İnan eleştirmek değil niyetim, çok ciddiyim..
İyi ki cahil cesaretiyle atlayıp evlenmiş ve doğurmuşum diyorum böyle durumlarda biliyor musunuz :)
Eşimin mali müşavirlik stajı sınavı vs vs, benim aöf okumam, çalışmam, ev alacağız birikim yapacağız düşünceleri....
Üstelik 87 aralık 29 doğumluyum ve evleneli 7 ay olmuştu
"Olsun mu hayatım olsun mu, hadiii" derkeneeee, kızım şu an 3,5 yaşında hamdolsun Rabbime..
Kızım doğunca okulu dondurdum, şimdi devam ediyorum..
2 aylıkken eşim stajını kazandı, şimdi bitti son sınavı bekliyoruz, mali müşavir olacak inşallah :)
2,5 yaşa kadar evdeydim, 1 yıl oldu diş hastanesinde çalışıyorum ve en önemlisi...
Evimizi aldık, seneye teslim alacağız
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler denmiş ya..
Planlı olmak düşünmek lazım elbette...
Ama biraz da Allahu Teala'ya bırakmalı insan kendini..
Öncelikle eşim askerliği bitirmeli hemen, eşim yokken hamile olmak istemezdim, naz yapmalıyım onaaa
Kimin bakacağı konusunu da ailelerle güzelce konuşarak ayarlayabilirsiniz..
Ne güzel mesleğin var şükürler olsun, saatlerin iyi en azından.. İzin hakkın çok iyi..
Biraz... "akışına bırakmak" lazım sanırım..
Ama hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah...
Umarım en yakın zamanda o mis kokuyla dolar eviniz :)))
Bu arada durumum elverirse ve hayırlı olarak yetiştirebileceksem, 4 çocuğum olsun diye dua ederim her zaman
İlk önce 85 doğumluyum ve 1yıl 5 aylık evliyim.Bebeğim olsun çok istiyorum ancak istemem içinde beklemem içinde bir çok sebebim var.İstiyorum çünkü anne olmaya hevesliyim,3çocuk istiorum ve yaşım geçiyor...
Beklemeliyim diyorum çünkü eşimin askerliği var(ancak iş nedeniyl ne zaman gidebileceği belli değil.Ama 0da 28 yaşında en kötü ihtimalle 33 yaşına kadar erteletebilme hakkı var),ev almayı düşünüyoruz,bir de çalışıyorum çocuğumuz iki taraf için de ilk torun olacak dolayısıyla annemde kayınvalidemd bamak istiyor nasıl karar vereceğimi bilemiyorum,bir de bu yaz görümcem nişanlanacak ve seneye yaz evlenecek o yoğunlukta çocuğum mağdur olur diye korkuyorum.
Çok başka bir sorum daha olacak.Ben öğretmen olduğum için çocuğumun ocak gibi doğması demek benim iznimle birlikte yaz tatilini birleştirmem ve en azından ek gıdaya geçene kadar yanında olmam demek.Sizce bunu ayarlayabilme şansım var mı?
Çocuğumun olması için yumurtlama dönemimde mi eşimle birlikte olmam gerekiyor?
Bir de bugün itibari ile folik asit kullanmaya başladım ama sanırım kızamıkçık aşısı olmam gerekiyormuş ve aşıdan sonra üç ay hamile kalmamalıymışım.Acaba aşı olmasam olmaz mı?Belki şans bu ya nisana kadar hamile kalabilirim böylece allahım nasip ederse ocakta da kucağıma alırım.
Haftaya gebelik düşünüyorum die doktora gitcem çünkü birde akıntı problemim var mantar değilmiş ama enfeksiyonel bir durummuş yıllardır geçmedi bir de muayene olucam tabi...
OFFF ÇOKKK SORU SORDUM BU KONUDA BAYA CAHİLİM GALİBA:))) BANA YARDIMCI OLACAK YORUMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR...
İnsan kendisiyle benzer şeyleri yaşıyan birilerini görünce daha sakinleşiyor sanırım.Seni çok iyi anlıyrum.Sizin aileler şehir dışında sanırım.Benimkilerin ikiside burda benzer bir şekilde çocuğumu anneler bırakıp alırken hemen alıp eve dööemeyeceğim ve muhtemelen işlerimi yetiştirmekte zorlanacağım gibi çok da yorulacağım.Belkide bizde kalmak isteyecekler bu nedenle işte ozaman kendi annem değilde kayınvalidem olursa biraz zor olacak benim için...Ben bu aydan itibaren mayısa kadar denemeyi düşünüyorum.Bu süre zarfında aşı olamayacağım malesef.mayıstan sonra kesip dediğin gibi aralıkta denemeye başlarım.Haziranda da aşımı olurum diye düşünüyorum mayısa kadr olmazsa.Çünkü şimdi aralığa kadar ertelersem hem düğün nedeni ile(görümcemin) zor olur hem de eşim aralıkda askere gitmeye karar verirse daha bebişim 3 aylık küçücük olacak(
ayrıca doğum izni 4 ay değil mi 6 ay daha kesinleşmedi sanırım?Öyle 45 günlük heyet raporu alınabiliyomuymuş ya bak onu bilmiyordum.
