• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk önce sizlere sormak istedim

aysag

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.040
76
163
43
Bursa
merhaba arkadaslar hepinizin yorumuna ihtiyacım var simdiden tesekkür ederim hepinize evliyim ve iki cocuklu kendi hainde bir yasantım var ev aldık borcumuda var bu arada cok sükür genede halime üzüntüm su ki annem babam ve kardeslerim beni cok kırdılar babam emekli oldu ve bütün parasıyla evli kardesime ev aldı bunu duyan bekar kardesim sorun cıkardı haksılık olıyor diye ve babamda suan 3 kaltlı bir apartman kendisinin iki katını bekar kardesimin üstüne yaptı simdiden banada en altkatı verdi ama orası önceden bodrumdu sonradan eve cevirdi işte tam eve benzemesede orayıda ölünce senin vaadiyle verdi allah gene gecinden versin diyorum hal böle olunca ben cok üzüldüm evli kardesimle yasıt büyüdük biz hadi anne baba beni es gecti odamı unuttu bende onların evladıyım ablasıyım neden deemdi babama ablamında borcu var hepisni bize verme diye hani cok seviyordu beni evlenirken kırmızı kemerimi baglarken aglayısı geliyor aklıma sen gidince evlere sıgmadım abla diyişi nasıl unuttun beni kardesim anne ve babama hele nesem bende sasırıdm sizlere sunu sormak istiyorum yakında gidecegim onlara o zaman konu acılırsa bana haksızlık ettiniz gönlüm size ölene kadar kırık olcak demek istiyorum acaba buna ne denli hakkım var sonucta para babamın parası vermek zorunda değil istegine verir her nekadar bende onların evlatlarıda olsam siz evlat ayrımı yaptınız ama benim baska anne baba sesme sansım yok desem ilerde hasta falan olurlarsa cok pisman olurmuyum böle sessiz kalmak en doğrusumu yorumlarınız esirgemeyin

kesinlikle sesini çıkarma kardeşim. annen baban nasıl biliyorsalar öle yapsınlar. benim dedem de amcama çoooook şeyler yapmış ama babam bir kere bile baba sen niye böle yapıyosun dememiş. unutma ki.. bugünün yarını yani ahireti var..ana baba hakkı varsa, evlat hakkı da var.. sorarsın ahirette... üzme sonra SEN üzülürsün...

evlat ayrımı çok kırıyor insanı hesap sorsan kıskanç olursun sormasan için içini yer ne biliyim sessiz kalsan daha iyi sanki çünkü sonuçta o para babanın ve istediğine verir istediğine vermez kimse de buna karışamaz ama içinde yanan ateşi anlıyorum ben onların evladı değilmiyim diyorsun haklısın da alacağın yok hesabı bir durum bu:(((

Evlat ayrımı çok kötü kırar üzer kalbını acıtır ınsanın bilirim kardeş.. üzme canını belki bir bildiği vardı belkide sen ev aldın ya onalr oder ben dger kalanlara yapayım demiştir. senide düşünğştür ama senın var diğerlerinınde olsun dıye böyle birşey yapmıştır.. allah buyuk kardeşim bacım sıkmama tatlı canını bilir koyar anne babanın tedk bi lafı bile ki bu dahada zordur.. anne babbalar evlat ayrımı yapmaz. bi bildiğ vardır kardeş. sıkma canını :42::42::42:

ama bunu söylemezsende kırgınlığın belki nefrete dönüşecek zamanla.kırmadan söylemelisin...Kırıldığını anlatmalısın...evlat evlattır kız erkek farkedermi?mal girdimi araya ne anneni tanıyabiliyosun ne babanı ne kardeşini...

hepinize yorumlarınız için teskkür ederim kardeslerim valla tabiri caizse dıslanmak diyorum ben buna cigerimi yakıyor ve bir arkadsımızında dediği gib simdi onları kırmamak ileride nefrete dönüsmez umarım bende annem babam onlar benim

arkadaşım böyle bir ayrımla karşı karşıya kalmak inan ki insanı icten içe yer bitirir biliyorum
ama sabret allah'a havale et alacağın bi hakkın da o büyük güne kalsın de
icinden dualarını et kimsenin yüzüne bişey söyleme bu benim sana nacizane tavsiyem olsun..
üzülen sen olma..

