- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.317
- 548
Üstüne adet görme, kısaca yeni hamile olan anne adaylarında görülen, hamilelik ile alakası olan kanamaya denir. Bayanlarda son adet tarihinden (SAT) sonra hamile olduğunun farkına varmadan, muhtemelen bir sonraki adet sürecine denk gelen farkında olmadan hamile kalarak, muhtemelen bir sonraki olacak adet dönemi sürecine denk gelen, adet kanamasına benzeyen ve bayanların adet zannettiği bir kanamadır. Aslında bu kanama adet değil, anne adayının hamileliğine bağlı olan bir kanamadır.Üstüne adet görme olarak kabul edilen bu kanama, hamilelik döneminde rahim yatağında bebeğin kendine yer yapması neticesinde, bu bölgede bulunan damarlarda oluşan kanamadan kaynaklanır.Yok detayli okumak istemem de yani bunun ismi ustune gormek. Kanamanin siddeti ve sekli semali zaten bunyeden bunyeye degisir. 2 ayda bir adet goren kadin da var 6 ayda bir adet goren kadin da var. İsim degismiyor yani yine adet diyoruz. Baska bir ismi yok.
Hatta şöyle de sıralanmış sebepler;Yok detayli okumak istemem de yani bunun ismi ustune gormek. Kanamanin siddeti ve sekli semali zaten bunyeden bunyeye degisir. 2 ayda bir adet goren kadin da var 6 ayda bir adet goren kadin da var. İsim degismiyor yani yine adet diyoruz. Baska bir ismi yok.
Benim annem en küçük kız kardeşime hamile olduğunu 4 aylıkken anlamış. 4 ay adetinin günü bile şaşmamış yani.Yorum yapan üye normal adet görmek demiş de o acıdan merak ettim. Sizin dediginiz gibi lekelenme tarzı olani duymuştum ama birde aylarca normal adet gorenler oldugunu okuyorum bazen. O yuzden merak ediyorum
Simdi sizi bulmuşken sorayim o zaman:) sonrasında nasıl anlamış acaba.Benim annem en küçük kız kardeşime hamile olduğunu 4 aylıkken anlamış. 4 ay adetinin günü bile şaşmamış yani.
Karnı büyümüşSimdi sizi bulmuşken sorayim o zaman:) sonrasında nasıl anlamış acaba.
Cok ilginç gercekten :) hic belirtileri oluyormuymus peki bulantı ates vbKarnı büyümüşannem de çok şaşırmış hatta ,3 çocuktan sonra böyle oldu diye :)
2 temmuzda regl oldum ondan sonra hiç ilişkiye girmedim en son ilişkim ise 1 ay oluyor korunmasız olarakEn son ne zaman ilişkiye girdin ? Tarih ne yani ? Net bir yorum için
4 ay kadar görüp kesilmiş diye biliyorum, muhtemelen hormonların düzeyi tam oturdu ve kanama bitti, belki normal adete göre de farklıydı ama o tanıdığımız anlamadı belki.Hah işte tam olarak demek istediğim bu :) yani normal adet görürken fark etmeme durumu. 4 ay sonra kesilmis mi peki bilginiz var mı
Ne kadar ayıp ya tamam fake konuya laf ettiniz tamam da kadının bi konusundan etmediğiniz hakaret kalmadı resmen. Tanımadığınız bi insan için nasıl bu kadar kötü düşünebilir nasıl bu kadar kindar olabilirsiniz hayret ettim okurken. Sakin ya sakin bi nefes alın lütfenNe arkadaş toplaması ya sen kendini benle karıştırıyorsun galiba? Sinsi sensin kıskanç şey seni.
