• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk gece namaz kılmak

ilke84

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
191
0
96
Kocaeli
arkadaşlar malum ilk gece namaz kılınıyor fakat ben çıkar yol bulamıyorum bana yardım edin nikahtan sonra eylenmeye gidicez bir yerlere fakat ben anmaz kılmak istiyorum bu namaz imam nikahı kıyıldaktan sonra kılınıyor diyenlerde oldu ve kafam akrıştı benim bildiğim evine gidince kılınması gerektiği ama bu illa kendi evindemi olması lazım

bu namaz benım bıldıgım sukur namazı olarak kılınıyor evınızde olup olmamnızla ılgısı oldugunu sanmıyorum ama yınede bır dın adamına danısmalı maden ınanıyorsunuz

bu namaz benım bıldıgım sukur namazı olarak kılınıyor evınızde olup olmamnızla ılgısı oldugunu sanmıyorum ama yınede bır dın adamına danısmalı maden ınanıyorsunuz

evet ama haklısın ama camimizdekii hocaya gidipte hocam ben içicem birazda o yüzden namaz illa evdemi kılınmalı diye soramıyorum utanıyorum dedim belki burada bilen birisi çıkar dedim :(

hocaya sormaktan utanıyosan içmektende utanmalısın bence

canım evet iki rekat namaz kılınıyor benim bildiğim kadarıyla..sen o gün meyve suyu iç istersen ama yine de sen bilirsin ;) ayrıca içmek ne zamandan beri utanılan bir eylem oluyor anlamış değilim :P sen boşver öyle diyenleri..

simdi dugun gecesinde ki namaz farz degildir.
ayrica konu sahibi arkadas zaten namaz ve alkol birnirine zit seyler bu asikar zatenn..
eee simdi paradoks gibi bisey oldu
ya namazi kilmican ya alkol almican...
ama yookk namaz kilicam icicemde dersen once namaz kilcan sonra icicen..
ama vicdan i kismini ne yapicam dersen arican alo fetfa hattini kk yi bulandirmican..:10:

dini konu acmak evet yasak..
ama acilan konu birde ustelik siyah ve beyaz yani keskin cizgileri olan acik ve net bisey..
:ssz::ssz::ssz:

Aa bilmiyodum dini konuslarin yasak oldugunu ne sacmaymis..her konu rahatlikla konusulabiliyosa bu konularinda konusulmasi lazim din siyaset ayrimi yapilmasini yakistiramadim bu siteye..

Allah mesut etsin şimdiden.Ama içmeseniz daha iyi olur.İçki haricinde başka şey için şartmı içki içmek:1:Evinize geldiğinizde kılmanda sakınca yok diye düşünüyorum.Ve dinimizce içkiliyken namaz kılınmaz.İçkiliyken namaza yaklaşmayınız diyede ayet var.

Sormak istediğin tam olarak ne arkadaş?

İçipte kılsam olur mu? mu?
Eve gitmeden ve içmeden kılsam sonra gidip içsem eve gelsem olur mu? mu?
Yok en iyisi ben hiç içmeyeyim mi yoksa
ben namazı kılmasam daha iyi olur mu (mu)???

Hangi soru olursa olsun benim cevabım şu ola ki;
sorduğuna göre kılmak istiyorsun eee kim sana kılma diyebilir ki;
eee bi o kadar da içmek istiyorsun kime ne ki?
Sen en iyisi önce kıl,sonra iç.

Aa bilmiyodum dini konuslarin yasak oldugunu ne sacmaymis..her konu rahatlikla konusulabiliyosa bu konularinda konusulmasi lazim din siyaset ayrimi yapilmasini yakistiramadim bu siteye..

bu sitede din konusunda adminlerin basinin ne kadar agridini bilseydiniz sacma dermiydiniz acaba :34:
bunun ayrimla falan ilgisi yok, amaci sadece üyeleri ve siteyi korumak...
herkes mantikli ve birbirini kirmadan ve digerinin görüsüne saygi göstererk yorum yapsaydi böyle yasaklara gerek kalmazdi.
ama kendin görüyorsun basligina atilan msji, dakka bir gol bir....

soruna gelince...
kilacagin namaz sükür namazidir, amac o gününe sükretmek ve evliliginle ilgili dualar etmek
mekan, zaman önemsiz bana göre.
ALLAHA dua etmek, namaz kilmak icin sundan sonra, bundan önce demek bu isi yapilmasi gerektigi icin yapmaktan ibaret olur sadece.
ister imam nikahindan sonra yaparsin, ister evine girince...

inan bana esinin arkasinda namazini kilarken, onun sizin icin dua eden fisildayan sesini duyarken duydugun mutlulugu
1 ton icki veremez sana...

Back