Aynen haklısın hizmet edecek 1 gelin eksikmiş,kaç kurtar kendini sakın üzülme ,evlendiğinde emin ol ailesinin lafından çıkmaz ,anneannesine sen neden yemek yapıyosun anası yok mu? Ay boşversene onlar için hiç kendini heba etme .Kızlar merhaba. Yeni katıldım burayasizlerin fikrini almak istediğim konular var.
6 ay önce bir ilişkiye başladım. Çok güzel gidiyordu, o kadar iyi birisiydi ki. Ta ki zorla ablasıyla tanıştırana kadar.
Ablası çok boş boğaz birisi, dedikoducu. Pikniğe gittiğimiz bir gün ablası yine detayları ona anlatmam için beni darlayıp durdu, bende yazmadım. Piknikte sevgilimi arayıp, cicekk bana cevap vermedi dedi. Şoka girdim. O günden sonra soğukluk oldu. Arkadaşımla ilgili falan da dedikodular da yapınca, ben ablanla görüşmeme kararı aldım dedim. Önce saygı duydu. Ablası yaşadığımız şehire gelince tutturdu görüşelim diye. Ama sevgilim bunu ayarlamayadı ve en sonunda hiç görüşmeyeceğimi söyledim. Babası falan karıştı olaya, ablası bana saçma sapan mesajlar attı, kavga ettik ve engelledim. Çunku hiç bana göre değil böyle şeyler, üstüme gelindi devamlı. O kimdi ki görüşecektim? O zamanlar bu duruma saygı duyan sevgilimle 3 gün önce bi kavga yaşadık. Ama zaten ondan önce iğğrenç ötesi açık saçık xi kızı eklediği için kızgındım. Ona söyledim hemen sildi. Benim aklımda takıldı ne amaçla eklediği öyle bir kızı.
Kavgada da aklımda o olunca bağırdım, ettim. Sonra bunları söyledim, ablanla görüşmeyeceğim, benim hiçbirşeyime karışamaz dedim. Bu arada o 6 ay içinde sevgilim, yok düğün yemeğimizi babam böyle yapcak, yok annemlere yakın oturcaz, yok anneannemlere yemek yaparsın böyle şeyler söylemeye başlamıştı.
Kavgada bütün bunlardan rahatsız olduğumu bağıra bağıra söyledim. Bana söylediği, 'ablamla görüşmezsek bir aile olamayız, ailelerinde istekleri olacak' vs.
Yani bana hayalimi bile sormadı. Şunu böyle yapıcaz bunu şöyle yapcaz sürekli bu yönde oldu yazdıkları. Ve bana, biz ikimiz nasıl istersek öyle olcak diyemedi.
Biz ayrılma kararı aldık. Gerçekten seviyordum ama hayatımı da otuma, çöpüme karışan bi görümce, dibimde oturan bi kayınvalideyle geçirmek istemiyorum. Hayalim hiç bunlar değil. Küçük, mütevazı, kararlarımıza saygı duyan aileler hayalini kuruyorum ben. Sanki puzzle tamamlanmış da tek eksik parçaları gelin gibi. Beni alıp, bana bişey danışmadan oraya koyacaklar gibi hissediyorum. Başından beri aynıydım, değişen sevgilim oldu. Beni heryerden engelledi. Annemi, ablamı silmemiş. İçim çok acıyor, bana akıl verin lütfen
GerçektenAllah kurtarmış sizi
Haha olsun vala bu sayede yırtmışsınızAkıllılık degilde özde asilik var. "Senin anan kim, seeeennn kimsin" moduna giriliyor direkt.
Zaten ilk başta ben kimsenin lafına bakmam diyen insan, sonra söylediklerinin tam tersini söylemeye başlamıştı bile. Yok bu şekildeki sunulan hayat bana göre değil, onlar hizmetçi alsınlarAynen haklısın hizmet edecek 1 gelin eksikmiş,kaç kurtar kendini sakın üzülme ,evlendiğinde emin ol ailesinin lafından çıkmaz ,anneannesine sen neden yemek yapıyosun anası yok mu? Ay boşversene onlar için hiç kendini heba etme .
