• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

Çok güzel bişey bu keşke benim zamanimdada olsaydı. Hem bi dil öğrenirdim hem daha güzel kuran okurdum

Herkes osmanlıca öğrenecek derken kendisi osmanlıca konuşabiliyormuymuş? Bence arapçanın öğretilmesi bir bakıma iyi. Mülteci sorunundan dolayı artık çoğu konsolosluk ve yurtdışıyla bağlantılı şirketler arapça istiyor ve ben bu sene öğrenmeyi düşünüyorum

konuya yorumumu da yapayim gelmisken.

Esasen unide bile ingilizce egitime karsiyim. Ogrenciler kendi dalini ne anadilinde ne de ingilizce anlayabiliyor. Bununla ilgili testler var bilimsel acidan geriye gidiyor ogrenciler. Ortaya korkunc bir sifir cikiyor. Bu konuda Oktay Sinanoglu'nu dinlemenizi oneririm.

arapca da ingilizce de cahillestirme projesidir. Isteyen kendisi ogrenir 2. dil

Insan anadilinde bildigi kelimelerden fazlasini ogrenemez ikinci dilde. Bu yuzden milli egitim Turkce'ye onem vermeli

Siz Arapca ogrenip multecilerle ugrasin. Size layik gorulen rolu ne de cabuk benimsemissiniz. daha Merkel'in arkasindan suyunu bile dokmediydik.
Tum dunya Cince ogrenip Pluton'a gider, Mars'ta mineral arar, uc boyutlu yaziciyla nakil icin organ uretir, siz gidersiniz Kabe'ye, kefenlerinizle, vinc altinda pastirma olmak icin.
Bravo, aferin, cok zekice bir hayat bakis acisi.

Eğitim-İş: Yargıya taşıyacağız

İlkokul 2. sınıfta seçmeli ders bulunmadığına dikkat çeken Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir “Seçmeli de olsa zaten ‘seçmeli dersler’ altında belirli dersler seçtiriliyor. Bunu da zorla seçtireceklerdir’’ dedi. Demir, “Öğrenciler, kendi dillerinde meramlarını anlatamıyor, dilekçe yazamıyor. Arapça gibi zor dili ilkokul 2. sınıfta öğretme kararı siyasi bir karardır. Doğru bulmuyoruz, yargıya taşıyacağız’’ diye konuştu.

yani tabii ki siyasi bir karar, zaten son yıllarda eğitimdeki her şey siyasi ve halk üzerinde algı yaratmaya yönetmeye çalışmakla ilgili, yoksa kimsenin çocukları eğitim öğretimi düşündüğü yok, bu neyin hırsı bilmiyorum

Siz Arapca ogrenip multecilerle ugrasin. Size layik gorulen rolu ne de cabuk benimsemissiniz. daha Merkel'in arkasindan suyunu bile dokmediydik.
Tum dunya Cince ogrenip Pluton'a gider, Mars'ta mineral arar, uc boyutlu yaziciyla nakil icin organ uretir, siz gidersiniz Kabe'ye, kefenlerinizle, vinc altinda pastirma olmak icin.
Pardon birşey soracağım size. Benim ne demek istediğimi hiç ama hiç anlamamışsınız. Ne demek siz gidin mültecilerle uğraşın? Allah korusun yarın öbür gün sen de mülteci olabilirsin bu akp zihniyetiyle devam edersen. Ben iş bulma açısından bahsediyorum. Benim mezun olduğum bölüm yabancı ülkeler üzerine ve arapça istedikleri için iş bulmakta zorlanıyorum. Bence biraz mantıklı düşün ve bu zihniyetten kurtul.

