kardeşleriniz erkek sanıyorum.
sonuçta sizin eviniz de varmış ,belki babacığın böyle düşünmüştür.
belki olması gereken bu değil ama,bizim çevremizde de böyle olur.
ailenin durumu iyiyse erkek çocukların evi alınır.
mesela benim erkek kardeşim nişanlı ve ona ev aldı babacığım.
benimde kızkardeşiminde aklına bile gelmedi,neden bize yok diye.
bence içine atmamalısın.
baban seni tersleyebilir. mal düşkünü diyebilir.
yaptığının farkında olduğu için üste çıkma çabası.
ağlayarak söyle ne olur ki.
ister ağla ister kız ister sakince söyle ister laf sok.
ama söyle.
başka bir konuda haksızlığa uğradığında,
herhangi bir şey, kardeşlerinden değil de senden beklendiğinde yada istendiğinde,
kardeşlerin rahatı huzuru kaçmasın diye senin kapın çalındığında,
keşke zamanında söylemiş olsaydım dersin.
annemle konustum canım daha yeni babam evde yokken aramak sesimi duymak istemiş kırgınmısın bize diyor baban kızım artık eskisi gibi neseli konusmuyor benimle diyormus anneme evet dedim babama cok kırgınım bu konuda gönlüm hep kırık kalcak bana büyük haklsızlık etti dedim sana kırıgım anne dedim bir kere babamın karsısna gecip hayır böle olmamalı deyip kızının haklarını korumadın dedim ama kardeslerim için hep atısırdın babamala dedim baba kız erke ayrımını yasattınız bu yasta dedim hala bana diyorki bizde öle gördük ailemizden eee anne dedim o zamanlar cektiklerini bana niye yasatıyorsun anne baba ne için var ben cektim onlar cekemsin diye değilmi dedim haklısın dedi balsadı aglamaya zaten öle gündüz pek aramaazdı beni vicdanı darlamıs biraz anladım o yüzden sesimi duymak istemiş işin kötüsü ne biliyormusunuz ev kardesimin karısının üstüne oldu onunda sebebi kardesim askerlik yapmadı ertliyordu yakında gidecegi için yüksek kredi vermediler buna doğal olarak gelin cekti krediyi ev de onun oldu off ne biliyim kimine göre hakkım yokmuş böle düsünmeye.
oğlana verilen oğlanın, kıza verilen mal mülk, eloğluna gitti diye düşünülüyo. onun için öyle ayrım yapıyo bazı aileler. halbuki o da evlat o da evlat.
inşallah mal dağıtırken kayırdıkları oğulları yaşlılıklarında sırt çevirmezler.
arkadaşım ben olsam dillendirmezdim ama ömür boyu bu gönül kırıklığıyla da yaşanmaz. belki konuşulması daha doğru olmuştur. sonuçta bunun mal düşkünlüğüyle ilgisi yok. ailen sevgi paylaşımında da haksızlık yapabilirdi. önemli olan nokta evlat ayrımcılığı yapılması.
yorumlarınız için teskkür ederim arkadaslar evet aynen öle yapıldı kız evladıyım diye ayrım yaptılar ve bunu aynen annemde söledim kızım diyemi bana bunu yaptınız ama gelinize evi tabpuladınız dedim zamanında bana 15bini borc verdiniz ben size ödedim ama siz diğer kardesime 80bini hiybe ettiniz hatta kardesimede değil geline dedim aglaıyordu zaten bak tansiyonum var kızım ne olur böle uzülme dedi evlat ayrıdnız dedim beni dısladınız ama olsun yerimi anladım sizde ona gelir gidrim artık dedim öle deyince benim kımım var sizlerden baska cok özledim zaten bebegi seni büyük oğlanı dedi eger gelip gitmessen benimde sana gönlüm kırılır dedi tamam anne dedim öle kapadık teli ama aksam olunca cok vicadnım sızladı aradım anne benim için üzülme olan oldu artık benim yüzümden tansiyonun cıkarsa kendimi affetmem dedim ama içine otormuski gene aglamaya basladı annecim tamam ne olur aglama dedim istersen bu ara pek sık aramayalım birbirimizi dedim konu dagılsın dedim tam o arada bebegim kucagımdaydı bu aralar baba falan demeye basaldı baba baba diyordu duydu babamı diyor o dedi evet basladı artık dedim yavruma kıyama cok özledim cok deyip iyice aglmaya basladı valla iyimi ettim kötümü ettim sölemekle bilemedim insallah gece benim yüzümden hasta falan olmaz ama kırıcı olamamk için elinden geldiğince yumausak bir ses tonuyla derdimi anlattım niye bu kadar cok aglıyor acaba vicdanımı darlıyor yoksa onu
anneniz yaptıkları hatayı senin sayende anladı bence ağlaması bunu gösteriyor.evlat olarak ne kadar haksızlığa uğradıysanda ağlaması nasıl üzdü seni değil mi?ama işte insan doluyor doluyor bir noktada patlıyor sonrada iyi mi ettim kötümü ettim diye uyku uyuyamıyor.sen konunda mhaklısın 3.göz olarak söylüyorum.yani diğerleri evlatda ben neyim diyorsun hazmedemiyorsun ama napabilirsin ki.bunları ana babanın düşünmesi lazım .boşver bak annende üzülmüş madem sen de içindekileri söyledin en azından derdini kırılmışlığını anlattın elbette hata yaptıklarını anlayacaklardır.ne demişler derdini söylemeyen derman bulamaz
ağır konuşmuş olmazsın. ama yanlış konuşmuş olursun.
bu saatten sonra senin onlara değil onların sana ihtiyacı var.
bu kadar alttan almana gerek yok.
telefonda çok güzel konuşmuşsun.
artık konu açılırsa kapatalım de gitsin.
olan oldu de.
bu arada,
bi de ev gelinin üstüne oldu demek... hayretler içindeyim.
geline ev feda olsun, damat el oğlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?