cnm ne güzel erken yaşta iki çocuk annesi olmuşsun. ben 86lıyım 19 aylık bi oğlum var şimdi ikinciyi planlıyorum ben de öğretmenim ama bazen de acale mi ediyorum diyorum. senin çocuklar arası kaç yaş var cinsiyetleri ne zor oluyo mu iki çocuk çok soru sordum ama tecrübeli birinin yorumu iyi olur benim için
aktardım cnm normalde 31 ekimde iznim bitmişti ben raporlarla falan aralık sonuna kadar idare ettim son üç hafta okula başladım oğlum 5 aylık olmuştu. şimdi ikincide raporla falan o kadar uğraşmak istemiyorum nisanda hamile kalırsam inşaallah ocakta doğacak. aslında bu ay falan da denemeyi düşündüm kasım mı olsa diye ama oğlum az daha büyür o zamana kadar dedim bi de emzirmeyi yeni kestim hormanlarımbiraz düzene girsin istedim
Seni kıskanmadım değil.Ne kadar güzel tam zamanın evlenmiş ve çocuk sahibi olmuşsun.Okul iş güç derken ben geç kaldım.Ama dediğin gibi elimi çabuk tutacağım:)) Çok keyifli bir yorum yapmışsın 2016 2.çocuk güzel fikir.Beni çok rahatlattın arkadaşım tşkler:))
İnan eleştirmek değil niyetim, çok ciddiyim..
İyi ki cahil cesaretiyle atlayıp evlenmiş ve doğurmuşum diyorum böyle durumlarda biliyor musunuz :)
Eşimin mali müşavirlik stajı sınavı vs vs, benim aöf okumam, çalışmam, ev alacağız birikim yapacağız düşünceleri....
Üstelik 87 aralık 29 doğumluyum ve evleneli 7 ay olmuştu
"Olsun mu hayatım olsun mu, hadiii" derkeneeee, kızım şu an 3,5 yaşında hamdolsun Rabbime..
Kızım doğunca okulu dondurdum, şimdi devam ediyorum..
2 aylıkken eşim stajını kazandı, şimdi bitti son sınavı bekliyoruz, mali müşavir olacak inşallah :)
2,5 yaşa kadar evdeydim, 1 yıl oldu diş hastanesinde çalışıyorum ve en önemlisi...
Evimizi aldık, seneye teslim alacağız
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler denmiş ya..
Planlı olmak düşünmek lazım elbette...
Ama biraz da Allahu Teala'ya bırakmalı insan kendini..
Öncelikle eşim askerliği bitirmeli hemen, eşim yokken hamile olmak istemezdim, naz yapmalıyım onaaa
Kimin bakacağı konusunu da ailelerle güzelce konuşarak ayarlayabilirsiniz..
Ne güzel mesleğin var şükürler olsun, saatlerin iyi en azından.. İzin hakkın çok iyi..
Biraz... "akışına bırakmak" lazım sanırım..
Ama hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah...
Umarım en yakın zamanda o mis kokuyla dolar eviniz :)))
Bu arada durumum elverirse ve hayırlı olarak yetiştirebileceksem, 4 çocuğum olsun diye dua ederim her zaman
kizim 4.5 oglum 3 ya$inda canim
yani senin oglunun $u anki halinde ben ikinciyi dogurdum aralari 19 ay:)) zorlandim tabiki ilk sene , yardim edenim yokdu
ama $imdi rahatim, çok guzel oynuyorlar vakit geçiriyorlar
tabi kavgada ediyolarda hangi karde$ kavga etmezki :)))
iyiki dogurmu$um oglumu
$imdi uçuncu için hiç gozum yemiyo, en ba$tan bi bebek buyutmek gozumde oyle buuyyorki
kom$unun bebegine mamasini yedirmek zor geliyor bana , agzinda bekletiyor , tukuruyo , agzini zor açiyo falan yani klasik bebek i$te :)
dogursam birine versem iki uç ya$ina gelince geri alsam ne guzel olur,$imdi yaparim bi tane :)
$aka bi yana dogumdan korkmuyorum da buyutmesi zorrr :)
yani istiyorsan bekleme ikinci için, evdeki yemegini yiyip wc ye gidince konu$unca sana çok bagimli olmuyor daha az ihtiyaci oluyor sende rahata ali$iyorsun bu durumda
Canım bebişin ağustosun kaçında dünyaya geldi?Bence nisanda dene hemde iznini daha rahat kullanırsın hemde bebii biraz daha biyimiş olur bence.
