- 13 Şubat 2014
- 303
- 208
- Konu Sahibi LuckyCharm
Herkese merhaba, Öncelikle durumumuzdan bahsedeyim. Yaşım 30, hafif pcosa yatkınlık dışında bir problemim yok. Eşimde sperm sayısında düşüklük olduğu için evliliğimizin 2. yılında Tüp bebek tedavisine başladık. Yumurta toplama sonrası 5. gün embriyolarımız oluştu ve dondurulmuş transfer için sonraki ay plan yaptık. Bu sırada transfer öncesi günde 4 (sonra 6) estrofem, folik asit, coraspin, dekort, oksapar, zitromax, progestan iğne ve fitil kullandım. Bunları transfer sonrası gebelik testine kadar kullanmaya da devam ettim. 5AA kalite tek embriyo transferi yapıldı rahim kalınlığı 12 mm civarı iken ancak maalesef hiç bir problem görünmese de negatif ile sonuçlandı. Bu sırada ben neredeyse her belirtiyi yaşadığımı düşünüp hamile olduğuma inanmıştım. Bunlar da şu şekilde; 3. gün den itibaren göğüs ağrılarım başladı, kasık kramplarım çok olmasa da vardı, yalnıza yerleşme kanaması yaşamadım diyebilirim yani bu belirtilerin hepsi ilaçlardan oluyormus kızlar hiç belirti aramayın.
Şimdi 2. transfer için hazırlanıyoruz. Bu sefer ilaçları biraz değiştirdik; estrofem, folik,coraspin,dekort, progestan fitil ve oksapar,zitromax sabit 5 günde bir proluton depot iğne, sabah akşam duphaston,prograf 1 mg olarak güncelledik. Cumartesi transferim olacak. Umarım bu sefer başarırız. Ben ve benim gibi çabalayan herkesin emeklerinin karşılığını almasını diliyorum. Sizler de transfer hazırlığında veya sonrası neler yapıyorsunuz paylaşırsanız birbirimize faydamız olur belki. Bu arada yeme içme konusunda ben transfer sonrası 4-5 gün ananas yedim tutunmaya faydası olduğunu okumustum. Ama tam tersi düşünenler de vardı ananas için. Sonuç olarak benim tutmadı bence ananası eleyebiliriz
Şimdi 2. transfer için hazırlanıyoruz. Bu sefer ilaçları biraz değiştirdik; estrofem, folik,coraspin,dekort, progestan fitil ve oksapar,zitromax sabit 5 günde bir proluton depot iğne, sabah akşam duphaston,prograf 1 mg olarak güncelledik. Cumartesi transferim olacak. Umarım bu sefer başarırız. Ben ve benim gibi çabalayan herkesin emeklerinin karşılığını almasını diliyorum. Sizler de transfer hazırlığında veya sonrası neler yapıyorsunuz paylaşırsanız birbirimize faydamız olur belki. Bu arada yeme içme konusunda ben transfer sonrası 4-5 gün ananas yedim tutunmaya faydası olduğunu okumustum. Ama tam tersi düşünenler de vardı ananas için. Sonuç olarak benim tutmadı bence ananası eleyebiliriz