Çok sağol canım yaaa....Ellerin dert görmesin üşenmeden yazmışsınHazır turşu yaptan yapayım o zaman.Dediklerini hep dikkate alacağım. İnşllh güzel olur
bir şey olursa sormak istediğin falan özelden yazarsın canım topiği bulamam çnkü. kolay gelsin sana
turşu yapların lezzetini sevmiyorum hazır turşulardan pek farkı olmuyor.bi öneri :eğer turşuyu yumuşak bir suyla(yani şu hazır sular) yaparsan daha çabuk eriyor bu sanırım yüzdendir ki annelerimiz köylerinden su getirirler di.fasulye çok olmamak kaydıyla turşu yapılmadan önce kaynar suya atılıp birkaç dk rengi değiştirilir isteğe bağlı biberler içinde içinde aynı şey geçerli uzman değilim ama 4 senedir yapıyorum gayet lezzetli olduğunu söyliyorlar
malzemeleri kaynar suda bir dakikadan az bekleterek hazırlayabilirsin, böylece çabuk erimezler, ama ben kaynatmadan malzemeleri 5 litrelik plastik bidonlara diziyorum aralarına sarımsak koyarak tabi, sonra hazırladığım suyu ekliyorum
her 5 litre suya bir şişe sirke koyabilirsin( isteğe bağlı tabi ,sirke tadını çok sevmiyorsan biraz daha az koyabilirsin), tuzunu eklerken tadına bakarak koy ben çok tuzlu yapmıyorum çünkü, her 5 litreye yarım paket limon tuzu ekleyebilirsin. ben turşuyu hazırlayınca üstüne birde dereotu demeti koyarım tadı çok hoş oluyor, turşuya aromatik bir tat ve koku veriyor. sonra ağzını sıkıca kapatıp, altına suyunun taşması ihtimaline karşı bir kap koyuyorum ve serin ve karanlık bir yerde bir ay kadar bekletince tam yemelik oluyor canımbence küçük kaplarda her malzemeyi ayrı ayrı koy, daha güzel oluyor.
malzemeleri kaynar suda bir dakikadan az bekleterek hazırlayabilirsin, böylece çabuk erimezler, ama ben kaynatmadan malzemeleri 5 litrelik plastik bidonlara diziyorum aralarına sarımsak koyarak tabi, sonra hazırladığım suyu ekliyorum
her 5 litre suya bir şişe sirke koyabilirsin( isteğe bağlı tabi ,sirke tadını çok sevmiyorsan biraz daha az koyabilirsin), tuzunu eklerken tadına bakarak koy ben çok tuzlu yapmıyorum çünkü, her 5 litreye yarım paket limon tuzu ekleyebilirsin. ben turşuyu hazırlayınca üstüne birde dereotu demeti koyarım tadı çok hoş oluyor, turşuya aromatik bir tat ve koku veriyor. sonra ağzını sıkıca kapatıp, altına suyunun taşması ihtimaline karşı bir kap koyuyorum ve serin ve karanlık bir yerde bir ay kadar bekletince tam yemelik oluyor canımbence küçük kaplarda her malzemeyi ayrı ayrı koy, daha güzel oluyor.
turşu yapla yapmıştım geçen sene eşim çok sever turşuyu bende hiç güzel olmadı
hazır turşu yaplardan turşu kurmak zahmetli değil mi
marketten direktte alınabilir.
ben hazır turşuyu hiç sevmiyorum. sarımsak tadı bile almıyorum. hem çabuk olsunlar diye kimyasal madde karıştırıyorlar sanayi tipi turşu deniliyor zaten...
benim turşularım göz kararı o yüzden konu sahibine yardımcı olamıycam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?