Sen genede bir idrar testi yap bak, ama enfeksiyon olma ihtimali daha yüksek bence2 temmuzda regl oldum ondan sonra hiç ilişkiye girmedim en son ilişkim ise 1 ay oluyor korunmasız olarak
Onu konu sahibine demedim yalnız yanlış alıntılar yapmayalım. Konu sahibi fake çıkarsa sen de üzülürsün ama. Kaç konusu var yemeye çalışıyor bizi. O bu kötülüğü yaparken iyi ben ses çıkarırken kötü öyle mi? Fazla duyar kasma sana da yazık.Ne kadar ayıp ya tamam fake konuya laf ettiniz tamam da kadının bi konusundan etmediğiniz hakaret kalmadı resmen. Tanımadığınız bi insan için nasıl bu kadar kötü düşünebilir nasıl bu kadar kindar olabilirsiniz hayret ettim okurken. Sakin ya sakin bi nefes alın lütfen
4 ay kadar görüp kesilmiş diye biliyorum, muhtemelen hormonların düzeyi tam oturdu ve kanama bitti, belki normal adete göre de farklıydı ama o tanıdığımız anlamadı belki.
Birde konuyla alakası yok ama başıma geldiği için anlatayım da sizlerde dikkat edin. Derslerde vs hep anlatılır ya yumurtlama döneminden sonra, yani adet olmadan önceki 15 gün hamile kalınır diye. Bazı insanlar da bunu korunma yöntemi gibi kullanırlar hatta , bize öyle anlatılmıştı. Bir kez adetim bittikten sonraki gün korunmadık ve hamile kaldım, spermler 10 gün kadar canlı kalabiliyormuş, bunu da böyle bir tecrübe ile öğrenmiş oldum maalesef :)
Cok ilginç gercekten :) hic belirtileri oluyormuymus peki bulantı ates vb[/QUOTE Sa
Sanırım olmamış,çünkü hiç anlamadım demişti,adet zamanı ve herşey aynı olduğu için karnı büyüyene kadar anlamamış :)Cok ilginç gercekten :) hic belirtileri oluyormuymus peki bulantı ates vb
Daha 18 yaşındasın sen farkında mısın2 temmuzda regl oldum ondan sonra hiç ilişkiye girmedim en son ilişkim ise 1 ay oluyor korunmasız olarak
Evet her türlü ihtimal var dikkat etmek lazim :) 4 ay önce prezervatif ile korunan ve cok dikkat eden bir arkadaşım hamile kaldı. Olacağı varsa oluyor sanirim :) bende korunuyorum ama bir hissiyat olur ya suara öyle bir hissim var sacma sapan4 ay kadar görüp kesilmiş diye biliyorum, muhtemelen hormonların düzeyi tam oturdu ve kanama bitti, belki normal adete göre de farklıydı ama o tanıdığımız anlamadı belki.
Birde konuyla alakası yok ama başıma geldiği için anlatayım da sizlerde dikkat edin. Derslerde vs hep anlatılır ya yumurtlama döneminden sonra, yani adet olmadan önceki 15 gün hamile kalınır diye. Bazı insanlar da bunu korunma yöntemi gibi kullanırlar hatta , bize öyle anlatılmıştı. Bir kez adetim bittikten sonraki gün korunmadık ve hamile kaldım, spermler 10 gün kadar canlı kalabiliyormuş, bunu da böyle bir tecrübe ile öğrenmiş oldum maalesef :)
Onu konu sahibine demedim yalnız yanlış alıntılar yapmayalım. Konu sahibi fake çıkarsa sen de üzülürsün ama. Kaç konusu var yemeye çalışıyor bizi. O bu kötülüğü yaparken iyi ben ses çıkarırken kötü öyle mi? Fazla duyar kasma sana da yazık.[/QUOTE
Konu sahibinden bahsetmiyorum başından beri yorumda saydırdığınız hemcinsinize fazlaca kindar yaklaştığınızı söylüyorum. Ayrıca gerçekten aşırı bi asabiyet var nedir bu duyar kasma,sende üzülürsün vs?
Size anormal bişey diyen yok ayrıca feykse feyk banane feyk konu için oturup ağlayacak değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?