• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ilk defa yoğurt yedirdim,perişan oldu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
dün akşam üzeri 5aylık oğluma ilk defa 3çay kaşığı kadar yoğurt yedirdim.sabaha kadar kıvrandı,çok fazla gazı oldu uyuyamadı,birkaç kez de çok az olmak üzere kustu.kesilmiş süt gibi pütür pütür ve ekşi kokuyordu.ne yapmalıyım normal mi böyle olması?tekrar vereyim mi alışır mı?

bende 5 aylıkken senin gibi tattırıyordum ama hiç bi sorun yaşamadım.
gaz yaptı herhalde. bi süre verme yoğurt,1 hafta 10 gün geçsin bide içine elma rendeleyip tattırmayı dene

cnm ilk etapta bir çay kaşığı ile başla ve asla yeni bir gıdayı akşam verme mutlaka öğlenleri tattır çünkü öğlen problem yaşarsanız akşama kadar düzelir gece gazlı olması daha fena bişey gündüz gene atlatırsınız:) bişey olmaz cnm korkma.

yoğurdu sevmemiş olabilir yoğura meyveler ezip öyle deneyin
tekrar istemezse bir müddet ara verirsiniz

yoğurdun içine bisküvi ezip koyun. o zaman yoğurdun içindeki asit azalıyor. muhtemelen mide asitini yükseltmiştir bebeğinizin. bir de böyle deneyin, ben hep öyle yediriyorum. kusma olayımız kalmadı.. yerimseniben

Merhaba
Bebeğiniz tok muydu o sırada.
Yeni bir ek gıda başlanırken öğlen saatleri seçilmelidir ve bebek aç olmalıdır
Beslenmeden 2 saat sonra mesela.
Eğer tokken verilirse fazla gelir ve kusar bebek.
Birde ilk kez için 3 kaşık çok.
Daha az vermeniz lazım.
4-5 gün sonra tekrar deneyin.
Sakın meyve vs katmayın içine. Yiyecekse sade alışsın.
Belki de alerjik bir durum oluşmuş olabilir. Meyve koyarsanız neye alerjisi olduğunu kestiremezsiniz.

dün akşam üzeri 5aylık oğluma ilk defa 3çay kaşığı kadar yoğurt yedirdim.sabaha kadar kıvrandı,çok fazla gazı oldu uyuyamadı,birkaç kez de çok az olmak üzere kustu.kesilmiş süt gibi pütür pütür ve ekşi kokuyordu.ne yapmalıyım normal mi böyle olması?tekrar vereyim mi alışır mı?

canım benimkide gaz yapmıştı doktor tavsiyesi üzerine azıcık şeker koydum yoğurduna birdaha yapmadı

Bizimkine de çok az verdim. 5 aylıktan beri deniyorum hep ara ara. 6 aylık oldu artık ama bizimki de ishal oluyor ve durmadan ağlayarak kıvranıyor. Laktozsuz sütten mayalıyorum yine aynı oluyor. Doktor neocate mamadan dene dedi. Onu da tutturamadım.. Sebze çorbası da verdim. Havuç,kabak,patates'e bugün ıspanak da ekleyerek verdim. Acaba o mu yaptı dedim ama sanırım yine yoğurttan.
Yarın kontrolümüz var doktora sorayım olmazsa tekrar.

geç vakit verdiyseniz gaz sorunuda vardıysa iyice azmış olabilir bikaç gün sonra tekrar verin 2-3 çay kaşığı yine aynısı oluyorsa o zaman içine meyve yada bisküvi katarsınız direk yoğurda bağlamamk lazım emin olmak için tekrar deneyin

iki gün ara verip tekrar denedim,bu sefer öğlen saatinde ve çok aç değilken verdim.yine aynı şey oldu.kusup duruyor.birdahaki sefere içine dediğiniz gibi bişeyler katabilirim.dün de bir çay kaşığı şeftali püresi verdim,o da rahatsız etti.sinirim bozuldu,eşimde polis gibi başımda bişey verme bişey verme dokunuyor deyip duruyor.ömür boyu emmeyecek ye bu çocuk elbette alışacak bir şekildekafamçokkarıştı

Demekki şu an ek gıdaya haızr değil bebek.
6 ay bitmesini bekleyin. Belki daha kolay alışır.
Yoğurdun içine bişiy katmayın hata yaparsınız.
Alerjik bünyeli bir çocuk olabilir.
Şu an erteleyin derim bu ek gıda olayını.

Back