• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk oglum sezeryanla ikinci oglum normal dogumla geldi

• Konu Sahibi Konu Sahibi lora
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

lora

buyrun benim!!!
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
3.615
12
316
Almanya
ilk oglumda cok istemistim normal dogumu.ama malesef 12 saat sanci sonrasi hastanenin ihmalkarligi yüzünden sezeryana alinmistim.almanyada oldugum icin ikinci dogumumun normal olma sansi vardi allahtan.doktor yüzde 50 sansin var dedi.ne olursa olsun bu sansi deneyecektim.
gelelim dogum hikayeme.verilen dogum tarihi 7 martti.ama oglum gelmek istemedi.ne yaptiysam olmadi.40+2 olmustuk sonunda.almanyada karnavallar baslamisti ve karnavala gittik.belki bilen bilir cikolota dagitilir karnavalda.ogun 4 saat ayakta kaldim cok yorulmustum eve gelirken sancilarim artti.ama bu sancilar hep oluyordu diye önemsemiyordum artik.eve geldik sicak bir dus aldim ve ciktiktan bir süre sonra baktimki nisan gelmis.anladim ozaman dogumun yaklastigini.cok heyecanlanmistim.sabaha hastane kontrolüm vardi diye bekledim sancilarin gelmesini.alttan jel sürüp sancilari baslatacaklardi.
9 mart sabahi yola koyulduk esimle.ve bütün kontroller yapildiktan sonra jeli sürdüler.artik sancilari bekledik.aksam saat 10 olmustu sancilarim düzenli geliyordu ama acilma olmuyordu.esimi eve yolladilar.yarin tekrar baslatiriz dediler.benide odaya yolladilar gece sancilar siklasirsa gel dediler dogumhaneye.aksam odaya ciktik esimle actik ikimizde yemek siparis verdik ve yemekhanede yedik.saat 12 olmustu esim eve gitti.git uyu yarin bana lazimsin dedim.bende yattim ama gece saat 2 de sancilarim siddetlendi.ve dogumhaneye indim.acilmaya baktilar 1 cm idi.esini cagir dogum basladi dediler hemen aradim esimi ve geldi.sancilar dayanilacak gibiydi henüz sabah 4 gibi siddetlenmeye basladi iyice küveti dolduralimmmi dedi hemsire evet dedim.sicak suya oturdum gercekten biraz olsun rahatlatti esimede kahve getirdiler bende hem biseyler atistiriyordum hemde sancim geldiginde nefes egersizleri yapiyordum
sabah 7ye kadar dayanabildim suda ama artik suda ise yaramiyordu dogumun yapilacagi odama gitmek istedim ardindan topa otur iyi gelir dediler topta bir süre ii geldi ama artik dayanamamaya basladim epidural takin dedim yapamiyorum neyse epiduralci geldi ve takti 10 dk sonra tekrar dünyaya dönmüstüm resmen.
sonra büyük tuvaletim geldi dedim tuvalete gidecem aldigim epiduralle hemsire ve esim yardimiyla gittim tuvalete.birden suyumun patladigini hissettim ve hemsireye söyledik saat öglen 12 olmustu.ebe geldi kontrol edecem allttan bakalim sumuymus dedi.alttan bakti evet suyun patlamis ve 4 cm acilmis dedi.enfeksiyon riskine karsi suni sanci verdiler.ondan sonrasi faciaydi.ölecegimi hssettim.ilk kez bagirmaya baslamistim artik.hani epidural vardi niye ise yaramiyor bu diye bagrmaya basladim hemsireye. oda beni teselli etmeye calisiyor o konustukca ben ona resmen hakaret ediyordum cagirin su anestezisti dozu yükseltsin yoksa sezeryana alin diye bagiriyorum.anestezist ameliyattaymis gelecekmis falan felan.benim icin farketmezdi hala hemsireye ve esime bagiriyorum beni öldürüyorlar diye bagiriyorum o arada geldi ebe yine acilmaya bakti 6 cm oldu yaklasik bir 15 dk sonra anestezist geldi ama o 15 dk bana 15 saat gibi gelmisti.
neyse epiduralin dozunu yukseltti gitti son sancilarimi cektim ve bir ohhh dedim saat ögleden sonra 2 oldu ebe geldi acilmaya baktiki 10 cm dogum basliyor dedi ama öyle rahattimki hicbirsey hissetmiyordum epiduralden uyusmustum.hazirliklar yapildi.ve dogum basladi.cok güclü 4-5 ikinmadan sonra yapamiyorum olmuyor dedim.ebe bana cesaret verdi ellerini ve dedi basini elletti oglumun bak cikacak hadi cok guclu ikin dedi.en son bismillah dedim ve ikindim basi geldi oglusumun.
sonra ikinci ikinmamda gövdesi cikti ama cok fazla ikindim.ebe bekle dedi ama duramadim cok yirtilmisim icim disim ta kalcama kadar yirtilmisim kalca kasim zedelenmis.neyse oglumu kucagima verdiler kordonunu senmi kesecen esinmi dediler ben kesecem dedim esimde her anin fotografini cekiyordu.göbek bagini kestim ve bebgimi bakima aldilar 4 kilo ve 56 cm boyunda bir tosuncuk dogurmustum simdi 20 günlük olduk herseye ragmen bütün acilara yirtilmalara ragmen oglum icin degdi.ve normal dogum yaptigim icinde ayri bir mutluydum sonunda basarmistim rabbim herkese nasip etsin bu mutlulugu.:64::65:

