ilk gebelik ve düşük

kukiriki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2021
138
51
Merhaba kızlar ben bu hafta bebeğimi düşürdüm 13 haftalıkken cok cok zor allah kimseye yaşatmasın. Herşey çok güzel görünüyordu ilk gebelik 23 yasindayim. Dr bile şaşırdı kese cok guzel kalp atışı iyi diyordu 3 hafta once daha, pzt kontrolde kalp atışı gelmiyor hareket yok dedi. Şoka girdim. 1 ay once korona atlattim ilk gun ağır geçti sadece. Koronadan sonra pıhtılaşma görülebiliyormuş. Önce dil altı şeklinde sonra vajinal verdiler bir anda oldu herşey altıma yapıyorum sandım ayağımda bir sıcaklık bir baktim ki yerde minik bebeğimi gordum kayıp gitti benden cok zor nasil ataltirim bilmiyorum. vajinismusum mucize bir şekilde oldu bu bebek. Cok inanmistim. Çok ağır geldi yaşadıklarım. Benim hatam var mı neden böyle oldu bilmiyorum hem genetik hem patolojiye gönderdiler. Bu durumu yasayan herkese allah sabır versin beterinn beteri var. 2 gün hastanede kaldım hic geçmeyecek sandım. Ailem perişan oldu onların yanında güçlü durmaya calisiyorum ama içim yanıyor. Sizler nasil atlattınız? Ilk bebek neden düşer? Var mı benim gibi travma yaşayan?

Ben düşürdüm sanmıştım ama düşmemişti kocaman bir pıhtı düşmüş nasıl olduysa ama o hissi çok iyi anlıyorum birden bomboş olmak geçen onca zaman hayaller büyük bir hayal kırıklığı sen bilemezdin ki canım bende kendimi o an çok suçladım hiç dinlenmedim falan dedim bir de hastane tuvaletinde yaşadım bunu ve en kötüsü bebeğim resmen hastane tuvaletine düştü diye kahroldum inşallah bir daha böyle bişey yaşamazsın bende 13 haftalığım şuan herşey yolunda görünüyor ama tedirginim işte sende tekrardan sağlıklıca kucağına alırsın inşallah

Ben varım bende ikizlerimi kaybettim ve cinsiyet ögrenmeye gittiğimde ikiz olduklarını ögrendim tam 45 dk sevşncten havalara uctuk sonra ne mi oldu aynı kesede tek yumurta ikizlerim biri kalbi duralı 17 gün digeri 2-3 olmuş acil dogum hastanesine yattım. Ben 16 tane dil altı hap bir tane suni sancı yani serum olarak aldım. Plesantaları da tek oldugu için ve biri digerinden büyük oldugu için dogum gibi olacak dediler. Suları bile cok fazlaydı bebekler değilde o kocaman plesantayı dogurdum resmen sancılar içinde. ilkini düşürünce yanımda kimse yoktu göbek bagı hala bana baglı sekilde eşortman ım asagı da koridorlara cıktım öyle. sesimi duyuramadım çünkü bagıra adım şoktan.15-20 dk onunla yalnız kaldık cünkü ben ne oldugunu anlayamadığım için ayaga kalkmıstım yataga geri de cıkamadım sonra tahmin et her yer kan revan koridora kadar kan yapmısım şoktayım odanın banyosuna girip lavobaya tutundum öylece ona baka baka biri beni bulana kadar titreyerek agladım sonra odadaki diger hasta gelince kanları takip etmiş o buldu beni. Sonra bebegi aldılar 2. İçin baslattılar sancıyı ben kanlar içinde, refakatçı o zaman yasak tabi, bunları yazarken aglıyorum suan anlatması bile zor. 2. Si paramparça düştü 9 saat sancı verdiler 2. İçinde. sonra kürtaj için 1 saat bekledim günlerce adam gibi yemek vermediler birde bana sancım var diye. Açlık, acı, gördüğüm ogörüntüler o ilk bebegin yüzü parmakları ve dehset görüntü kazındı kafama. Ama dediğin gibi beterin beteri var. Sonra aylarca agladım hala aglarım ama acısı azalmıyor sadece alısıyorsun. Ve 11 ay geçti üzerinden ve ben gecen ay bebek düşünmeye basladım yine doktor 3 ay sonra düşün demişti ama ben Baska sebeplerden ve psikolojik olarak hazır değildim ama yenş bebek düşünmek öyle iyi geldi ki, bana. O ölenleri, cok seviyorum onlar benim canım ama verende Allah alanda Allah ben her zaman öyle diyorum onlar bizi cennette bekliyorlar. Onlar cok iyi yerdeler kalbini ferah tut kuzum. Doktorun tavsiye ettiği süredede kendini hazır hissedersen yine bebek düşün derim inan bana alısıyorsun. Ve cok daha beterleri var. 9 ay boyunca onu tasıyıp doguma sevincle gidip bebekleri ölenler var. iyi bir doktora gitmelisin gerekirse bşr kaç doktora git. Doktorlara cok güvenme benim doktorum 13. Haftaya kadar tek bebek dedi meger ikizmiş biri digerinin kanını oksijenini almıs daha büyüktü o yüzden .

Son düzenleme:
Ben bugün doktorda öğrendiğim birşeyi söylemek isterim.
Kalp atışı duymak için gitmiştim doktora bana dedi ki kalp dinletmiyorum ben hastalara neden dedim doppler ultrason çalıştırılıyor sesi duyurmak için onun yaydığı işin da bebeğe zarar veriyor bana da radyolog arkadaşım söyledi bende inanmadım başta ama araştırınca gerçekten böyle birşey olduğunu öğrendim dedi. Hastalar geliyor kalbini dinliyoruz erkenden bı kaç hafta sonra kalbi duruyor bebeğin anlam veremiyorduk dedi daha sonra ben bunu öğrendikten sonra kalbi dinletmeyi bıraktım 5 yıldır hastalarıma 12 haftadan önce dinletmiyorum ve ciddi oranda sebepsiz kalp durmaları erken haftalarda bebek ölümlerinin önüne geçtim dedi ve çoğu kadın doğum doktoru bunu bilmiyor çünkü bize ultrason cihazını verirken zararlarını söylemiyorlar bizde bilmediğimiz için yapıyorduk ama ben öğrendikten sonra yapmıyorum dedi.
Çok şaşırdım bunu duyunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…