Babası yanlarında çalışmamış büyürlerken. Anneanne dede göz kulak olmuş bunlara. Öyle olunca çok düşkün onlara. Ama kendi yemeklerini yapabilir, alışverişini yapabilir, temizliğini halledebilir bir şey diyemem ki ona. Ama bana yapacaksın diyemezler, hemde sevgilimin annesi sapasağlam bi insanken. Kendi yapmıyor da neden ben yaAynen haklısın hizmet edecek 1 gelin eksikmiş,kaç kurtar kendini sakın üzülme ,evlendiğinde emin ol ailesinin lafından çıkmaz ,anneannesine sen neden yemek yapıyosun anası yok mu? Ay boşversene onlar için hiç kendini heba etme .
Ben ablasıyla görüşmem etmem diye hiç bişey söylemedim ki ama. Kadın her şeyin içinde olmak istiyor. Bana sevgilimin doğum gününde ee ne hediye alacaksın dedi, belki param yok, alamıcam. Masrafa girme, gerek yok falan der insan. Daha neler yaptı, bi anlatsam. Bi aylıktım daha sevgilimle arayı karıştırırken. Yani insanın bunları yaparken düşünmesi gerekir. Beni değil, kardeşinin mutluluğunu düşündüğü için yapabilirdi en azındanOlaya iki taraflı bakmaya çalışıyorum. Siz haklısınız kiminle görüşüp görüşmeyeceğinize siz karar verirsiniz. Ama o da haklı. Şöyle düşünün sizin için elin kızı siz atabilirsiniz ama o atamaz. Ablası sonuçta. Şimdiden yüz göz olunmuş. İleride söz nişan isteme olacak bayram seyran olacak. Sürekli ailede huzursuzluk yaşanacak. Boşa demiyorlar biriyle evlenirken ailesi ile de evleniyorsunuz diye. Bitmesi ikiniz içinde iyi olmuş.
Sevmene rağmen gayet mantıklı düşünüyorsun. Bu adamla bir ömür geçmez
Olmaz olurlar mı hiç..Kendileri mutlu olamıyor diye başkalarınında mutlu olmasını istemiyorlar...Allah ıslah etsin..İnsan yeri geliyor kendi öz ana baba kardeşleriyle ne sorunlar yaşıyorlar,eller neler yapmaz ki...Bakıyım onlara da, kötü insanlar hep var demek ki
Burda haklısınız bakın. Kendi evliliğinde de sıkıntıları vardı. Sürekli etrafın mutsuzluğuyla ilgilenmesi bu yüzdenmiş demek ki. Kendi de çocuk yetiştiriyor. Allah bunlardan değil de çocuklarından çıkarıyor maalesef..Olmaz olurlar mı hiç..Kendileri mutlu olamıyor diye başkalarınında mutlu olmasını istemiyorlar...Allah ıslah etsin..İnsan yeri geliyor kendi öz ana baba kardeşleriyle ne sorunlar yaşıyorlar,eller neler yapmaz ki...
Tebrik ederim bunlar görmek istediğimiz hareketlerKızlar merhaba. Yeni katıldım burayasizlerin fikrini almak istediğim konular var.
6 ay önce bir ilişkiye başladım. Çok güzel gidiyordu, o kadar iyi birisiydi ki. Ta ki zorla ablasıyla tanıştırana kadar.
Ablası çok boş boğaz birisi, dedikoducu. Pikniğe gittiğimiz bir gün ablası yine detayları ona anlatmam için beni darlayıp durdu, bende yazmadım. Piknikte sevgilimi arayıp, cicekk bana cevap vermedi dedi. Şoka girdim. O günden sonra soğukluk oldu. Arkadaşımla ilgili falan da dedikodular da yapınca, ben ablanla görüşmeme kararı aldım dedim. Önce saygı duydu. Ablası yaşadığımız şehire gelince tutturdu görüşelim diye. Ama sevgilim bunu ayarlamayadı ve en sonunda hiç görüşmeyeceğimi söyledim. Babası falan karıştı olaya, ablası bana saçma sapan mesajlar attı, kavga ettik ve engelledim. Çunku hiç bana göre değil böyle şeyler, üstüme gelindi devamlı. O kimdi ki görüşecektim? O zamanlar bu duruma saygı duyan sevgilimle 3 gün önce bi kavga yaşadık. Ama zaten ondan önce iğğrenç ötesi açık saçık xi kızı eklediği için kızgındım. Ona söyledim hemen sildi. Benim aklımda takıldı ne amaçla eklediği öyle bir kızı.
