ilk uzun yazım ve fikirlerinize ihtiyacım var...

Ay gelinde ki afraya bakar mısın? Hiç bir şey beğenmiyor. İyilik yaramaz ki böylelerine.
Koru mesafeni muhattap olma sizin hiçbir şeyinizi haketmiyor o kadın çöpünüzü bile bir şey almayın ona yönelik, çocuğa ve kardeşinize tabiki alın destek için.
Arkadaşınıza gelince de bu kadar sinirinizi bozan biriyle arkadaşlık sürdürmenin anlamı yok arkadaşlığı kesin bence.

Hani söz ve nişan uzatmak konusunda ben de kararsızım. Uzatmak iyi değil diye düşünüyorum ama bunun için olgun iki insan gerekiyor. Düğün için hazır olmadıklarının bilincinde olmaları gerekiyor ve o yüzden de aileleri en son hazır oldukları evrede işin içine sokmaları gerekiyor. Kaç yaşında evlendi ki abiniz?
Ben böyle çok örnek gördüm. Evin kız çocukları çok bilinçli, her şeylerini halletmeden evlilik demiyorlar ama erkek çocuklarında değişik bir umursamazlık, ailem nasıl olsa arkadamda havası var. Aynısı bir arkadaşımda da vardı. Kız üç kuruşluk maaşı ile hayatının her alanını güzelleştirebilirken abisi doktor maaşı ile hala ailesinden destek bekliyordu. Ben üzülüyorum baya böyle örnekler görünce.
kardeşim 30 kız ise 22.
30 ama kardeşim evlilik için uygun olgunluıkda degil. hala da degil.
evlendiler ama hep sıkıntı içindeler. yetmiyor. kredi kredi herşey kredi...

Gelin konusunda en büyük suçlu kardeşiniz. Ailesini ezdirirse ezen de oluyor malesef. Çok fazla gereksiz noktalarda destek olmuşsunuz bence. Ona verilen evde sizin de hakkınız yok mu hem? Neden kardeşinize ev veriliyor ki? Hadi düğününü aileniz yaptı, hadi gelinin telefonuna kadar destek oldunuz da ev vermeseniz de olurdu. Onu bari kendileri çalışıp halletselerdi.

Arkadaş konusunda mesafe en mantıklısı. Yapacak bir şey yok sonuçta. Aldattığına emin misiniz bu arada?
he birde içimi dökmüşken yazayım. gelincik o dönem calışıyor ama maaşını ailesi alıyordu. onlarda kredi cekmişler kızın maaşını alıyorlardı. kardeşim buna da cok üzülüyordu. kurtaracagım onu bu hayattan diye..
da anlatamadık herife, sen kurtaramazsın bir dur acale etme diye...

Gelin yüzsüz ve kendini bilmez. bence vermeyin para falan. Utanmadan ona yaptın banada yap hesabı yapan bir insandan hayır gelmez. Arkadasınla da eşiyle de görüşmek sana kalmış ama onlarada değmez bacım. Sinir bozmaya kımse değmez :)
kesinlikle hakllsıın da işte bazen işler istedigin gibi yürümyor...sakinleşmenin olaya daha değişik bakmanın bir yoluınu aruyom

Hani söz ve nişan uzatmak konusunda ben de kararsızım. Uzatmak iyi değil diye düşünüyorum ama bunun için olgun iki insan gerekiyor. Düğün için hazır olmadıklarının bilincinde olmaları gerekiyor ve o yüzden de aileleri en son hazır oldukları evrede işin içine sokmaları gerekiyor. Kaç yaşında evlendi ki abiniz?
Ben böyle çok örnek gördüm. Evin kız çocukları çok bilinçli, her şeylerini halletmeden evlilik demiyorlar ama erkek çocuklarında değişik bir umursamazlık, ailem nasıl olsa arkadamda havası var. Aynısı bir arkadaşımda da vardı. Kız üç kuruşluk maaşı ile hayatının her alanını güzelleştirebilirken abisi doktor maaşı ile hala ailesinden destek bekliyordu. Ben üzülüyorum baya böyle örnekler görünce.
belki bu evin erkek cocuklarının yetiştilmesindendir. cunku bizde tek erkek ve en beklenen cocuk o olmuş. babam erkek cocuk isteyip elde edenlerder. beni bile erkek beklemiş :KK70: ki cok büyük husranla donmuş eve...babam utanmadan birde anlatır...

he birde içimi dökmüşken yazayım. gelincik o dönem calışıyor ama maaşını ailesi alıyordu. onlarda kredi cekmişler kızın maaşını alıyorlardı. kardeşim buna da cok üzülüyordu. kurtaracagım onu bu hayattan diye..
da anlatamadık herife, sen kurtaramazsın bir dur acale etme diye...

