Ilk çocuğunu düşünenler...

Merak ettiğimiz, ilgilendiğimiz bir şeyler olunca zaman geçmek bilmiyormuş gibi hissediyoruz ama aslında o kadar çabuk geçiyorki...

Dün doktor muayenesinden geldiğimden beri çok çok açık pembe akıntı gelmeye başladı ara ara... Endişelenmemek elde değil. Fazla mı hareket ediyorum acaba. Bir şey olur mu ki? :53:

merhaba ben bir yıllık evliyim
evlendikten bikaç ay sonra genel muayne için gittim doktor alttan muayne etti bi sorun yok dedi bir de geçenlerde genel hormon testi için gittim onda da bi sorunm çıkmadı Allah'a şükür
ekim kasım gibi de çocuk için çalışmalara başlamayı düşünüyoruz
folik asite ne zaman başlamalıyım
baska yaptırmam gereken testler var mı
vucudumu hazırlamak için tavsiyeleriniz var mı

gittiğim doktor çok ilgisizdi çocuk düşünürsen folkik asite başlarsın dedi yolladı beni

evlendikten bikaç ay sonra genel muayne için gittim doktor alttan muayne etti bi sorun yok dedi bir de geçenlerde genel hormon testi için gittim onda da bi sorunm çıkmadı Allah'a şükür

gittiğim doktor çok ilgisizdi çocuk düşünürsen folkik asite başlarsın dedi yolladı beni

Ah o ilgisiz doktorlar...
Ekim kasım gibi düşünüyorsan sen eylülde yine kontrole git (ama başka bir doktora :1: ) Folik asite ağustos itibariyle başla. Bana doktorum günde yarım folbiol vermişti, hala onu kullanıyorum... Ama sana tavsiyesi ne olur bilemeyiz. O yüzden istersen ağustos sonunda ya da eylül de git doktora ve hangi dozda folik asit kullanacağını da sorarsın. İyi bir doktor bir sürü öneride bulunur zaten

Merak ettiğimiz, ilgilendiğimiz bir şeyler olunca zaman geçmek bilmiyormuş gibi hissediyoruz ama aslında o kadar çabuk geçiyorki...

Dün doktor muayenesinden geldiğimden beri çok çok açık pembe akıntı gelmeye başladı ara ara... Endişelenmemek elde değil. Fazla mı hareket ediyorum acaba. Bir şey olur mu ki? :53:

Canım üzüldüm şimdi umarım önemli bir şey değildir ama istersen doktorunu bir ara sor derim belki gel bakayım der.Bir de öyle durumlarda dinlenmek gerekirmiş

Son düzenleme:
evet ya kuzenime folik vermiş şöyle beslen böyle beslen şunu yap bunu ysp
ben,m giitiğimse ilgi sıfır ama bana yakın devlet hastanesi ve hastanedeki tek kadın doktor oydu o yuzden ona gittim ama bi daha gider miyim bilmiyorum

Merhaba arkadaşım folik aside hamile kalmayı düşünmeye başladığın günden itibaren içmeye başlamalısın hatta bu gün al ve başla derim.Hangi testleri yaptırdın?

Son düzenleme:
evet ya kuzenime folik vermiş şöyle beslen böyle beslen şunu yap bunu ysp
ben,m giitiğimse ilgi sıfır ama bana yakın devlet hastanesi ve hastanedeki tek kadın doktor oydu o yuzden ona gittim ama bi daha gider miyim bilmiyorum

Ben nerdeyse 3 aydır içiyorum doktor kontrolündeyim.Doktorum folidoce verdi normal yememe devam ediyorum asitli ve kafeinli içecekleri azalttım

Son düzenleme:
Selam kizlarr
Ben ilk bebegimi dusunuyorum, bu yuzden bilgisizim.
Gebelik oncesi yapmam gereken birsey var mi?
Fazla kilolari vermek, jinekologa gorunmek, testler yaptirmak, falanca meyveleri yemek falan gb...
Bir kolesterol, seker testi yaptirdim normal cikti. Baska birseye gerek varmiki acaba hamilelige hazirlik icin?

Kızlar bu arada yavrumun kesesini ve yolk kesesini de gördüm. Çok şükür normal gidiyor her şey. 10 gün sonra kalp atışları için gel dedi doktor. İnşallah her şey sağlıkla devam eder

Hayırlı olsun canım çok sevindim sağlıkla devam eder inşallah hamileliğin allah kucağımıza aldığımız günleri de göstersin hepimize.

soğansuyu naber canım :61: biz iyiyiz şükürler olsun, merak etmişsin teşekkür ederim. ben arada giriyorum canım. bakıyorum neler yazmışsınız. ultrasona girmeden bi yarım saat önce gibi %100 doğal meyvesuyu iç yada taze sıktırabilirsen... bebeğin kıpır kıpır olur :1: Bizim ki 2 dk rahat durmadı...

Ben de ara ara girip okumaya çalışıyorum yazamasam da ama bayadır seni göremeyince merak ettim iyi olmanıza da sevindim. Bebik her daim kığır kıpır çok net hissediyorum artık yerinde durmuyo bi an ama tavsiyeni uyguliycam ;-) gamzeyle gülümsünden haber var mı prensesler de anneler de iyidir umarım..

TAtlım panikleme sakın akıntı gibiyse bende de olmuştu drum bebiş yeni yeni tutunuyo bunlar normal dedi sen sadece kendini yorma ani hareketlerden kaçın ki sıkı sıkı tutunsun annesine. Yine de druna sor ama.