bu ablan da coook haksızlıklar gördü yurdunu ocağını bıraktı
bi sıkıntıya düştüm ama sen cok uzağa gittin dediler el vermediler
yuvama eşime ve yavrularıma sarıldım..

kardeşlik duyguları aynı catı altındayken babaevinde oluyormuş gördüm yaşadım
kendi yuvasını kuran seni artık el gibi görüyor bir nevi rakibi oluyorsun bu paylaşımlarda
anne baba hakkını gözeterek onlara bişey demedim demem de bende anneyim artık umarım bu durumları yaşatmam kızlarıma
şimdi herkes safını çizdi ortasına oturdu
bi kuru selam gelirse selam veririm
vermeyene sormam bile..

uzun oldu kusura bakma canım doluyum
hic kimseyle paylaşmadım ama
senin konun beni de cözdü..
Allah yar ve yardımcın olsun..

kesinlikle sesini çıkarma kardeşim. annen baban nasıl biliyorsalar öle yapsınlar. benim dedem de amcama çoooook şeyler yapmış ama babam bir kere bile baba sen niye böle yapıyosun dememiş. unutma ki.. bugünün yarını yani ahireti var..ana baba hakkı varsa, evlat hakkı da var.. sorarsın ahirette... üzme sonra SEN üzülürsün...

masallah canım ya babandada iyi sabır varmıs gercekten keske onun gibi sabrı gösterebilsem bu dünya sınavını ben kazansam hırsıma yenilmem insallah

arkadaşım böyle bir ayrımla karşı karşıya kalmak inan ki insanı icten içe yer bitirir biliyorum
ama sabret allah'a havale et alacağın bi hakkın da o büyük güne kalsın de
icinden dualarını et kimsenin yüzüne bişey söyleme bu benim sana nacizane tavsiyem olsun..
üzülen sen olma..

bu ablan da coook haksızlıklar gördü yurdunu ocağını bıraktı
bi sıkıntıya düştüm ama sen cok uzağa gittin dediler el vermediler
yuvama eşime ve yavrularıma sarıldım..

kardeşlik duyguları aynı catı altındayken babaevinde oluyormuş gördüm yaşadım
kendi yuvasını kuran seni artık el gibi görüyor bir nevi rakibi oluyorsun bu paylaşımlarda
anne baba hakkını gözeterek onlara bişey demedim demem de bende anneyim artık umarım bu durumları yaşatmam kızlarıma
şimdi herkes safını çizdi ortasına oturdu
bi kuru selam gelirse selam veririm
vermeyene
hic kimseyle paylaşmadım ama
senin konun beni de cözdü..
Allah yar ve yardımcın olsun..

ah be canım tamda böle olmaktan korkuyorum işte ama sunu cok doğru dedin kardeş dediğin aynı catı altındaykenmiş bunu anlatmıs oldular banada allah sahir ben kardeşimi asla bu duruma düsürmezdim cünki hala aynı catı altındaki seviyorum onu ama o beni hiç hesaba katmadı neymiş tek hayali karısını ev sahibi yapabilmekmişti oda olmus bide bunu diyor bana ya

Bazen haksizliklari ve kirginliklari soylememek, heleki farkedilmeyi bekleyipde farkedilmemek birike birike daha buyuk bir firtinaya yol acabiliyor. Hak bu dunyada aranir sayet cozulmezse olaylar ahirete kalir.

Henuz olay sicakken paylasin derim ben. Birde ne kadar sessiz kalir ve sineye cekerseniz daha da uzuluyorsunuz. Nasil olsa bu sesini cikarmaz diyor insanlar.

