kesinlikle sesini çıkarma kardeşim. annen baban nasıl biliyorsalar öle yapsınlar. benim dedem de amcama çoooook şeyler yapmış ama babam bir kere bile baba sen niye böle yapıyosun dememiş. unutma ki.. bugünün yarını yani ahireti var..ana baba hakkı varsa, evlat hakkı da var.. sorarsın ahirette... üzme sonra SEN üzülürsün...
arkadaşım böyle bir ayrımla karşı karşıya kalmak inan ki insanı icten içe yer bitirir biliyorum
ama sabret allah'a havale et alacağın bi hakkın da o büyük güne kalsın de
icinden dualarını et kimsenin yüzüne bişey söyleme bu benim sana nacizane tavsiyem olsun..
üzülen sen olma..
bu ablan da coook haksızlıklar gördü yurdunu ocağını bıraktı
bi sıkıntıya düştüm ama sen cok uzağa gittin dediler el vermediler
yuvama eşime ve yavrularıma sarıldım..
kardeşlik duyguları aynı catı altındayken babaevinde oluyormuş gördüm yaşadım
kendi yuvasını kuran seni artık el gibi görüyor bir nevi rakibi oluyorsun bu paylaşımlarda
anne baba hakkını gözeterek onlara bişey demedim demem de bende anneyim artık umarım bu durumları yaşatmam kızlarıma
şimdi herkes safını çizdi ortasına oturdu
bi kuru selam gelirse selam veririm
vermeyene
hic kimseyle paylaşmadım ama
senin konun beni de cözdü..
Allah yar ve yardımcın olsun..
hepinize yorumlarınız için teskkür ederim kardeslerim valla tabiri caizse dıslanmak diyorum ben buna cigerimi yakıyor ve bir arkadsımızında dediği gib simdi onları kırmamak ileride nefrete dönüsmez umarım bende annem babam onlar benim
Canim benim babam 5 kardes. En buyuk ikisi kiz, sonra en buyuk erkek olarak babam, ardindanda 2 tane amcam dunyaya gelmis.
Dedem bir ara arsa davasi yuzunden komsusuyla mahkemelik felan olmustu, Ve bu konuda dogal olarak babamdan yardim istedi.
Maddi anlamda amcalarimin durumuda cok iyi, hatta biri o zamanlar lisede mudur diyeride ozel meslek lisesinde ogretmen olarak calisiyolardi.
Yaninda birde ek isleri felanda var. Babamda demir yolunda calisiyor geriye kalan vakittede surucu kursu var orda araba dersi veriyor.
Babamin dort, amcalarimin o zamanlar 3-2 cocuklari vardi suan ikisininde 3er tatli Allah bagislasin evladi vardi.
Babam dedemi o halde gorunce mecburen yardim etti, amcalarimda tik yok. O adamin arsasinida alip apartman dikti.
Dedemin o apartmanda hakki sadece 3 daireydi, ama babam butun kardeslerini hesaba katarak dedemin uzerine 4 daire verdi,
verdigi dairenin haricinde bir tanede icinde yasamasi icin bir daire verdi.
Insaat yapilirken babam s,kinti icinde amcamlardan dayimlardan borc aldi,
Dusun yani amcam gelipde birader madem bizede faydasi olcak bende su kadar vererek biraz yardim etmek istiyorum,
felan hiic demediler. Tabi bundan 5 sene felan gecti... Ve bugun hala baktigin zaman babamin isleri amcalarimdan daha parlak.
Geliri daha cok, halbuki babam okumamis. Amcalarimsa ikiside uni mezunu. Allah verene veriyor canim.
Ha dedem hala babama esit davranmaz, hani insan yine bekler onu zor durumdan kurtulmais icin amcamlar kilini kipirdatmaz,
babam neler yapti, ama yok hala en buyuk oglu ya, en cok yardimi o edecek her konuda diye bekler.
Adam ikinci evliligini yapti, resmi nikahlari yok, dedem vefaat edince kadinla ilgilenmek icin sorumlulugu uzerine aliyor.
Alsin tabi iyi bisey Allah verene veriyor zatende, ne bilim dedem biraz daha ayricalikli davranabilir.
Sonucta herseyine babam kosuyor adamin.
dilerim babanın ahreti böyle davrandıgı için iyi olur cok sabırlıymıs gercekten allah banada o sabrı versin
ah canım birdecesaretimi toplayıp aglamadan karsılarında derdimi anlatabilsem korkuyorum babamın beni terslemesinden yapmaz ama arkamdan bile mal düşkünü diye düsünmesi ve ben bunu anlarsam bu beni yıkar
ev paylasimindan cok evlat ayirimi yaptigi icin cok cok uzuldugunu soylersin.
Bence konusmalisin. Sahsen ben bu durumda asla susmam. Sadece niyetlerini gercekten merak ettim. Uvey evlat misali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?