• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Erdoğan “İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğretilecek” demişti. Seçime 9 gün kala gündeme “İlkokulda Arapça” sokuldu. 7-8 yaşındaki çocuklar gelecek yıl Arapça dersi de alacak.

Yayınlanma tarihi: 23 Ekim 2015 Cuma

aaa.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 21 Ekim 2015’te yayımladığı kararına göre, 2016-2017 öğretim yılında ilkokul 2. sınıf öğretim programına Arapça dersi konuldu.

Bu kararda, “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 02/07/2015 tarihli ve 45123216-101- E.6877879 sayılı yazısı üzerine MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nda görüşülen İlkokul Arapça Dersi (2, 3 ve 4. sınıflar) öğretim programının, 2016-2017 öğretim yılından itibaren 2. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanması kararlaştırıldı’’ deniliyor.

Başkan Prof. Dr. Emin Karip’in ve Kurul üyelerinin adlarının bulunduğu yazıda, ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitabının takım halinde hazırlanması, hazırlanacak 2. sınıf taslak ders kitaplarının incelenmek üzere Başkanlığa ilk başvurularının 18 Ocak- 01 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılması gerektiği belirtiliyor.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ilkokul 2, 3 ve 4. sınıflar Arapça Dersi Öğretim Programı’nda, bu dersin amacı şöyle anlatılıyor:

“22 ülkede yaklaşık 350 milyon nüfusun anadil olarak konuştuğu Arapça, BM’nin kabul ettiği altı resmi dilden biridir. İslam ülkelerinde dini açıdan da önemli olan Arapçanın öğrenilmesi için başta tarihi ve kültürel sebepler vardır. Arapça konuşan coğrafyanın jeopolitik ve stratejik önemi nedeniyle gün geçtikçe önem kazanması, Arapçanın dini sebeplerin yanı sıra ekonomik, turistik, siyasi ve ticari sebeplerle de öğrenilmesini zorunlu kılmaktadır.

Kültür mirasımızda birçok Arapça eserin bulunması, bu dili kültür tarihimiz açısından da önemli kılmaktadır. Gerek Türk- Arap ve gerekse Türk İslam tarihine ışık tutan dillerden biri yine Arapçadır. Ayrıca Arap dünyasıyla artan ilişkilerimiz yetişmiş elemana olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır. Söz konusu nedenlerle Arapça ilk defa ilkokul 2. Sınıftan itibaren bir yabancı dil olarak iletişimsel yaklaşımla, yakından uzağa, basitten karmaşığa, sarmal ve öğrenci merkezli olarak ele alınmaktadır.’’’

Eğitim-İş: Yargıya taşıyacağız

İlkokul 2. sınıfta seçmeli ders bulunmadığına dikkat çeken Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir “Seçmeli de olsa zaten ‘seçmeli dersler’ altında belirli dersler seçtiriliyor. Bunu da zorla seçtireceklerdir’’ dedi. Demir, “Öğrenciler, kendi dillerinde meramlarını anlatamıyor, dilekçe yazamıyor. Arapça gibi zor dili ilkokul 2. sınıfta öğretme kararı siyasi bir karardır. Doğru bulmuyoruz, yargıya taşıyacağız’’ diye konuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/393121/ilkokul_2_ye_Arapca.html

El yazısı kalksin derken , arapcayi mi kaktirdilar..
Pessss.:eek:

Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olayı desene...el yazısını cocuklara kafalara vura vura boşuna ögretmiyoz tevekkeli...her ikisine de karşıyım. cocukların el yazısından dolayı kafaları çok karışıyor. hadi el yazısını biliyorum yaptırıyorum evde, arapçayı kim yaptıracak ki ben bilmiyorum yaptiramam da.

Vallaha mı :KK9:
Benim çocuklara yaramaz artık ama torunlara inşallah...yazın 3 ay tam öğreniyorlar okul açılıyor..sonra umutuluyor tabi...bi dahaki yaz silbaştan...
Çok sevindim yaaa :KK71:
yazın cocuklarınıza arapca dersı mı aldırıyorsunuz ? ne sebeple acaba ?

Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olayı desene...el yazısını cocuklara kafalara vura vura boşuna ögretmiyoz tevekkeli...her ikisine de karşıyım. cocukların el yazısından dolayı kafaları çok karışıyor. hadi el yazısını biliyorum yaptırıyorum evde, arapçayı kim yaptıracak ki ben bilmiyorum yaptiramam da.
aynen.. yazarken onu düşündüm bende. Bızler ders olarak alırken el yazısını , şimdi 3 senedir bu şekilde yazıyoruz. Amaç demekki buymuş..
Seneye deftere sağdan - sola yazmayada başlarlar..

