İlk çocuğuma karar verme sürecimde kararımı etkeleyen durumlar var bana fikir verin!

Umarım en yakın zamanda o mis kokuyla dolar eviniz :))) bu sözün gözlerimi doldurdu okuyunca.. Allah dualarını kabuletsin inşaallah

breeze85 bu arada nerde öğretmensin cnm? branşın ne meslektaşız tanışmış oluruz :))

Ben 3 yıllık evliyim (86 doğumluyum) daha gencim zamanı var diye düşünürken çevreme bir baktım yaşıtlarım,hatta benden yaşca küçük arkadaşlarım bile çoluk çocuğa karışmış :) anladımki artık yaş geldi.. zaman geldi.. geçen yıl kasım sonunda 3 yıldan beri kullandığım hapı bıraktım ve bekliyoruz. canım sorunlar hiç bitmez birini hallediyorsun bir diğeri çıkıyr. Bence sorunları öne sürüp ertleme derim ben. Hem mesleğinde güzel bizim gibi özel sektör çalışanı olsaydın biraz daha tedbirli davran derdim.. Hem çokcuk olduğunda bakacak kişilerde varmış.. Yanlız anlamadığım bende dr a gittiğimde folik asit verdi ama kızamıkçık aşısı filan öle bişi sölemedi kafama takıldı şimdi aşı nerden çıktı? Aşıdamı olmak gerekiyormuş ??

canım yasalaşmadı ama çok çok büyük ihtimal olacak..yani ben olucak gözüyle bakıyorum...heyet tabiki alabilirsin benim yaşadığım ilçenin mem i çok titizdir onlar bile doğum yapana ses etmiyorlar. o zaman sen şimdi dene inşallah hayırlısıyla olur..ama işte sen öğretmensin ve kızamıkçık kapmaman lazım çocuklardan filan...dikkat ediceksin ilk 3 ay...aynı biçimde toxoplazmaya da dikkat ediceksin. mesela ben 15 sene kedi besledim toxo geçirmemişim...gebelikte tehlikeli olabilir dikkat et dedi doktor..kaldı ki eşim veteriner hekim bi sürü hayvanla temas halinde...ben de çok dikkat ediyorum.gerçi daha hamile değilim:)))

kizim 4.5 oglum 3 ya$inda canim
yani senin oglunun $u anki halinde ben ikinciyi dogurdum aralari 19 ay:)) zorlandim tabiki ilk sene , yardim edenim yokdu
ama $imdi rahatim, çok guzel oynuyorlar vakit geçiriyorlar
tabi kavgada ediyolarda hangi karde$ kavga etmezki :)))
iyiki dogurmu$um oglumu
$imdi uçuncu için hiç gozum yemiyo, en ba$tan bi bebek buyutmek gozumde oyle buuyyorki
kom$unun bebegine mamasini yedirmek zor geliyor bana , agzinda bekletiyor , tukuruyo , agzini zor açiyo falan yani klasik bebek i$te :)
dogursam birine versem iki uç ya$ina gelince geri alsam ne guzel olur,$imdi yaparim bi tane :)
$aka bi yana dogumdan korkmuyorum da buyutmesi zorrr :)
yani istiyorsan bekleme ikinci için, evdeki yemegini yiyip wc ye gidince konu$unca sana çok bagimli olmuyor daha az ihtiyaci oluyor sende rahata ali$iyorsun bu durumda

Canım bebişin ağustosun kaçında dünyaya geldi?Bence nisanda dene hemde iznini daha rahat kullanırsın hemde bebii biraz daha biyimiş olur bence.

aslinda daha genciz :) ama yinede hayatin neler getirecegini bilemeyiz .. hemen olcakmi , devami gelecekmi , anne olmak istiyorum adli topiclerde oyle huzunlu sabirli bekleyi$ler varki
her okuduugumda rabbime $ukrediyorum anne olabildigim için
bende senin gibi çocuklari çok severim,anen olamasam bilmiyorum napardim
sen ba$la bi an once bebek çali$amalrina , ama kizamikçik a$isi hakkkindada bi bilgim yok
annene sordunmu geçirmemi$misin kuçukken bu hastaligi
bu arada ben folik asit kullanmadim hiç hayatimda

eşinin askerliğinin hala durması büyük bir sorun bence. kısa dönem bile olsa 6 ay tek başına kalacaksın. bir de çocukla daha da zor olacaktır.

Gerçekten büyük cesaret.ben hiç bir zaman bu kadar csaretli olamadım.her şeyiniz yolunda gitmiş çok şükür ve hep daim olsun.
Annelerle konuşup ayarlamak zor.Çünkü kayınvalidemi evi daha merkezi bir yerde onun bakması daha mantıklı görünüyor ama ben annemin bakmasını istiyorum.Eşimde bir hafta biri bir hafta biri baksın diyor.Bilmiyorum..

