İlk Aşkımın evli olması - ders olsun diye anlatıyorum

suna5000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
3.457
1.252
Arkadaşlar dün buradaki evli sevgili tartışması beni mazime götürdü. Yeni üyelik ilk mesaj diye fake diyebilirsiniz, mune ‘e de mesaj ile bilgi vererek 2. Üyelik açtım çünkü mevcut üyeliğim ile deşifre olmak istemiyorum.

İlk sevgilimle tanıştığımda aşırı derecede saf bir kızcağızdım, daha gözü açılmamış derler ya. Aşktan o kadar gözüm dönmüştü ki, utanarak benden borç para istediğinde garipsesem bile hayır diyemedim ve verdim. Onun gerisi de geldi, bir ara kartımı istedi. Kombisi bozulmuş onu 6 takside bölerek alıp bana taksit taksit ödeyecekmiş. Dediği kombiyi aldı ama kartımı hemen vermedi, ben istemeye utanıyordum. Kredi ödemesi yüzünden işlerinin rast gitmemesi yüzünden hep üzülüyordu, ben de onun için üzülüyordum. Çok saçma olduğunu ŞUANDA biliyorum, o zaman bir şeyler yanlış biliyor fakat bir şey yapmaya cesaret edemiyordum. Kredi kartımdan harcamak ona yetmediği zaman aynı kartla maaş hesabımdan çekmişti ve ayrıca da ek hesabımdan da beni eksi bakiyeye düşürerek çekmişti! Evine beyaz eşya alıp duruyordu, bir keresinde ikea’ya gidip yatak bile aldı ben de bunu internetten ekstrelerimden bakıp öğreniyordum. Evine hırsız girmiş de pencerelere demir yaptırması gerekiyormuş diye ekstra olarak 500 TL benden aldı, yeni bir iş aldığını söyleyip sermaye parası olarak 3000 TL elden aldı. Hep kendini acındırıyor hayır diyemiyordum. Sonra ciddi bir kavga edip kartımı geri aldım ama onun yaptığı borçları ödemek için çok sıkıntıya düştüm, kendi mantığı ile sürekli taksitli bir şeyler alıyor ve bana diyordu ki: bak taksit yapıyorum ödemede sıkıntı olmasın rahat ödeyebileyim. Ama aybaşı geldiğinde 1 kuruş bile vermedi hep ben ödüyordum ona önce ima, sonra açık açık söyledim, hep aynı utangaç tavırlar durumunun düzeleceğini beklemesi, kısaca beni oyalamalar.

Bütün bunlar birkaç ay içinde oldu. Bu sevgili olduğumuz dönemde birbirimizi çok daha iyi tanıdıkça her şeyimizi paylaşacağımızdan, sevdiği kızdan hiçbir gizlisinin saklısının olmayacağından bahsediyordu. Bana da bu laflar güzel geliyordu. Sonra bir akşam iş çıkışı yine buluştuk çay içmeye gittik (parası olmadığı için güzel yerlere götüremezdi ben de hiç umursamazdım seviyorum ya).

Yıkılmış ve mağdur bir görüntü ile geçmişini anlatmaya başladı. 2 sene nişanlı kalmış, sonra kız baskı yapmaya başladığında istemediği halde evlenmek zorunda kalmış. Nişanlanmayı da kız istemişmiş, o onu seviyormuş ama aşık değilmiş, asla bana hissettiği gibi hissetmemiş. Ben çok farklıymışım (!).

Ben bunları sessiz kalarak dinliyorum, bakalım altından ne çıkacak diye merak ediyorum. Daha önce evlenip boşandığını itiraf edecek sanmıştım. Arkadaşlar bana söylediği şu: evet geçmişimde bir hata yaptım şu anda bunu temizlemem gerekiyor. Boşanmam gerekiyor.

Şoklardayım.
Beni kaybetmemek için söyleyememiş. Bunları her Allahın günü düşünüyormuş ama bana açamıyormuş. En sonunda itiraf etmeye karar vermiş ÇÜNKÜ DÜRÜST (!) olmak zorunda olduğunu hissetmiş. Ben çok farklıymışım çok safmışım (salak demek istedi herhalde). Benim gibi birini asla bulamayacağını biliyormuş. Hala evli kalmasının nedeni ise eşinin ona deli gibi bağlı olması, ayrılırsa intihar edeceğini falan söylüyormuş o yüzden bırakamıyor ancak ayrı yaşıyorlarmış. Ayrı yaşadığı doğruydu çünkü akşamları falan konuşurduk, ben böyle bir durumdan hiç şüphe duymadım.

