Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinizin Allah gönlüne göre versin ve Allah hepimize sağlıklı bebisler versin.
Benim daha önce doğal yollarla oluşan 5 gebelik kaybım var.İlk bebek 7+5 kalp durması ,2.bebek trizomi18 yaşamla bağdaşmadığı için gebeliği 13+5 sonlandırdık.Diğer 3 gebeliğimde kimyasal gebelik olduğu için artık bir problem olduğunu düşünerek üniv.hastanesine gittim.Yapilan tahlil ve tetkikler sonrası sistemik lupus eritamatosuz hastası olduğum ortaya çıktı.Buna bağlı antifosfopid sendorumu olduğunu söylediler.Lupus için tedaviye başladık kandaki sedimantasyon değerim yüksekti onun düşmesi için beslenmeme ve yürüyüş yapmaya çok dikkat ettim.Bende kurtajlar sonrası süt geldiği için dostinex kullandım ve o dönemlerde geçici görme kaybı yaşadım.Anyacağiniz bir tarafi onarirken diğer tarafı bozuyor bazı ilaçlar vs...Benim ara ara prolaktin seviyem yükseliyor bunun için endokrin uzmanına gozuktum sella mr çekildik acaba hipofizde adenom mu var diye şükür adenomda çıkmadı ama büyüme hormonumun da yüksek çıktığı tespit edildi.Bu tarz problemler yaşayınca tüp bebeğe yönlendirdi doktorum,ilk
tüp bebek denememde 16 folikül toplandı 9 yumurta çıktı 5 tane embriyom oluştu ama 6.gune tek bir embriyom ulaştı.Opu sonrası geçici olarak menapoza girdim biraz ohss gelişmişti 2,5 ay regli olamadım sonrasında ilaç takviyeleri ile regli oldum.Regliden 2,5 ay sonra transfer oldu ama negatif sonuçlandı.Sonrasinda 2.tup bebek denedik bu sefer 5 folikül toplandı ama hepsi boş yani yumurta çıkmadı içinden
3.kez denemek için pazartesi ilk muayaneme gideceğim.
İlk tüp bebek denemesinde avokado,balık,kavrulmamış fındık ,fıstık ,kaju,badem ve eşimde kabak çekirdeği ve keçiboynuzu tüketmişti.Bunların faydası olduğuna inanıyorum.Ama ikinci tedaviye özel hiç birşey yapmadım.Doğal yolla gebelik denediğim ay hemen hamile kalıyordum ama şuan maalesef tüp bebek ile hamile kalamıyorum hatta yumurta bile çıkmadı.Bu arada 40 yaşında ilk tüp bebek denemimiz oldu şuan 41 yaşındayım.
Sizlere tavsiyem bu süreçte beslenmenize dikkat edin ve herşeyi akışına bırakmak en güzeli bu yolda sabır,istek ve inançlı olmamız çok önemli eğer birşeyler olmuyor ise daha iyisi olacaktır emin olun.Benim için düşük yapmak çok masum bir süreç,özellikle gebeliği sonlandırmak sizin kararınız olmadığı için psikolojikmen daha rahat oluyor insan
avokado yiyemeyenlere önerim süt,muz avokadoyu içine biraz toz tarçın atarak milk shake yapabilirsiniz hatta varsa hindistancevizi yağı 1 çay kaşığı kadar çok lezzetli oluyor.Ya da yoğurt yulaf ezmesi muz avoda ile kendinize kahvaltı tabağı hazırlayabilir üzerine pekmez gezdirebilirsiniz.Eşinizi de yemesi için salata yapabilirsiniz.Avokadoyu soyup güzelce çatalla ezin içine maydanoz,yeşil soğan,bir diş sarımsak ,ceviz içi,limon ve biraz zeytin yağı katarak çok güzel salata yapabilirsiniz.Kusura bakmayın biraz uzun yazdım