İlk Öğrenci Evi Deneyimim - Yardım!

caliskankizasli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
56
20
Selam kızlar,

Geçen sene girdim aslında üniversiteye, ama bu sene başka 2 kızla daha anlaşıp bir öğrenci evine çıktık. Daha 10 gün falan oldu. Çok eğleniyoruz ve hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi diye düşünüyorum :)

Fakat bir sorun var: üçümüz de hamarat değiliz. Gelir düzeyimiz de pek yüksek değil, dolayısıyla okul, 3 kızdan 2'sinde part time iş falan derken ev çok pasaklı oldu. Yemek yapma işini YouTube'dan biraz çözdük gibi, ama tavsiyeleriniz varsa hayır demem :)

Benim asıl sormak istediğim, temizlik konusu. 3 kişi nasıl bir düzen oturtmamız iyi olur? Ev kaç günde bir temizlense iyidir? Bulaşıkları yemekten sonra hemen yıkama kuralı koyduk mesela, kalıyor yoksa sonra. O iyi oldu, ama ortalık hala pasaklıı :KK43:(( Nasıl bir döngü falan kurmak lazım eşit olması için? Ayrıca önereceğiniz temizlik ürünleri, paspaslar vs. varsa onları da öğrenmekten minnettar olurum. Bütçemiz çok yüksek olmamakla birlikte, adam gibi temizleyen bir şeyler arıyoruz. Maksat temizlik iyice kolaylaşsın, iş olmaktan çıksın :)

Sağolun şimdiden.

Evde por-cöz, yag-cöz , camasir suyu mutlaka bulundurun
Tuvaletler, lavabolar her hafta temizlenir..
Haftada 1 kez genel temizlik yaparsiniz toz alma, süpürme gibi
Ayda 1 cam silmenizde yeterli olur sanirim ögrencisiniz zaten
3 kisi oldugunuzdan bir cizelge yapip ortaklasa is paylasimi yapabilirsiniz biriniz toz alir digeri süpürür bir digeri tuvalet banyo ile ugrasir ertesi hafta görevler degisir..
Sklims bu sekilde geldi umarim ise yarar sizin icin

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Her hafta görevleri değiştirmek gerçekten en iyi çözüm gibi. Ama işte herkesin aynı anda evde olması lazım, o da olmuyor hep. Ya sanırım asıl sorun, 3. arkadaşın acayip derecede sorumsuz olması. Temizlik sırası yaptık bir ara, hiçbir zaman evde değil. Görevini yapmıyor, ama bir yandan da iyi bir arkadaşımız direk "yapamıyorsan git" falan diyecek halimiz yok.

Bir de evde acayip bir yer sıkıntımız var, zira ev baya baya küçük :/ Bütün temizlik malzemelerini paspasın kovasının içinde tutabilsem çok iyi olacak hatta :) Mümkün mü öyle bir şey? Konsantre formüller falan var mesela bir sürü, onlar iyidir sanırım.

Sizin hiç öyle sorumsuz ama kıramadığınız ev arkadaşınız oldu mu KK? :) Nasıl başa çıktınız? Şu kardeşinize biraz yardım :)

Canim alinti yapmadigin icin gec gördüm kusura bakma
Ben kendim hic ögrenci evinde kalmadim aöf okudum tekrar üni hayatimda olucak ama ev arkadasi bulacagimmi sanmiyorum bu ya$tan sonra
Fakat benim 2 tane ayni evde kalan arkadaslarim vardi onlardada bu tarz sorunlar kavgalar oluyordu.Bir taraf cok is yaparken diger taraf sorumsuzdu . Akabinde is yapan taraf okulu birakti 7 yil sonra (okulunu uzatti evt) ve diger sorumsuz olan evde tek kaliyor yemek yapmaya bile üseniyor o derece tembel.
Anliycagin bu is tamamen karakter kendini disiplin etme ve is yapmayi sIkIlarak degil görev edinerek yapmaktan geciyor
Arkadasini degistiremezsin böyle gelmis böyle gider galiba ama ona sucluluk duygusunu hissettirebbilirsin

Temizlik manzemelerini genelde lavabolarin altindaki dolaplarda tutuyorlar mutfak, banyo ama eger dolap yoksa mecburen alternatif cözüm bulmak gerek kileriniz varsa torbalayip bir kösede tutabilirsin

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Her hafta görevleri değiştirmek gerçekten en iyi çözüm gibi. Ama işte herkesin aynı anda evde olması lazım, o da olmuyor hep. Ya sanırım asıl sorun, 3. arkadaşın acayip derecede sorumsuz olması. Temizlik sırası yaptık bir ara, hiçbir zaman evde değil. Görevini yapmıyor, ama bir yandan da iyi bir arkadaşımız direk "yapamıyorsan git" falan diyecek halimiz yok.

