İlk önce 85 doğumluyum ve 1yıl 5 aylık evliyim.Bebeğim olsun çok istiyorum ancak istemem içinde beklemem içinde bir çok sebebim var.İstiyorum çünkü anne olmaya hevesliyim,3çocuk istiorum ve yaşım geçiyor...
Beklemeliyim diyorum çünkü eşimin askerliği var(ancak iş nedeniyl ne zaman gidebileceği belli değil.Ama 0da 28 yaşında en kötü ihtimalle 33 yaşına kadar erteletebilme hakkı var),ev almayı düşünüyoruz,bir de çalışıyorum çocuğumuz iki taraf için de ilk torun olacak dolayısıyla annemde kayınvalidemd bamak istiyor nasıl karar vereceğimi bilemiyorum,bir de bu yaz görümcem nişanlanacak ve seneye yaz evlenecek o yoğunlukta çocuğum mağdur olur diye korkuyorum.
Çok başka bir sorum daha olacak.Ben öğretmen olduğum için çocuğumun ocak gibi doğması demek benim iznimle birlikte yaz tatilini birleştirmem ve en azından ek gıdaya geçene kadar yanında olmam demek.Sizce bunu ayarlayabilme şansım var mı?
Çocuğumun olması için yumurtlama dönemimde mi eşimle birlikte olmam gerekiyor?
Bir de bugün itibari ile folik asit kullanmaya başladım ama sanırım kızamıkçık aşısı olmam gerekiyormuş ve aşıdan sonra üç ay hamile kalmamalıymışım.Acaba aşı olmasam olmaz mı?Belki şans bu ya nisana kadar hamile kalabilirim böylece allahım nasip ederse ocakta da kucağıma alırım.
Haftaya gebelik düşünüyorum die doktora gitcem çünkü birde akıntı problemim var mantar değilmiş ama enfeksiyonel bir durummuş yıllardır geçmedi bir de muayene olucam tabi...
OFFF ÇOKKK SORU SORDUM BU KONUDA BAYA CAHİLİM GALİBA:))) BANA YARDIMCI OLACAK YORUMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR...
İlk önce 85 doğumluyum ve 1yıl 5 aylık evliyim.Bebeğim olsun çok istiyorum ancak istemem içinde beklemem içinde bir çok sebebim var.İstiyorum çünkü anne olmaya hevesliyim,3çocuk istiorum ve yaşım geçiyor...
Beklemeliyim diyorum çünkü eşimin askerliği var(ancak iş nedeniyl ne zaman gidebileceği belli değil.Ama 0da 28 yaşında en kötü ihtimalle 33 yaşına kadar erteletebilme hakkı var),ev almayı düşünüyoruz,bir de çalışıyorum çocuğumuz iki taraf için de ilk torun olacak dolayısıyla annemde kayınvalidemd bamak istiyor nasıl karar vereceğimi bilemiyorum,bir de bu yaz görümcem nişanlanacak ve seneye yaz evlenecek o yoğunlukta çocuğum mağdur olur diye korkuyorum.
Çok başka bir sorum daha olacak.Ben öğretmen olduğum için çocuğumun ocak gibi doğması demek benim iznimle birlikte yaz tatilini birleştirmem ve en azından ek gıdaya geçene kadar yanında olmam demek.Sizce bunu ayarlayabilme şansım var mı?
Bir de bugün itibari ile folik asit kullanmaya başladım ama sanırım kızamıkçık aşısı olmam gerekiyormuş ve aşıdan sonra üç ay hamile kalmamalıymışım.Acaba aşı olmasam olmaz mı?Belki şans bu ya nisana kadar hamile kalabilirim böylece allahım nasip ederse ocakta da kucağıma alırım.
Haftaya gebelik düşünüyorum die doktora gitcem çünkü birde akıntı problemim var mantar değilmiş ama enfeksiyonel bir durummuş yıllardır geçmedi bir de muayene olucam tabi...
OFFF ÇOKKK SORU SORDUM BU KONUDA BAYA CAHİLİM GALİBA:))) BANA YARDIMCI OLACAK YORUMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR...
