Doğuma Hazırlık ilk çocuğum lutfen yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

huban1234

By1.56 .bşkg 63.3 gncl 55.4 hedef 53😍😍😍😍
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
1.636
3.634
Bayanlar ilk cocuguma hamileyim ve ne lazım ne almam gerekiyo bilmiyorum tecrübeli anneler yardimci olursanız çok sevinirim

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin öncelikle. İnternete yazarsan bir dünya sonuç çıkar karşına. Ben sadece bol bol ilk aylar için kıyafet al. Hediye getirirler nasıl olsa diye düşünme çünkü herkes büyük getiriyor.

amin hepimize insallah internette baktim ama cok gereksiz şeyler de yaziyodu pek emin olamadigim icin sormak istedim peki tulummu daha rahat oluyo ilk zamanlarda ikili parcalarmi

amin hepimize insallah internette baktim ama cok gereksiz şeyler de yaziyodu pek emin olamadigim icin sormak istedim peki tulummu daha rahat oluyo ilk zamanlarda ikili parcalarmi
Ben uc.cocuk buyutmus biri olarak soyleyim.bir iki tulum almalisin .sonra ayaksiz altlar daha rahat oluyo.hem daha uzun guyebiliyo.sormak isrediklerin vaesa buyur bebegin hayirli olsun.saglikla kucagina alirain insallah.ama kiyafet icin erken bence.cynku iki ay once 25 haftalik bebegimi kaybettim

Bu soruların da net bir cevabı yok aslında; çocuğuna; yaşadığın şehire; mevsime; evinin konumuna göre değişiyor.

Bana iki parça daha kolay gelmişti; altını çıkarıp değiştirip geri giydiriyordum; bir arkadaşım da ne o öyle hemen açıp giydiriyorum derdi.

Örneğin doktora götürürken tek parça giydirdim; giydirip soyması kolay diye; ama evde ikili; hem kusunca vs. üstü çıkarıyorsun; altı kalabiliyor. Tabi takım takıntılı biri olmadığım için sorun olmadı.

Bana eldiven al; şapka al dediler; aldım hepsi gıcır bir şekilde kaldı; kullanmadım. Bazısı salyalı olup sürekli mendil kullanır ben kullanmadım.

Patikli altlar kış aylarında iyi ama çocuk biraz büyünce sıkıştığı için tercih edilmeyebiliyor.

Bir çok battaniye almışım; kullanamadım çok. Eskiden her yere battaniyeye sarıp götürülürmüş; bizim arabamız vardı; oto koltuğu olunca gerekmedi battaniye.

Ya da ne bileyim alt açma ıvır zıvırı cicili bicili bir çok şey var ama ben çok kullanmadım; evde zaten alt açma yeri var; dışarda da örtüsü var; o cicililer kaldı; büyüyünce oyuncak yaptık mesela.

Mesela ben 4-5 aylıkken mont aldım mesela; bana çoook gereksiz dediler ama tepe tepe kullandık; başkasına gereksi olan sana kolay olabilir.

Bir de artık çamaşır yıkamak kolay eskiden aman hemen bitiveriyormuş; yıkamak vs zormuş ama şimdi sürekli yıkama imkanı oluyor; tabi şehri bilmiyorum ama kış uzun sürüyorsa; maddi imkanın varsa kış için kurutma makinası tavsiye ederim.

Hem evin çamaşır kurtmaktan hava kalitesi düşmüyor; hemd e hayat kolaylaşıyor.

çok uzuldum ALLAH sabır versın de bence hamıle bır arkadasa söylenecek şey degıl bu...erken deyın gecın ne gerek var evladnnzı kaybettıgınızı yazmaya.....
konu sahııbı arkadasım iç çıtçıtlı zıbınlar ve altlı ustlu takımlar cok ıhtıyac......tulum fazla alma..rahat olmuyo anca gezmeye gıderken şık olsun dıye gıydırısın
oda yapma gerek yok beşik yeterli....ama ımkanın varsa bır dolap al esyaları sığmıyo
ılk aylar ıcın cok kıyatef alma çk çabuk buyuyorlar ama gelır dıyede ınanma hakkaten çok buyuk getırıyorlar :)

canim oncelikle Allah saglikli bi sekilde kucagina almai nasip etsin bebisini bende 2. bebegime hamileyim