Selam kizlarr
Ben ilk bebegimi dusunuyorum, bu yuzden bilgisizim.
Gebelik oncesi yapmam gereken birsey var mi?
Fazla kilolari vermek, jinekologa gorunmek, testler yaptirmak, falanca meyveleri yemek falan gb...
Bir kolesterol, seker testi yaptirdim normal cikti. Baska birseye gerek varmiki acaba hamilelige hazirlik icin?

Slm
Folic acid içmeye başlayabilirsin,hormon testleri yaptırman gerekir.şekerle,kolestrolü yaptırmışsın
Jinekoloğa gidip kontrol olman ilk başta testlerden önce o zaten sana ne yapman gerektiğini söyleyecektir doktor seçerken dikkatli olmanı öneririm ve bulacağın doktor devamlı doktorun olsun

Son düzenleme:
bende başladım folik asite ama bende bulantı yaptı mahvetti beni resmen ama sanırım ben süt ile birlikte içmiştim bildiğiniz zehirlendim ya :( bıraktım suanda kullanmıyorum kullansamda hep bende uyku yorgunuluk gibi garip şeyler yaptı en son kahvaltı da süt ile içince de mahvoldum doktora mutlaka danışarak kullan ben kendi kafama göre almıştım sonuc bu oldu .doktora simdiden git bence benımde randavum vardı haftasonuna nadide hanım medıcal park ama iptal ettim baska doktora gideceğim sanırım

Merhaba arkadaşım folik aside hamile kalmayı düşünmeye başladığın günden itibaren içmeye başlamalısın hatta bu gün al ve başla derim.Hangi testleri yaptırdın?

adetin 3. gunu yapılan hormon testini yaptırdım TSH, FSH, LH, E2, DHEA-S, prolaktin, testesteron a bakmış
degerlerim normal

Rosaleda orda mısın?
Doktorunu aradın mı?

Gidip biraz uyumuştum canım yaa. Sabahları deli gibi 7 de kalkıyorum. O zamanda akşamüstü uyku bastırıyor. Bende sabahtan uyuyayım da bari akşam uyumayayım dedim :9: Doktoru aramadım, malum dün askeri hastaneye gittim. O da çok ilgili değildi açıkçası. Bana hiç şunu yap, şunu yapma,şundan sakın falan demedi. Ultrasonla bakarken karnıma çok bastırdı. O yüzden olur mu acaba bilmiyorumki. Doktora ulaşabileceğim numara yok. Asıl gideceğim özeldeki doktora haftaya gideceğim, kalp atışlarını da dinlemek için...

soğansuyu ,canım içime su serptin. Öyle devamlılığı olan bir şey değil. Hatta neredeyse pembe bile değil, o kadar açık renkte ama dün doktordan sonra da geldi, sabah çamaşırımda da vardı. Şu an yok. Fazla da hareketliyim açıkçası, elimde değil... Yalnız hiç ağrım sızım bi şeyim yok. Gebeliktendir sanırım dediğin gibi

Son düzenleme:
Gidip biraz uyumuştum canım yaa. Sabahları deli gibi 7 de kalkıyorum. O zamanda akşamüstü uyku bastırıyor. Bende sabahtan uyuyayım da bari akşam uyumayayım dedim :9: Doktoru aramadım, malum dün askeri hastaneye gittim. O da çok ilgili değildi açıkçası. Bana hiç şunu yap, şunu yapma,şundan sakın falan demedi. Ultrasonla bakarken karnıma çok bastırdı. O yüzden olur mu acaba bilmiyorumki. Doktora ulaşabileceğim numara yok. Asıl gideceğim özeldeki doktora haftaya gideceğim, kalp atışlarını da dinlemek için...

soğansuyu ,canım içime su serptin. Öyle devamlılığı olan bir şey değil. Hatta neredeyse pembe bile değil, o kadar açık renkte ama dün doktordan sonra da geldi, sabah çamaşırımda da vardı. Şu an yok. Fazla da hareketliyim açıkçası, elimde değil... Yalnız hiç ağrım sızım bi şeyim yok. Gebeliktendir sanırım dediğin gibi

İyi yapmışsın canım ben de 7de kalkıyorum ama artık alıştım sabah uyumamaya önceleri uyuyordum.
Asıl gideceğin doktoru arasan be kuzum valla ben hamile olsam böyle bir durumla karşılaşsam hemen arardım doktorumu.Ağrın yoksa korkma ama çok fazla hareket etme yatar pozisyonda dinlen derim geçene kadar

Son düzenleme:
Elbisemin modelini merek ediyor musun?

Endişeliyim ama eşimi de endişelendirmek istemiyorum. Zaten kızıyor bana, her şeyi kafaya takıyorsun, çok sabırsızsın diye. Off neyse eğer bugün de devam ederse olmadı ararım asıl gideceğim doktoru :26:

Merak ediyorum tabi canım yaa, ondan foto istedim. Ne tarz bir şey aldın, ne renk bari onları söyle çatlayacağım :9:

Endişeliyim ama eşimi de endişelendirmek istemiyorum. Zaten kızıyor bana, her şeyi kafaya takıyorsun, çok sabırsızsın diye. Off neyse eğer bugün de devam ederse olmadı ararım asıl gideceğim doktoru :26:

Merak ediyorum tabi canım yaa, ondan foto istedim. Ne tarz bir şey aldın, ne renk bari onları söyle çatlayacağım :9:

Endişelenmemen elde değil takmamakta mümkün değil ama azcık kalender olabilsek keşke ne mümkün di mi?Bu gün daha bekle bakalım.

Birazdan elbisemin modelini ekleyeceğim azcık daha çatlatayım:9:

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Back