Çok teşekür ederim yorumun için.Aslında doğru söylüyorsun kimin ne zaman kfasına takmadığı bir şey oluyor ki...her zaman mutlaka ufak da olsa büyük de olsa bir şeyler olacak.Bana çok yardımcı oldun.istediğim zamanı tutturabilirmiyim diye düşünmeme neden oln arkadaşları var galiba biraz onlardan etkilendim ama tabili allah bilir.Hayırlı zamanda gelsin bebişim inşallah...slm...kafan cok karisik sanirim...ama benimde öyleydi...birsürü sebeblerim vardi, bende 6 aydir evliyim (86 dogumluyum) ve ilk bastan korunmadim. Hala o kücük mucizenin olusmasini bekliyoruz ve dua ediyoruz. hic bir zaman aha dogru zaman budur hic bir stresim sorunum yok diyemiceksin bunu unutma...her zaman bir sebeb cikar. ama cocuk icin herzaman hayirlisini dile ve akisina birak.
biz 6 aydir bekliyoruz. yani o istedigini tuturman (ocak ayina) biraz zor onu allah bilir canim.
bizimde sorunlarimiz var, kimin yok ki ? o yüzden düsünme dogru zaman ne zaman diye....Allahim herkese nasip etsin
Eşim askere aralıkda gitmiş olacaktı.Ancak belediyeye ait bir şirkette sözleşmeli çalışıyor.Bulnduğumuz ilin büyükşehir olma gibi bir durumu var ve söylntilere göre sözleşmeliler kadroya alınacakmış.Bu ocakta olacktı ama şimdi seçm nedeniyle seneye martta olacak diyorlar.Askere gidip kadroya girememe gibi bir durumu olmasını göze alamadık.O yüzden askerliği erteliyoruz.Muhtemelen 2014 aralıkta gider o gitti geldi derken 2 senem daha geçecekbence zamanı gelmış. ama eşinin askere gıtmemesı sorun bence. nıye gıtmıyor kı... onun yuzunden daha ne kadar erteleyebılırsın kı.... yaşın kuçukde değil... bıde boyle şeyler planlandığı gıbı gıtmeyebılıyor. ALLAH kımseye aratmasın. mesleğinde guzel hanı ozel sektor çalışanı olsan bız gıbı daha zor. şükür boyle bı sorununda yok.aşı neden olacaksın onu anlamadım
benim eşimde daha askerlik yapmadı ama 9 aylık bi oğlum var yaptığım içinde pişman değilim
o kadar anne olmayı isteyipte olamayan var ki annelik çok gzl bir duygu eşin askere gittiğinde
sana iyi bir arkadaş olur işallah istediğin gibi ocak ayındada kucağına alırsın bebişini
ben 84 luyum 2 çocuk annesiyim,uçuncu için ya$im gidiyor diye du$unuyorum
belli bi ya$dan sonra insanin kafasi kaldirmiyo diyorlarr
çok çocuk istiyorsan elini çabuk tutmalisin, meslegin guzel e$inle araniz iyi olduguna gore bence beklemene gerek yok, 2016 ya 2. yaparsin askerden gelince :)
anneler yardimci olur zaten
akinti için git mutlaka dr a ihmal etme
hatta mumkunse akinti oldugu zamana denkgetir ki dr gorsun belki taniya yardimi olur
yumurtlama gunlerinde gun a$iri birliktelik gerekiyor galiba ,stres yapma , aklina hamilelik getirmemeye çali$ e$inleyken
kolay gelsin ..