Canim benim babam 5 kardes. En buyuk ikisi kiz, sonra en buyuk erkek olarak babam, ardindanda 2 tane amcam dunyaya gelmis.
Dedem bir ara arsa davasi yuzunden komsusuyla mahkemelik felan olmustu, Ve bu konuda dogal olarak babamdan yardim istedi.
Maddi anlamda amcalarimin durumuda cok iyi, hatta biri o zamanlar lisede mudur diyeride ozel meslek lisesinde ogretmen olarak calisiyolardi.
Yaninda birde ek isleri felanda var. Babamda demir yolunda calisiyor geriye kalan vakittede surucu kursu var orda araba dersi veriyor.
Babamin dort, amcalarimin o zamanlar 3-2 cocuklari vardi suan ikisininde 3er tatli Allah bagislasin evladi vardi.
Babam dedemi o halde gorunce mecburen yardim etti, amcalarimda tik yok. O adamin arsasinida alip apartman dikti.
Dedemin o apartmanda hakki sadece 3 daireydi, ama babam butun kardeslerini hesaba katarak dedemin uzerine 4 daire verdi,
verdigi dairenin haricinde bir tanede icinde yasamasi icin bir daire verdi.
Insaat yapilirken babam s,kinti icinde amcamlardan dayimlardan borc aldi,
Dusun yani amcam gelipde birader madem bizede faydasi olcak bende su kadar vererek biraz yardim etmek istiyorum,
felan hiic demediler. Tabi bundan 5 sene felan gecti... Ve bugun hala baktigin zaman babamin isleri amcalarimdan daha parlak.
Geliri daha cok, halbuki babam okumamis. Amcalarimsa ikiside uni mezunu. Allah verene veriyor canim.
Ha dedem hala babama esit davranmaz, hani insan yine bekler onu zor durumdan kurtulmais icin amcamlar kilini kipirdatmaz,
babam neler yapti, ama yok hala en buyuk oglu ya, en cok yardimi o edecek her konuda diye bekler.
Adam ikinci evliligini yapti, resmi nikahlari yok, dedem vefaat edince kadinla ilgilenmek icin sorumlulugu uzerine aliyor.
Alsin tabi iyi bisey Allah verene veriyor zatende, ne bilim dedem biraz daha ayricalikli davranabilir.
Sonucta herseyine babam kosuyor adamin.

hepinize yorumlarınız için teskkür ederim kardeslerim valla tabiri caizse dıslanmak diyorum ben buna cigerimi yakıyor ve bir arkadsımızında dediği gib simdi onları kırmamak ileride nefrete dönüsmez umarım bende annem babam onlar benim

hakkini aramak, bununla ilgili bir aciklama istemek kotu bir sey degil ki,belki mantikli bir aciklamasi vardir ve siz bunu sormassaniz ogrenemessiniz,belki bosuna iciniz yaniyor bence sevgi saygi cercevesinde bunu sorabilirsiniz, anlattiginiza gore birinin ev borcu odenmis,digerine 2 daire birden verilmis tabiki de babanizin mali istedigini yapar deniyor ama evlat ayirmis oluyor, kardesler arasina nifak sokmus oluyor,ana baba hakki var ama evladinda ebeveynleri uzerinde hakki yok mu
bence bunu sakin sakin konusun tum aile biraradayken

Canim benim babam 5 kardes. En buyuk ikisi kiz, sonra en buyuk erkek olarak babam, ardindanda 2 tane amcam dunyaya gelmis.
Dedem bir ara arsa davasi yuzunden komsusuyla mahkemelik felan olmustu, Ve bu konuda dogal olarak babamdan yardim istedi.
Maddi anlamda amcalarimin durumuda cok iyi, hatta biri o zamanlar lisede mudur diyeride ozel meslek lisesinde ogretmen olarak calisiyolardi.
Yaninda birde ek isleri felanda var. Babamda demir yolunda calisiyor geriye kalan vakittede surucu kursu var orda araba dersi veriyor.
Babamin dort, amcalarimin o zamanlar 3-2 cocuklari vardi suan ikisininde 3er tatli Allah bagislasin evladi vardi.
Babam dedemi o halde gorunce mecburen yardim etti, amcalarimda tik yok. O adamin arsasinida alip apartman dikti.
Dedemin o apartmanda hakki sadece 3 daireydi, ama babam butun kardeslerini hesaba katarak dedemin uzerine 4 daire verdi,
verdigi dairenin haricinde bir tanede icinde yasamasi icin bir daire verdi.
Insaat yapilirken babam s,kinti icinde amcamlardan dayimlardan borc aldi,
Dusun yani amcam gelipde birader madem bizede faydasi olcak bende su kadar vererek biraz yardim etmek istiyorum,
felan hiic demediler. Tabi bundan 5 sene felan gecti... Ve bugun hala baktigin zaman babamin isleri amcalarimdan daha parlak.
Geliri daha cok, halbuki babam okumamis. Amcalarimsa ikiside uni mezunu. Allah verene veriyor canim.
Ha dedem hala babama esit davranmaz, hani insan yine bekler onu zor durumdan kurtulmais icin amcamlar kilini kipirdatmaz,
babam neler yapti, ama yok hala en buyuk oglu ya, en cok yardimi o edecek her konuda diye bekler.
Adam ikinci evliligini yapti, resmi nikahlari yok, dedem vefaat edince kadinla ilgilenmek icin sorumlulugu uzerine aliyor.
Alsin tabi iyi bisey Allah verene veriyor zatende, ne bilim dedem biraz daha ayricalikli davranabilir.
Sonucta herseyine babam kosuyor adamin.