oyy maşallah :) sağlıkla büyüsün. ne güzel ikincisi istediğiniz gibi olmuş. kucağınıza aldığınızda acısı kalmamıştır:)darısı benim başıma

şu an 28 haftalık hamileyim,kendi doktorum yanaşmıyor,eşim de hekim ama hastanenin başhekimi deneyebileceğini söylemiş.açıkcası sezeryan çok mu risksiz bir doğum şekli sanki.ben sezeryandan daha çok korkuyorum,ilk doğumumumun çok rahat sezeryan olmasına karşı,tekrar takrar kesilmek istemiyorum.eğer burda,normal kadın doğum hastanesinde bu işi başarabilirsem kendimle gurur duyacağım.bakalım ne olacak....inşaallah normal doğururum,istemiyorum ameliyat...:18::50:

allah bağışlasın sanki kendim doğum yapmış gibi heyecanlandım.. bende 2. hamileyim ilki sezaryen doktora gittiğim ilk gün bana sezaryen tarihini verdi bile :50:

Allah oglunuzu size bagislasin.
Ben abd deyim ve oglumu sezeryanla dogurdum, mecburen.. Simdi ikinciye hamileyim ve dr. konrtolde bana normal dogum yapabilecegimi soyledi. Hatta cok onerdi. Bende Tr de iste bunu sevmiyorum. Ilki sezeryansa, ikincisini hic dusunmuyorlar bile normali, hemen sezeryan diyorlar ikinciyede. Ama bende normal dogum istiyorum Allah nasip ederse. InsaAllah bir sorun cikmaz bu sefer, ilkinde plasenta previa vardi. Simdi cok sukur bir sorun yokmus. InsaAllah boyle gider ve normal dogum yapabilirim.

oyy maşallah :) sağlıkla büyüsün. ne güzel ikincisi istediğiniz gibi olmuş. kucağınıza aldığınızda acısı kalmamıştır:)darısı benim başıma
cok tesekkür ederim cnm darisi sana isallahh
şu an 28 haftalık hamileyim,kendi doktorum yanaşmıyor,eşim de hekim ama hastanenin başhekimi deneyebileceğini söylemiş.açıkcası sezeryan çok mu risksiz bir doğum şekli sanki.ben sezeryandan daha çok korkuyorum,ilk doğumumumun çok rahat sezeryan olmasına karşı,tekrar takrar kesilmek istemiyorum.eğer burda,normal kadın doğum hastanesinde bu işi başarabilirsem kendimle gurur duyacağım.bakalım ne olacak....inşaallah normal doğururum,istemiyorum ameliyat...:18::50:
bence sansin varsa sonuna kadar denemelisin bu sansi bence her kadiin yasamali normal dogumu.darisi sana isallahhh
benim hiç normal gibi bir isteğim kalmadı:18:.. allah bağışlasın :nazar:
seninkide ikincimi cnm ilkse umudunu kaybetme sakin
aa türkiyede varmi böyle birsey ??? sezeryandan sonra normal dogum ???
tüürkiyede cogu doktor yanasmiyormus sanirim ama arastirmak lazim
allah bağışlasın sanki kendim doğum yapmış gibi heyecanlandım.. bende 2. hamileyim ilki sezaryen doktora gittiğim ilk gün bana sezaryen tarihini verdi bile :50:
tesekkür ederim cnm darisi sana
Aynen benimde..
Allah analı babalı büyütsün inşallah.
tesekkürler
Ben abd deyim ve oglumu sezeryanla dogurdum, mecburen.. Simdi ikinciye hamileyim ve dr. konrtolde bana normal dogum yapabilecegimi soyledi. Hatta cok onerdi. Bende Tr de iste bunu sevmiyorum. Ilki sezeryansa, ikincisini hic dusunmuyorlar bile normali, hemen sezeryan diyorlar ikinciyede. Ama bende normal dogum istiyorum Allah nasip ederse. InsaAllah bir sorun cikmaz bu sefer, ilkinde plasenta previa vardi. Simdi cok sukur bir sorun yokmus. InsaAllah boyle gider ve normal dogum yapabilirim.
kesinlikle denemelisin cnm.nasil istiyordum normal dogumu bilemezsin iyikide cok istemisim ve yilmamasim umarim seninde istedigin gibi olur