est. cahiliyet ne demek! folic asit doğru tercih olmuş. ben de eşim askerliğini yapmadan evlenmiştim hatta askerlikten 1.5 yıl önce oğlum dünyaya gelmişti. aileler arasındaki çocuk kıskançlığı bitmedi bitmez de bu seni tedirgin etmesin... çocuğunlşa sen ilgileneceğin için düğün arifesinde mağdur olacak bir durumu yok bence... sen öğretmensin ocak ayına kadar derse girip ocak ayından sonra öğrencilerini bırakacaksın.... öğretmenlik en çok fedakarlık isteyen meslekkerden bir tanesi kardeşim benim öğretmenlerim genelde yaz tatiline denk gelecek şekilde doğum yaparlardı.. göreve başlayana kadar bebek 4 ayını atlatmış olurdu... önce tedavi ol çünkü her enfeksiyon gebelikte bebek için tehlike oluşturuyor... enfeksiyondan gebeliği sonlanan kişiler biliyorum.
yumurtlama dönemi 2 adet arası denilen gün oluyor aslında.. adet başlangıcından itibaren 14. gün yumurtlama günü ve dr.lar genelde gün aşırı birliktelik öneriyorlar. yumurtlama gününden 2 gün önce birlikte olup sonra da yumurtlayacağın gün birlikte olursan ihtimal Allahın izni ile daha da artar. ama önce tedavilerini aşını olmalısın. folic de düzenli, kullan vücudunun dirençli olması için çok önemli...
ben de senin gibiyken önce düşündüm doğru zaman mı diye sonra dedim ki Allah ne derse o olur.... korunmadım 3 aylık evliyken 1.5 aylık hamileydim... eşim askere gitti geldi 5 ay 5 gün... hayatımız kaldığı yerden devam ediyor... ailelerimiz çocuğu paylaşamadılar ama ağırlığımı koydum her iki tarafadacesaret edemediler bunaltmaya... Allah yardımcın olsun canım...
hee bide uykusu vardi demii:18:şimdi bile sütten kestim uykumuz yemeğimiz biraz düzene girdi rahata alıştım 10 günde. ben 3 çocuk istiyorum cnm hepsi bi arada olsun bitsin istiyorum ama tekrar uykusuz geceleri düşününce gözüm kkorkuyo. ama gözümü karartıp yapcam bi tane daha yoksa erteledikçe daha zor olacak gibi geliyo hayırlısı bakalım. seninkileri duyunca cesaret geldi birden benimkilerin arası 2.5 yaş olacak istediğim zamanda olursa tabi
Sbreeze85 bu arada nerde öğretmensin cnm? branşın ne meslektaşız tanışmış oluruz :))
şimdi bile sütten kestim uykumuz yemeğimiz biraz düzene girdi rahata alıştım 10 günde. ben 3 çocuk istiyorum cnm hepsi bi arada olsun bitsin istiyorum ama tekrar uykusuz geceleri düşününce gözüm kkorkuyo. ama gözümü karartıp yapcam bi tane daha yoksa erteledikçe daha zor olacak gibi geliyo hayırlısı bakalım. seninkileri duyunca cesaret geldi birden benimkilerin arası 2.5 yaş olacak istediğim zamanda olursa tabi
ağustosun 5i cnm yani tam yaz tatilinin ortasıydı
Ben 3 yıllık evliyim (86 doğumluyum) daha gencim zamanı var diye düşünürken çevreme bir baktım yaşıtlarım,hatta benden yaşca küçük arkadaşlarım bile çoluk çocuğa karışmış :) anladımki artık yaş geldi.. zaman geldi.. geçen yıl kasım sonunda 3 yıldan beri kullandığım hapı bıraktım ve bekliyoruz. canım sorunlar hiç bitmez birini hallediyorsun bir diğeri çıkıyr. Bence sorunları öne sürüp ertleme derim ben. Hem mesleğinde güzel bizim gibi özel sektör çalışanı olsaydın biraz daha tedbirli davran derdim.. Hem çokcuk olduğunda bakacak kişilerde varmış.. Yanlız anlamadığım bende dr a gittiğimde folik asit verdi ama kızamıkçık aşısı filan öle bişi sölemedi kafama takıldı şimdi aşı nerden çıktı? Aşıdamı olmak gerekiyormuş ??
