İlk hamilelikte düşük...

adaemir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2018
73
107
8
Merhabalar,
İlk hamileliğimde, Haziranda anne olmayı planlarken düşük yaptım.
10. Haftasının kontrolüne gidecektim ki kalem ucu kadar minicik bir kanamam oldu. Neye uğradığımı şaşırdım hemen hastaneye koştum. Bebeğimin kalp atışlarını duyamadım. O an sanki dünya başıma yıkıldı. Bebeğim gelişememis 8.haftada kalbi durmuş. Aynı gün küretaj yapıldı. Hala toparlanamadım bugun dördüncü gün. Aynı durumda olanlar var mı? Yeniden bebek sahibi olanlar var mı? Kendimi buna nasıl hazırlayabilirim?

Reactions: H E
Merhaba geçmiş olsun. Ben de 7 kasımda 9 aylık bebeğimi kaybettim karnımda. Başınız sağolsun. Ben size yardımcı olamam sanırım ama merak ettiğim bir durum var, 10. Haftada gittiniz ve 8. Haftada kalbi durduğunu nasıl anladılar acaba?

Merhaba canım öncelikle başın sağolsun. Rabbim meleğini şefaatçi kılsın sana ve eşine. Benimde haziran ayın 6 haftalık bir düşüğüm oldu. Kürtaj olmadım kendiliğinden kanamayla atıldı. Bedensel değilde ruhsal açıdan çok bir zaman. Bol bol dua ederek geçirdim. Çok isteyipte kaybedince insan bir daha hamile kalamayacam diyor. Çok şükür düşüğün üstüne 4 buçuk ay kadar sonra hamileyim. Rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin hepimize

Merhaba, inanın çok üzüldüm, kıyaslamak doğru olmaz ama sizinki çok daha acı, Rabbim sabrınızı versin inşallah. Yeniden anne olabilmeniz için korunma süresi verdiler mi? 6. haftada bana kalp atışlarını dinletmişlerdi. Çok tecrubesizim belki yanlış anladım bilmiyorum ama o güne kadar hiç bir şey yoktu. 10. haftada kontrolüm vardı bebek 8 haftalık olarak kalmış gelişememiş dediler. Kalp atışları yoktu, çok şanslısın ki bebeğin sana hiç zarar vermemiş denildi. Zehirlenme vs olabiliyormuş çok şükür olmadı. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın daha 2,5 ayda o kadar benimsedim hayal kurdum ki daha ötesini düşünemiyorum. Hepimize yeniden anne olabilme sevincini yaşatsın, annelik duygusunu gerçekten tatmayı nasip etsin kimseye aratmasın inşallah.

Merhaba canım, Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Benim şuan 5. günüm ve bebeğimi o kadar çok özlüyorum ki hala ilk günkü gibiyim ama aynı zamanda çok da ümitsizdim şimdi yorumunu okuyana kadar. Senin adına başta çok üzüldüm, Rabbim sana ve eşine de meleğini şefaatçi kılsın inşallah. Ama sonradan çok çok çok sevindim. İnşallah ben ve benim durumumda olanlar da seninle aynı duyguyu paylaşabiliriz. Rabbim sağlıklı, sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah. Düşükten sonra nelere dikkat ettin? Sakıncası yoksa paylaşırsan çok sevinirim.

Hı anladım canım hiç öyle düşünmemiştim doğru gelişimden anlaşmıştır. Allah sabır versin ne diyelim vardır bir hayır deyip dayanıyoruz. Sezaryen doğum yaptım en az 6 ay tekrar hamile kalamam doktor herhangi birşey söylemedi. Devlet hastanesi acilden giriş yapmıştık kendi doktorum şehir dışındaydı ona görünemedim daha. Biraz zaman geçince gitmeyi düşünüyorum

Amin canım, cümlemize sabır versin inşallah. Zaten bir dert geldiğinde hepsi üst üste gelir canım inşallah kendi doktorun seni daha çok ferahlatıcak haberler verir. Bundan sonra sen de benim dualarımda olucaksın.