Allah bağışlasın bebeğini canım sağlıkla büyütmen dileğiyle
normal doğum yapmana çok sevindim ama zor olmuş seninki biraz
epidural almana rağmen yorulmuşsun baya ilki sezeryan olmasının etkisi varmı acaba
ben ilk doğumumu normal doğal doğum yaptım çok rahat doğurdum
herkesin doğumu kendine özeldir
kimi arkadaşlar korktuk demişler
doğumdan korkacak hiç birşey yok kimi doğum evet biraz zor olabiliyor benimki adet sancısının biraz şiddetlisiydi
bağırıp çağırmadım hiç sakinliğini bozmadım ve bebeğim okadar kolay çıktıki ben bile şaşırdım
dediğim gibi her doğum kendine özeldir illa zor olacak diye birşey yok
zor olsa bile bir anlık birşey, normal doğumun tadını almak için hertürlü şeyi çekmeye değer
ilki sezeryan olup 2.yede sezeryan diyen türk doktorlarınada çok kızıyorum bu arada":20:

canim bende ilk dogumda cok istiyordum normal ama kordon 6 kere boynuna bir kerede beline baglanmis mecbur sezeryan oldu simdi ikinci bebisime hamileyim normal dogum isitiyom ama cok yirtilma oluyormus ondan da cok korkuyorum yalan degil fakat tr de oldugum icin sanirim arkadas dedigi gibi normal doguma yanasmazlar hemen sezeryana alirlar :59: hayirlisi olsn insaALLAH

.........................................................................

Son düzenleme:
iki oglum arasinda tam 2 yas var cnm

yaa bende süre uzun olursa olabilir diyorlarya daha uzun bi zaman vardır diye düşünmüştüm. benimde 2 yaşında bi oğlum var bir ay sonrada allah nasip ederse bi kızım olacak ama malesef 2. sezeryan. keşke burdada deneme imkanı olsa ...

yaa bende süre uzun olursa olabilir diyorlarya daha uzun bi zaman vardır diye düşünmüştüm. benimde 2 yaşında bi oğlum var bir ay sonrada allah nasip ederse bi kızım olacak ama malesef 2. sezeryan. keşke burdada deneme imkanı olsa ...

allah hayirlisiyla kurtarsin cnm evet türkiyede riske girmiyorlar malesef aslinda birazda islerine öyle geliyor cünkü dogum aninda herhangi bir yiltilmada hemen mudahele edecek hem imkanlari hemde istekleri yok bana da doktorlar dedi sezeryan yerinin yirtilma ihtimali olacagini o yuzden yüzde 50 sans verdiler normal doguma.bende herseye ragmen göze aldim ve iyikide almisim iki dogumu yasayan biri olarak kesinlikle normal dogum diyorum:65:

canım tebrik ederim ama ben şahsen bu kadar riski göze alamam.hiç düşünmüyorum normal doğumu senin kadar cesaretli değilim.ilk doğumum da searyendi çünkübikzidi.bu da öyle istiyorum.Allah tüm annelerin yanında olsun

Back