ilk önce sizlere sormak istedim

evet canım sanırım biraz erkek kız ayrımı yasanıyor bizde ve işin ilginci gelinlerde hep cekinir bğyükler aman oğlumu sogutmasın gibisinden kız evlada gelince ne zaman annemler gitsem kendim büyük temizlğin içinde bulmusumdur

bu yasıma kadar annemin yazlık kıslık ne varsa bütün temizliklerini ben yapmısımdır hep beni bekler gel 1 hafta kal evi temizle derdi bende hiç gocunmadan giderdim hele ilk oğlumu anneme gidince cok aglatmısımdır işe dalıp cocuk aglar anne diye ay suda bitsin ben gidince annem rahat etsin derdim ama ikinci oğlumun gebeliği zor gecince gecen sene temizlikci tuttular eve bu senede öle yaparlar sanıyordum ama doğurdum gene benden bekliyorlar ev alınan kardesimin esi telefonda diyorki bana temizlik yapcak annem ne zaman gelcen sen ona göre ayarlayalım bende yardım etcem tabi ev alındı ya kendini gösterecek dedim ben gelsemde iki cocukla ne iş yapabilirim bebek mızmız durmuyo emmiyor işe dalarım şimdi memeden kesilir bu sene ben gelemem dedim kibarca gelin hanım kafaya koymus anneme temizlik yapacak bu yıl yok gel ben tek basıma ne nerde bilmem bebege annen bakar büyğünede baban bizde evi temizleriz ya arkadaslar kan beybime cıktı bir yok dedim konu öle muallakta kaldı simdi beni topluca bu kadar kırdılar halagel ezil altımızda demeye getiriyolar nasıl elim iş tutsun daha taze dıslanmısken

Ya allah aşkına ne biçim yazıyorsunuz?! Yazdıklarınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor insan araya nokta koyar, bi virgül koyar değil mi?

Noktalama işaretleri ne için var? Cümleler okunaklı olsun, daha çabuk kavransın diye.

Bir kullanmayı deneyin isterseniz.

bence içine atmamalısın.
baban seni tersleyebilir. mal düşkünü diyebilir.
yaptığının farkında olduğu için üste çıkma çabası.

ağlayarak söyle ne olur ki.
ister ağla ister kız ister sakince söyle ister laf sok.
ama söyle.
başka bir konuda haksızlığa uğradığında,
herhangi bir şey, kardeşlerinden değil de senden beklendiğinde yada istendiğinde,
kardeşlerin rahatı huzuru kaçmasın diye senin kapın çalındığında,

keşke zamanında söylemiş olsaydım dersin.

annemle konustum canım daha yeni babam evde yokken aramak sesimi duymak istemiş kırgınmısın bize diyor baban kızım artık eskisi gibi neseli konusmuyor benimle diyormus anneme evet dedim babama cok kırgınım bu konuda gönlüm hep kırık kalcak bana büyük haklsızlık etti dedim sana kırıgım anne dedim bir kere babamın karsısna gecip hayır böle olmamalı deyip kızının haklarını korumadın dedim ama kardeslerim için hep atısırdın babamala dedim baba kız erke ayrımını yasattınız bu yasta dedim hala bana diyorki bizde öle gördük ailemizden eee anne dedim o zamanlar cektiklerini bana niye yasatıyorsun anne baba ne için var ben cektim onlar cekemsin diye değilmi dedim haklısın dedi balsadı aglamaya zaten öle gündüz pek aramaazdı beni vicdanı darlamıs biraz anladım o yüzden sesimi duymak istemiş işin kötüsü ne biliyormusunuz ev kardesimin karısının üstüne oldu onunda sebebi kardesim askerlik yapmadı ertliyordu yakında gidecegi için yüksek kredi vermediler buna doğal olarak gelin cekti krediyi ev de onun oldu off ne biliyim kimine göre hakkım yokmuş böle düsünmeye.

aslında vicdanları sızlamış ama ne yazık ki genede yapmışlar neyse bu kadarcık içleri acıdıysa yakında o telafi edilir baştan yapmasalardı keşke ama olmuş bir kere sen de çok sıkma canını bu kadar söylemişsin ya için rahatlamıştır az da olsa üzülme bak küçük emen bebeğin varmış sütün kesilir olan bebeğine olur en büyük derdin bu olsun rabbim başka dert vermsin inşallah...

oğlana verilen oğlanın, kıza verilen mal mülk, eloğluna gitti diye düşünülüyo. onun için öyle ayrım yapıyo bazı aileler. halbuki o da evlat o da evlat.

inşallah mal dağıtırken kayırdıkları oğulları yaşlılıklarında sırt çevirmezler.

arkadaşım ben olsam dillendirmezdim ama ömür boyu bu gönül kırıklığıyla da yaşanmaz. belki konuşulması daha doğru olmuştur. sonuçta bunun mal düşkünlüğüyle ilgisi yok. ailen sevgi paylaşımında da haksızlık yapabilirdi. önemli olan nokta evlat ayrımcılığı yapılması.

düşüncenize aynen katılıyorum.kıza mal verilmez ama geline verilir.kızının yanında eloğlu varsa oğlunun yanındaki neyiniz ?sanki babanızın kızı.yazık yazık hala bazıları bu yüzyıla gelemediler sınıfta kaldılar.bence kız evlada daha çok pay verilmeli o yerine göre çaresiz kalıp parasızlıktan arkasızlıktan koca kahrını çekmeye devam eder.hele ki koca da biliyorsa ailenin kıza fazla önem vermediğini .Allah yardımcısı olsun derim .

