İlk defa uçağa binicem :(

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
68
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar pazartesi günü inşallah ilk uçak yolculuğu deneyimimi tek başıma yaşıyor olacağım..

Haliyle bir takım korkularım var. Öncelikle uçaktan ve havada olmak değil de uçağa binmeden önceki prosedürler beni korkutuyor.

Ben internetten bilet rezervasyonumu yaptırdım. İşte bundan sonra napıcam pek bilmiyorum. Havalaanları bana hep çok karışık ve kaos içinde gibi gelmiştir. Havalanına gidince biletimi nasıl alıcam uçağa binene kadar hangi aşamalardan geçmem ve neler yapmam gerekiyor.. valiz verme teslim alma işlemleri falan şu an gözüme çok zor geliyor işin acemisi olduğum için..

Uçuş tecrübesi olan arkadaşlar dikkat etmem noktalar konusunda bana bilgi verirseniz çok sevinirim..

Korkma yaaa havayolu şirketine gideceksin orda zaten vericekler biletini alacaklar valizi sonra polise ordan bekleme salonuna numaralardan bulursun zaten kapılar acilincada uçağa hostes yardımcı olur yer konusunda cikincada yine polis ordan valiz bekleme ama valize bir kurdele gibi birşey bağla bulamazsın sonra

Uçmaltan güzel nevar?
Kalkış karın ağrısı gibi ensevdiğim kısmı o sonra izle aşağıyı bulutları korkulcak bişey yok

Havaalanınada gidince karışık bişey yok hangi şirketle uçucaksan onun yerine gidiceksin biletini alıcaksın orda bagajını vericeksin sonra hangi kapıysa (bilette yazıyo) oraya gidiceksin

Yurtiçiyse kolay. Uçuşunuzun hangi bankoda olduğunu ekrandan bakıp check in yaptıracaksınız. Uçuş kartınızı alıp kontrolden geçeceksiniz. Yurtdışıysa check in yaptırdıktan sonra harç pulu alıp pasaport kontrolden geçeceksiniz. Rezervasyon yaptırdım dediniz. Rezervasyonların belli süreleri oluyor o zamana kadar biletinizi almış olmanız lazım.

Havaalanına girdin, üst baş valiz kontrolünden geçtin... Check-in kısmı uzakta değil. Kimliğinle gidiyorsun valizini falan tartıyorlar biletini veriyorlar. Sonra kalabalığı takip et oradan çıkan nereye gidiyor gözlemle. Gittikleri yerde tekrar bir çanta kontrolü falan oluyor. Ondan sonrası yönlendiriyor zaten insanı ya çok zorlanmazsın.

Valiz 15 kiloyu geçmesin dikkat et. Ağır şeyleri el bagajına koy.

Bende ilk defa bebekle uçağa bineceğim. Bebek arabasını uçağa alıyorlar mı bilgisi olan var mı?

çarsamba bende ucuyorum cam kenarı isteme eger benim gibi bası dönen biriysen koridor en guzeliii yuruyus yaparsın zaten cay kahve vakit geciyooo ama yurt dısıysa cnm baya sıkılır

bilmedigin bisyi nedne yazıyosun o zaman dogru bilgi var normal kilo sartı hep 20 dir bazen cok indirimlli saatleri degiisik ucuslarda 15 kilo oluyo ama normla ucus kilosu hep 20 dir
Ne bilet aldığını ancak kendisi bilir promosyon mu değil mi. Limoncu uğraşamıcam senle hadi bye

Check inini yani koltuk secimini 24 saat once internetten yap.

Havayolu sirketinin bankosunu bul biletini cikart.

Havayolu sirketinin bavul yerini bul bavulunu ver.

Her yerde ekranlar var kapi numarani bul.

El bagajinla aramadan gec bu asamada oradaki taslara oten esyalarini cikart kemer telefon gibi.

Sonra ucagin kapisina git bekle.

Havaalanına gidince chek in kısmına geçin kendiniz ordan biletinizi alın eğer bagaja gidecek valiziniz yoksa direk kendi uçağınızın numarasına bakın gidin bekleyeceğiniz yere çok basit. Hatta size yardımcı olacak gençler var orda. Sorabilirsiniz.

Bir tek uçak havalanirken bir de inerken biraz içiniz oynuyor onun dışında otobüs yolculuğundan farki yok. Hayırlı yolculuklar dilerim simdiden :)

bilmedigin bisyi nedne yazıyosun o zaman dogru bilgi var normal kilo sartı hep 20 dir bazen cok indirimlli saatleri degiisik ucuslarda 15 kilo oluyo ama normla ucus kilosu hep 20 dir
Sadece havayolu firmasına göre değişmez. Dış hat/iç hat farkı olur. Ülkenin uzaklığına göre kilo hakkı artar veya azalır.

Check in yaparken bebek arabasını söylüyorsunuz. Onada barkod takıyorlar. Uçağın girişinde görevlilere veriyorsunuz. İniştede hemen çıkışa getiriyorlar oradan alıyorsunuz
İyi alıyorlarmış uçağa sevindim bebek olunca arabasız zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…