Ben o gün hiçbir şey söylemeden eve gittim. Birkaç gün sabahlara kadar ağladım. Sonra yine buluştuk, karşımda çocuk gibi hoplayıp zıplıyordu buluşmayı kabul ettiğim için. Ben onu suçlayınca bana kızdı, zaten zor durumdaymış benim onu anlamam gerekiyormuş. O buluşmada ondan ayrıldım. sevgililik olayımız bitmişti sürekli arardı ben cevap vermezdim. Ayrıldığım gün ona borcunu nasıl ödeyeceğini sordum, o da şu anda durumunun olmadığını, benim onu terk edeceğimi bilmediği için hazırlık yapamadığını, ayrıca da aldığı parayı 1 yıldan önce ödeyemeyeceğini söylemişti. 1 yıl sonra ödeyeceği para ise başta benden elden aldığı 3000 TL. kartımdan harcadıkları ise sevgili iken BERABER yaptığımız harcamalarmış! Onun evini yeni gelin gibi düzmesi bizim beraber harcamalarımızmış, bunların lafı edilmezmiş bana 3000 den başka borcu yokmuş. Sürekli arabasını benzinle doldurup işe araçla gidip gelmesi, evinin market alışverişini bile kartımdan yapması, benden habersiz her gün yeni bir yüklü harcama yapması, bunların hepsi normal şeyler yani. o arada buluşmalarımızda bana 3 kuruş harcamıştı onların lafını bana yapıyor(onları da benim kartımdan çekerdi). Ben bunu duyunca pişkinliğine çıldırdım bağırdım çağırdım, vermek zorunda olduğunu söyledim, onun verdiği cevap, yasal olarak hiçbir yükümlülüğü olmadığı için benim ona bir şey yapamayacağım, onun hazır olmasını beklemem gerektiği. Sonuçta ben bu “borçları” verirken sevdiğim adama senet imzalatmamıştım, tabi ki yasal olarak kanıtım yoktu. Neden sürekli evini düzdüğünü de anladım, eşinden ayrıldığı için yeni ev kuruyordu resmen ve benim sayemde bunları yaptı. Bense ailesi ile anlaşamadığı için evini ayırdığını zannetmiştim(başta öyle söylemişti)

Birlikteyken bana yeminler ediyordu, düzlüğe çıkınca aldığım her kuruşu geri vereceğim, her harcamamın fişini saklıyorum derdi. Ona bir sürü beddua ettim, beni aylarca aradı telefonlarını asla açmadım. Boşandı mı devam mı etti bilmiyorum ama şu an düşündükçe bile sinir geliyor. Onun aramalarına cevap vermiyordum, ancak mesaj atıyordum paramı ne zaman ödeyeceğini soruyordum, verdiği sözleri hatırlatıp hakarete varan kızgın şeyler yazıyordum. Eşinin bunları hak etmediğini, inşallah ayrılmasını istediğimi, ayrılırsa kızın ondan kurtulacağını, onun gibi insan olmayacağını yazardım. Verdiği cevaplar çok sıkışık olduğu kesinlikle değerimi bildiği bunu ödeyeceği(ama ne zaman belirsiz!) onunla tekrar telefonda veya yüz yüze görüşmedim o da sözünü tutmadı, bana borcunu ödeyeceğini söyleyip hesap numaramı isteseydi mesajla gönderirdim ancak ona da hiçbir zaman yeltenmedi. Benimse midem kaldırmadığı için tekrar iletişimde bulunmadım-mesaj dışında. Bir süre sonra aramasın diye hattımı değiştirdim.

Geriye baktığımda gerçekten salakmışım diyorum. Bu hikayeyi genç ve tecrübesiz arkadaşlar için yazdım. Tatlı sözlere inanmayın, her zaman somut kanıt arayın. Biraz paranoyaklık gibi olacak ama sevgilinizin nüfus cüzdanına bakıp internetten araştırın. Çünkü o kişi ile de tanıdık aracılığı ile tanışmıştım ama öyle güzel gizlemiş ki işyerindekiler bile bilmiyordu. Şu anda düşündüğümde kendimi vicdani olarak kötü hissediyorum. Hem dolandırıldığım için salaklığıma doymuyorum hem de o kızı düşününce üzülüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
insallah genc kizlarimiz örnek alirlar sizin yasadiklarinizi.

vay be,, aynen cok guzel demissin kendi evini gelinlik kiz gibi dosemis ve sonra bu bizim beraberce harcamalarimiz diyor.
ne kadr karaktersiz insanlar var ya.
dogruyu soylemek gerekirse ben biturk erkeginden boyle seyler hic beklemiyorum,neden bilmiyorum.
hani turk erkegi diyince ekmegini tastan cikaran, sevdiginin eline zorla para sikistiran, kiskanc sahiplenici bi erkek geliyo benim aklima.
aynen boyle vay be dedirtiyor bana bu tur karakterler.