Ayrıca Çince ve Japonca biliyorum ama yöneldiğim alan doğu ülkeleri ve avrupa ilişkileri. Henüz marsa gidemedim ama kusura bakma

sen pilav yapmaya devam et

Vallaha mı :KK9:
Benim çocuklara yaramaz artık ama torunlara inşallah...yazın 3 ay tam öğreniyorlar okul açılıyor..sonra umutuluyor tabi...bi dahaki yaz silbaştan...
Çok sevindim yaaa :KK71:

neden unutuyorlar? evde bir tane Kuran okuyan yok mu. siz önce kendiniz öğrenip çocuklarınıza anlatamaz mısınız ?

az çok arapça biliyorum , çok küçükken ilk kez hatmettim Kur'an'ı ve bu yapılanın kesinlikle şov amaçlı, boş bir iş olduğunu düşünüyorum. burası bir arap ülkesi değil, araplar bilim üretmiyor, kültür geliştirmiyor neden benim vergimle küçücük çocuklara arapça öğretilsin ?

[QUOtontail, post: 43194201, member: 676898"]Ayrıca Çince ve Japonca biliyorum ama yöneldiğim alan doğu ülkeleri ve avrupa ilişkileri. Henüz marsa gidemedim ama kusura bakma[/QUOTE]
Aa ne güzel söylenildiği gibi zor mu o diller yoksa bizim alfabeye ve konuşma dilimize uzak olduğu için öyle bir algı mı var çünkü bu dili hiç bilmeyenler bile yorum yapabiliyor.

[QUOtontail, post: 43194201, member: 676898"]Ayrıca Çince ve Japonca biliyorum ama yöneldiğim alan doğu ülkeleri ve avrupa ilişkileri. Henüz marsa gidemedim ama kusura bakma
Aa ne güzel söylenildiği gibi zor mu o diller yoksa bizim alfabeye ve konuşma dilimize uzak olduğu için öyle bir algı mı var çünkü bu dili hiç bilmeyenler bile yorum yapabiliyor.[/QUOTE]
Aslında hiç zor değil. Yapısı türkçeye benziyor bir hayli. Alfabeyi ezberlemeniz gerekiyor o bir kaç sene alıyor :D ama japonca daha kolay. Bilip bilmeden yorum yapanlara sinir oluyorum o yüzden uzun uzun yazdım bayana

UOTE="cottontail, post: 43194456, member: 676898"]Aa ne güzel söylenildiği gibi zor mu o diller yoksa bizim alfabeye ve konuşma dilimize uzak olduğu için öyle bir algı mı var çünkü bu dili hiç bilmeyenler bile yorum yapabiliyor.[/QUOTE]
Aslında hiç zor değil. Yapısı türkçeye benziyor bir hayli. Alfabeyi ezberlemeniz gerekiyor o bir kaç sene alıyor :KK70: ama japonca daha kolay. Bilip bilmeden yorum yapanlara sinir oluyorum o yüzden uzun uzun yazdım bayana[/QUOTE]
Ben de çocuğum çince öğrensin istiyorum ilerde ingilizceden daha çok işine yarayacağını düşünüyorum. Sonuçta biz bu dilleri iş bulma açısından düşünüyoruz daha çok malum ülkedeki işsizlik sorunu belli. Umarım hak ettiğiniz gibi bir iş bulursunuz liyakata önem veren bir yerde

UOTE="cottontail, post: 43194456, member: 676898"]Aa ne güzel söylenildiği gibi zor mu o diller yoksa bizim alfabeye ve konuşma dilimize uzak olduğu için öyle bir algı mı var çünkü bu dili hiç bilmeyenler bile yorum yapabiliyor.
Aslında hiç zor değil. Yapısı türkçeye benziyor bir hayli. Alfabeyi ezberlemeniz gerekiyor o bir kaç sene alıyor :KK70: ama japonca daha kolay. Bilip bilmeden yorum yapanlara sinir oluyorum o yüzden uzun uzun yazdım bayana[/QUOTE]
Ben de çocuğum çince öğrensin istiyorum ilerde ingilizceden daha çok işine yarayacağını düşünüyorum. Sonuçta biz bu dilleri iş bulma açısından düşünüyoruz daha çok malum ülkedeki işsizlik sorunu belli. Umarım hak ettiğiniz gibi bir iş bulursunuz liyakata önem veren bir yerde[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim:) Sizin çocuğunuz içinde herşeyin hayırlısı olur İnşallah:)

