İlk platonik aşk hiçbir zaman unutulmaz mı?

qwerty_

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
6
0
Başlıkta da belirttiğim gibi benim derdim ilk platonik aşkımı aradan 6-7 sene geçmesine rağmen unutamamam.

Herkesin de olabileceği gibi benim de liseye başladığım gibi aşık olduğum bir çocuk vardı. Benim bir üst dönemimdeydi. Onu görünce heyecanlanmalar, onun olduğu yerlerde dolaşmalar, beni fark etsin diye okulun içinde binbir şebeklikler yapmalar filan platonik aşkın yaptıracağı her şeyi yaptım. Buraları çok fazla uzatmayacağım çünkü lise hayatım tamamen bunlarla geçti. ('Bana baktı, kesin beni seviyor' tarzında bir lise hayatı.)

Hiç tanışmadık mı? Elbette tanıştık. Msn'in meşhur olduğu zamanlarda gece gündüz çevrimiçi görünürdüm sırf benimle konuşur diye. Msn'de çok samimi olduğumuz anlar da oldu, hiç konuşmadığımız anlar da. Ve şansıma onun da lise boyunca hiç sevgilisi olmadı. Ama ben ne cesaretimi toplayıp ona onu sevdiğimi söyleyebildim, ne de bunu belli edecek hareketler yaptım. Bazen bunun aşk olmadığını düşündüm. Çünkü ilk defa sahip olduğum duygulardı ve kıyaslayacağım başka bir duygu yoktu. Ama o kadar yoğun yaşadım ki bunun 'aşk' olup olmaması açıkçası umrumda değildi, bu kadar yoğun ve yıllarca süren bir şey bir kelime ile ifade edilmese de olur bence.

Lise boyunca bana msn'den şarkılar atardı sürekli ve benim de hoşuma gidiyordu. Sırf onun müzik zevkinden eksik kalmayayım diye yeni gruplar keşfedip sevip dinliyordum ve bu 'ortak' müzik zevki bizi daha da yakınlaştırdı. Konuştuğumuz tek şey müzikti. (Şimdi bana attığı şarkılar bana onu hatırlattığından pek iyi gelmiyor, ama bu güzel şarkılardan vazgeçecek değilim.)

Bu en yakın olduğumuz zamanlar ben onun beni sevdiğine öyle emindim ki, okulda da konuşmaya başlamıştık (msnde gece gündüz konuşmamıza rağmen okulda ikimiz de konuşamıyorduk). Ve tam bu mutlu zamanlarımda birden bire onun sevgilisi oldu. İnanamadım. Ayrılırlar, ben kaç senedir bekledim yine beklerim sorun değil dedim. Ama ayrılmadılar.

O artık mezun oluyordu ve artık onu hiç göremeyeceğimi düşünüp, ona onu sevdiğimi söylemeye karar verdim, yoksa içimde kalacaktı. Cesaretimi toplayıp bir gün her şeyi söyledim. Sevgilisi olup olmamasına da aldırmıyordum, çünkü benim hiçbir beklentim yoktu. Sadece bunu öğrenmesi gerektiğini düşündüm. Belki de geriye dönüp baktığında beni 'bu kız da beni ne çok sevmişti' diyeceği bir kız olarak düşünmesini istedim. Her şey beklediğim gibi oldu. O buna karşılık vermedi ama şaşırdı tabii. Sonrasında artık hiç konuşmamaya başladık. Arkadaşlığımız da bozulmuştu böylece.

Arkadaşlığımızın tamamen bitmesine sebep olan da; bunu sevgilisinin öğrenmesiydi. Aradan uzun zaman geçmişti ve biz bir daha hiç konuşmadık ama kız bunu öğrendikten sonra benim onların arasına girmeye çalıştığımı zannedip çıldırmış tabii. Sevdiğim çocuğun telefonundan bana onu rahat bırakmamı ve bir daha onunla konuşmamamı söyleyen bir mesaj yolladı. Bunu onun yazmadığından çok emindim onun lafları değildi, belli ki kız yazmış. Zaten uzun süredir hiç konuşmadık, rahatsız etmediğimi kendi de biliyor olmalıydı. O günden itibaren bir daha hiç konuşmadık.