ucuz kurtulmussun boyle bi karakterden, gecmis olsun canim

İlk aşkının böyle bir karakter yoksunu olması çok acı.:26:
Senden aldığı her kuruş haram zıkkım olur merak etme.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
Öyle bir taşa toslasın ki olmayan kafasını kaldıramasın :KK47:

Evet o da öyle bir görüntü veriyordu, zaten öyle rol yapıyordu ki çok utanıyor ama mecburmuş gibi, ben de kıyamıyordum. Evli olmasaydı onunla belki uğraşırdım ama evli olması beni durdurdu hiçbirşey yapamadım, sevgililiğimiz ortaya çıkar, eşi veya ailesi duyar benim peşime düşer diye korktum, toplum baskılarından korktum adımın çıkmasından. bunu da kimseye anlatmamıştım, sadece anneme anlatmıştım annem de bunu kimseye söyleme sen suçsuz bile olsan seni başka türlü anarlar dedi ve ayrılma sürecimde yanımda manevi destek oldu. Tabi ona o kadar para harcadığımı o da bilmiyor, bilse çok üzülür çünkü benim birikim yapmamı istiyor, hayatımın kurtulmasını temenni ediyor.

İlk aşkının böyle bir karakter yoksunu olması çok acı.:26:
Senden aldığı her kuruş haram zıkkım olur merak etme.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
Öyle bir taşa toslasın ki olmayan kafasını kaldıramasın :KK47:

o günleri uzun süredir düşünmüyordum ve yaşanmamış sayıyordum. şimdi bunları yazarken yine eskiye döndüm ve üzüldüm.

bu mesajın beni çok rahatlattı çünkü haksızlığa uğradığım düşüncesine dayanamıyorum çok aşırı derecede sinirleniyorum. ona bunların haram olacağını düşünerek geçmişe sünger çekmem en iyisi şu durumda

çok büyük paralar harcamışsınız. bir çeşit dolandırıcıymış. belkide böylle kızları kandırıp ,paralarını yiyordur. umarım son siz olursunuz.

Siz yine onurlu davranmışsınız. Bir de evli olduğunu bile bile devam eden kızlara ne demeli... En azından kadının ahını almadınız, bırakın o alsın sizin ahınızı.

kendi tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. evet gerçekten de biz kızlar ne kadar çabuk kanıyoruz, inanıyoruz tatlı sözlere.
mantığımızı devre dışı bırakıp gönlümüzle hareket ediyoruz.

ne büyük paralar harcamışsın evinin market alışverişini bile senin kartından yapıyordu ha. keşke karısının kulağına su kaçırsaydın kadıncağız böyle bir hayatı haketmiyor adam sevgilisinin parasıyla eve erzak alıyor var mı böyle birşey

Kaç yaşındaydın bunları yaşarken ? Kendimi saf bilirdim ama senin eline su dökülmez. Ama şu doğru tecrübesizlik ve iyi niyet insanı çok salaklık yaptırıyor. Canını en çok kullanılma duygusu yakıyordur eminim. Ama daha fazla sıkma canını değmez, insanız ve hata yapıyoruz sadece Allah dan hayırlı olanı iste ve doğru davranmaya çalış.
TC sini öğrensen hakkında nasıl bir bilgiye ulaşabilirsin ki ?

çok büyük paralar harcamışsınız. bir çeşit dolandırıcıymış. belkide böylle kızları kandırıp ,paralarını yiyordur. umarım son siz olursunuz.

olabilir, ben onu bu şekilde suçladığımda inkar edip sevdigini söylemeye devam etmişti ve telefon numarasını hiç değiştirmedi beni o numarayla sürekli aradı, ama bence güzel laflarıyla başkalarını kandıran birisi de olabilir bence doğru söylüyorsunuz. evli olup olmadığını kendi imkanlarımla araştırarak buldum bir tane öğretmenle evli görünüyordu - en azından itiraf ettikten sonraki söyledikleri doğruydu

Ah ah ah çok büyük paralar harcamışsın, adam iş arkadaşlarından bile saklamışsa evliliğini bence bu durumda olan ilk ya da son kişi değilsin, belli ki adam bunu meslek haline getirmiş :KK50: Keşke bunu yanına bırakmayıp, eşine bir şekilde söyleseydin. Allah yanına bırakmasın ne diyeyim. Buradan çıkarılması gereken en büyük ders, böyle taleplerde bulunan bir erkekle karşılaştığınız zaman, kalbinizi hapsedip, mantığınızı özgürlüğe kavuşturmanızdır. Kalp mantığı yenerse üzülen siz olursunuz...

