ilk kelime

FERAYKANAL

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
982
4
296
45
Yalova
bebişler ilk kelimelerini söyledimi ne söylediler oğlum bir kez dede dedi sanki bir kaç kezde baba dedi ama çok net değildi emin olamadım

canım bu ayda ilk kelimelerini söylüyolar gibi geliyo ama aslında sessiz harfeleri de çıkartmaya başlıyolar,bilinçsiz olarak yani :) bnim kızım da enne nenne memme deyip duruyo ama tamamen bilinçsiz:) sesli sessiz harf kombinasyonları yapıyolar :)

benimki çokerken başladı kelime çıkarmaua bunlar tamamen dil kaslarını geliştirme çabası 3. aydan beri annnnneeeeee diye ağlıyor mesela , baba dede , agu , aga, dada,ayyyyyy, ve dünden beri lalalalala diyor ama tabi bilinçsizce bakalım ne zaman ilk sözcük gelecek ben de çok merak ediyorum

oglum bılınclı bı sekılde mama demeyı ogrendı ama ılk kelımesı anne oldu şu anda mama dede anne baba hayaa (yani hala) mumus çuuu diyip duruyor:)

oglum bılınclı bı sekılde mama demeyı ogrendı ama ılk kelımesı anne oldu şu anda mama dede anne baba hayaa (yani hala) mumus çuuu diyip duruyor:)

ayyyy ne güzel çabucak konuşmuş oğlun benimki de çabuk konuşacak gibi ağzı bir dakika susmuyor , sokakta da herkese laf yetiştiriyor bugün de deli deli dali dali diye bağıtıp duruyor -tatlicadiarzu-

sırasıyla agu,dede,baba,gel,mama,anne,git,attım dedi..bilinçli olarak ise şu an sadece anne mama gel ve attım diyor...

baran enne dıyomuyor kızlar ya. haydııııı dıyo bu anne demek ama.
hace dıyo bırde annemın adı hacer ona seslenıyo sozumonana. gel dıyo dede dıyor bırde.

Bebısler ılk olarak hece tekrarı olan kelımelerı cok rahat soylerler...
Bızım mınıgımız de ılk olarak baba dedi;* Şaşırmadım dogrusu aşşık babaya...
Şuanda 11 aylık
deeel deeell (gel gel)
baabaaa
maamaa
duuu (su)
ditcem (gitcem)
mamaa yiiiijemm
mamaa yeddiimm
deeedee
cicciii
babaa ciiiici yaptıı
maa ciiici yaptı (bunları onu yıkadıgımıza soyluyor..;* bayılıyor)
Beyyybiii (gördüğü her bebeğe ve cocuga Beybı dıye bagırıp kahkahalar atıyor)
Şimdilik bunlar..;*
Rabbım herkesın evladını bagıslasın...
MELEKLERIMIZ ONLAR..

bııxzmkıde bır sey ıstedıgınxde eger kendının alamayacagı bırseyse ımmmm ımmmmm ımmmmm buveee büüü dıyıp sevıncıden guluyo bakıyo kımse ıstedıgını vermyıo bus sefer basıyo cıglıgı

bugün çok komik bişey keşfettim benim bir kedim var pisi pisi gel pisi pisi deyince yanıma geliyor bugün de sabah oğluma kahvaltısını yedirirken gel pisi pisi dedim oğlum hemen kafasını aşağı eyip kapıya doğru bakındı yerlerde kedi aradı , çok mutlu oluyor insan çocuğu böyle gelişimler gösterince paylaşmak istedim..

benim prensesim de 5 aylıkken anne dedi.önce yanıldığımı sandım ama çevremdeki herkes anne dediğini duyunca yanılmadığımı anladım.şimdi daha net ve içten söylüyor bebeğim.

benim kızım da uyurken kendine eee eee diye ninni söyleyerek uyuyor birde su içeceği zaman buu diye sayıklıyor önce tesadüs sandım ama değil. bilinçsizce olsada anne, baba, ananne diyo ama ilk kelimeleri sayılmaz tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…