Bence adam düğün masraflarından korkuyor dalgaya vurayım da kapansın konu diyorKabullenmek istemiyordur evlenip gideceğini
Ayy Allah bağışlasınyaaa ne kadar tatlı bi tepki wermiş acaba benim kızım da 20 yıl sonra böyle konu aççak mı annemi nası ikna ederim diyesevgilin bi gelsin ciddiyeti anlar bence
amin canım çok saol darısı isteyen herkese olsun inşallahAyy Allah bağışlasıneh, bizler ailelerimize nasıl söylediysek, söylemeye çalıştıysak yeni nesil ve gelecek nesil de öyle olacak. Tatlı telaşları olacak Allah herkese hayırlı evlatlar ve hayırlı ömürler, kısmetler versin inşallah. Sevgilimi eve getirmeyi düşündüm ama sonrası bende tamamen koptu çünkü düşünemiyorum sonrası ne olur diye
Amin inşallahhamin canım çok saol darısı isteyen herkese olsun inşallahbabanın saydıgı sewdiği birini aracı olarak koysan gerçi annende sölemiş ciddiye almamıs ama bide dediğim gibi denesen
rica ederimAmin inşallahhevet olabilir ama annemi dinlemediyse onları hiç dinlemez diye düşünüyorum... Ama denemekten zarar gelmez çok teşekkür ederim fikrin için
Her şey olabilir... Yok, kabul ederse getiririm zaten onun dışında aksini yapmam... Yakınlarıma söyleyeceğim bu durumu... Benim ve annemin konuşmaları işe yaramazsa yakınlarım girer devreye.. Çok teşekkür ederim, fikirleriniz ve iyi dileğiniz içinBabanız gerçeği biraz zor kabullenecek gibi görünüyor, panikten kaynaklı bir tepki gibi geldi bana. Kabulleneceğinden emin olmadan sakın getirmeyin erkek arkadaşınızı, sonu çok gergin olabilir. Acele etmeyin, yakınlarınız yardımcı olsun, alıştırsınlar onu bu fikre. Allah kokaylık versin.
2 buçuk yıllık ilişkim var ve sonunda sevgilimi babama açıklamaya karar verdim sevgilimin tanışmaya gelmek istediğini açıkladım ama babam sanki şaka yapıyormuşum gibi algılayıp benimle dalga geçti. Aradan birkaç zaman gectikten sonra bu konuyu tekrardan babama açıkladım ve tekrardan aynı şeyler oldu. Annem devreye girdiğinde bile dalga geçmiş. Babamı nasıl ikna edeceğim ve ciddi olduğumu kanıtlayacagim bilmiyorum. Gayet uygun bir zaman ve uygun bir dille de anlattığımı düşünüyorum. Yaşımı soracak olursanız 24. Bana yardımcı olursanız sevinirim, başından böyle olaylar geçen olduysa anlatmasinı ve nasıl babasını ikna ettiğini öğrenmek istiyorum.
Sadece tanıştıracağım, evliliğe daha uzun zaman var önümüzde :) çok şükür iş durumum var.Babalar böyle işte nedense kızları evlenmye niyet edince aslan kesiliyorlar.
Bir büyüğün olarak bence evlilik düşünmek için yaşın daha erken evladım.
İş durumun varmı bilmiyorum da,biraz daha vaktin var bence.
Sadece tanıştıracağım, evliliğe daha uzun zaman var önümüzde :) çok şükür iş durumum var.
Evlilik için önümüzde uzun bir yol olduğunu ve sadece tanıştırmak istediğimi babama da söyledim ama yine de bilemiyorum kafasının içinde ne var...İş durumu varsa harika o zaman,belkide evlilik için erken diye düşünüyorsa ondan da kabul etmemiştir:))
Evlilik için önümüzde uzun bir yol olduğunu ve sadece tanıştırmak istediğimi babama da söyledim ama yine de bilemiyorum kafasının içinde ne var...
Eğer tam bu şekilde söylediyseniz pek doğru bir üslup olmamış. Eskilere göre önce aileler tanıştırılır. Sevgiliniz ailesiyle konuşmalı ve onların arayıp gelmek istediklerini bildirmeleri gerekir. Sadece tanışma ise bu dışarıda bir yemek de olur. Bizde annem sevgilimle tanıştı önce. Sonra anneler yemeğe çıktı kaynaştı filan. Daha sonra işin içine babaların da dahil olduğu bir tanışma düzenlendi. Babam damadını o zaman gördü tanıdı. Bizde babama söyleyen annem oldu. Ben de söylerdim pek çekinmem ama annem böylesi daha uygun olur dediği için o söyledi.2 buçuk yıllık ilişkim var ve sonunda sevgilimi babama açıklamaya karar verdim sevgilimin tanışmaya gelmek istediğini açıkladım ama babam sanki şaka yapıyormuşum gibi algılayıp benimle dalga geçti. Aradan birkaç zaman gectikten sonra bu konuyu tekrardan babama açıkladım ve tekrardan aynı şeyler oldu. Annem devreye girdiğinde bile dalga geçmiş. Babamı nasıl ikna edeceğim ve ciddi olduğumu kanıtlayacagim bilmiyorum. Gayet uygun bir zaman ve uygun bir dille de anlattığımı düşünüyorum. Yaşımı soracak olursanız 24. Bana yardımcı olursanız sevinirim, başından böyle olaylar geçen olduysa anlatmasinı ve nasıl babasını ikna ettiğini öğrenmek istiyorum.
Annem sevgilimle tanıştı, abimle de tanıştı. Yani onları önceden tanıştırmıştım şimdi de babamın tanımasını istedim. Evlilik için daha uzun bir süre var onumuzde ama babamın da bilmesini istediğim için tanıştırma kararı aldım. Annem, abim ve ben konuştuk sırasıyla babamla. Ama gel gelelim babam ciddiye almıyor. Normalde istemeye gelmeden önce tanistirilmasi gerekir ama babamın sağlık sorunlarından dolayı erken tanıştırmak istedimEğer tam bu şekilde söylediyseniz pek doğru bir üslup olmamış. Eskilere göre önce aileler tanıştırılır. Sevgiliniz ailesiyle konuşmalı ve onların arayıp gelmek istediklerini bildirmeleri gerekir. Sadece tanışma ise bu dışarıda bir yemek de olur. Bizde annem sevgilimle tanıştı önce. Sonra anneler yemeğe çıktı kaynaştı filan. Daha sonra işin içine babaların da dahil olduğu bir tanışma düzenlendi. Babam damadını o zaman gördü tanıdı. Bizde babama söyleyen annem oldu. Ben de söylerdim pek çekinmem ama annem böylesi daha uygun olur dediği için o söyledi.
Babama da hak veriyorum ama tanışmasında bir sakınca yok gibime geliyor... Bakalım hakkimda hayırlısı...Kızı evlenecek tepkler ondan.