çok büyük geçmiş olsun:KK43:

ya ama bir türlü anlamıyorum büyük konusmakta istemiyorum ama nasıl bir insan bunları görmez bnde çok sewdim çok şeyler yasadım ama nebiliyim 2 kez yol parası istedi diye bile bitirdim ben ilişkilerimi bi insan nasıl 3000 tl bırak kartını verebilir ki :KK43: böle senin gibi yapan çok genç kız var maalsef :KK43:

çok geçmiş olsun öncelikle. tabii ki yenilir yutulur şeyler değil ama yine de Allah kurtarmış sizi.
gözü açık durmalıyız evet ama çok sevince pek mümkün olmuyor bu :KK43: Rabb' im hepimizi iyilerle karşılaştırsın inşallah

Kaç yaşındaydın bunları yaşarken ? Kendimi saf bilirdim ama senin eline su dökülmez. Ama şu doğru tecrübesizlik ve iyi niyet insanı çok salaklık yaptırıyor. Canını en çok kullanılma duygusu yakıyordur eminim. Ama daha fazla sıkma canını değmez, insanız ve hata yapıyoruz sadece Allah dan hayırlı olanı iste ve doğru davranmaya çalış.
TC sini öğrensen hakkında nasıl bir bilgiye ulaşabilirsin ki ?

kızlar aslında normalde çok saf da değilim ama ergenlikte böyle aşk hikayeleriyle büyüdük bilirsiniz. benim üniversitede sevgilim olmamıştı işe başlayınca tanıştım 22 yaşındaydım resmen ilk yılımın maaşını yedirdim diyebilirim.

bana belgeler gösterdi evlilikle ilgilii ve boşanma talebi ile ilgili, benim düşüncem o kızın da parasını yedi ve iyi bir mesleği olduğu için evlendi ama evlilik de ona zor geldi sonra kurtulmaya çalıştı , kız da güya çok seviyormuş ve ayrılmıyormuş. o kadarını araştırmadım.

eşine haber vermedim çünkü face de işyerinde hiçbir yerde evli görünmüyor ki, zaten beraber yaşamıyorlar. o kadından ayrılmaya çalışır ve yeni ev kurmuşken kadın hala onu bırakmıyorsa ben ona gitseydim ne yapabilirdim? belki beni suçlayacaktı 2. kadınsın gibi ithamlarda bulunacaktı, belki benim işime aileme kadar duyulacaktı bunları göze alamadım , ve bu kadın bunları kabul etmeyecek biri olsa zaten ayrılmayı kabul ederdi, tam tersine bunun evine geri dönmesini bekliyormuş

doğruluğuna %100 emin olamam tabi, öğrendiğim kadarı bana yetmişti :KK43:

umarım bir çok kişiye örnek teşkil eder ,zira hatayı kendimiz yapmazsak rahat edemiyoruz.......

size tek bir şey sormak istedim şunları okuyunca.açıkçası ben deli gibi aşık da olsam karşımda benden böyle zırt bırt para isteyen bi adam olunca bi durup düşünürdüm yani.neye güvenip de verdiniz onca parayı?ayrıca da ortada hiçbişey yokken henüz daha sevgiliyken böyle pişkin pişkin devamlı para isteyen bi adama da asla saygı duyup sevgili diye gezdirmezdim de yanımda.hadi bunlar öğrencilik zamanı olsa neyse derim de siz de çalışıyosunuz karşınızdaki adam da.

çok büyük geçmiş olsun:KK43:

ya ama bir türlü anlamıyorum büyük konusmakta istemiyorum ama nasıl bir insan bunları görmez bnde çok sewdim çok şeyler yasadım ama nebiliyim 2 kez yol parası istedi diye bile bitirdim ben ilişkilerimi bi insan nasıl 3000 tl bırak kartını verebilir ki :KK43: böle senin gibi yapan çok genç kız var maalsef :KK43:

BEN DE KENDİMİ ANLAMIYORUM Kİ
Niye hayır demedim
Kavga ediyordum sonra o haklı gibi çıkıyordu sanki hep kısır döngü, paragöz gibi görünmemeye çalışıyordum bu psikoloji gerçekten anlaşılmaz bir durum. Aklımın köşesinde bu sorun vardı ama onla buluşunca da unutuyordum, bütün bu para yemelerinin dışında çok çalışkandı sürekli çalışıp daha çok kazanmak için mesai, ek iş gibi şeyler de yapıyordu, o yüzden biraz da üzülüyordum. Bananeyse.
Zaten ben bu para akışı ile ilgili çok aşırı derecede sinirlenmeye başlayınca aramız bozulur gibi oldu ben onu eskisi kadar da umursamamaya başladım ve para da vermemeye başladım o daha da çok üstüme düştü, aramız düzeldi ben ödeme yapacağına inanıyordum nerden bilebilirdim ki böyle olacağını. Ödemeye yapmayacağını ben ondan ayrıldığımda net olarak söyledi ondan öncesinde kandırılıyordum. O zamanlar buraya yazsaydım gözümü açardınız ama çok uzun süre geçti.

X