Kavgada da aklımda o olunca bağırdım, ettim. Sonra bunları söyledim, ablanla görüşmeyeceğim, benim hiçbirşeyime karışamaz dedim. Bu arada o 6 ay içinde sevgilim, yok düğün yemeğimizi babam böyle yapcak, yok annemlere yakın oturcaz, yok anneannemlere yemek yaparsın böyle şeyler söylemeye başlamıştı.
Kavgada bütün bunlardan rahatsız olduğumu bağıra bağıra söyledim. Bana söylediği, 'ablamla görüşmezsek bir aile olamayız, ailelerinde istekleri olacak' vs.
Yani bana hayalimi bile sormadı. Şunu böyle yapıcaz bunu şöyle yapcaz sürekli bu yönde oldu yazdıkları. Ve bana, biz ikimiz nasıl istersek öyle olcak diyemedi.
Biz ayrılma kararı aldık. Gerçekten seviyordum ama hayatımı da otuma, çöpüme karışan bi görümce, dibimde oturan bi kayınvalideyle geçirmek istemiyorum. Hayalim hiç bunlar değil. Küçük, mütevazı, kararlarımıza saygı duyan aileler hayalini kuruyorum ben. Sanki puzzle tamamlanmış da tek eksik parçaları gelin gibi. Beni alıp, bana bişey danışmadan oraya koyacaklar gibi hissediyorum. Başından beri aynıydım, değişen sevgilim oldu. Beni heryerden engelledi. Annemi, ablamı silmemiş. İçim çok acıyor, bana akıl verin lütfen
Çok mutlu oldum böyle düşünmenize. Bana moral veriyorsunuzTebrik ederim bunlar görmek istediğimiz hareketler
Hiiiiiç içiniz acımasın. İnşallah hep böyle aklı başında birisi olarak devam edersiniz hayatınıza.
Sınırlarınızı iyi belirlemişsiniz.
Çok sağolun, Allah razı olsun. Öğrenmeniz gereken olaylar varmış, hayatımızdaki her insan iyi veya kötü bişeyler katar bize. Siz heybenizi doldurmuşsunuz artık. Sadece yaşayacaksınızHelal olsun sana gözünde pembe gozlukler olmasına rağmen duruşunu bozmamissin eğer aynı yolda devam edersen hayaline kavuşursun inşallah doğru insanı bulana kadar yola devam..ben malesef boşandıktan sonra hayalime kavuştum fazlaca yıllarım gitti eziyet gördüm..bu yüzden taktir ettim seni Rabbim karşına güzel adam çıkarsın..bununla birleşirse huzursuzluk mutsuzluk peşini bırakmaz
Mantıklı kızsın iyi yapmışsın.İçinin acısı geçerKızlar merhaba. Yeni katıldım burayasizlerin fikrini almak istediğim konular var.
Ahh inşallah inşallahMantıklı kızsın iyi yapmışsın.İçinin acısı geçer
Çok mantıklı kızsın , sevmene rağmen böyle davranıyorsun keşke bende sen gibi olabilsem emin ol devam etsen çok üzülürsün çıkar hayatındanBen ablasıyla görüşmem etmem diye hiç bişey söylemedim ki ama. Kadın her şeyin içinde olmak istiyor. Bana sevgilimin doğum gününde ee ne hediye alacaksın dedi, belki param yok, alamıcam. Masrafa girme, gerek yok falan der insan. Daha neler yaptı, bi anlatsam. Bi aylıktım daha sevgilimle arayı karıştırırken. Yani insanın bunları yaparken düşünmesi gerekir. Beni değil, kardeşinin mutluluğunu düşündüğü için yapabilirdi en azından
Geçen sene büyük bi hastalık geçirdim, hayatımın değerini o zaman anladım. Kendinizi düşünmek zorundasınız, başkası yüzünden hasta olmak.. kendinize yapacağınız en büyük kötülük. Böyle düşünmeye çalışın. İçim acıyor ama çıkardım mecburumÇok mantıklı kızsın , sevmene rağmen böyle davranıyorsun keşke bende sen gibi olabilsem emin ol devam etsen çok üzülürsün çıkar hayatından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?