kızlar,bizim topikte yazsam arada kaybolur belki diye yeni başlık açtım. galiba benim minnoşumun dişi çıkacakkaydirigubbakcemile3 ayyy çok heyecanlıkaydirigubbakcemile2 ama hiç diş çıkaran bebiş görmediğim için bilemiyorum. bizimkilerden diş çıkaran kuzu oldu mu acaba?? bilen gören varsa bi el atsın bakiimyerimseniben altta iki dişin yeri de belli gibi sanki, iki tane çukur var gibi orda iki minik çizgi şeklinde. ama tam göstermiyorki kuzum,ağzını açınca dilini çıkarıyor hemen, bakamıyorumkaydirigubbakcemile3
salyası deli gibi akıyor,elimi filan yakalasa hemen ağzına götürüp ısırmaya çalışıyor. ama ateşi filan yok,ishali de yok. illa da olması lazım mı ki???
eh bu başlıkta paylaşalım artık minnoşlerımızın incilerini,ve bu dönemde yaşanan zorlukları ve bulabileceğimiz çözümleri:teselli:
turkbayragi
cnm ates , ihsal her bebekte olmuyorr...yada o arka disleri cikarirken felan olur sonradan öle sikayetler ... her bebege göre deisiyo...iki cizgi oldugu dogru ama siser önce dis eti, hassaslasir bebek, bisi yemek istemez kasik agzina degince aglarrr..salyasi ise normal zaten benim oglandaa 2 aydir var ..ama belki distir sizinki ..eline yumusak olan dis lastiginden ver (adini tam bilmiyorum):kedi: o kendisi dis etlerine masaj yapacaktir surterek kolay cikmasina yardim eder...ayy insallah hicbiri atesli ihsalli cikarmaz yaa...daha dis cikaran da olmadi...ilk inciler sizden galiba...alkisalkisalkis
kızlar,diş kaşıyıcıya alıştırın derim ama soğuk vermeyin hasta olur bebişler Allah korusun.bol salyaya karşı önlük takın sürekli.serçe parmağınızla da kaşıyabilirsiniz.ilk alt ön diş çıkar genelde.calgel ya da dentinox rahatlatır.ileri durumlarda doktorumuz ibufen önermişti yarım ölçek bize,başka arkadaşlar da calpol kullanıyordu.bazı bebekler çok zor atlatıyor.bütün gün bağırabiliyolar.yemeği reddedebiliyolar.ek gıdayı yemiolar.mecbur sütle besliosun.biberonu ısırıolar.dışkı düzenleri değişebilir (ishal ve kabızlık harici) endişelenmeyin.gece uyanabilir.bi tane çıkınca gerisi de sürekli gelmeye başlıo.o nedenle bebişi geç diş çıkaran anneler üzülmesin.
ay benim kiz da cok huysuz bu aralar. her an yaninda olmami istiyor. gozleri hep beni ariyor ama dis cikardigini sanmiyor. serce parmagimla yokladim herhangi bisey yok.
eger parmaginizi dis cikmasi gereken damagina hafif bastirarak surdugunuzde bagiriyorsa kesinlikle disi cikiyor demektir.
eger tepki vermiyorsa disten degildir huysuzlugu