ingilizcenin yanında arapça mı? çok iyi bence. ne kadar lisan, o kadar insan demişler.
arap alerjisi olanlara dokundu ama ne yapacaksın? ingilizce öğreten ana okulu, kreş, kolej diye fellik fellik gezenler, küçücük çocuğuna yabancı dili gelişsin diye yabancı uyruklu bakıcı tutan modern kadınlarımıza arapça niye dokunuyor ki?
mantıksızmış, ne gerek varmış bıdı bıdısı yapanların mecburi ingilizce dersleri için dünya dili, herkese lazım demesi gerçek saplantılarını haklı kılmaz baştan söyleyeyim.

bu arada bu derslerin seçmeli ve pratiğe yönelik olmasını ister gönlüm. yoksa senelerce ingilizce eğitimi alıp da go go my name is den başka bir şey öğrenemediğimizle kalmayalım arapça konusunda da.

ingilizce öğretmeye çalışıyorlar çünkü ingilizce bilim dili haline geldi. bir makale okumak istediğinde, bir konuyu araştırdığında ilk ingilizce kaynaklar çıkıyor karşına eğer dil bilmezse yıllarca çeviri olsun diye beklemek zorunda kalırsın. yani ingilizce bilmeyenler bir kaç yıl geriden takip ediyor hayatı.

ama araplar o kadar paraya rağmen ne bilim üretebildi ne de bilimsel yayınlarını geliştirdi. arapça bilmek bir işe yaramıyor. ha din için öğrenmeliyiz diyorsan ben biraz da olsa arapça biliyorum , çok iyi derecede bilen yakınlarım da var inan bana hepimiz Kur'an okurken mealinden okuyoruz, tefsire bakıyoruz. araplar gibi konuşmak yetseydi Kur'an'ı anlamaya ortadoğu İslamın bu kadar kötüye kullanıldığı bir yer olmazdı.

Aaa arapca hiiim,
En cok ogrenmek istedigim iki dil. Biri Osmanlica digeri arabca pardon arapca. Iyi olmus iyiii. Gecen bir mezar okuyayim dedim okuyamadim. Hayiflandim. Ayrica japon bi sirket ileri derece arabca bilen kadrolu elaman alacakti. Tuh dedim bi arabcam bile yok
:KK14:

Niye bu kadar uzatıldığını anlamıyorum adı ustunde seçmeli ders isteyen alır istemeyen almaz. Keşke tüm diller olsa isteyen istediği dili öğrense. Dil öğrenmenin kimseye zararı olacağını düşünmüyorum.

Evet araplar ingilizce ve fransızca ögrenir mesela afrikalılarda ingilizce fransızca arapça bilirler biz hiçbirini doğru düzgün bilmeyiz arapça deyince gerici deriz batı dilleri deyince özenti deriz sınıfı geçeyim yeter deriz milletçe muhalefetiz :KK66:

onlar zorunda oldukları için öğreniyorlar. bakın orta doğuda kaç arap ülkesi ingiliz veya fransız sömürgesi olmuş. ta birinci dünya savaşında ingilizlerle bir olup bize karşı savaştı araplar tabi ki de ingilizce bilecekler.
afrika'daki ülkeler de aynı şelkilde sömürge oldukları için öğrenmek zorundalar. ya ingilizce fransızca öğrenip hayatlarını kurtacaklar ya da açlıktan ölecekler.
biz keyfimizden dil öğreniyoruz hayat memat meselesi değil bizim için. ne kadar değerli bir şeye sahip olduğunuzu ve bizi sömürge olmaktan kimin kurtardığını unutmayalım.

