İlk defa başıma geliyor ya

Üstüne adet görme, kısaca yeni hamile olan anne adaylarında görülen, hamilelik ile alakası olan kanamaya denir. Bayanlarda son adet tarihinden (SAT) sonra hamile olduğunun farkına varmadan, muhtemelen bir sonraki adet sürecine denk gelen farkında olmadan hamile kalarak, muhtemelen bir sonraki olacak adet dönemi sürecine denk gelen, adet kanamasına benzeyen ve bayanların adet zannettiği bir kanamadır. Aslında bu kanama adet değil, anne adayının hamileliğine bağlı olan bir kanamadır.Üstüne adet görme olarak kabul edilen bu kanama, hamilelik döneminde rahim yatağında bebeğin kendine yer yapması neticesinde, bu bölgede bulunan damarlarda oluşan kanamadan kaynaklanır.

Hatta şöyle de sıralanmış sebepler;

Hamilelikte meydana gelen bir takım nedenler, anne adayında kanamaya neden olabilmektedir. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabilmemiz mümkündür;

• implantasyon –yerleşme kanaması,
  • düşük tehlikesi ile görülen kanama,
  • servikal enfeksiyon kanaması,
  • yara ya da lezyona bağlı olarak görülen kanama,
  • plasenta yerleşim durumuna bağlı olarak görülen kanamalar

Yorum yapan üye normal adet görmek demiş de o acıdan merak ettim. Sizin dediginiz gibi lekelenme tarzı olani duymuştum ama birde aylarca normal adet gorenler oldugunu okuyorum bazen. O yuzden merak ediyorum
Benim annem en küçük kız kardeşime hamile olduğunu 4 aylıkken anlamış. 4 ay adetinin günü bile şaşmamış yani.

Hah işte tam olarak demek istediğim bu :) yani normal adet görürken fark etmeme durumu. 4 ay sonra kesilmis mi peki bilginiz var mı
4 ay kadar görüp kesilmiş diye biliyorum, muhtemelen hormonların düzeyi tam oturdu ve kanama bitti, belki normal adete göre de farklıydı ama o tanıdığımız anlamadı belki.
Birde konuyla alakası yok ama başıma geldiği için anlatayım da sizlerde dikkat edin. Derslerde vs hep anlatılır ya yumurtlama döneminden sonra, yani adet olmadan önceki 15 gün hamile kalınır diye. Bazı insanlar da bunu korunma yöntemi gibi kullanırlar hatta , bize öyle anlatılmıştı. Bir kez adetim bittikten sonraki gün korunmadık ve hamile kaldım, spermler 10 gün kadar canlı kalabiliyormuş, bunu da böyle bir tecrübe ile öğrenmiş oldum maalesef :)

Ne arkadaş toplaması ya sen kendini benle karıştırıyorsun galiba? Sinsi sensin kıskanç şey seni.
Ne kadar ayıp ya tamam fake konuya laf ettiniz tamam da kadının bi konusundan etmediğiniz hakaret kalmadı resmen. Tanımadığınız bi insan için nasıl bu kadar kötü düşünebilir nasıl bu kadar kindar olabilirsiniz hayret ettim okurken. Sakin ya sakin bi nefes alın lütfen

Hamile oldugunu sanmıyorum idrar yollarını üşütmüş bile olabilirsin o dediğin belirti enfeksiyon belirtisi gibi geldi bana. Yinede al yarın bi test yap bakalım ben negatif çıkacagından eminim

Ya arkadaşlar kız bi konu açmış açtıgı konuya değil de öncekilere odaklanmak neden ? Fakese cevap yazmazsınız değilse eleştirmezsiniz nedir bu ahlak bekçiliği ?

Onu konu sahibine demedim yalnız yanlış alıntılar yapmayalım. Konu sahibi fake çıkarsa sen de üzülürsün ama. Kaç konusu var yemeye çalışıyor bizi. O bu kötülüğü yaparken iyi ben ses çıkarırken kötü öyle mi? Fazla duyar kasma sana da yazık.

adet olmadan önceki 15 gün mü?
bu yaşımdayım yeni duydum reglden sonra ki günler hamile kalınır benim bildiğim..
hatta ikisini de regl bitti ertesi günü yaptım:))

Cok ilginç gercekten :) hic belirtileri oluyormuymus peki bulantı ates vb[/QUOTE Sa
Cok ilginç gercekten :) hic belirtileri oluyormuymus peki bulantı ates vb
Sanırım olmamış,çünkü hiç anlamadım demişti,adet zamanı ve herşey aynı olduğu için karnı büyüyene kadar anlamamış :)

Evet her türlü ihtimal var dikkat etmek lazim :) 4 ay önce prezervatif ile korunan ve cok dikkat eden bir arkadaşım hamile kaldı. Olacağı varsa oluyor sanirim :) bende korunuyorum ama bir hissiyat olur ya suara öyle bir hissim var sacma sapan test de yaptım negatif ama. Karnım büyüyor kilomda hic degisme yok ustelik psikolojik belki de bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…