama siyasi olarak sizden farklı olana bu saygı yok

Bunu hadi yazanla bu yazıya tepki vermeyen aynı kafadır..

Sana da tekrar tekrar yazık, kelime yok. Pastırma ne demek.

Kizlar bu kadar sayfadir tartisildi kabak tadi verdi artik. Cumleye baslangicinin zaten konuyla alakasi yoktu "isteselerde istemeselerde" yine biz siz onlar tadinda zaten hersey. O yuzden aslinda bu konu dil konusu degil...

Hormonlari tavan yapmis disi raptorlar oradan oraya kosusturuyorlar, Jurassic Park modunda.
Pilav ustu pastirma tadinda.

Back
X