Ewt cnm ben anne olmaya hazırım sanırım çünkü gerçekten bebeğime özlem duyuyorum:)Bir meslektaşım olarak aynı fikirde olmamız ne güzel çocuğumun yanında ne kadar uzun kalabilirim diye düşünmektn kendimi alamıyorum.Şansımı denemeye bu aydan itibaren başlıcam.Önümüzdeki hafta için doktor kontrolü için randevumu aldım ve hatta folik asit kullanmaya başladım.Umarım hayırlı bir zamanda gelir bebeişim.Bir şey merak ettim ağustosta doğum yaptım demişsiniz.Doğum öncesi iznii doğum sonrasına aktarabilinmi?Bir de görevine ne zaman geri döndün?cnm merhaba. ben 86 doğumluyum. 2.5 yıllık evliyim ve 19 aylık bi oğlum var. 4 aylık evliyken çocuk yapma kararı aldık. ben de öğretmenim ilk hamileliğimde izin konularını düşünmeden bi an önce anne olmak istemiştim ve oğlum ağustosta doğdu. şimdi 2. çocuğu düşünüyorum ve ben de senin gibi ocak, şubat yada en kötü ihtimalle martta doğsun istiyorum. bunun için de nisan mayıs ve haziran aylarında şansımı denicem. istediğimiz zamanda olması zor tabiki ama öğretmen olunca çocuğumun yanında en fazla ne kadar kalabilirim diye hesap yapmak iyi oluyo. bence siz kendinizi hazır hissediyosanız şansınızı deneyin derim istediğiniz aylarda. çünkü eşinin ne zaman askere gideceği de belli değil sanırım tabi en iyi kararı siz vereceksiniz. çocuğunun olması için yumurtlamadan 2 gün önce ve yumurtladıkdan 2-3 gün sonraya kadar şansın en yüksek olduğu zamanlar diyo doktorlar. sen adettin bittikten sonra diğer adet tarihine kadar iki güne bi birlikte olabilirsin yani ben öyle yapmıştım sanırım ve 2. ayda bebişimiz geldi bize. hakkında hayırlısı olsun cnm kendini dinle ve en iyi kararı ver çünkü unutma bebeğin doğduğunda en çok sana ihtiyaç duyacak o yüzden en önemlisi senin hazır olman.. Allah istediğin zamanda bebeişini sana versin inşaallahhh
Evlenmeme yakın aile hekimine gitmiştim.Oradaki ebe bana kızamıkçık olmadığım için evlenmeden önce kızamıkçık aşını yapalım demişti.Anlamamıştım ama acelem olduğu içinde soramamıştım.İnternetten gebe kalmadan önce yapmam gerkenlere bakarken yine bu kızamıkçık aşısını gördüm.Hamileyken b hastalğa yakalanırsan gebeliği sonlandırmak zorunda kalınıyormuş.O yüzden bu aşı olunmalıymış.Aşıyla kızaıkçık mikrobunu vücuda verdikleri için 3 ay gebeliğin olmaması gerekiyormuş.Siz aşı olmadınız mı?
Ewt cnm ben anne olmaya hazırım sanırım çünkü gerçekten bebeğime özlem duyuyorum:)Bir meslektaşım olarak aynı fikirde olmamız ne güzel çocuğumun yanında ne kadar uzun kalabilirim diye düşünmektn kendimi alamıyorum.Şansımı denemeye bu aydan itibaren başlıcam.Önümüzdeki hafta için doktor kontrolü için randevumu aldım ve hatta folik asit kullanmaya başladım.Umarım hayırlı bir zamanda gelir bebeişim.Bir şey merak ettim ağustosta doğum yaptım demişsiniz.Doğum öncesi iznii doğum sonrasına aktarabilinmi?Bir de görevine ne zaman geri döndün?
ben 84 luyum 2 çocuk annesiyim,uçuncu için ya$im gidiyor diye du$unuyorum
belli bi ya$dan sonra insanin kafasi kaldirmiyo diyorlarr
çok çocuk istiyorsan elini çabuk tutmalisin, meslegin guzel e$inle araniz iyi olduguna gore bence beklemene gerek yok, 2016 ya 2. yaparsin askerden gelince :)
anneler yardimci olur zaten
akinti için git mutlaka dr a ihmal etme
hatta mumkunse akinti oldugu zamana denkgetir ki dr gorsun belki taniya yardimi olur
yumurtlama gunlerinde gun a$iri birliktelik gerekiyor galiba ,stres yapma , aklina hamilelik getirmemeye çali$ e$inleyken
kolay gelsin ..
canım ben de senin gibi kararsızdım ve aynı şekilde öğretmenim...çocuğa bakacak kimsem yok ya annem gelecek ya kv..ama ben ikisini de pek istemiyorum aynı evde yaşamamak için vs vs neyse benim sana asıl tavsiyem şu...öncelikle mutlaka aşını ol..sonrasında da çocuğu aralıktan itibaren deneyin.çünkü ha diyince olmuyor... aralıktan sonra ne zaman doğarsa doğsun zaten 6 ay doğum iznin var..peşi sıra 45 günlük heyet filan derken yaz gelir. ben ocakta denemeye başladım şu ana kadar bir şey yok:) mayısa kadar deniycem...mayıstan sonra kesip aralıkta tekrar deniycem...
Çok teşekür ederim yorumun için.Aslında doğru söylüyorsun kimin ne zaman kfasına takmadığı bir şey oluyor ki...her zaman mutlaka ufak da olsa büyük de olsa bir şeyler olacak.Bana çok yardımcı oldun.istediğim zamanı tutturabilirmiyim diye düşünmeme neden oln arkadaşları var galiba biraz onlardan etkilendim ama tabili allah bilir.Hayırlı zamanda gelsin bebişim inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?