Aradan uzun yıllar geçti ve artık birbirimizden çok uzaklarda farklı üniversitelerde birbirimizi hiç görmüyoruz. Hiçbir sosyal paylaşım sitesinde ekli değiliz. Tamamen uzağız. Ben başkalarına aşık oldum, yine hep platonik kaldılar ama yeni insanlar sevmek bana çok iyi geliyordu. Zaten herkesten hemen hoşlanabilecek bir yapım var ama aşık olmak çok zor benim için. Aşık olduğumu sandıklarım da oldu ve ben devamlı birilerini sevmeye devam ettim. Ama ne var ki, boşluğa düştüğümde aklıma ilk gelen insan lisedeki aşkım oldu. Hoşlandığım insanları da hep onunla kıyasladım. 'yok onun müzik zevki çok dandik' diyerek kendime göre kimse bulamadım.

Aradan yaklaşık 6-7 sene geçti ve ben hala eski günleri düşünüp geceleri ağlıyorum, günlüğüme devamlı onun hakkında yazıyorum. Facebook'ta açık olan fotoğraflarına bakarak saatler geçirebiliyorum. Bazen bir şarkı keşfedip 'bunu dinlese kesin o da çok sever, belki de zaten çok seviyordur' diyerek mutlu oluyorum. Artık benden çok uzakta ve artık tamamen hiçbir beklentim yok ama onu sevmekten hiç vazgeçmeyeceğimi de biliyorum. Belki bendeki bu duygular artık hayranlığa dönüştü. Yabancı bir ünlüye duyulan hayranlık gibi. Çünkü hiçbir şekilde senin olma ihtimali yok. Senden haberi yok. Böyle idare edebiliyorum. Depresyonda değilim, sürekli onu düşünmüyorum. Gayet de esprili, güler yüzlü ve her şeyden mutlu olabilen bir insanım. Dediğim gibi, başkalarından hoşlandığımda ise tamamen unutuyorum ama bunalım yapmak istediğim geceler, müziği ve fotoğraflarını açıp ağlamaktan zevk mi alıyorum acaba. Çünkü bundan vazgeçemiyorum. Belki de unutmak istemiyorum.

Bazen ileride evleneceğim adama üzülüyorum. Elbette onu da çok seveceğime inanıyorum, ama 'ilk platonik aşktan kurtulamama' sendromuna girip arada bir bunalıma girersem diye korkuyorum.

Sizce normal miyim? Var mı benim gibi bu hallerde olan? Zamanla unutursun, diyorlardı ama zaman da geçti işte. Unutmak da ne saçma kelime. Yaşadığım hiçbir şeyi unutmazken geçmişteki bu yoğun duyguyu unutmam için başıma saksı filan düşmesi lazım. Her neyse, ben yorumlarınızı bekliyorum..

Bence sen onun platonik aşkından kurtulamama korkusu yaşadığından kurtulamıyorsun.
Birilerinden hoşlanıyorsun ama hemen onu unutamadım onu unutamadım unutamadım diye diye başkalarına şans vermiyorsun.
40 kere söyleyince olur derler ya sende onun yerini tutamaz diye diye kendini şartlıyorsun.
Biraz rahat ol tanıdığın her kişi birbirinden farklı olacak herkesin kendine ayrı güzel yönleri var.
Müzik zevki uymaz ama belki muhabbeti saracak.
O yüzden şans ver hayatındaki herkese ve o çocuğu gözünde büyütmeyi bırak:))