canım yasalaşmadı ama çok çok büyük ihtimal olacak..yani ben olucak gözüyle bakıyorum...heyet tabiki alabilirsin benim yaşadığım ilçenin mem i çok titizdir onlar bile doğum yapana ses etmiyorlar. o zaman sen şimdi dene inşallah hayırlısıyla olur..ama işte sen öğretmensin ve kızamıkçık kapmaman lazım çocuklardan filan...dikkat ediceksin ilk 3 ay...aynı biçimde toxoplazmaya da dikkat ediceksin. mesela ben 15 sene kedi besledim toxo geçirmemişim...gebelikte tehlikeli olabilir dikkat et dedi doktor..kaldı ki eşim veteriner hekim bi sürü hayvanla temas halinde...ben de çok dikkat ediyorum.gerçi daha hamile değilim:)))[/
Heyet olayına çok çok sevindim ya inanamazsın çok sağol bunu benimle paylaştın.Evt öğretmen olmam dolayııyla aslında şu kızamıkçık olyı tehlikeli bu zamana kadar ertelemişim 9 ay daha ertelmeye korkuyorum yan pes bana:))Toxoplazma da ne hiç duymamıştım kedi besleyenlerdemi oluyor.Bende besledim 3 kedim oldu şimdide 5 senedir köpeğim var annemlerde açıkçası hayvanlara aşığım.Hiç bir yıl evimiz hayvansız olmadı.Hatta benim kedi köpek tüğüne alerjim çıktı 5-6 yıl önce o yüzden köpeğim annemlerde.
aslinda daha genciz :) ama yinede hayatin neler getirecegini bilemeyiz .. hemen olcakmi , devami gelecekmi , anne olmak istiyorum adli topiclerde oyle huzunlu sabirli bekleyi$ler varki
her okuduugumda rabbime $ukrediyorum anne olabildigim için
bende senin gibi çocuklari çok severim,anen olamasam bilmiyorum napardim
sen ba$la bi an once bebek çali$amalrina , ama kizamikçik a$isi hakkkindada bi bilgim yok
annene sordunmu geçirmemi$misin kuçukken bu hastaligi
bu arada ben folik asit kullanmadim hiç hayatimda
hee bide uykusu vardi demii:18:
bak onu unutmu$um :))
biz ak$am yatip sabah kalkiyoruz aylecek hasta deillerse uyanmazlar
benimkiler çok kuçukdu ama senin tam zamanin
sabah bi kalkardim ilk i$im siradan bez degi$tirmek olurdu :) ak$ama kadar da oyle giderdi
$imdi bi oglana geceleri bagliyorum o kadar
ikiside okula gidiyor , çok rahatim bugunlerime $ukur
sakin bekleme ikinci için
S
Denizlid okulöncesi öğretmeniyim ya sen?
ben kızımı 20 oqlumu 23 yaşında kucaqıma aldım...kızım tekken zor büyüttüm ama oqlum olunca herşey dahada kolay oldu...Rabbim yardım ediyor....şimdi yaşım 38 ve 3. çocuqu istiyoruz...üçüncü bebişi isteyenler bence biraz ara versinler..bebeqi özlesinler....çünkü ilerleyen yaşlarda bebek özlemi yeniden oluşuyor... şimdi büyük bir özlemle 3. bebeqime hamile kalmayı bekliyorum..Rabbim isteyen herkese hayırlı saqlıklı bebişler nasip etsin..amin..
şimdi bile sütten kestim uykumuz yemeğimiz biraz düzene girdi rahata alıştım 10 günde. ben 3 çocuk istiyorum cnm hepsi bi arada olsun bitsin istiyorum ama tekrar uykusuz geceleri düşününce gözüm kkorkuyo. ama gözümü karartıp yapcam bi tane daha yoksa erteledikçe daha zor olacak gibi geliyo hayırlısı bakalım. seninkileri duyunca cesaret geldi birden benimkilerin arası 2.5 yaş olacak istediğim zamanda olursa tabi
ağustosun 5i cnm yani tam yaz tatilinin ortasıydı
cnm ben batmanda sınıf öğretmeniyim. 4 yıldır burdayım aileler çok uzakta çocuğumu ben büyüttüm yani 2. olursa onu da ben büyütcem her nekadar kendi ailen de olsa evlendikten sonra birlikte kalınmıyo.[/QUTE]
Aslında kendin büyümen çok güzel istediğin gibi her kafadan bir ses çıkmayacak tabi her güzel şeyin bir zorluğu oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?