Mutfak Püf Noktaları İlk defa turşu yapacağım ama yardımınıza çok ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly43
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hly43

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
135
2
316
Kütahya
Sevgili hamarat bayanlar ben ilk defa turşu yapacağım ama.............................................Bazı sorularım var.
1. Hazır turşu yaplardan kullansam nasıl olur tavsiye eder misiniz?(Geçen sene kendim turşu suyu hazırlamıştım Allah'tan az denemiştim bozuldu.....Anlayamadım tabiii neden olduğunu)Ben sonra kendim yapsam bu sene hazır denesem demiştim.Ayrıca ayrı olarak içine atarsınız(Sarımsak,sirke vb.)
2.Biz 2 kişiyiz eşimle ben.Güzel olursa baya turşu yeriz.Misafirim çok değil biz köyde görev yapıyoruz.3-5 komşu ve öğretmen arkadaşlar dışında çok misafir olmuyor.Ben ne kadar yapayım. 5 kilo biber 5 kilo salatalık yarım yada 1 kilo taze fasulye yapsam az mı olur çok mu?
3.Salatalığı il yada ilçeye gittiğim zaman alıcam o nedenle şimdi biber ile fasulyeyi karışık yapsam salatalığı sonra yapsammolur mu?Yoksa fasulye ayrı biber ayrı salatalık ayrı mı kursam?
4.Güzel olması püf nokta var mı?Mesela suyu ne suyu olacak hazır su mu yoksa burda dağ suyu da var(dağ suyunda hiçbir katkı yok)hangisinden yapayım?Suyu kaynatmak gerekir mi?
5.Fasulyeyi nasıl yapacağım direk mi atıcam yoksa bir işlemden mi geçecek?
6.Ben şuan havuç bulamadım sonradan atılır mı?Yoksa onada mı ayrı su hazırlamalıyım?
7.Yaptığım turşuyu nerde nasıl hangi şişelerde(plastik ,cam vb) saklamalıyım?

Şimdilik bu kadar aklıma daha gelirse sorarım:97:.Benim sormayıpta önemli olan bir şey varsa yazın lütfen....Şimdiden hepinize teşekkür ederim

canım ;
1. ben iki senedir hazır turşu yaplardan kullanıyorum içine herhangi bir şey katmana gerek olmuyo çok da pratik oluyor. normal sirkeli karışım yapıldıpnda yoğun sirke kokusu ve tadı beni çok rahatsız ediyor ama hazır turşu yaplarda aylar geçse de turşular çok taze çıtır çıtır kalıyor....eğer hazır turşu yap kullancaksan malzemelerini istediğin kaplara koy ama en üste hepsinin 3 4 diş sarımsak ekle ki tat geitirdin...

2.Valla ne kadar yiyeceğinize bağlı ama birkaç kilo daha al derim ben. çok güzel olursa erkenden biter misafirlere de ikram edersin hem. biterse terar malzeme bulman zor olur ki turşu çok faydalı bol bol yersiniz biraz daha yap bence.
3
.fasülye ve biberi ayrı ayrı yapsan daha hoş olur bana kalırsa canım.salatalığı da aldığın zaman yaparsın.

4.suyu kaynatmana gerek yok ama imkanın varsa hazır su kullanmanı öneririm eğer hazır turşu yaplardan kullanmyacaksan ama tekrar söylüyorum hiç uğraşma bulunduğun yerde turşu yap satılıyorsa al ondan kullan.

5.fasülye hiç denemedim ben o yüzden bu madddeyi atlıyorum
6.havuçluyu karışık yapacaksan aynı anda atman lazım.
7.hazırladığın turşuları serin yerde ve de karanlık olsun,muhafaza edebilirsin.malzeme olarak da dilediğini kullanavilirsin ben mesela 5 litrelik turşu yaplardan aldım karışıkları onun kaplarına kurdum.pet şişelere salatalıkları koyabilirsin. kullanacağın zaman kesip bir kaba koyarsın yumuşama olmaz ama içine kornişonlşarı yerleştirmek normal şişelere göre daha zor oluyor.eğer cam kavanoz kullancaksan mikrobu kırılsın diye sadece kapaklarını suda kaynatmalısın sonra sıkı sıkı kapatırsın

Çok sağol canım yaaa....Ellerin dert görmesin üşenmeden yazmışsınHazır turşu yaptan yapayım o zaman.Dediklerini hep dikkate alacağım. İnşllh güzel olur