Karsindaki adamin mukemmelliginden degil, tamamen kendi icinde yasadigin abartilardan dolayi onu senelerdir unutamamissin. Aslinda unutamamak diye birsey de yok, belki de askin sembolu haline gelmistir sadece. Ask dedigin zaman aklina o geliyordur. Yerine koydugun baska bir insan olmadigindan, veya ondan sonrakilerde yalnizca platonik oldugundan yeri hep ozel kalmis. Unutulmaz diye birsey yok. Elbette unutulur ki sizde unutamama sorunu yok. Her bosta kaldiginda onu hatirlama sorunu var. Yeni birini buldugunuzda umrunuzda olmadigini yazmissiniz, olayiniz da bu.. Onsuzluga degil, yalnizliginiza uzuluyorsunuzdur belki..

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim yorumun için :) Evet çok haklısın.. Galiba duymak istediklerim tamamen bunlardı. Onu unutamadım unutamadım diyorum ve unutamıyorum haliylen :) Başkalarına şans vermeliyim ama genelde beni sevenleri sevemiyorum hep ilk ben sevmeliymişim gibi geliyor. Neyse bu farklı bir konu zaten :) Nedenini bilmeden gözümde çok büyütüyorum ama bundan vazgeçmeliyim. Sonuçta kimsenin kimseden üstün bir yanı yok.

Cevapladığın için çok teşekkürler :) Evet, artık içimde ne kadar abarttıysam o kadar mükemmel görüyorum oysa kimse mükemmel değil. Haklısın belki de sembol olarak onu görüyorumdur çünkü yaşadığım en yoğun duygular hep ona karşıydı. Belki de karşılıklı bir sevgi bulursam bunların hepsi geçecektir.

kavuşamayınca kıymetli olmuştur canım... belki çıkmış olsaydınız nefret edecektin, bir de böyle düşün...
o da normal bi erkek sonuçta zihninde büyütmekten vazgeçersen kurtulabilirsin diye düşündüm :)
kendine şans ver, geçen zamanlar geri gelmiyor... onca seneyi harcamışsın zaten, bundan sonra önüne bak... hayırlısı böyleymiş demek ki...

bence ilk platonik aşk değil de insan en çok sevdiği kişiyi unutamıyor aslında unutmamak değil de hep kalbinin de aklının da bir yerinde o oluyor.ne zaman boş bir anın olsa bir bakıyorsun onu düşünüyorsun yine.

Konunu okudum canım hemen hemen aynı şeyleri yaşadım seninle lise birde başlayan karşılıksız olan sevgilisi olduğu halde vazgeçemediğim tek insan hatta sevgilisine tek taş almş diye söylenti çıktığında duyduğumda ağlamştm her gece onun için şarkılar dinleyip ağlıyordum kimseye ama kimseye böyle duygular hissedemedim halada hissedemiyorum şuan 19yaşındayım ve üniversteye gidiyorm ama hala onun gibi biri karşıma çıkmadı bende en sonunda dayanamayıp mektup yazmştm facesine atmnıştm ama hiçbrşey yazmadan beni engellemişti gerçi benim olduğumu bilmiyordu fake hesaptan yollamıştm ama o zamanlar çok kızmıştm ki şimdi düşünüyorum da biride bana öyle bişy yollasa dalga geçiyo sanıp enngellerdim heralde ki sevgiliside vardı oda görmüş olabilir ama sırf senin gibi bende vay be bu kız beni nasıl sevmiş desin diye yapmştm .. hiçkimseyi onun gibi sevemedm halada karşıma insanlar çıkıyor ama ona hissettiğim şeyleri hissedemiyorum hala aklıma geliyor face hesabı varmı diye kontrol ediyorum beş senedir benimle bu aşk ama şuan ondan ne bir haber alabiliyorm sevgilisyle hala çıkıyormu bilmiyorm oda üniversiteye başladı heralde artık bidaha göremem onu ama unutamıyorum işte şuan bile ağlamak geldi içimden sevemiyorum kimseyi onun gibi annemler bile biliyordu onu sevdiğimi anlatamıyorum ki ben aşkı sadece bir kere tattım oda onunla onun gözlerine bakınca ölecek gibi hissediyordum başka dünyalara gidiyordum arkadaşlarım bile bizi yakıştırıyordu .. ama nasip deiğişmiş diyorum ama hala unutamadığım kesin herkeste onun gözlerini arıyorum ..