dilerim babanın ahreti böyle davrandıgı için iyi olur cok sabırlıymıs gercekten allah banada o sabrı versin

ah canım birdecesaretimi toplayıp aglamadan karsılarında derdimi anlatabilsem korkuyorum babamın beni terslemesinden yapmaz ama arkamdan bile mal düşkünü diye düsünmesi ve ben bunu anlarsam bu beni yıkar işte

dilerim babanın ahreti böyle davrandıgı için iyi olur cok sabırlıymıs gercekten allah banada o sabrı versin

Amin canim insallah.
Bu arada halamin kizlarininde okul burslarinin buyuk bir kismini babam karsiladi.
Enistem calismiyordu, o zamanlar alkolikti.
Ama babam hep soyler, sen verdigin halde karsindakinden beklentin olmasin hic bir zaman.
Allah verene veriyor zaten. Kafana takma canim. Laf bile caktirmana degmez.
Sen hurmet etmekte kusur etme yeterki..

ah canım birdecesaretimi toplayıp aglamadan karsılarında derdimi anlatabilsem korkuyorum babamın beni terslemesinden yapmaz ama arkamdan bile mal düşkünü diye düsünmesi ve ben bunu anlarsam bu beni yıkar

ev paylasimindan cok evlat ayirimi yaptigi icin cok cok uzuldugunu soylersin.

Bence konusmalisin. Sahsen ben bu durumda asla susmam. Sadece niyetlerini gercekten merak ettim. Uvey evlat misali.

Şu yaşıma geldım hayattan ne öğrendin diye sorarsan : eğer işin içine mal mulk para gırıyorsa ne evlatlık kalıyor ne kardeşlik, ne dostluk..
O yuzden bence bunu dile getirme , emınım ki senın demek ıstedıgını anlamayacaklar zaten anlayacak insan basında boyle bır haksızlık yapmazdı ustelık kardeslerınızde susmus demek herkez halınden memnun.
Bence içinizi soğutun , Allaha havale edın dunya malı dunyada kalır ..

başınızı sokmaya bir eviniz varmış halinize şükredin..dünya malı dünyada kalır..kalp kırmaya değmez..

kardeşleriniz erkek sanıyorum.
sonuçta sizin eviniz de varmış ,belki babacığın böyle düşünmüştür.
belki olması gereken bu değil ama,bizim çevremizde de böyle olur.
ailenin durumu iyiyse erkek çocukların evi alınır.
mesela benim erkek kardeşim nişanlı ve ona ev aldı babacığım.
benimde kızkardeşiminde aklına bile gelmedi,neden bize yok diye.

erkek evlada verince helal,kıza verince damat ortak olacak diye mi nedir haram geliyor eski kafadaki insanlara..bir ekmeğin varsa 3 e böler,eşit dağıtırsın evlatlarına...aksi çok yanlış bana göre.hani mal babanın size ne tarzında bir yaklaşımı da anlamıyorum,evlatlık görevlerinde kız erkek ayırımı yapılmıyorsa,miras işlerinde de ayırım gözetilmemeli..

Back