- 11 Aralık 2018
- 39.529
- 244.778
Eşimin yegeni 2.sınıfa gidiyor daha yazması okuması yok ama pubg de masallah ı var kafasını derslere verdirmediler hep baskalrı yaptı ödevlerini o açıdan
bence de normal değil demek li sayısal zekası yüksek.. kesinlikle Bi araştırın ona göre yönlendirmeler yapın mutlaka..Merhaba hanmlar,
Oglum 1.sinifta ve su an 7,5 yaşında.Okuma-yazma süreci normal seyirde ilerliyor.Ancak matematikte ozellikle toplama isleminde 3 haneli yuksek sayilari zihninden toplayabiliyor.Örnegin 342+164 gibi bir islemi zihninden toplayip nerdeyse yetiskin birinin cevap verecegi sureye yakin bir surede cevap verebiliyor. 1.sinif icin oldukca iyi gibi duruyor.Bu sayisal zekasinin iyi oldugu anlamina gelir mi tam olarak.Bu konuda ne yapabilirim , yani bu konuda yetenegi var mi nasil tam olarak anlayabilirim ve eger bu güclü bir yönse onu nasil destekleyebilirim.Tek cocuk ve Ilkokul 1.sinifa gittigi icin okul donemi de yeni bizim icin.Abartiyorda olmak istemem ama bu yönü güclüyse egilmek istiyorum.Okuyan herkese simdiden tesekkurler.Yeni yilin saglik ve huzur getirmesi dileklerimle..Sevgiler
Ben yine de karsıyım ne yapacaksa benim gözetimimde yapsın sınıf birincisi olanları da gördüm telefonda abuk sabuk şeyler izliyorlar ögretici bilgi veren seyler yapmıyorlar kolaya alışmaması lazımO eşinizin yeğeninin ebeveynlerinin yanlış yönlendirmesi. Pubg zaten o yaş çocuğa uygun bir oyun değil. Yanlış kullanmak evet sıkıntı yaratır çocuklarda ama bu dijital dünyayı reddetmek anlamına gelmemeli. 3 yaşında çocuğun elinde telefon olmamalı ama 7-8 yaşında çocuk doğru yönlendirmeyle dijital oyundan çok fayda görebilir.
Ben yine de karsıyım ne yapacaksa benim gözetimimde yapsın sınıf birincisi olanları da gördüm telefonda abuk sabuk şeyler izliyorlar ögretici bilgi veren seyler yapmıyorlar kolaya alışmaması lazım
Tabi ki haklısınız herseyin orta yolu olması lazım ot gibi de olmasın cocukÇocuğunuzu nasıl yönlendireceğiniz, nasıl eğiteceğiniz tabi ki sizin bileceğiniz şey. Ben bir eğitimci olarak naçizane fikrimi söyledim. Çocuğun akademik başarısını desteklemeye odaklanıp sosyal açıdan çok zayıf çocuklar yetiştiren veliler görüyorum bazen. Bu da beraberinde akran zorbalığını getiriyor maalesef.
benim oglumda birinci sinif 7 yasina gircek milyonlara kadar sayabiliyor dediginiz gibi 3 4 rakamli sayilari toplayip bölebiliyor bende sizin gibi dusundum cocugum icin konunun takibindeyim bizi aydinlatacak bilgili insanlarin tavsiyelerini bekliyorum. bi yerlere basvurmak gerekiyorsa lutfen bilgilendirin yol gosterin.Merhaba hanmlar,
Oglum 1.sinifta ve su an 7,5 yaşında.Okuma-yazma süreci normal seyirde ilerliyor.Ancak matematikte ozellikle toplama isleminde 3 haneli yuksek sayilari zihninden toplayabiliyor.Örnegin 342+164 gibi bir islemi zihninden toplayip nerdeyse yetiskin birinin cevap verecegi sureye yakin bir surede cevap verebiliyor. 1.sinif icin oldukca iyi gibi duruyor.Bu sayisal zekasinin iyi oldugu anlamina gelir mi tam olarak.Bu konuda ne yapabilirim , yani bu konuda yetenegi var mi nasil tam olarak anlayabilirim ve eger bu güclü bir yönse onu nasil destekleyebilirim.Tek cocuk ve Ilkokul 1.sinifa gittigi icin okul donemi de yeni bizim icin.Abartiyorda olmak istemem ama bu yönü güclüyse egilmek istiyorum.Okuyan herkese simdiden tesekkurler.Yeni yilin saglik ve huzur getirmesi dileklerimle..Sevgiler
Ooo sizin ki daha uç masallah..bolmeler carpmalar .benim oglumda birinci sinif 7 yasina gircek milyonlara kadar sayabiliyor dediginiz gibi 3 4 rakamli sayilari toplayip bölebiliyor bende sizin gibi dusundum cocugum icin konunun takibindeyim bizi aydinlatacak bilgili insanlarin tavsiyelerini bekliyorum. bi yerlere basvurmak gerekiyorsa lutfen bilgilendirin yol gosterin.
bide ebeveyn olarak ne yapacagimi bilsemOoo sizin ki daha uç masallah..bolmeler carpmalar .
bide ebeveyn olarak ne yapacagimi bilsem
benim oglumda birinci sinif 7 yasina gircek milyonlara kadar sayabiliyor dediginiz gibi 3 4 rakamli sayilari toplayip bölebiliyor bende sizin gibi dusundum cocugum icin konunun takibindeyim bizi aydinlatacak bilgili insanlarin tavsiyelerini bekliyorum. bi yerlere basvurmak gerekiyorsa lutfen bilgilendirin yol gosterin.
Basvurumuzu yaptik, cok tesekkurlerYazan oldu mu bilmiyorum ama Bilsem sınavlarına girsin çocuğunuz öncelikle.
7.5 yaşinda daha yenimi 1.sinifa gidiyor? Biraz geç değilmi? Yurtdişindayim ve yegenim 8 yaşinda ve 3.sinifa gidiyor.
Hani ne bilim, yaşa mi bakiliyor, sinifami? O yaştaki çocugun yapabilmesi bana normal geliyor.
yok yahu nesi normal.
ben bile toplayamam kafamdan..
Oğlunuz üstün zekalı olabilir. Zira o yaşta bir çocuk için baya ileri seviyede..
35 yaşımda matematik disleksisi olduğumu anladım. Ben iki basamaklıları toplarken utanmasam parmak hesabı yapacağım