ilk jinekolojik muayene ve tereddütler...........

nazz1426

n&g
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
31
0
286
İzmir
gebelik düşünmeye başladıktan sonra muayene için dr a giden arkadaşlar, neler yapılması gerekiyor, yani ne tür muayene,test, fln...özellikle yapılması gereken test hangisi? tiroit fln önemli sanırım..ilk muayenenizi paylaşırsanız çok sevinirim..stres olmuş durumdayım çok:18: doktor ne dicek şimdi bana gidince

canım hiç stres yapma adetinin 2.veya 3. günü git doktora senden hormon testi isteyecek fsl lh tsh prl..... basit bi kan testiyle tüm hormonlarına bakılmış olcak
daha sonra alttan muayene ediyor smaer testi yapabilir önce elle daha sonrada spekulumla 5 dk kadar bi sürede bu muayenede tamamlanıyor.
yumurtlama dönemindede usg ile bakıyor alttan hepsi bu korkulcak birşey yok sadece kendini sıkma rahat bırak hem çabuk biter hemde canın yanmaz

önce muayene eder vajinal ultrasyonla.smear testi için örnek alır.daha sonra kan testi ister hormonlarına bakılır.özellikle östrojen hormonunu isteyebilir.önemli olan rahat olman kendini kasmaman.

Merhaba Canım ,

Ben geçen ay gittim kontrol için önce alttan elle muayene etti ben çok çekiniyordum ama öyle korktuğum gibi olmadı.
Smear testi yapıldı,kan tahlili ve idrar tahlili yapıldı.Bana adetlerim düzenli olduğu için sanırım yumurtlama dönemimde
ultrasonla bakılmadı.Folic Acid kullanmaya başladım yaklaşık 15 gündür kullanıyorum .

birkaç ay içinde hamilelik düşünüyorum.doktora muayeneye gidicem.muayene tahliller hormon testlerinden bahsedilmiş.bu testlerin hepsi 1 gün içinde yapılıyormu yoksa farklı zamanlarda doktora tekrar gitmek gerekiyor mu?

Hormon testleri icin adetinin 3. Gunu tahlil yaptirmalisin

bende adet dönemimin bitmesini bekledim doktora gidicem diye.hormon testi için diğer ay tekrar giderim öyleyse.teşekkür ederim.

Olsun canim ilk etapta hormon testini istemeyebilir dr. Once vajinal muayene ederr smear testi yapar. Hamilelik dusunuyorsan folik asit verir. Birde yumurtlama gunu icin ultrason ile takibe cagirabilir.

Olsun canim ilk etapta hormon testini istemeyebilir dr. Once vajinal muayene ederr smear testi yapar. Hamilelik dusunuyorsan folik asit verir. Birde yumurtlama gunu icin ultrason ile takibe cagirabilir.
doktorun yönlendirmesine göre hareket edeceğim artık.ilk muayenem olacak biraz heyecanlıyım.inş iyi geçer

Nazz kontrole gittikten sonra yxsar mıson muayene nasıl geçti?ben daha önce muayene oldum.iyi bir doktorsa korkulscsk bir şey değil.ben de gebelik düşünüyorum bu arada.haberleşelim.iyi şanslar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…