Bana kardeşinizin yaşı çok küçük geldi. Yani kurtaracak ne var Allah aşkına. Ben de maaşımı aileme veriyordum. Aslında bizim evde benim maaşım babamın maaşı diye bir şey yoktu. Gelirlerimiz ikimizin maaşı, giderlerimiz ortaktı. Ha annem o paradan düğünüm için para da biriktirdi, kendi gelinliğimi bile o paradan almıştım. Çok arabesk bakmamak lazım hayata.

Ay gelinde ki afraya bakar mısın? Hiç bir şey beğenmiyor. İyilik yaramaz ki böylelerine.
Koru mesafeni muhattap olma sizin hiçbir şeyinizi haketmiyor o kadın çöpünüzü bile bir şey almayın ona yönelik, çocuğa ve kardeşinize tabiki alın destek için.
Arkadaşınıza gelince de bu kadar sinirinizi bozan biriyle arkadaşlık sürdürmenin anlamı yok arkadaşlığı kesin bence.
afrasını tafrasını bilmiyorum ama çözümsüz kaldıgım bir gercek. ve sadece üzülüyorum. cocuga ayrı üzülüyorum, kardeşime ayrı, aslında geline de ayrı üzülüyorum. bizi anlamaya algılamaya calışmuıyor.
elbette bizim de hatamız yanlış sözümüz oluyordur. ama bin kere ve hala da derim. oldu ki farketmeden senşi kıracak birşey dedik bunu bize lütfen söyle. düşünelim konuşalım orta yolu bulalım. yok küsüyor suratını asıyor.
istersen yanımıza gelmek zorunda degilsin. evinde otur. kardeşim zorlasa da gel bize söyle biz bir şekilde seni eve gönderelim.
ayyy yazarken daraldım... biz kötü insalar degiliz ya...

Bir de 30 yaşındaymış

Kredi vs çekmesin olan ile yaşamayı öğrensinler

Yetmiyorsa çalışsın gelin hanım babasının evinde çalıştığı gibi

Yani ben anlamıyorum hastalık
Vs olmadan yardım etmeyi

Varsa yerim yoksa ona göre yaşarım

Son 5 tl bizi bölüşüp işe gittik kimseye de bir şey demedik

İnsanlar ne kadar rahat borcumuz var vs diyor ki

1.Gelini bırakın dağnık kalsın:halay:

Şımarık, hadsiz ne yaparsanız yapın yaranamazsınız.(Şu anlattıklarınızdan o çıkıyor)

Kardeşinizle görüşün, gelinle de irtibatı koparmayın tabi ama az ve gerektikçe bir araya gelin.

2.Arkadaşınıza gelince kendisi karaktersiz sınıfında zaten.

Ben olsam direkt hissettiklerimi söyler, artık onunla ve yuva yıkıcıyla görüşmek istemediğimi söyler

ilişkimi keserdim.:bicak:

Bir de 30 yaşındaymış

Kredi vs çekmesin olan ile yaşamayı öğrensinler

Yetmiyorsa çalışsın gelin hanım babasının evinde çalıştığı gibi

Yani ben anlamıyorum hastalık
Vs olmadan yardım etmeyi

Varsa yerim yoksa ona göre yaşarım

Son 5 tl bizi bölüşüp işe gittik kimseye de bir şey demedik

İnsanlar ne kadar rahat borcumuz var vs diyor ki
haklısın... kardeşimin boynu egik olmasın diye (annemde olayda etkili tabii. aman yetmiyor cocuk nasıl yapacak diye diye onu da kıramadık ) ben cok tartıştım annemle. kardeşimle. ablam ile. ama ama ama....sonuc aynı.
ya yardım edelim etmesine de sonucları iyi olsun.
olmadı mutlu da degiller.
kız her gun calışcam diyor ama calışmıyor.
erkek kardş.im 3 saat gidiş 3 saat dönüş iş ev arasıyol tepiyor. taşınalım işe yakın bir yere demiş kardeşim
kız gitmem ben aileme yakın olmak için seninle evlendim demiş.
bu kızla tanışmadan önce ablam ve kardeşim ortak araba aldı. ablam hakkını ödedi. kardeşim de kredi cekip ödüyordu.
e evlendiklerinde o kredi duruyordu. sonra evkliklik kredsi sonra dıogum kredesi sonra bilmem ne diyerek şişti. herlşey. nasıl yardım etmeyeceksin ?

