bana özelden o ilacın adını yazsana merak ettimseni çok iyi anlıyorum.. keşke içmeye hiç başlamasaydın yani kül yemek ihtiyaçtan olabilir ama sigarayı içince bağımlılık yapıyo ihtiyaç olmaktan çıkıyo terketmeye çalış cnm.
ben de küçüklüğümden beri yiyorum bırakmak için de çok yöntem denedim ama nafile :))
ben başkasının içtiği sigaranın da külünü hiç yemiyorum sigara alıp yakıp bırakıyorum sonra yiyorum böylesi daha temiz gibi geliyo bana.. burda çoğu arkadaş senin dediğin gibi tuhaf bi mahlukatmışım gibi yaklaştı bana ama alakası yok onlar nasıl sigarayı yada bağımlı oldukları herhangi bişeyi bırakmak için bu topiğe giriyorsa ben de onun için burdayım ben onları ayıplıyomuyum hayırr kaldıki bırakmak için çaba sarfetmem fikir almak istememde ayrı bi güzel meziyet bana göre, bi yerde medeni cesaret. birde aslında çoğu kişinin senin gibi benim gibi kül yediğini öğrendim burda birbirimize destek olduk bu da sevindirici.. ben 2 hafta önce tekrar kan tahlili yaptırdım demir eksikliği olduğu kesinleşti. doktorum bi ilaç ismi verdi şimdi burdan söyleyemem, onu kullanınca bu isteğin gider dedi. daha almadım ilacı bırakmak istemiyomuyum ne :)) şaka tabiki alıp kullandığım zaman gelişmeleri yazarım sen de bi kan tahlili yaptır ondan sonra tedaviye başla derim canım. hadi kolay gele..
bende uzun zamandır yiyorum sigara külü.daha evvel kireç, duvar tozu yerdim.nasıl olduysa (bi yerden de görmedim) kendi kendime yemeye başlamışım.hamileyken elimde olmadan işi çok abartmışım bebeğe zarar gelir mi gelmez mi düşünmeden ayla bayıla yiyordum.şimdi ise akşam yemeğinden sonra sigara içerim külünü elime biriktirim sonrada ağzıma tıkarım sigarayı da söndürür sönen yerini kemiririm.eşim içince onunkileride yerim.rahatsızmıyım değilmiyim bu durumdan onu da bilmiyorum.tadı acaip hoşuma gidiyor.elimde .görmeyince yemiyorum görünce dayanamıyorum.topiği baştan beri takip ediyorum yadırgayan iğrenç diyen arkadaşları bende yadırgıyorum (yargısız infaz) her insanın bir zaafı olabilir.keyiften yemiyoruz bişey ihtiyaç hasıl oluyorki yeme ihtiyacı duyuyoruz yoksa bizde biliyoruz iğrenç olduğunu..
canım seni çok iyi anlıyorum.. ben sigara içmiyordum ama kül ile ilgili söylediklerin kelimesi kelimesine aynıydı.. ben bu başlığı açarken çok düşündüm açsam mı diye çünkü tepkilerin geleceğini biliyordum ama bu topiğe girenlerin hepsi neticede herhangi bişeye bağımlı kimi sigara kimi alkol kimi kola... önemli olan destek olmak ve fikir vermek diye düşünüyorum.. ben çoğu kez gittim doktora en son gittiğimin bana faydası oldu demir eksikliğinden bünyen bağırıyor resmen dedi ve bana demir ilacı verdi. 2-3 ay kadar kullandım Allaha çok şükür 1.5 aydır yemiyorum ihtiyaçta duymuyorum sen de mutlaka doktora gitmelisin... güzel haberlerini bekliyorum canım kaydirigubbakcemile5
kullandığım ilacı vermem ne kadar doğru olur bilmiyorm her ilaç her hastada farklı reaksiyon gösterir mesela benim demir takviyesi almam yasaktı doktor kontrolünde dozajı ona göre ayarlanmış bi ilaç aldım sana ilacın ismini veripte sorumluluk almak istemiyorum canım önemli bi durum çünkü kan değerlerini yükseltiyo bu ilaç.. irade göstermen çok güzel ama ben de zamanında çok denedim ama iradeyle olacak iş değil bu çünkü vücutta onun eksikliği var ister istemez yine yiyosun su içmemeye direnmek gibi bişey bu.. bence bi tahlil yaptır üşenme canım..ben uğraşamıyorum doktorlarla, gitmek istemiyorum zor geliyor.ben doğum yaptıktan sonra kan ilaçları içiyordum ozaman kül yeme gereği duymuyordum.senin bırakmana çok sevindim.kullandığın ilacın ismini bana özelden yazarsan çok sevinirim.dün sitede gezinirken bu topiğe rastladım baştan aşağı bütün yazıları okudum açmış olduğun konunun etkisiyle bende dün akşamdan beri yememe kararı aldım.bunun için özellikle teşekkürler.eşime de söyledim külleri ortada bırakma hemen çöpe dök bana müsade etme diye.kendim de hemen imha etmeye çalışıyorum külleri ama dayanabilirmiyim bilmiyorum...
Alıntı yapıyorum arakdaşım... umaırm yarar işine ...
ama yazmışın demir ilacı kullanamıyorum diye..
başkada caresi yok sanırım malesef(
Sigara külü yemeye duyduğu karşı konulmaz istek son hamileliğinde, sekiz yıl önce başlamış. İlk başlarda kireç sıva ve toprak yiyormuş ama şehre taşınınca temiz toprak bulamadığı için kül yemeye başlamış. Önceleri eşinin içtiği küleri yerken daha sonra eve gelen herkesin sigarasının külünü yemeye, en sonunda da kül yiyebilmek için eşinin cebinden aldığı sigaraları içmeye başlamış. Temiz toplayamazsa kültablasındakileri de yiyormuş. Bu güne dek hiç doktora başvurmamış.
Pica adı verilen bu hastalık kansızlıktan kaynaklandığı için kan sayımı istedim. Sonuçta kan değerleri beklendiği gibi demir eksikliğine bağlı olarak düşük çıktı. Ferrum amp 1x1 IM yazdım,ve kontrole çağırdım. Giderken 'Şimdi ben bir de sigarayı bırakmak istiyorum, nasıl bırakabilirim?' diye sordu.
EK: Hasta bir hafta sonra kontrole geldiğinde hayretler içinde teşekkür ederek artık gözünün hiç kül görmediğini söyledi.
Merhaba arkadaşlar
bu bağımlılığımı kim duysa çok şaşırıyor umarım aranızda benim gibi olanlar vardırda bilgi paylaşımı yaparız a.s.
ben sigara külü yiyorum arkadaşlar ama tarifi yok izahı yok büyük bir zevkle ve iştahla yiyorum daha önce duvar tozu ya da toprak yiyenleri gördüm ama kül yiyen bi ben varım sanırım :lepi:
ilginç olan sigara (nikotin) kullananlar gibi yemeklerden sonra ve akşam saatleri aşırı derecede yeme isteği oluyo pasif içici olduğum yetmiyomuş gibi bir de nikotini yiyorumda..
bana fikir verecek arkadaşları bekliyorum özellikle aranızda doktorlar varsa yardım istiyorum nasıl bırakabilirim???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?