Seni çok iyi anlıyorum. Yaşadıkların, hissettiklerin çok benzer şeyler. Çoğu insan platonik sevemiyor, 'karşılıklı bir şeyler paylaştıkça aşk çoğalır, karşılıksız dediğiniz aşk sadece takıntıdır' diyorlar. Oysa sen de biliyorsun ki böyle değil, yaşayan anlayabiliyor bunu sadece. Sahip olamadığımız için hiç de kaybetmedik aslında, hiç kaybetmeyeceğimizi bildiğimiz için de çok sevdik. İlk aşk olduğu için de başka kimse onun yerini alamayacak. Diğerleri ancak ikinci, üçüncü vs aşk olabilir. Umuyorum ki bu aşk ilk ve son olarak kalmaz. Ve tekrar umuyorum ki son aşkımızla mutlu olursak, ilk aşk da sadece hüzünlü bir tebessüm olarak kalacaktır. :)

İlk platonik aşk bir şekilde unutuluyorda asıl "ilk karsılıklı aşk" ne yaparsan yap unutulmuyor...

canım ne tesadüftürki buraya cevap yazdıktan birgün sonra onunla karşılaştık aynı mahallede oturuyorz ama hiç karşılamşmamıştm şimdiye kadar Allahm bu bi tesadüf olamaz dedm kalbim nasl yernden çıkacakmş gibi oldu anlatamam sana bidaha anladm ki ondan başkası yalaln sevemiyorm kimseye içim almıyo gerçekten de belki de dediğin gibi son aşkımızı bulursak gerçekten mutluluğu yakalarız ama gerçektende ilk aşk unutulmuyor canımm..biriyle evlensekte o kişi içimizde hep bi yara olarak kalacaktır malesef

Kavuşamadığın için unutmamıyorsun kavuşsaydın bu kadar büyümezdi sende bu. Bence onu kafanda mükemmel görmekten vazgeç ve gerçekten seni sevecek olan insanı ara.dön şöyle etrafına bak belki seni çok seven biri vardır da sen bunun farkında değilsindir.

hadi ya tesadüfler çok acayip cidden.. mutlu olmuşsundur eminim ama hem üzüntü hem mutluluk, bi yandan keşke görmeseydim bi yandan iyi ki gördüm düşüncesi.. bu ikisi arasında da "neden hala aynıyım?"..
ben de geçen sene çok alakasız bi yerde karşılaşmıştım onunla. aynen kalbim yerinden fırlayacak gibiydi. yanımdakiler daha sonra söylediler yüzüm bembeyaz olmuş filan, ama ben o anki hissettiklerimi de çok iyi hatırlıyorum hani etraf bembeyaz olur da sadece onu görürsün ya çok saçma ama ona benzer bir şeydi ve ben heyecandan, titremekten bayılacak gibiydim. o gün yeniden anlamıştım yine karşılaşsam yine aynı şey olucak, onu ne kadar unuttum desem de o günki hissettiklerimi çok iyi hatırlıyorum.
bi de "grup gündoğarken - gördüğüme sevindim" şarkısı var ya, sakın dinleme :)

İçinde bulunduğum ama açığa vuramadığım hali özetlemişsin, benim gibi olan var mıdır diye düşünme, aynı kaderi paylaşıyoruz. Okurken içimden "aynen, aynen, aynen" deyip durdum.
Bir şeyler yazacaktım ama gerek yok, muhtemelen aynı şeyleri düşünüyoruzdur bu konuda, yalnızca demek istiyorum ki Allah gönlümüze ferahlık salsın. Bu öyle bir şey ki çünkü; ne öldürüyor ne güldürüyor. Değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…