öncelikle şükür. kendim ile alakalı büyük dertlerim yok.
etraftakilere de cok takılmam ama; hoşlanmadıgım bir komşum, bir gelin birde arkadaşımın hanımı var.
komşu ile yapılacak birşey yok buna kanaat getirdim.
diğerleri ile de yapabilecegim birşey yok biliyorum ama;
1 - gelin. erkek kardeşimin eşi. anne- kız olarak sacmalar.
* söz ve nişanları oldu. paramız yok dediler. herşeyi abarttılar. kardeşiminde parası yoktu ablam ve ben destek cıktık.
krediler bitsin öyle evlenenin dedik. olmaz söz nişan cok uzadı dediler. 1,5 sene içinde evlenip, cocuk dunyaya getirdiler ( yegenimi seviyıorum )
* ben yıllarca calıştım tüm ceyizimi kendim yaptım borcsuz ve herşeyim hazır halde evlendim. bunu bilmeden sormadan, herkesin içinde anneme 'kızına evlenirken yardım ettiiniz, oglunuza da yardım edin' dediler. annemde ev veriyorum daha ne yapayım diyemedi. sonra gene biz yardım ettik.
* kına gecesinde sinir krizi gecirdi. o sırada telefonunu caldırdı. kardeşime gene destek verip telefon aldık.
(kriz gecirme sebebi de kardeşim eline neden kına yakmıyormuş. adam önceden demiş ben kına istemiyoruım diye tamam demişler. )
*nikah günü saaatini yanlış anlamışlar ve bize gec geldiniz diyerek hörlediler.
'kızmızı istemiyor musunuz ' diye annesi bize laf söyledi. bende 'istemeseydik su anda hiçbirimiz burada olmazdık' dedim.
* nişan kıyafetini annem zorlanarak almış gene biz destek verdik.
* cocuk oldu. cocuga değişik numaralarda prima bez aldım. israil markası neden aldınız dedi.
*gene cocuga uyku seti alacaktım sacma bir sebep göstererek istemedi. parasını verdim iyi sen al dedim.
* bir sürü badi tshırt bambu giysiler aldım ki iyi yerlerden aldım. bir tanesi hatırım için bile giydirmedi.
* cocuga istedigi emzik biberon ne varsa aldım. geri kalan ihtiyacları için para verdim.
* cocuk minicik bir problemle dogdu. fark ettim. daha o dk fark ettim ama desem bir ürlü demesen bin türlü diyip. söylemeyi sectim ve söyledim. ( söyleme amacımda acil birşey ise hastaneden cıkmadan doktor. mudahale etsin diyeydi ) ki söyledikten sonra sen cocugumda araz mı arıyorsun gibi bir tavırla karılaştım.
bundan sonra da ne desem ne yapsam sorun oldu. bende pek birşey demiyorum. ama kızıyorum. ben ve biz bu kadar onlar için bu iyi düşünürken ve yaparken neden beni - bizi kötü görüyorlar diyorum...

2- arkadaşımın eşi (benim arkadaşım erkek. )
* arkadaşım 2. evliligini yaptı ve ilk eşini bu kadınla aldattı. ve ben bu kadını sevemiyorum. sevmem gerekmiyor ama aldatma konusunu cok iyi bildigim için ve ilk eşini cok iyi tanıdıgım için bu olayı hazmedemiyorum. dolayısı ile yeni eşi ile oldukca hemde baaayyaa mesafelyiim ama gördükce sinirlerim zıplıyor. arkadaşım olan kişeyede öfkeliyim. bir gun patlayacagım diye korkuyorum. ondan da uzak durmaya gayret gösteriyorum.

siz olsanız ne yapardınız ? değişik bir yol arıyorum. bunları da kafamdan atarsam cok muıtlu olacagım ama bu ikisinde kaldım.

Ikincisi icin bişey yapmazdim, ikiside ne hali varsa gorsun. Yikilan yuvayi gördükten sonra onlarin aşk mesk hallerini izleyemem..

Geline gelinceee..

Bu gelin altin falan mi? Oyle egilmez bukulmez ama degerli? Annesi ne gazla buyutmus bu kizi, ne bu hava ailede nedir yani... Onların kiz kiymetli sizin oglan agac kavugundan mi?

Hic bi iyilik yapmazdim. Para vermezdim, hediye almazdim. Cocuk iyice biseylerden anlayinca yani büyüyünceye kadar.

Sonra alir hala yegen gezer tozar ne isterse yapar, alirdım. Gerekliyse egitimine destek olmak icin herseyi yapardım.

