- 22 Mayıs 2013
- 277
- 281
-
- Konu Sahibi umut_sahili
Bizim.kide uzaktan eğitim yapıyor şuan hergun canlı ders z halefindeyiz hergun yeni harfe geciyo çok hızlı unutuyor sürekli oğlumMerhaba oğlum bu sene ilkokula başladı şuan içinde bulunduğumuz durum malüm. Benim sıkıntım oğlum evde ders çalışmak, ödev yapmak istemiyor okuldaki disiplini evde bir türlü sağlayamadık. Uzaktan eğitime geçilmesiyle dersler çok hızlı ilerliyor ve iyice geride kalıyoruz. Sürekli tekrar yapmak okumak yazmak gerekiyor ama oğlum çok çabuk sıkılıyor hemen kalkmak istiyor masadan. Bizimle aynı sıkıntıları yaşayan 1.sınıf anneleri konuşalım mı.
Evet zor derslere nasıl calistiriyorsunuz,bi harfi okurken diğerini unutuyor sınır oluyorum bende Ama bence hızlı gidiyor gibiyiz bilmiyorum müfredat mi böyleBir de biz çalışan annalerin halini düşününü. Canlı derste yanın da bile olamyoruz
Hangi harfe geçtiniz? Y deyiz biz şu andaEvet zor derslere nasıl calistiriyorsunuz,bi harfi okurken diğerini unutuyor sınır oluyorum bende Ama bence hızlı gidiyor gibiyiz bilmiyorum müfredat mi böyle
DEdiğiniz gibiyse hızlı tabiki biizm öğretmen en az bir hafta harfi işliyor. Zaten bu yıl başka ders yok okuma yazmayı öğrensizler yeter. Onu da hızlı hızlı geçerlerse ne anladık bu işten. Ben ek kaynaklardan destek alıyorum. Akşamları işte çalıştırabiliyorsum hafta sonları birde. Harfleri heceleri oyun yaparak öğrettim ben ilk öğlenceli olsun diye. Hece küpleri yaptım. Küpü havaya atarak hangi hecede durduysa onu okuamsını istedim. Hece tombalası yaptık ailece oynamak için. Biz henüz t harfindeyiz. Haftaya yeni harfe geçerizEvet zor derslere nasıl calistiriyorsunuz,bi harfi okurken diğerini unutuyor sınır oluyorum bende Ama bence hızlı gidiyor gibiyiz bilmiyorum müfredat mi böyle
Ben z demiştim bugün ç harfine geçti öğretmen çok hızlı benceDEdiğiniz gibiyse hızlı tabiki biizm öğretmen en az bir hafta harfi işliyor. Zaten bu yıl başka ders yok okuma yazmayı öğrensizler yeter. Onu da hızlı hızlı geçerlerse ne anladık bu işten. Ben ek kaynaklardan destek alıyorum. Akşamları işte çalıştırabiliyorsum hafta sonları birde. Harfleri heceleri oyun yaparak öğrettim ben ilk öğlenceli olsun diye. Hece küpleri yaptım. Küpü havaya atarak hangi hecede durduysa onu okuamsını istedim. Hece tombalası yaptık ailece oynamak için. Biz henüz t harfindeyiz. Haftaya yeni harfe geçeriz
Bizimde öyle ç harfindeler 2 güne geçiyorlar tam ogrenemedenÖğretmenler müfredatı yetiştirme derdinde sanırım olan çocuklara oldu, iki günde t harfini işledi hocamız sonra dedi ki ü ye geçiyoruz ben şok oldum çocuk t harfi ile ilgili heceleri, kelimeleri hangi ara çözdü de yeni harfe geçiyor, pazartesi de y harfine geçecekmiş ben iyice stres oldum çok moralim bozuluyor
Valla bugün g harfine geçtiler şaşırdım napcagimi nasıl öğretcem benValla sizin alfabe bitmiş biz bu hafta M harfini öğreniyoruz. Ama çocuklar zorlandı. Kızımda dahil. Belki pazartesi U harfine gecer.
Ben öğretmen göstermeden harfi gösteriyorum. İkili heceleri okuyoruz, ama sizin hayatta yetişmez. Allah kolaylık versin. İki üç sayfa çalışma anca yapıyoruz. Zaten gün bitiyor.
Valla bugün g harfine geçtiler şaşırdım napcagimi nasıl öğretcem ben
Valla bilmiyorum..bisey deyince gayret ederse öğrenir diyo anlamadimAllah yardımcınız olsun. Biz pazartesi U harfine geçeceğiz. Ben hafta sonu okuma yaptırıyorum. Derste daha kolay oluyor. Bu kadar hızlı gitme sebebi ne acaba?
Valla bilmiyorum..bisey deyince gayret ederse öğrenir diyo anlamadim
Bence biraz daha sabredin.cocugunuzda anlama güçlüğü yoksa hiç bir sorun olmadan öğrenecektir okumayı.duzenli çalıştırmak çok önemli .cocuklarin bu haline çok üzülüyorum daha minicikler ve hadi oku artık diye yükleniyoruz malesef.sevdirmek yerine biktiriyoruz.keske eski fiş sistemi ve hece yöntemi olsa.cok daha kolay ogreniyolarÖzel ders aldırmayı düşünüyorum çünkü sınıfta daha önceden okuma yazmayı öğrenen çocuklar var onlar takır takır okurken bu kez oğlumun motivasyonu düşüyor ben okuyamıyorum diye.Bir yandan da virüsten dolayı kimseye güvenemiyor ki insan ders aldıralım çok çaresiz hissediyorum.