İlköğretim Yorum ve Soruları Ilkokul 1.sinif ve matematik ..Bilgisi olan

Benim oğlan da 1.sınıfta, 6.5 yaşında. Benzer durum bende de var,3 basamaklı sayıyı zihninden bölemez sanırım ama yaa,okuldan gelince bi sorayım bakalım 😂 bilsem sınav başvuru süresi geçti sanırım ama seneye mutlaka başvurun. Ablası bilsemde zaten,kardeşi de bu sene bi deniycez bakalım biz.

a evet benim küçükte 8 yaşında 3 e gidiyor. dikkat etmemişim buna konu sahibesi niye geç gönderdiniz?

Muhtemelen boydur. Sadece burda okudum insanlarin sirf çocugun boyu kücük diye yollamak istemediklerini. Burda arkadaşlarima anlatsam anlamazlar.

Ki bende anlamiyorum, boy niye bu kadar önemli?

Cocugunuz icin Bilsem iyi bir adres olabilir.
Bu tip ogrenciler icin üstün zekali kavrami yerine ustun potansiyelli kavramini kullanmayi tercih ediyoruz. Zeka dediğimiz sey tek yonlu degil. Matematik alanindaki bu potansiyelini degerlendirebilecegi uygun kurslara da verebilirsiniz.

valla mı ? var yani cidden böyle bir şey..
tuttum bunu ben çocuklar dalga geçiyor çarpım tablosunu bilemediğimde:)
7 kere 8 diyo ben önce 7*7 49 üstüne parmak hesabıyım:)
😂😂
Var var. Araştır bi diskalkuli diye özellikleri uyuyorsa vardır sende. Çok zor tespit edilen öğrenme bozuklukları bunlar. Zekayla alakası yok ama, biliyosundur zaten.

8 YAŞINDAKİ oğlum 3 e gidiyor biz mi çok erken verdik zorunlu dediydiler ama :)

matematik disleksisi ne ayol :KK48: kesin bende öyleyim tuttum bunu:))

Valla varmış. Ben de yeni okudum ve şak yapıştırdım. Tembelliğime tanı koyup hafiflettim.. :KK48:
Sözelcilerin bir kısmını kapsıyor. Bir kısmı dedim de sen anla.. :KK45:

Yetenek testleri oluyor,yapılıyor okullarda bir baktırın derim. Öncelikle zeka sadece matematikle ölçülmez. Ama bir sinif öğretmeni olarak matematiginin cok iyi olduğunu söyeyebilirim. En zeki donanimli çocuklar bile zihinden 2 basamakli islemleri zor yapıyor. Ve 100e kadar olan kisım ( altalta iki sayı yazacak sekilde) zor öğretiyoruz,materyallerle falan. Bu anlattığınıza göre sizin cocugunuzun gerçekten sayısal zekası çok iyi. Bir de bir devlet kurumu var yetenekli öğrenciler için, her sene sınıf ögretmenleri belirli öğrencileri buraya yönlendiriyor. Cocuklar orada bir takım yetenek testlerine tabi tutuluyor. Eğer geçerlerse o kurum eğitim hayatları boyunca onlara destek oluyor. Sınıf öğretmeni iyi gözlemlesin

Muhtemelen boydur. Sadece burda okudum insanlarin sirf çocugun boyu kücük diye yollamak istemediklerini. Burda arkadaşlarima anlatsam anlamazlar.

Ki bende anlamiyorum, boy niye bu kadar önemli?
Boy degil :) konusma gecikmesi yasadik. Su anda da artikulasyon sorunumuz devam ediyor.O yuzden 1 sene gec baslattik.

Boy degil :) konusma gecikmesi yasadik. Su anda da artikulasyon sorunumuz devam ediyor.O yuzden 1 sene gec baslattik.

Uzman degilim tabiki fakat konsuma geç olduysa, tam tersi okul ona daha iyi yaramazmiydi? Kendi yasitlari ile konusup. Önceden kres/ana okuluna gittimi?

Uzman degilim tabiki fakat konsuma geç olduysa, tam tersi okul ona daha iyi yaramazmiydi? Kendi yasitlari ile konusup. Önceden kres/ana okuluna gittimi?
2,5 yasindan beri krese gidiyor.ilkokula 1 sene gec basladik.Birde surekli yasadigimiz kentten gecici bir sure ayriydik(tayin nedeniyle) istedik ki hem biraz daha gelisme kaydetsin hem de surekli yasadigimiz sehre donunce baslayalim.ki ilkokulda okul degisikligi de yasamasin.

Öğretmenleriniz farkında değil mi durumun? Sizi yönlendirmiyorlar mı? Öğretmenin görevidir bu durumda çocuğu yönlendirmek, aile eğitimi vermek ve aileyle işbirliği yapmak. Sizin şu an ne yapacağınızı bilmemeniz çok normal.
valla her ögretmen bir degil malesef cocugum anasinifina basladigin da okula uyum saglayamadi her gun ogretmen aradi gel cocugunu gotur ders yaptirtmiyor diye bende cocuguma sordum neden diye,
anne ben bebeklerin yaptigi seyleri yapmak zorunda degilim dedi.
ogretmene soyledim bana dedigi laf su siz cocugu alin birdan goturun bi oyun sinifina yazdirin.
o donem benimde oglumunda psikolojisi yiprandi ve ana okulundan aldik.
yani egitimci diye atandiklari okullarda tek hedefleri aybasini getirmek olan sozde egitimcilerde var.

Maşallah oğlunuza bide geçmi yollanız 7 buçuk yaşnda diyosunuz benim oğlum 6buçuk yaşında 1e fidiyo çok hareketli okuyo yazıo ama yazması yavas sınıftakiler hemen hemen 7 ile 7 buçuk yaşında keşke bende diyorum 7 yaşnda yollasaydım

X