Çok sağol canım yaaa....Ellerin dert görmesin üşenmeden yazmışsınHazır turşu yaptan yapayım o zaman.Dediklerini hep dikkate alacağım. İnşllh güzel olur

bir şey olursa sormak istediğin falan özelden yazarsın canım topiği bulamam çnkü. kolay gelsin sana

turşu yapların lezzetini sevmiyorum hazır turşulardan pek farkı olmuyor.bi öneri :eğer turşuyu yumuşak bir suyla(yani şu hazır sular) yaparsan daha çabuk eriyor bu sanırım yüzdendir ki annelerimiz köylerinden su getirirler di.fasulye çok olmamak kaydıyla turşu yapılmadan önce kaynar suya atılıp birkaç dk rengi değiştirilir isteğe bağlı biberler içinde içinde aynı şey geçerli uzman değilim ama 4 senedir yapıyorum gayet lezzetli olduğunu söyliyorlar

bir şey olursa sormak istediğin falan özelden yazarsın canım topiği bulamam çnkü. kolay gelsin sana

Teşekkürler canım yaaa....Her yediğimde senide anarım artık.Turşu canınız isterse gönderirim (Yaptım güzel oldu da gönderiyorum bile )

Geçen sene deneme amaçlı suyu kendim hazırladım olmadı Hım demek fasulyeyi biraz haşlar gibi yapacağız tamam canım çok teşekkürler Eminim ki yaptığın turşular süperdir :81:

malzemeleri kaynar suda bir dakikadan az bekleterek hazırlayabilirsin, böylece çabuk erimezler, ama ben kaynatmadan malzemeleri 5 litrelik plastik bidonlara diziyorum aralarına sarımsak koyarak tabi, sonra hazırladığım suyu ekliyorum
her 5 litre suya bir şişe sirke koyabilirsin( isteğe bağlı tabi ,sirke tadını çok sevmiyorsan biraz daha az koyabilirsin), tuzunu eklerken tadına bakarak koy ben çok tuzlu yapmıyorum çünkü, her 5 litreye yarım paket limon tuzu ekleyebilirsin. ben turşuyu hazırlayınca üstüne birde dereotu demeti koyarım tadı çok hoş oluyor, turşuya aromatik bir tat ve koku veriyor. sonra ağzını sıkıca kapatıp, altına suyunun taşması ihtimaline karşı bir kap koyuyorum ve serin ve karanlık bir yerde bir ay kadar bekletince tam yemelik oluyor canım bence küçük kaplarda her malzemeyi ayrı ayrı koy, daha güzel oluyor.

turşu yapla yapmıştım geçen sene eşim çok sever turşuyu bende hiç güzel olmadı

sarımsağın miktarı ne olmalı

Sağol tatlım.....Ya tekrar yapamazsam hepsi çöpe gider. Acaba bir kısmını hazır turşu kurla bir kısmını da kendim mi su hazırlasam:97:

hazır turşu yaplardan turşu kurmak zahmetli değil mi
marketten direktte alınabilir.

ben hazır turşuyu hiç sevmiyorum. sarımsak tadı bile almıyorum. hem çabuk olsunlar diye kimyasal madde karıştırıyorlar sanayi tipi turşu deniliyor zaten...

benim turşularım göz kararı o yüzden konu sahibine yardımcı olamıycam...

Olsun enazından fikirlerini söylemişsin sağol

Bende dün ilk defa turşu kurdum. Tamamen atmasyon birşekilde göz kararıyla kurdum, sonuç ne olacak çok merak ediyorum açıkçası...umarım güzel olurda benimde hevesim kırılmaz, emeğim boşa gitmez. Hazır turşu kurla falan yapmadım sirke tuz limon tuzu kullandım ama dediğim gibi işin acemisiyim, ya berbat olup çöpe gidecek yada nefiss olacak :))

hazır turşu yaplar çok pratik ya böyle bir kolaylık olamaz içinde sirkesi,tuzu ve asidi hazır yani kıvamında yapman gereken tek şey sebzelerin üzerine turşu kur döküp saarımsak atıp kapağını kapamak harika oluyor aynı hazır turşular gibi
geçen yıl annem kornişon turşusunu öyle yaptı süper oldular makarna salatalarımın vazgeçilmezi oldular ama tabi ben hazır turşuların tadını evde yapılanlardan daha çok sevdiğim için de bunu çok sevmiş olabilirm eğer sen ev turşusu tadını daha çok seviyosan bilemem tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…