şimdi bile sütten kestim uykumuz yemeğimiz biraz düzene girdi rahata alıştım 10 günde. ben 3 çocuk istiyorum cnm hepsi bi arada olsun bitsin istiyorum ama tekrar uykusuz geceleri düşününce gözüm kkorkuyo. ama gözümü karartıp yapcam bi tane daha yoksa erteledikçe daha zor olacak gibi geliyo hayırlısı bakalım. seninkileri duyunca cesaret geldi birden benimkilerin arası 2.5 yaş olacak istediğim zamanda olursa tabi

Canım bebişin ağustosun kaçında dünyaya geldi?Bence nisanda dene hemde iznini daha rahat kullanırsın hemde bebii biraz daha biyimiş olur bence.

ağustosun 5i cnm yani tam yaz tatilinin ortasıydı

Çok güzel anlatmışsın cnm tşkler.Tüm sorularıma bir cvp vermişsin bu iyi oldu.Haftaya randevu aldım bakalım doktor ne diyecek.çalışıyormusun eşin askerdeyken çocuğunla evde mi kaldın bir de ailelere nasıl ağırlığını koydun mesela ne yaptın merak ettim.Benim için bir yol gösterici olacak bunlarda..

hee bide uykusu vardi demii:18:
bak onu unutmu$um :))
biz ak$am yatip sabah kalkiyoruz aylecek hasta deillerse uyanmazlar
benimkiler çok kuçukdu ama senin tam zamanin

sabah bi kalkardim ilk i$im siradan bez degi$tirmek olurdu :) ak$ama kadar da oyle giderdi
$imdi bi oglana geceleri bagliyorum o kadar
ikiside okula gidiyor , çok rahatim bugunlerime $ukur
sakin bekleme ikinci için

ben kızımı 20 oqlumu 23 yaşında kucaqıma aldım...kızım tekken zor büyüttüm ama oqlum olunca herşey dahada kolay oldu...Rabbim yardım ediyor....şimdi yaşım 38 ve 3. çocuqu istiyoruz...üçüncü bebişi isteyenler bence biraz ara versinler..bebeqi özlesinler....çünkü ilerleyen yaşlarda bebek özlemi yeniden oluşuyor... şimdi büyük bir özlemle 3. bebeqime hamile kalmayı bekliyorum..Rabbim isteyen herkese hayırlı saqlıklı bebişler nasip etsin..amin..

Aynen canım ya bende kendimi daha küçük görüyordum ama yaşıtlarım ve benden küçüklerin hep çocuğu oldu.Sonra jeton düştü benim!Ewt artık sıkıntıları düşümicem bebişim olsun istiyrum.Aşıyıda doktor söylemedi zaten ebe söyledi ama oda evlenmeden önce.Şimdiki ebemde hiç bahsetmedi ben internette gördüm.2.sayfada aşıyla ilgili yazdım gözünden kaçtı sanırım bir oku istersen.

Ewt aynen öle umarım herkes anne olma duygusunu tadar.Annem su çiçeğini hatırlıyor ama kızamıkçığı hatırlamıyor ben de öyle.Folik asit de kızamıkçık aşısı gibi sadece bir önlem.İlk 3 ayda bebekte olan merkezi sinir sistemi hastalıklarını büyük ölçüde engelliyormuş

cnm teşekkür ederim walla söylediklerin bana cesaret verdi zaten kendimi hazır hissediyorum da bazıları yok oğlun daha çokküçük faslan deyince kafam karışıyo. ama karar verdim nisanda çalışmalar başlayacak.

S
Denizlid okulöncesi öğretmeniyim ya sen?

cnm ben batmanda sınıf öğretmeniyim. 4 yıldır burdayım aileler çok uzakta çocuğumu ben büyüttüm yani 2. olursa onu da ben büyütcem her nekadar kendi ailen de olsa evlendikten sonra birlikte kalınmıyo.

ablacım yorumun çok hoşuma gitti ben de 3 çocuk istiyorum ilk ikisinin yaşlareı yakın olsun da 3. çocuğun arasını biraz açarım diyorum ben de gerçibiraz dediğim en fazla 4 yıl falan olur galib. ben planladığım gibi olursa oğlula 2. arasında tam 2.5 yaş olacak hayırlısı olur inşaallah. 2. çocukta bu kadar zorlanmam diye umut ediyorum oğlumla belli bi süreden sonra oynamaya da başlarlar ikisi için de iyi olur. oğlum 19 aylık ve evde tek olunca çok sıklıyo

Yaz tatilinde doğum öncesi izni aktaramıyosun diye duymuştumda o yüzden sordum.iyiymiş ozaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…