Çok geçmiş olsun

13 Kasımda bende Kürtaj oldum ..
Çok normal canım ruhen toparlanmak zor oluyo..
Ben ruhen yenı yenı kenıdme geldım .
Hala aklıma geldıkçe ağlarım

Çok geçmiş olsun

13 Kasımda bende Kürtaj oldum ..
Çok normal canım ruhen toparlanmak zor oluyo..
Ben ruhen yenı yenı kenıdme geldım .
Hala aklıma geldıkçe ağlarım

Allah razı olsun canım sana da çok geçmiş olsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Senin bebeğin ne kadarlıktı? Doktor ne kadar korunma süresi verdi? Bana antibiyotik verdi 10 günlük bir de ağrı kesici o yüzden biraz korkuyorum antibiyotiğin etkisi uzun süre geçmez diye.

Reactions: H E
Canım doktorlar ilk gebelik lerde düşük oranı çok yüksek işte yeniden deneyin en azından hamile kalabiliyorsun falan gibi şeyler dicektir ama sen mutlaka genetik testlerini ve trombofili testlerini yaptır ilk haftalarda gebelik kaybı genelde kromozomal bozukluklardan oluyor tekrar denemeden once mutlaka tahlillerini yaptir. Ben 3 kez düşük yaşadım ve 3.su doktor ihmalinden oldu bana hicbisiy in yok diye gönderdi ama bi gende pıhtılaşma problemi varmış mutlaka en az iki doktora git

5,5 haftalıkken doktorum terslık oldugunu anladı . Ama ben inanmak ıstemedım .
Bebeğim gelişti fakat kalp atışı alamadık .
8 haftaya kadar bekledım ve gittiğim birçok dokotr kalp atışı yok değince aldırdım :8
Antıboyotık verme sebebi işlem sırasında mıkrop kaptıysan onu yenmen için . Bende kullandım . Ağrı kesiciyi sadece 1 kez aldım . Çok ağrım olmagıı için . Bir kan kesme ilacı vermişti bana onuda kullandım .
Doktorum sadece 1 adet görmen yeterlı dedi . Onun harıcı korunma vermedi .
Kürtaj sonrası 2 hafta ilişki yasak bilgin olsun .
Ben şuan adetımın gelmesını beklıyorum

Ben de ilk gebeliğimde düşük yaptım, 1 kez regl oldum sonrasında tekrar denedik 2. ay gebe kaldım. Yani düşk yaptıktan 3 ay sonra yine hamileydim, ikinci kızımda da ilk kızım 7 aylıkken hemen hamile kaldım.

İlki düşükle sonuçlandı diye karamsar olma lütfen.

Allah razı olsun canım. İkimiz de hayırlı haberler verelim burada inşallah

Merhaba canım, evet gerçekten de aynen bunları söyledi ama çok teşekkür ederim fikir verdiğin için. Doktorumdan gerçekten çok memnunum ama ben de ikinci bir doktora daha muayene olmayı düşünüyordum çok kararsızdım şuan değilim. Bu testleri de yaptırmak için elimden geleni yapıcam tabi ki. Şuan senin yeniden bebeğin olmuş sanırım, Rabbim acısını göstermesin, sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Allah bir daha yaşatmasın canım. Doktorum bana sadece 10 gün korun dedi, 10 gün sonunda muayene olmaya gittiğimde tüm sorularımı yeniden sorucam ama aynı zamanda başka bir doktora da gitmeyi planlıyorum.

Yaaaa, şuan o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Ben bu siteye benimle aynı duyguları paylaşan insanlarla konuşup rahatlamak için üye oldum. Ve inanın bu güne kadar yaşayan ölü gibiydim, bugün çok şükür yeniden can aldım. Rabbim bana da benim gibi olan tüm insanlara da senin gibi hamile olma, kucağına alabilme fırsatı versin inşallah. Çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim canım iyi dileklerin için Rabbim hepimize tattırsın inşallah. Dikkat ettiğim çok bişey olmadı seni çok iyi anlıyorum. İlk başlar acısı çok ağır geliyor ama sonrasında daha bi umutla sarılıyorsun.3 aydan sonra hamile kalamayacam korkusu sarmıştı doktor 3 ay korunma verdi ben korunmadan devam ettim düşükten sonra ovulasyon takibi yaptım hazır kitlerle bide soğan suyu içmiştim iyice temizlensin diye

Ben soğan yiyemiyorum canım özellikle pişmişini suyunu içebilir miyim diye düşündüm de şimdi bebek için içerim kesinlikle.. Nasıl hazırlamalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…