İşte o mantığı anlayan cevap versin..

ben bir anne ve öğretmen olarak çocuklarıma arapça öğretilmesini istemiyorum gereksiz görüyorum.ben Türküm ve dilim Türkçe.ingilizce gibi dünyanın ortak anlaştığı bir dili öğreniyorlar ki ne derece başarılı olunuyor orası ayrı ama arapça ne alaka?

ben bir anne ve öğretmen olarak çocuklarıma arapça öğretilmesini istemiyorum gereksiz görüyorum.ben Türküm ve dilim Türkçe.ingilizce gibi dünyanın ortak anlaştığı bir dili öğreniyorlar ki ne derece başarılı olunuyor orası ayrı ama arapça ne alaka?

Çocukken camilerde arapça öğretirdi hocalar,ben bile gidip 3 gün sonra bıraktım,dilim dönmedi okumaya..
Bunu okullarda ders olarak verilmesinin mantığı cidden nedir acaba.
Okullarda ingilizce eğitimi bile yeterli değilken,arapçayı bilmeyen veliler ne yapacak peki.
Ben olsam bende istemem çocuğumun arapça öğrenmesini..

Sürekli yeni bir şeyler, denemeler, yap bozlar, olmadı sil baştanlar..
Arapçalar, Osmanlıcalar...
Ne zaman yerine oturacak bu sistem.
Her haltı vatandaşa soruyorsunuz siz seçin diyorsunuz da bazı şeylerde neden tepeden inme karar alınıyor.
Bakalım biz istiyor muyuz Arapça'yı.

Vallaha mı :KK9:
Benim çocuklara yaramaz artık ama torunlara inşallah...yazın 3 ay tam öğreniyorlar okul açılıyor..sonra umutuluyor tabi...bi dahaki yaz silbaştan...
Çok sevindim yaaa :KK71:

her yaz sil baştan öğretiliyorsa siz problemi öğretmende arayın.
benim oğluma bir yaz yetti ve unutmadı.evde de teşvik etmiyorsanız ,ondan çocuk ilgisizdir.
ne güzel ya sizin yaşadığınız hayat dert yok tasa yok ,ne söyleseler alkış ohhh.

Çocukken camilerde arapça öğretirdi hocalar,ben bile gidip 3 gün sonra bıraktım,dilim dönmedi okumaya..
Okullarda ingilizce eğitimi bile yeterli değilken,arapçayı bilmeyen veliler ne yapacak peki.
Abla İngilizce eğitimi ilkokul 2. sınıfta başlıyor artık:KK53:Ama nasıl bir İngilizce öğreniyorlar ben hala çözemedim:KK59:
Arkadaşım bulunduğum şehirdeki en yüksek puanlı Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeni.''O kadar puan alıp bu okula gelmiş çocuklar daha günlük yaşamımıza dair soru sormayı bilmiyorlar,nerdeyse sıfırdan başladık İngilizce öğretmeye,müfredat sadece kelime ezberletmiş bunlara''diyor.:KK57:
Arapça öğrenmeleri içinde muhteşem bir sistem bulmuşlardır eminim.:confused:

abla ben uzun süre kuran kursuna gittim ve bana yetecek kadar öğrendim arapçayı ama yaşım büyüktü ve kendi isteğimle öğrendim.kimse bu bir ders,almak zorundasın diye zorlamadı.

zaten km başına 2 tane imam hatip ortaokulu ve lisesi düşen bir ülkedeyiz orada arapça temel ders.ama ilkokul çocuklarını rahat bıraksınlar artık.

ne derler bilirsin,bir ülkeyi çökertmek istiyorsan önce eğitim sistemini çökert.

Abla İngilizce eğitimi ilkokul 2. sınıfta başlıyor artık:KK53:Ama nasıl bir İngilizce öğreniyorlar ben hala çözemedim:KK59:
Arkadaşım bulunduğum şehirdeki en yüksek puanlı Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeni.''O kadar puan alıp bu okula gelmiş çocuklar daha günlük yaşamımıza dair soru sormayı bilmiyorlar,nerdeyse sıfırdan başladık İngilizce öğretmeye,müfredat sadece kelime ezberletmiş bunlara''diyor.:KK57:
Arapça öğrenmeleri içinde muhteşem bir sistem bulmuşlardır eminim.:confused:

Önceden ilkokul 4.sınıfta başlıyordu,demekki çağ atlayıp öne çekmişler bunu :eek: bizim artık küçük bebemiz yok uzak kaldık bunlara.
Devlet okullarında ne kadar öğretilir buda tartışılır tabiki,öğrendikleride bellidir herhalde ..
Osmanlıcadan sonra arapçada ana yemek gibi oldu..:KK51: bundan sonra ne öğretcekler cidden merakla bekliyorum..

ne derler bilirsin,bir ülkeyi çökertmek istiyorsan önce eğitim sistemini çökert.
Çökeceği kalmadı artık kadişim.Çöktü sistem...
Düşünmeyen,konuşmayan,kompozisyon,makale yazamayan,düşüncelerini ifade etme becerisi olmayan sadece ve sadece 4 şık arasından seçim yapabilen bir nesil olarak büyüyor çocuklarımız.

Back