yorumlarınız için teskkür ederim arkadaslar evet aynen öle yapıldı kız evladıyım diye ayrım yaptılar ve bunu aynen annemde söledim kızım diyemi bana bunu yaptınız ama gelinize evi tabpuladınız dedim zamanında bana 15bini borc verdiniz ben size ödedim ama siz diğer kardesime 80bini hiybe ettiniz hatta kardesimede değil geline dedim aglaıyordu zaten bak tansiyonum var kızım ne olur böle uzülme dedi evlat ayrıdnız dedim beni dısladınız ama olsun yerimi anladım sizde ona gelir gidrim artık dedim öle deyince benim kımım var sizlerden baska cok özledim zaten bebegi seni büyük oğlanı dedi eger gelip gitmessen benimde sana gönlüm kırılır dedi tamam anne dedim öle kapadık teli ama aksam olunca cok vicadnım sızladı aradım anne benim için üzülme olan oldu artık benim yüzümden tansiyonun cıkarsa kendimi affetmem dedim ama içine otormuski gene aglamaya basladı annecim tamam ne olur aglama dedim istersen bu ara pek sık aramayalım birbirimizi dedim konu dagılsın dedim tam o arada bebegim kucagımdaydı bu aralar baba falan demeye basaldı baba baba diyordu duydu babamı diyor o dedi evet basladı artık dedim yavruma kıyama cok özledim cok deyip iyice aglmaya basladı valla iyimi ettim kötümü ettim sölemekle bilemedim insallah gece benim yüzümden hasta falan olmaz ama kırıcı olamamk için elinden geldiğince yumausak bir ses tonuyla derdimi anlattım niye bu kadar cok aglıyor acaba vicdanımı darlıyor yoksa onu

anneniz yaptıkları hatayı senin sayende anladı bence ağlaması bunu gösteriyor.evlat olarak ne kadar haksızlığa uğradıysanda ağlaması nasıl üzdü seni değil mi?ama işte insan doluyor doluyor bir noktada patlıyor sonrada iyi mi ettim kötümü ettim diye uyku uyuyamıyor.sen konunda mhaklısın 3.göz olarak söylüyorum.yani diğerleri evlatda ben neyim diyorsun hazmedemiyorsun ama napabilirsin ki.bunları ana babanın düşünmesi lazım .boşver bak annende üzülmüş madem sen de içindekileri söyledin en azından derdini kırılmışlığını anlattın elbette hata yaptıklarını anlayacaklardır.ne demişler derdini söylemeyen derman bulamaz

canım anneler zaten hassastır. ama önemli olan babanın ne düşündüğü sonuçta kararı o vermiyo mu? belki annen de istememiştir böyle olmasını.

evet canım söledim bi nebze rahatladım ama anneme genede üzüldüm aslında haftaya memlekete gitcem konu acılırsa gene böyle duygusal bir anımda olursa ne yapayım anne siz evlatlarınız arsaında ayrım yapacak kadar secim yapma hakkına sahipsiniz ama benim baska anne baba secme sansım yok işte demeyi düsünüyorum benim size her zaman ihtiyacım var daha fazla üzmayin beni demeyi düsünüyorum ama esimde diyorki öle konusam agır konusmus olursun

ağır konuşmuş olmazsın. ama yanlış konuşmuş olursun.
bu saatten sonra senin onlara değil onların sana ihtiyacı var.
bu kadar alttan almana gerek yok.

telefonda çok güzel konuşmuşsun.
artık konu açılırsa kapatalım de gitsin.
olan oldu de.
bu arada,
bi de ev gelinin üstüne oldu demek... hayretler içindeyim.
geline ev feda olsun, damat el oğlu.

ah canım sorma gitsin kac gündür öle kafama takıyorum bu durumu dayanamayıp cuma aksamı babamı gece 1de aradım uyandı tabi hayırdır falan bana direk rahatladınmı söle dedim ne için dedinasıl yıllarının emegini 4 yıllık gelinine üstüne yaparsın sen neyaptıgının farkındamısın bana bari zcok hakısızlık ettin gönlüm bu konuda hep kırık olcak sana babab dedim kızım bak söle oldu falan acıklama yapmaya basladı neymiş buda sonradan öğrenmiş parayı oğluna vermiş bunlar biraz daha kredi cekmelerei gerkiyordu tabi tam o sırada gelin bizim oğlanaın aklını celmiş nasılsa ben ödeyecem sen daha askere gitcen falan benim üstüme olsun demiş he bide nasılsa olurda bosanırısak devlet artık ortak veriyo deyince kardesiminde basiretimi baglanmıs tamam demiş babama sonra sölemişler babamın basından kaynar sular dökülmüş bende istemzdim böle olsun diyor bana ya dedim hala oğlunu düsünüyorsun ben sana ne diyorum beni ayırıdn ittin bi kenara diyorum hiçmi degerim yok dedim esim aldı teli o sıra elimden tabi ben cok agladım bu sırada babam esime acıklama yapıyormus hala esimde baba sorun yok tamam ben sakinlestirecem aysagı demiş pekte dinlemeden babamı kapamıs teli dahada bugun aramamıs beni hiç bisey yokmus gibi gızım napıyon bakam diyor oğlanları cok özledim diyor bende gelecem cumaya dedim normal konustum içim cok sogudu ama ne yapayım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…