Ama oyle hem nankor hem dili uzun geline yagmurlu havada su yok suu :)

Bana kardeşinizin yaşı çok küçük geldi. Yani kurtaracak ne var Allah aşkına. Ben de maaşımı aileme veriyordum. Aslında bizim evde benim maaşım babamın maaşı diye bir şey yoktu. Gelirlerimiz ikimizin maaşı, giderlerimiz ortaktı. Ha annem o paradan düğünüm için para da biriktirdi, kendi gelinliğimi bile o paradan almıştım. Çok arabesk bakmamak lazım hayata.
ben arabesk bakmıyorum ama onların durumu sizinki gibi degil. parayı alıp hiçbir şey yapmadılar. bornoz takımını bile komşu aldı.

Gelinle mesafe şart. Kıymet bilmeyen nankör insanları hiccc sevmem.
Aldatan insanlara karşı da tavrım aynıdır. Arkadaşınızın yeni esinde değil tüm kabahat.en az onun kadar arkadaşınız da suçlu. Hepsine mutlak mesafe şart.

Ikincisi icin bişey yapmazdim, ikiside ne hali varsa gorsun. Yikilan yuvayi gördükten sonra onlarin aşk mesk hallerini izleyemem..

Geline gelinceee..

Bu gelin altin falan mi? Oyle egilmez bukulmez ama degerli? Annesi ne gazla buyutmus bu kizi, ne bu hava ailede nedir yani... Onların kiz kiymetli sizin oglan agac kavugundan mi?

Hic bi iyilik yapmazdim. Para vermezdim, hediye almazdim. Cocuk iyice biseylerden anlayinca yani büyüyünceye kadar.

Sonra alir hala yegen gezer tozar ne isterse yapar, alirdım. Gerekliyse egitimine destek olmak icin herseyi yapardım.

Ama oyle hem nankor hem dili uzun geline yagmurlu havada su yok suu :)
valla ne yazayım sende haklısın. bence, ben ondan daha iyi bir gelinim ama beni de kaynamama soracaksın...
annesi baya 6 viteste büyütmüş cocuklarını... gaz gaz ve gaz...
bizim oglan agactan cıkmadı ama seviyorum diyince...
bizde de hata var. iki kafalrına saglam vursaydık bunu durdururduk... beceremedik...

haklısın... kardeşimin boynu egik olmasın diye (annemde olayda etkili tabii. aman yetmiyor cocuk nasıl yapacak diye diye onu da kıramadık ) ben cok tartıştım annemle. kardeşimle. ablam ile. ama ama ama....sonuc aynı.
ya yardım edelim etmesine de sonucları iyi olsun.
olmadı mutlu da degiller.
kız her gun calışcam diyor ama calışmıyor.
erkek kardş.im 3 saat gidiş 3 saat dönüş iş ev arasıyol tepiyor. taşınalım işe yakın bir yere demiş kardeşim
kız gitmem ben aileme yakın olmak için seninle evlendim demiş.
bu kızla tanışmadan önce ablam ve kardeşim ortak araba aldı. ablam hakkını ödedi. kardeşim de kredi cekip ödüyordu.
e evlendiklerinde o kredi duruyordu. sonra evkliklik kredsi sonra dıogum kredesi sonra bilmem ne diyerek şişti. herlşey. nasıl yardım etmeyeceksin ?

Hepsini anladım da doğum kredisi nedir

Eşinin işi var sgk var parası yoksa devlet hastanesinde doğum yapar olur biter

Yıllarca çocuksuz kalıp tüp Bebek vs deyip mecbur kalmamışlar ki ne kredisi bu

Özel hastanede doğum yaptım doğum parası sadece bir aylık maaşımdı buna rağmen Kv vs oğlumun parası ile özel hastanede doğum yaptı dediler doğumdan önceki iki haftaya kadar haftanın 6 günü günde 10 saat çalıştım hem de

Ben param olmasa idi kredi çekip doğum yapmazdım şahsen ya da çok para harcadım bebeğin her şeyine ama olmasa harcamazdım

Mantalite sıkıntılı siz halalar o çocuğu özel okula da gönderirsiniz yakında gibi

valla ne yazayım sende haklısın. bence, ben ondan daha iyi bir gelinim ama beni de kaynamama soracaksın...
annesi baya 6 viteste büyütmüş cocuklarını... gaz gaz ve gaz...
bizim oglan agactan cıkmadı ama seviyorum diyince...
bizde de hata var. iki kafalrına saglam vursaydık bunu durdururduk... beceremedik...

Ahahah sen benim kaynanama sor ben seninkine :)))

X