birkac tane zibin al
ustune giyecegi tulum al
2 yada 3 tane mevsimine gore bere al yei dogan bebeklere giydiriliyor
yeni dogan bezi ve kagit mendil bebekler icin ozel olani var ilk aylar islak mendil kullanilmiyor kucuk Plastik bi kase al ona ilik su ve kagit mendil ile alti temizlenecek
kendin icin gogus pedi gogus kremi olacak tahrisleri onlemek amacli
1birkac tane tulbent bebek icin olanlardan omzuna alinca kusma ihtimalina karsi once onu koyman gerek
1 emzik nolur nolmaz ihtiyac olur diye
banyo yaptirabilmen icin kuvet ve suyun sicakligini olcebilmen icin termometre bebek magazalarinda vardir
pisik kremi
guzel bir bebek sampuani icinde en az kimyasal icerelerden al
bebek iciin ozel tursil
minik coraplar
altini temizlerken altina sermek icin pamuklu bez yine satiliyo dukkanlarda
kendine emzirme sutyeni cok rahat oluyo
guzel bir bebek kremi ve bebek yagi banyo sonrasi masaj yaparak surersin
suan aklima gelenler bunlar

bebek icin nevresim falan almissindir belki yinede yazayim :)
birde disari cikarken bebegin esyalarini koyabilmek icin orta Boy canta icine de minik posetler bulundurun ki disarda ishal kusma vb. seyler basiniza gelirse icine kirli camasirlari koyarsiniz _(tum bunlar basima geldigi icin en ince ayrintisina Kadar yazma geregi duyuyorum :)) )
bebek iicin disarda sarip sarmalamak icin mevsime gore battaniye

minik dipnotlar:

ben 7. aya girince almaya basladim ama bana sorarsan cok sey almamaya calîs inan bir cogunu giyemeden kuculuyo ve hediye olarakta cok gelecek
ayrica bebegin dogacagi mevsimi de goz onunde bulundur oyle al kiyafetleri( ben sonbahar kis ayinda dogacak bebegime yazin elbise alma hatasina dustum de )
birde kiyefetlerin olcusu de onemli ben cok kucuk almisim bazilarini oglum daha uzun dogdu 50 cm lik bebege ben kucuk almisim
istersenirse ve durumunuz musaitse bebek icin salincak alabilirsin miniklerden pille calisanlardan benim gibi ailesinden uzakta yasayan annelerin kurtaricisi misafirlere hazirlik yaparken bebegini gonull rahatligi ile birakabilirsin icinde
bu uyku tulumunu almadigim icin cok pismanim 2. bebise listemde yer aliyor cunku bebek bunun icinde hem usumuyo Hemde cok hareket etmedigi icin sik sik uyanip uykusu yarida kesilmiyo
birde uyku arkadasi mi ne deniyo minik bi oyyuncak ta bazen bebek icin iyi oluyo

benden simdilik bu kdar

basiniz sağolsun allah diger evlatlariniza uzun ömür versin bende nefes darligi var sicak havalarda pek disari cikamiyorum o yuzden erken alicaz

evim kuzuk malesef kurutma makinası alipta koyabilicek bi yerim yok ama tavsiyeleriniz cok hosuma gitti sağolun

canim oncelikle Allah saglikli bi sekilde kucagina almai nasip etsin bebisini bende 2. bebegime hamileyim
cok tesekkur ederim cok aciklayici bi sekilde yazmissiniz ekim ayinda dogucak benim cocugumda kalin seyler bulmaya çalışıyorum elimden geldigince

cok tesekkur ederim cok aciklayici bi sekilde yazmissiniz ekim ayinda dogucak benim cocugumda kalin seyler bulmaya çalışıyorum elimden geldigince
benim oglumda 2 ekimde dogmustu gercekten zor bulunuyo o mevsime gore elbise ama ben hastaneden ciktiktan sonra 5 dkligina magaazaya gidip almistim bizimkiler olmayinca :)

benim oglumda 2 ekimde dogmustu gercekten zor bulunuyo o mevsime gore elbise ama ben hastaneden ciktiktan sonra 5 dkligina magaazaya gidip almistim bizimkiler olmayinca :)
kış çocuğu olmasi sizi cok zorladimi hastalık falan

Gebelik topiği var,ben hamileyken oradan çok şey öğrendim. Bence oradan takip etmelisin.

kış çocuğu olmasi sizi cok zorladimi hastalık falan
yok ben cok sukur oyle pek bi hastalanmadi
birde ben kis cocugu seviyorum yaza Dogru buyumus oluyo ele avuca gelmis olunca da kiyefetler daha guzel yakisiyo hem istedigi gibi hareket etmis oluyo her er sicak guzel :)

yok ben cok sukur oyle pek bi hastalanmadi
birde ben kis cocugu seviyorum yaza Dogru buyumus oluyo ele avuca gelmis olunca da kiyefetler daha guzel yakisiyo hem istedigi gibi hareket etmis oluyo her er sicak guzel :)
o yönden dusununce evet güzel olurda hasta olurmu diye cok düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…