Bir de evde acayip bir yer sıkıntımız var, zira ev baya baya küçük :/ Bütün temizlik malzemelerini paspasın kovasının içinde tutabilsem çok iyi olacak hatta :) Mümkün mü öyle bir şey? Konsantre formüller falan var mesela bir sürü, onlar iyidir sanırım.

Sizin hiç öyle sorumsuz ama kıramadığınız ev arkadaşınız oldu mu KK? :) Nasıl başa çıktınız? Şu kardeşinize biraz yardım :)

evet canım thalix'in dediği gibi en iyisi her hafta değiştirmek. ben de 3 yıl öğrenci evinde kaldım bütün gizli yöntemleri öğretirim sana :) Bulaşıkları yemekten hemen sonra yıkamak zorunda değilsiniz, ama her gece yıkanmış olsun. Sorumsuz arkadaşlarınız varsa bir karatahta veya not defteri en büyük dostun olacak; oraya "nöbetleri" not tutabilirsiniz :)

evde temizlik için yapman gerekenler de gözünde büyümesin. Hızlı ve etkili temizliğin altın listesi: Bir bez, bir paspas, bir kova, bir de cif tüm yüzeyler kap marketten, kolları sıva, ev küçükse isterse çok kirli olsun yine 2 saate bitirirsiniz temizliği :)

Ev arkadaşlarıyla ilgili önemli olan, onlara aynı takımda olduğunuzu hissettirmen. Kavga etmek yerine yapıcı olmaya çalış. Mesela "bana ne, bugün görev senin" demek yerine, yapabileceğin derecede işlerine yardımcı olursan, onlar da sana yardımcı olacaktır, gül gibi geçinir gidersiniz. Her zaman önce başkalarının ihtiyacını düşünmeli, onları kendinden önce koymalısın. Düzgün insanlar ise bunu göreceklerdir ve sana yardımcı olacaklardır.

Gözünde büyütme bu işi, öğrencilik çok güzel bir zamandır, dolu dolu geçir. O arkadaşlarınla yıllarca dost kalacaksınız büyük ihtimalle. Bu yılları çok özleyeceksin. O yüzden hadi, güveniyorum sana, git o evi idare et! :))

Canım bizde 4 kız kalıyoruz ve haftada 2 gun oda arkadasmla ben diger hafta da yan odadakiler yapıyo ve gayet rahat oluyo 2 haftada sıra gelmis oluyo cok rahat oluyo

ben de benzer şekilde yaşamıştım üniversite okurken, defne'nin yazdığı çok güzel olmuş. kesinlikle arkadaşlık ve ortak bir kafa rahatlığı adına birleşirseniz herşey çok daha rahat oluyor :) temizlikte de önce ortalığı toparlayın, doğru yerinde olmayan şeyleri vs. yerine koyun, bulaşığı lavoboya, çamaşırı çamaşıra vs. yaptıktan sonra kabasını makineyle, gerisini paspasla silersiniz. Toz oluyorsa onu da bir bezle hızlıca alırsın. zaten güzelce anlatılmış çok zor değil inan bana :)

iş bölümü olsun.. biri yapmaz sürekli 2si yaparsa aranızda anlaşmazlık cıkar. ilk 10 günün büyüsüne kapılmamak lazım herkes bir işin ucundan tutsun. malzemelerinizi alın. yemek sırası koyun herkes her gün değil de 3 güne bir yemek yapsın. ya da hafta hafta. nası isterseniz
iyi eğlencelr

Dönüşümlü yapılır..
yemek olarak bolbol çorba makarna tost :)
Temizlik haftada 2 yeterli olur dağınık değilseniz. .

Biz çok samimi 7 arkadaş çıkmıştık eve. Hem kişi başı odeyeceğimiz para azaldı hemde iş gucu :KK8: sana nobet sistemini tavsiye ederim..
gunluk biri nobetçi olsun. Yemeği bulaşığı temizliği ona ait. Hem çık adil oluyodu hemde çok duzenli ve temizdi evimiz

Verilen tavsiyeleri ben de sessizce izledim, çok işime yaradı teşekkür ederim katılımda bulunan herkese :)

Nöbet değişimi sistemini biz de kullanıyoruz. Yemek yapma işini de internetten çok rahat çözebilirsiniz. Önerilen temizlik malzemelerinden de cifi ben de denedim bu hafta, artık hep onu alacağım sanırım.

Hiç öyle öğrenci işi makarnaya falan odaklanmayın, çok kolay yemek yapmak da, temizlik de. Ben de yeni yeni öğreniyorum ama bu başlıktaki tavsiyeleri uyguladıkça epey faydasını gördüm, takipte kalıcam :) teşekkürler herkese :)

bişey sorucam bu cif tüm yüzeylere ilgili. gerçekten bütün yüzeylerde iyi temizliyo mu? bu hafta markette gözüme takıldı almayı düşündüm ama bir sorıyım dedim önce size. eğer işe yararsa bende hepten ona geçebilirim çünkü

X