ilişki sonrası temizlik tabiki çok önemli ama,başka bir arkadaşta bahsetmişti bekarken böyle sorun yoksa eğer bence ilişkiden önce eşini uyarmalısın temizliğe özen göstersin
sonra zaten sen kendi temizliğini yaparsın bu sana bağlı ister duş olur ister başka türlü ama en önemlisi önlemi baştan almalısınız
konu almış başını gitmiş abdestlere,meleklere.
bu mudur bunları konuşmanın yeri?
işin dini kısmını inanç kısmını niçin karıştırdınız anlamadım.
konu sahibi arkadaşım,sonrasında ılık suyla temizlersin,bir de kurularsın olur biter.
çünkü nemli yerde bakteriler ürer.
akıntın vs varsa da günlük ped kullan,ya da sık sık çamaşır değiştir.
olayın özü kuru ve temiz olması yani.
hadi kal sağlıcakla.
çünkü abdest hem farzdir hemde en dogru olanidir!
Neden gusul abdest farz kilinmis bu durumda? onuda anlamis oluyoruz
kendi iyiligimiz için,, Abdest hakkinda konusmak rahatsiz etmemeli bir müslümani yada dini seyler konusmak rahatsiz etmemeli
iyi de arkadaşım,konuyu bambaşka yerden ele alıyorsun.
ben sana abdestten rahatsız oluyorum,o yanlıştır filan mı dedim?!
konu sahibi başka şey soruyor siz başka şey açıklıyorsunuz.
belki müslüman değil.
bize ne,kime ne.
günahı da sevabı da kendisine.
isterse dakikasına yıkanır isterse 1hafta sonra yıkanır,bizi ilgilendirmeli mi yani bu?
onu mu sormuş bayan? hayır.
sorduğu bambaşka bi şey.
temizlik işini nasıl yapıyorsunuz demiş.
yıka,kurula vb dersin geçersin.
yok melek yanına gelmez,üstün kapalı olsun,yok olmasın vs
bunlar doğru olabilir yanlış olabilir bahsettiğim bu değil,bahsettiğim şey burdaki soru ile alakasız şeyler yazıyor olmanız.
ne zaman abdest almış,etmiş bu kimseyi ilgilendirmez.
Eğer arkadaş bazı şeyleri bilmiyor ise, söylemek gerekiyor tabi ki.
Arkadaşın sorduğu şey abdest konusunu da birebir ilgilendiriyor.
Arkadaş açık açık duş almıyorum, sabah zor geliyor yazmış, demek ki söylenmesi lazım.
Demek ki bilmiyor arkadaş, bilmeyebilirde, ama bunu görüpte , bunu söylememekte olmaz.
Başka bir inancı varsa, onu da rahatlıkla söyler ve abdest almıyorum der biter.
Kimse karışacak değil, ama arkadaşta bilgi eksikliği var malesef, bunu da söylemek burada ki herkese düşer, sorulduğuna göre. Çünkü temizliği bire bir ilgilendiren bir konu, hatta temizliğin ta kendisi.
ben bekarım o yüzden tam bilmiyorum.bu sorum umarım ayıp olmaz.şimdi gece eşimizle birlikte olduktan hemen sonra mı banyo edeceğiz.ya banyo yaptıktan sonra bi daha yapmak istersek ne olacak.bu abdestin belli bi saati var mı.sabah ezanına kadar vaktimiz mi var.bilmiyorumkismile
heh olay buysa eyvallah canımı ye.
ama müslümanlık ya da abdest konusundan rahatsız olmam filan söz konusu değil.
demek istediğim o tarz bi şey değildi ama
anlaşamadık,sağlık olsun.
dini konuşmanın yerimi olur hiç. insan davranışlarının her alanında din vardır. ayrıca okumadıgım ama duydugum bir konu var. ilişki sırasında insan vucudundan ter benzeri pis bir madde çıkıyormuş. ayrıca ter. yani sadece vajinal bölgeyi temizlemek hijyen için yeterli olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?