ingilizce kolay bir dil değil bana göre. arapça kolay geliyor sanırım eski Türkçeden yani Osmanlıcadan dolayı.
ingilizcenin yaygın olması önce sömürge düzeninin yaygınlığıyla alakalıydı. sonra özellikle bilgisayar teknolojisi alanında yaygınlaştı diye düşünüyorum. ancak japonların, almanların gelişmesinde ingilizcenin katkısı olduğuna inanmıyorum. milli ve güçlü politikalar etken diye düşünüyorum.
çince ise çin'in ucuz işgücü ve ekonomik fırsatlar sunmasıyla ilgili, ticari bir durum ancak orada da ingilizce bu kadar övülmüyordur, çince öğrenmek ticari manada zorunlu duruma dönüştüyse, demek ki ingilizce olmasa da oluyor. ispanyolcanın meziyeti nedir, bilmiyorum.
rusya nın dünyanın ikinci gücü olmasında da ingilizcenin katkısı olduğunu düşünmüyorum.
dubai mesela çok gözde bir yer, inşaat sektörünün merkezi konumunda yapılarıyla. ancak resmi dili Arapça. ingilizce de kullanılan diller arasında urducayla beraber. haliyle ingilizcenin gelişimde katkı sağladığını düşünmüyorum.
bizim için ingilizce doküman çok fazla, çünkü her zamanki hazırcılığımız devrede. biz uğraşmıyoruz, hala sömürge mantığından çıkamadık. neden ingilizce bilenler dokümanları Türkçeleştirmiyor mesela, ya da neden biz ihtiyaç duyduğumuz konularda Türkçe kaynaklar 0luşturmuyoruz. ingilizce veya arapça öğrenmemiz bize bu anlamda katkı sağlamayacak ki.
ben arapçanın Kuran okunması ve doğru anlaşılması, uygulanması konusunda katkı sağlamasını bekliyorum ve o yüzden destekliyorum, seçmeli olarak.

arapçada telafuzda zorlanacağınız hatta asla bir arap gibi söyleyemeyeceğiniz çok fazla ses var. ama ingilizcede dilinizin dönmeyeceği hiç bir ses yok.
çin dünyada en çok ingilizce konuşulan yerdir. düşün ingiltereden , amerikadan daha fazla ingilizce konuşan insan var çinde. aynı şekilde saydığınız ülkelerin çoğunda sokakta çevirdiğiniz normal insan, polis, esnaf hep ingilizce konuşur.

ayrıca da değil dubai suriye ırak hepsi şakır şakır ingilizce konuşur, zengin arap aileler çocuklarını amerikan hastanelerinde doğurur, amerikan okullarına tonla para verip gönderir sonra da amerikaya üniversiteye yollar . tanıdık geliyor mu amerikada üniversite okutulan çocuklar ?

ha dubainin inşaat merkezi olmasının nedeni arapların petrol parasını saçmasıdır. bilimde veya teknikte geliştikleri için değil. şimdi de petrol fiyatlarındaki düşüş yüzünden çoğu arap iflas etme ihtimaliyle karşı karşıya. ellerinde bu kadar para varken bilimsel atılım yapamadılar, parayı betona yatırdılar. elli yıla kalmadan batmaya mahkumlar.

ingilizceden çeviri yapılmamasının nedeni anlamsız olması. dizi, film, kitap çevirmek gibi değil. terimlerin ve eylemlerin adı ingilizceyse türkçeye çevirdiğinizde hala yarısı ingilizce oluyor bir anlamı kalmıyor.
ayrıca da teknolojiyi biz üretmediğimiz için, bu yorumu yazdığınız bilgisayar, telefon vs. den tutup da evinizdeki bütün elektronik ve araba vs.nin programlaması, algoritmasının değişmesi filan hep ingilizce olmak zorunda.

Back
X